Guide til de Karibiske øyer

Royal Caribbean's guide til de Karibiske Øyer.
Del meg

Drømmer du om cruiseferie og å ligge på en paradis-strand i solfylte Karibien? Det er mange fantastiske øyer å velge mellom, så det kan muligens være vanskelig å vite hvilken seilingsrute du og din familie skal velge. Her hjelper Royal Caribbean deg litt på vei med litt innblikk i de Karibiske øyer.


Tekst og de fleste bildene: Royal Caribbean International


CocoCay, Bahamas - Royal Caribbean's egen eventyrøy!
Ha en "Perfect Day på CocoCay", Bahamas. Royal Caribbean's fantastiske eventyrøy som er en perfekt blanding av "Thrill and Chill" - åpnet mai 2019. Her finner du uendelig med nye og spennende aktiviteter og opplevelser for både store og små. Mange av de står nok på enhver eventyrers "Bucket List". I havnen på CocoCay blir du møtt med karibisk musikk og fargerik kunst, og heretter står opplevelsene i kø! Thrill Waterpark har blant annet Nord-Amerikas høyeste vannsklie, luftballongen Up and Away som tar deg 138 meter opp i luften, 488 meter lang zipline, vannsklier, vannkanoner, klatrestativer, parker og  bassenger. Her kan du ha det gøy så mye du orker! 

Cococay. Foto: Royal Caribbean

Labadee, Haiti  
Royal Caribbeans private ferieparadis! Her kan du prøve vannscooter, snorkling, kajakk, parasailing eller ta zipline med 5 i bredden. Ziplinen går ned fra fjellet og over stranden. Det er heller ikke å forakte å rett og slett bare slappe av på de nydelige strendene som ligger rett ved skipet. Her kan du også leie din egen cabanas på stranden. Lunsjbuffet er inkludert på Labadee. Har du kjøpt drikkepakke ombord er også denne inkludert. 

Labadee. Foto: Royal Caribbean

San Juan, Puerto Rico
Puerto Rico ble oppdaget av Christofer Colombus i 1493. Offisielt er Puerto Rico amerikansk territorium, men den spanske arven gjennomsyrer hele samfunnet. Her finner du regnskog, fine strender, verdens lengste Zipline, herlig kultur og den pulserende hovedstaden San Juan som Royal Caribbeans skip seiler til. Hva med en sightseeingtur til Old San Juan og The Bacardi Factory? Her får du oppleve Puerto Ricas vakre arkitektur og romindustriens historie. 

San Juan, Puerto Rico. Foto: Royal Caribbean

Charlotte Amalie, St. Thomas
Denne lille øya - som er en del av Jomfruøyene - er det nærmeste vi kommer norske øyer i Karibien. Da danskene regjerte her var nemlig Norge en del av det danske kongeriket! Her finner du både danske og engelske veiskilt! Øya byr på både historie, fjelltopper, hvite strender og shopping i utallige og eksklusive butikker. Her er prisene opp til 60% lavere enn på det amerikanske fastlandet. Royal Caribbean's skip seiler til havnen Charlotte Amalie som ligger midt på sydsiden av øya. 

Royal Caribbean ved St. Thomas. Foto: Royal Caribbean

Tortola, Jomfruøyene
Den største øya av De britiske Jomfruøyene. Her finnes et vell av korellrev, spennende grotter, majestetiske steinformasjoner og grønn og frodig natur. Du er alltid i en nær avstand til marinaer, muligheten for gourmet-middager på gode restauranter, spennende butikker og sightseeing i kunstferdige småbyer.

Strandliv på Tortola. Foto: Royal Caribbean

St. Croix, Jomfruøyene
St. Croix er den største av De amerikanske Jomfruøyene. Den østlige delen av øya er steinete og sandete, mens øyas vestlige del best kan karakteriseres som frodig regnskog. St. Croix er samtidig det stedet hvor man kan se mest arkitektur fra den danske kolonitiden. Dette er særlig tydelig i hovedbyen Christianssted, som engang fungerte som Jomfruøyenes hovedstad. Her skaper prektige regjeringsbygninger og fargerike treetasjes byhus med høytplasserte balkonger en helt spesiell atmosfære. 

St. Croix. Foto: Pixabay

Phillipsburg, St. Maarten
St. Maarten styres av to uavhengige land, og selv om øya er delt i to, lever innbyggerne sammen i harmoni. Våre skip legger til i den nederlandske hovedstaden Philipsburg som er et handleparadis med et fantastisk utvalg av eksklusive butikker. St. Maarten er omtalt som "The Friendly Island" og er et paradis for besøkende som ønsker en avslappende ferie med sol og bad. Her finner du også den verdensberømte Maho Beach der flyene suser rett inn over stranden og lander på andre siden av veien!

