Reisetips til Singapore

Utfluktstips og mattips fra vår tidligere reisekonsulent Aina.
Del meg

Storbyferie i Singapore - byen som passer for alle! Singapore er en moderne, velorganisert,ren og pen storby med gode restauranter og shopping i verdensklasse. Alt dette med et tropisk klima og muligheten for litt sol og bad i samme slengen. Bestill reisen hos reisebyrået Bennett Ferie. 


Se priseksempel på reise til Singapore. 


Singapore er en republikk i Sørøst-Asia, en øy og en bystat ved sørspissen av Malayahalvøya. Singapore grenser både til Malaysia og Indonesia. I to århundrer har Singapore vært en av regionens viktigste handelsbyer og finanssentrum. Det har ført til at folk fra både Kina, India, Arabia og Europa har bosatt seg her, noe som setter et preg på arkitekturen, kulturen og maten i landet. I dag fremstår Singapore som en moderne, velorganisert, trygg, ren og pen storby med gode restauranter og shopping i verdensklasse. Alt dette med et tropisk klima og muligheten for litt sol og bad i samme slengen.


Singapore byr på høye skyskrapere i finansdistriktet som er en moderne kontrast mot kvartalene fra kolonialtiden i sentrum. På tur rundt i Singapore kan du se vakre templer, moskeer, kirker, frodige parker og små trivelige shoppinggater. I tillegg er byen kjent som den reneste og tryggeste byen i Sørøst-Asia. Utvalget i Singapore er mer eller mindre uendelig, og man kommer seg enklest rundt med t-banen.

Singapore. Foto: Aina, Bennett Ferie

For den shoppingglade er Orchard road, Haijlane og Marina Bay Sands det naturlige valget. Her finner du flere kjøpesentre i alle prisklasser, også eksklusive kjøpesentre. For "gadget"- elskere er valget kjøpesenteret Sim Lim Square. Men vær forsiktig, for mye av varene er falske/kopier. En tur til Chinatown er også en artig opplevelse, man skulle tro man befant seg i Beijing. Her er det yrende gateliv, skreddere på hvert hjørne, salgsboder og matservering side om side som gjør besøket minneverdig. I Little India finner du sjarmerende kvartaler med en typisk indisk atmosfære; silkestoffboder, kryddemarkeder og batikkmønstrede stoffbutikker. En artig og minnerik opplevelse.

Besøk fargerike Chinatown i Singapore! Foto: Pixabay
Arab Street, Singapore. Foto: Aina, Bennett Ferie

Vi anbefaler en tur til øya Sentosa, et flott utfluktsmål fra Singapore, eller et reisemål i seg selv. Her finner du det meste; et spennende utvalg av aktiviteter, utflukter for store og små, herlige strender, akvarium og Universal Studios. 

Herlig strand på Sentosa. Foto: Marianna Ole, UnSplash

Singapore tilbyr også en nydelig botanisk hage og i orkidehagen kan du beundre over 3000 av disse blomstene. Ved havnen ligger den vakre Gardens by The Bay med et stort parkområde med enorme menneskeskapte trær og verdens største innendørs fossefall - det er som om du trer inn i Avatarverden. Avslutt besøket med å ta heisen til Skypark på toppen av Marina Bay Sands og nyt en 360 graders utsikt over byen.

Fantastiske Garden by the Bay i Singapore. Foto: Aina, Bennett Ferie
Marina Sands Bay, Singapore. Foto: Aina, Bennett Ferie

Singapore er fint å kombinere med en reise til eksotiske og vakre destinasjoner som Bali, Vietnam, Malaysia eller naboøya Bintan i Indonesia. Vi skreddersyr reisen etter deres ønsker.  

Bintan Island, Indonesia. Foto: AdobeStock

Utfluktstips i Singapore:

 • Gardens by the bay
 • Nyt utsikten fra Marina Bay Sands
 • Sentosa Island
 • Båtutflukt dagtid/kveldstid
 • Singapore Botaniske Hage
 • Singapore Zoo (kan besøkes på dagtid og kveldstid)
 • Universal Studios
 • Little India
 • Chinatown
 • Dagsutflukt til Bintan Island for sol og bad
 • Pariserhjulet Singapore flyer
Singapore Flyer. Foto: Aina, Bennett Ferie
Universal Studios, Sentosa. Foto: Ilyani Nasir, UnSplash

Vår tidligere reisekonsulent Aina’s mattips: 
En ferie i Østen er ikke komplett uten gode og unike matopplevelser. I Singapore kan du spise retter fra alle verdenshjørner. De beste rettene koster gjerne bare ca USD 5 og spises sittende på en plastikkstol. 

 • BaK Kut Teh (Pork ribs soup)
 • Fried Carrot Cake
 • Laksa (Karri nudelsuppe med kokosmelk, kylling, scampi og bønnespirer)
 • Oyster Omelette
 • Satay (grillspyd av biff,svin eller kylling med kremet peanøttsaus)
Satay. Foto: Pixabay
Little India, Singapore. Foto: Charles Postiaux, UnSplash
I Singapore. Foto: Aina, Bennett Ferie