Reisebrev - SeaDream Yacht Club - en drøm på havet.

Hvordan det er å være på cruise med SeaDream? Vi har vært om bord og her kan du lese om våre erfaringer.
Del meg

I slutten av august 2023 var vi så heldige og fikk muligheten til å oppleve SeaDream I. Vi, Siri og Stella fra Bennett Ferie Asker, seilte fra Nice til Villefranche-sur-Mer, så videre til Cannes før vi gikk av i vakre Portofino. En kort 3-dagers seiling. Her kan du lese litt om våre erfaringer, få tips og forhåpentligvis inspirasjon til ditt neste ferie.

SeaDream består av 2 yachter, begge med 56 lugarer og maks kapasitet til 112 gjester. Med nesten like mange ansatte som gjester kan du forvente service i verdensklasse.  Det er ikke noe påtatt høflighet, de ansatte er genuint  interessert i å bli kjent med deg og at du skal ha det bra. Og du blir like glad i de ansatte du også, det kan vi love deg.

Forventningene var skyhøye og det tok ikke mange dager til å forstå at det er mange grunner til at selskapet heter SeaDream.


Dag 1

Vi gikk ombord nydelige SeaDream I i Nice. Kaptein og crew ønsket oss velkommen med smil og champagne. Etter en rask innsjekk blir vi fulgt til lugaren vår, nr 415, som ligger rett ved skipets SPA. For en flott og innbydende lugar, med stort vindu, deilig senger, bad med dusj og romslig sittegruppe. Her ventet det en fristende og kald champagne med en "velkommen ombord" hilsen fra rederiet. Før middag rakk vi en titt rundt på skipet, ett lite bad og en flott utseiling. Middagen i hovedrestauranten var magisk fra forrett til dessert, paret med meget passende viner. Atmosfæren om bord er behagelig og uformell og vi gledet oss allerede til morgendagen.

Velkommen til Nice! Foto: Siri og Stella fra Bennett Asker

Dag 2

Denne morgenen våkner vi til vakker utsikt mot Villefranche-sur-Mer og de grønne åsene bak. Etter en deilig frokost på dekk gjør vi oss klar for en utflukt til Eze.

Nydelig start på dagen, kaffe og ferskpresset jus med utsikt mot Villefranche-sur-Mer. Foto: Stella, Bennett Asker

Eze er en nydelig fjelllandsby, ca 20 minutter med taxi fra Villefranche-sur-Mer. Vi var tidlig ute og bildene taler for seg selv; en helt fantastisk utsikt og vel verdt et besøk.

Eze og Villefranche-sur-Mer. Foto: Siri og Stella, Bennett Asker

Etter en begivenhetsrik dag inviterer kapteinen til en liten bli-kjent aperitif i yachtens Lounge. Han introduserer besetning og skip samt gjestenes nasjonalitet før middag. Klientellet om bord er internasjonalt og det var en god miks av både gjester fra skandinavia, USA, England, Sør-Amerika, Spania og Portugal. Kvelden avsluttes på Top of the Yacht for de som ønsker å prøve dansegulvet.

Alt er inkludert. Nydelig måltider, gode viner, åpen bar og champagne. Du bestiller akkurat det du har lyst på, når du vil og hvor du vil.. Alltid servert med et smil av verdens hyggeligste ansatte:-) Servicen er helt unik!! Foto: Siri og Stella, Bennett Asker

Dag 3

Vår siste hele dag om bord var det meningen at yachten skulle ligge i St. Tropez, men på grunn av værforhold og vind ble det endret til Cannes. Muligheten for å tilpasse seg værforhold på kort varsel er en fordel et lite skip har.


Cannes bød på skiftende vær, men vi fikk en fin tur rundt i byen før lunsj. I tillegg til litt shopping i Rue d’Antibes var vi innom Marche Forville, det lokale markedet, kun en kort spasertur fra havnen. Vi valgte å returnere til skipet for å oppleve lunsjen om bord.


