10 reisetips i Florida

Storbyer, flotte strender, ville nasjonalparker, grønne golfbaner og heftige fornøyelsesparker.
Del meg

Her er våre 10 beste reisetips til den amerikanske feriefavoritten Florida som med 240 solskinnsdager i året er kjent som «Solskinnsstaten».


Milelange strender, grønne golfbaner, karibiske fornemmelser, adrenalinfylte fornøyelsesparker og ville nasjonalparker. Det er ikke rart at Florida er familienes favoritt. Dra til den rolige vestsiden og tilbring late dager på stranda, eller kombiner storby og strand i klassikeren Miami. En ferie her kan også kombineres med et cruise. Klarer du ikke velge? Lei en bil da vel og dra på rundreise i den allsidige delstaten – og vær sikker: solen vil skinne! Se reiseforslag med priser nederst på siden. Bestill en reise til Florida hos reisebyrået Bennett Ferie - din reiseekspert.


Tekst og bilder: TravelStock


1. Klassiske Miami
Glitter og glamour, palmer og pastell, kunst og kultur. Miami er en av USAs flotteste strandbyer og perfekt for deg som ønsker å kombinere strand med storby. Her er kjendisfaktoren på høyde med palmene og strendene proppet med vakre kropper. Byen har stor karibisk innflytelse, noe som gjenspeiles i den energiske atmosfæren og i det brede utvalget av kulinariske opplevelser. Nyt late timer på verdensberømte South Beach om dagen, og spaser ned en av verdens mest kjente strandpromenader, Ocean Drive, om kvelden. Gå ikke glipp av supertrendy Wynwood Arts District, ei heller den cubanske stemningen i Little Havana.

Miami Beach. Foto: TravelStock


2. Underholdning i Orlando
Her kan små og store slå seg løs i elleville fornøyelsesparker, kasinoer og hoteller som tatt ut av en annen verden. Walt Disney World består av fire forskjellige temaparker samt et par vannparker, hvorav Magic Kingdom og Epcot er de mest kjente. For de mest vågale er Universal Studios et actionfylt alternativ, viet filmens verden med et vell av heftige tivoliinstallasjoner, mens Sea World er et av verdens beste akvarier. Området kan også lokke med mer rolige og sjarmerende nabolag, museer og en rekke grønne parker.

Orlando. Foto: TravelStock

3. Matbyen Tampa
Fra kule frokoststeder til hippe barer og smakfulle restauranter. Ukjente Tampa er en av Floridas beste matbyer – hvis du vet hvor du skal gå. I nabolaget Ybor City ligger Floridas eldste restaurant, hvor du får en av byens beste cubanske sandwicher. Tampa hadde tidligere flere store sigarfabrikker og det var i dette nabolaget den berømte sandwichen ble oppfunnet. Selv om Tampa lenge har hatt en sterk matkultur, er det først de siste årene at byen har vokst frem til å bli en «foodies» favoritt. Kokker har flyttet tilbake til byen og åpnet nye hippe restauranter, som Ulele og Oxford Exchange. Dra også innom baren Ciro's Speakeasy and Supper Club, som er byens hippeste bar. En god avslutning på en overraskende storby full av skjulte perler.

Matbyen Tampa. Foto: TravelStock


4. Clearwater Beach
Clearwater Beach i Tampa Bay figurerer på de fleste lister over USAs beste strender. Og vi skjønner hvorfor! I tillegg til deilig hvit sand og krystallklart badevann er her en avslappende atmosfære og et utvalg av små butikker og kafeer langs stranden og en rekke aktivitetsmuligheter, som f.eks. delfinsafari. Med base på Clearwater Beach er det også mulig å dra på utflukt til flere nærliggende steder, som til Caledesi Island State Park hvor uberørte strender venter. Til St. Petersburg drar man for kunst og til Dunedin drar man for mikrobrygg. Men ved solnedgang er Clearwater Beach stedet å være, nærmere bestemt ved Pier 60, hvor turister og lokale samles hver eneste kveld for å se den spektakulære solnedgangen.

Clearwater Beach. Foto: TravelStock

5. Legendariske Key West
Sør for fastlandet ligger øya hvor det meste er spektakulært: maten, solnedgangen, Overseas Highway, dykkingen og hippiestemningen. Øygruppen Florida Keys med øya og byen Key West som hovedattraksjon ligger på mange måter, ikke bare geografisk, nærmere Havanna enn Miami. En gang i tiden var Key West Floridas største by – i dag er den som en småby å regne, som til tross for sin noe avsides beliggenhet tar imot en million besøkende årlig. Spis Key Lime Pie hos Kermit’s, besøk Ernest Hemingways hjem, ta bilde ved USAs sørligste punkt og bli med på «Sunset Celebration» på Mallory Square når solen går ned.