St. Maarten. Foto: Royal Caribbean

Falmouth, Jamaica
Et avslappet reisemål som mange forbinder med reggaemusikk, noen av verdens vakreste strender og severdigheter i verdensklasse. Den grønne og kuperte øya passer bra for hele familien, og du kan gjøre alt fra å svømme med delfiner til å dykke, besøke vannfallet Dunn´s River Falls og se Bob Marleys hus. Royal Caribbean's skip seiler til havnebyen Falmouth som ligger nordvest på øya. 

Falmouth, Jamaica. Foto: Royal Caribbean

Roatán, Honduras
Denne øya er omringet av verdens nest største korallrev. Havet rundt Roatán er sett på som et av verdens beste å snorkle og dykke i. Her er det bare å nyte de vakre, hvite strendene og det krystallklare vannet. På land har øya en vennlig og avslappende atmosfære. Her finnes fine restauranter, barer og attraksjoner, som Butterfly Park. Håndverk fra Honduras kan være et vakkert minne fra turen. Treskjæring, kurver, broderinger, skinn og keramikk er produkter som kan kjøpes.

Roatan, Honduras. Foto: Royal Caribbean

Belize City, Belize
En livlig karibisk by omkranset av tett, tropisk regnskog. Her kan du få en guidet jungeltur for å oppleve den frodige regnskogen, og du kan utforske en mystisk verden av gamle mayatempler og monumenter. Her kan du gå langs de praktfulle strendene eller oppleve korallene, grottene og sandbankene som ligger langs korallrevet utenfor Belize. 

Belize City. Foto: Pixabay

Costa Maya, Mexico
Costa Maya, tidligere handelssted for Mayariket, er mest kjent for jungler, strender, laguner og Mayaruiner. Utforsk de fantastiske gamle ruinene, ta en handletur for å kjøpe lokalt kunsthåndverk eller prøv deg på snorkling ved Mexico-kysten. Om du kun ønsker sol og bad er Uvero Beach perfekt med strandstoler, bar, restaurant, tråbåter, snorkling og mye mer. 

Costa Maya, Mexico. Foto: Royal Caribbean

Cozumel, Mexico
Den lille øya Cozumel ligger like utenfor østkysten av Mexico. Øya er mest kjent for fantastiske dykkemuligheter blant koraller i det krystallklare vannet, men byr naturligvis også på herlig sol- og badeferie og mange eventyr. Conqvistadorene oppdaget først Mexico da de var på øya Cozumel og lette etter gull. I dag fortsetter besøkende på øya å lete etter gull og sølv - men nå i butikkene i byen San Miguel de Cozumel - i tillegg til å nyte de mange lokale barene og restaurantene. 

Cozumel, Mexico. Foto: Royal Caribbean

Georgetown, Grand Cayman
De som reiser til Cayman Islands kommer som oftest hit for den hvite sanden, det turkise vannet eller for de optimale snorkle- og dykkemulighetene øyene har å tilby. Den verdensberømte Seven-Mile Beach stranden finner du her! Her har man også mulighet til å komme i nærkontakt med piggrokker i Stingray City. Hva med en rundtur i den sjarmerende byen Georgetown og et besøk på skilpaddefarmen, en interaktiv havskilpaddebarnehage hvor skilpadder blir oppdrettet? 

Seven Mile Beach, Grand Cayman. Foto: AdobeStock

Key West, Florida
Key West er USAs sydligste by, men har samme preg og avslappende atmosfære som de karibiske naboøyene, med panelbekledde hus og tropiske planter. Her er du omgitt av himmel og hav, gaykultur, bohemer, kunstnere, eventyrere og forfattere. Og turister som nyter de berømte solnedgangene og stemningen på legendariske Sloppy Joe's - baren der Hemingway var stamgjest og hentet inspirasjon til mange av bøkene sine. Atmosfæren på Key West er kuriøs og befriende, og mer vestindisk enn amerikansk. Key West ligger kun 14,5 mil nord for Cuba! 

Key West, Florida. Foto: Travelstock

Oranjestad, Aruba 
Aruba er et paradis for de som elsker sol, strand og bading og som ikke er så interessert i masse severdigheter. Her finner du mange fine korallstrender. Øya er kun 30 km lang og 10 km bred og har en internasjonal atmosfære. Den pastellfargede hovedstaden Oranjestad hvor våre skip seiler til tilbyr shopping av høy klasse med mange kjente merker. 

Oranjestad, Aruba. Foto: Pixabay

Willemstad, Curacao 
Curacao kan by på over 40 sandstrender med krystallklart vann og et yrende liv under vann. Lokalbefolkningen er vennlige og stolte av sin kultur som er en blanding av nederlandsk, spansk og indiansk. Våre skip seiler til hovedstaden Willemstad som er kjent for sine vakre bygninger fra kolonitiden og det flytende markedet med varer fra Venezuela. 