Ettermiddagen bød på flere opplevelser. SeaDream er det eneste rederiet som tilbyr vannsport direkte fra skipets akter samt en sklie ned fra siden. Adrenalin rush først, etterfulgt av avslapping i boblebadet. Før middag var vi invitert opp til broen til kaptein Terje. Denne «tett på de ansatte» opplevelsen er også enestående for SeaDream. Med ett crew som teller 95 og max 112 passasjerer blir det unike relasjoner mellom mannskap og gjester.


Vi avslutter dagen i godt selskap, deilig middag ute på dekk og en helt fantastisk solnedgang som ikke kan beskrives med ord.

Nok en fantastisk dag ombord SeaDream I.

Dag 4

Vakre Portofino og vår siste dag ombord. Denne morgenen pakker vi kofferten og planlegger noen timer i Portofino før avgang mot flyplassen. Hotel manager Eric har insistert på at han personlig vil sørge for at bagasjen kommer i land innen avreise, slik at vi kan nyte noen timer i denne vakre byen uten å måtte drasse rundt på koffert.

Vakre Portofino. Foto: Stella, Bennett Asker

Vi ligger på anker, langs kysten og Portofino ligger skjult bak en odde. Det er en veldig spesiell tender båttur fra skipet når byen kommer til syne inne i viken med sine fargerike hus, tett i tett. Portofino er spesielt godt likt av kjendiser og bilder av kjente ansikt pryder vegger på flere restauranter. De eksklusive merkebutikkene finnes på hvert ett hjørne mens Dolce & Gabbana har egen kafe, vårt aller siste stopp på turen.

Fra Portofino til Genova tar det ca 1 time med transfer. Det er en fin tur langs den smale kystveien og en liten sightseeing i seg selv, via blant annet Santa Margerita Ligure.

Portofino. Foto: Stella og Siri fra Bennett Asker

Seadream byr på avslappet luksus i form av frihet.

Det er ingen køer, ingen tidsplaner, du kommer i land tidlig på morgenen og drar ved midnatt (god mulighet for å unngå de største turistmassene). Om du ønsker å dra inn til Portofino på middag klokken ni på kvelden, så kan du selvsagt det. Du velger om du vil spise inne eller ute, i sol eller i skyggen, komponere din egen tasting meny fra den fantastiske menyen som endres daglig eller la servitøren velge for deg. Om du vil sove ute under stjernehimmelen en natt, er det også mulig. Og et glass champagne er aldri langt unna..

Mat,servicenivå og de ansatte om bord er et kapittel i seg selv. Vi hadde høye forventninger, men vi hadde ikke trodd at vi skulle dra fra båten nesten med tårer i øyene. Du kommer som en gjest, men drar som en venn.

Uformell luksus om bord på SeaDream.

Det er avslappet og uformell stemning om bord. Det er ingen spesiell kleskode. De fleste herrene valgte chinos/bukse med fin skjorte, og damene kjole, bukse med bluse eller annet pent antrekk. Det er selvsagt lov med kjole og dress, men det er ikke påkrevet.


Dette er ikke et luksusskip med gullkraner på badet, state of art interiør og stort utvalg av fasiliteter. Men du har alt du trenger og litt til for et komfortabelt opphold i utrolig hyggelige og velfungerende omgivelser. Det er en klassisk og gjennomført maritim stil over hele skipet.


Begge skip gjennomgikk en renovering i 2022 hvor blant annet lugarene ble pusset opp og modernisert.


Alle lugarene om bord er like, bortsett fra suitene. Eneste forskjellen på de vanlige lugarene er vinduene; på dekk 2 er det to koøyer mens det på dekk 3 og 4 er vanlig størrelse vinduer.


Lugarene er lyse og meget innbydende, bestående av dobbeltseng eller to enkelt senger, liten sittegruppe med stor tv, velfylt minibar, lite bad med dusj og luksuriøse badeartikler, gode håndklær og badekåper.
 

SeaDream handler om å koble av, senke skuldre, legge bort telefonen, snakke med medreisende og glemme tiden. I en turbulent tid som den vi lever i nå, er dette den største luksusen. 

 

SeaDream passer for både par i alle alder, venner på tur, livsnytere og familier med eldre barn.