Willemstad, Curacao. Foto: Pixabay

Kralendijk, Bonaire 
Bonaire er mest kjent som et av verdens beste steder for dykking og snorkling. Av de ca 16.000 innbyggerne blir øye ofte kalt ”playa” eller bare ”beach”. Kralendijk er hovedstaden på Bonaire og også vår ankomsthavn. Kralendijk har fullt av fargerike hus i rosa, oransje og limegrønn. På Bonaire kan man også finne flamingoer, rosa strender, flotte fjell og casinoer. 

Bonaire. Foto: Pixabay

Bridgetown, Barbados
Barbados er en ganske flat øy med fantastiske muligheter for sol- og bading, seilsport og fiske. Innbyggerne i hovedstaden Bridgetown er stolte av deres britiske arv og opprettholder tradisjonen med ettermiddags-te og cricket. Den livlige byen og områdene rundt har et vell av spennende severdigheter å by på. Dra på tur til Harrison`s Cave, en enestående underjordisk dryppestens grotte, eller gå gjennom den praktfulle Flower forest og Welchman Hall Gully. 

Barbados. Foto: Fotolia

Roseau, Dominica
Roseau er en sjarmerende havnelandsby på Dominica og er inngangsporten til en av Karibiens mest urørte øyer. Dette er en veldig frodig øy med mange vakre vannfall. Her kan man snorkle ved ” Champagne Beach” eller svømme ved siden av papegøyefisk i boblende vann. Byen har mange karakteristiske hus av stein og treverk fra viktoriatiden, som er smykket med overhengende trebalkonger og dekorative utskjæringer. 

Roseau, Dominica. Foto: Royal Caribbean

St. Georges, Grenada
”Krydderøya” Grenada er en av de flotteste havnebyene i Karibien, en tropisk perle med lokaldyrkede krydder. Den berusende duften av muskatnøtt, kanel, muskatblomme, nellik og andre krydder henger i luften. Her finner du fargerike bygninger malt i nyanser av guava pink, lime grønn og mango oransje, og sjarmerende historiske koloniale bygninger, steinkirker og festningen som ruver over byen. Her finner du også beachbarer, spa, fantastiske dykkemuligheter og surfing. Royal Caribbean's skip seiler til St. Georges som ligger sydvest på øya. 

Grenada. Foto: Pixabay

Fort de France, Martinique
Fort de France oser av sjarm med sine frodige åser og fengslende lokale smak. Byen er hovedstaden på øya Martinique og ligger i enden av en diger bukt. Med de trange gatene, smijernsbalkonger og skoddede dører vil du kunne kjenne på den historiske atmosfæren. Martinique er et fint sted for vannsportsaktiviteter. Her kan du snorkle, dykke, seile eller fiske. Et perfekt sted å slappe av etter en utflukt er La Savane, en nydelig hage i sentrum av byen. Her kan du kjøpe deg en liten snack fra en av gateselgerne og bare sitte ned og slappe av. 

Martinique. Foto: Pixabay

Basseterre, St. Kitts & Nevis
Med denne øyas sovende vulkaner og robuste fjell er det perfekt for fotturer. Og selvfølgelig med turkisblått, karibisk vann kan du også bruke dagen til å snorkle, svømme eller fiske. Spaser rundt i den pittoreske hovedstaden Basseterre, med de hvite kolonihusene som omkranser den åttekantede Circus Plass, designet etter Picadilly Circus. Hvis du er ute etter et stort mangfold smaker er St. Kitts perfekt for deg. Sjansen er stor for at du vil kunne oppleve mange kulinariske opplevelser så som vest-indiske, kreolske, indiske og franske retter. 

St. Kitts. Foto: Royal Caribbean

Castries, St. Lucia
Hva med et utendørs SPA ved verdens eneste drive-in vulkan? St. Lucia er en spennende øy med dramatisk landskap av frodige grønne åser, tett regnskog, myke sandstrender og digre bananplanter. Det er en av de mest praktfulle øyene i Karibien! Bare 30 minutter unna skipshavnen Catries finner du bukta Marigot Bay der Doctor Doolittle ble spilt inn. Bukta er spekket med restauranter, barer og butikker. Her kan du spasere langs marinaen, handle, eller slappe av på den bortgjemte stranden. 

St. Lucia. Foto: Royal Caribbean

Nassau, Bahamas  
Nassau er en blanding av internasjonal glamour og tropisk ro, og de som besøker stedet har mulighet til å gjøre alt eller ingenting. Besøk den luksuriøse resorten Atlantis på Paradise Island. Her kan du svømme med delfiner i Atlantis Dolphin Cay eller bli med på Aquaventure-programmet og delta på en Discover Atlantis –tur. Her kan du se mer enn 50.000 fasinerende arter i verdens største utendørs akvarium. I Nassau anbefales det også å dra på dykketur for å oppleve fantastisk korallrev og spennende skipsvrak. 

Nassau, Bahamas. Foto: Royal Caribbean