Key West. Foto: TravelStock

6. Elleville Everglades
Rett utenfor Miami ligger Everglades nasjonalpark, som frister med elleville opplevelser. I det som er Nord-Amerikas aller største sumpområde venter et annerledes landskap. De fleste velger å utforske Everglades fra en luftputebåt, som farer i full fart igjennom de vidstrakte sumpområdene. Parkvokterne forteller om det rike dyrelivet, og fra luftputebåten kommer man som regel veldig tett på alligatorer. Og hva med å spise alligator til lunsj? Flere av restaurantene i Everglades har reptiler på menyen.

Everglades. Foto: TravelStock

7. Snorkling og strand på Dry Tortugas
To timer med ferge fra Key West ligger Nord-Amerikas mest utilgjengelige nasjonalpark, hvor du får strendene og koraller nesten for deg selv. Kystfortet Fort Jefferson er den store attraksjonen, omkranset av snorklestrender, korallrev og vaiende palmer. Fortet har både blitt brukt som base for pirater, fengsel under borgerkrigen og for å beskytte den strategisk viktige havnen i Key West – og er i dag et yndet mål for turister på dagstur. 99 prosent av nasjonalparken ligger under vann. Her er strender og korallrev i karibisk førsteklasse, mens fugletittere kommer med kikkert og zoomlinser for å oppleve områdets unike fugleliv.

Dry Tortugas. Foto: TravelStock

8. Karibiske Sanibel Island
På vestsiden av Florida, der Mexicogolfen er på sitt aller vakreste, ligger Sanibel Island. Den lille øya, som er knyttet til fastlandet med bro, byr på eksotisk natur, fantastiske strender og avslappende atmosfære som gir karibiske fornemmelser. Her er ingen trafikklys, ei heller bygninger høyere enn det høyeste palmetreet. I tillegg til kritthvit, melete sand er øya rik på vakker natur. Høydepunktet er naturreservatet Ding Darling National Wildlife Refuge hvor du kan padle gjennom mangroveskogen og få en sniktitt på dyrelivet, der bor det nemlig mer enn 250 fuglearter. Ta også turen til naboøya Captiva.

Sanibel Island. Foto: TravelStock

9. Sol i Fort Myers
Fort Myers har 271 solskinnsdager i året – over 30 mer enn gjennomsnittet i Florida. Vestkysten er også langt mer avslappende og rolig enn østkysten – som skapt for barnefamilier og kjærestepar. Fra de lange strendene kan du se delfiner i akrobatisk utfoldelse, og ved piren - omtrent midtveis langs promenaden -  samles folk rundt for å se den spektakulære solnedgangen. Pier Strand Grill har strandens beste uteservering. Den populære strandrestauranten har ligget på samme plass i snart 20 år, og serverer fersk sjømat fra lokale fiskere.

Fort Myers. Foto: TravelStock

10. Fiske i Islamorada
Islamorada, som er en av øygruppene i Florida Keys, snaue to timer med bil fra Miami, tiltrekker noen av verdens beste fiskere. Kanskje ikke så rart når den har fått kallenavnet «Sport Fishing Capital of the World». Golfstrømmen som går forbi gir en stor variasjon av fisk, som seilfisk, mahi-mahi og tunfisk. I tillegg er det svært populært å fiske etter tarponer. Men man trenger ikke å være profesjonell fisker. Hva med å fiske sin egen middag? Selskapet Robbie’s Marina har daglige fisketurer, og på restauranten Hungry Tarpon tar kokkene gjerne imot fisken din. Man kan be om alt fra tradisjonelle fiskeretter til fisketaco «thai-style».

Fiske i Islamorada. Foto: TravelStock

Beste tid
Med dagtemperaturer på over 20 grader året rundt, kan du reise til Florida hele året. Florida er en populær sommerdestinasjon for oss nordmenn, selv om høysesongen er mellom mars og mai. I sommermånedene er temperaturene som regel godt over 30 grader og luftfuktigheten er høy. Orkansesongen regnes å starte i slutten av juni med høysesong august-oktober.

Avstander
Florida er kanskje større enn du tror, men har likevel overkommelige avstander hvis man ønsker å få med seg mye på en gang. Her er ca kjøretid mellom noen av destinasjonene i Florida:

 • Clearwater/St. Petersburg - Orlando ca 1,5 timer
 • Miami - Orlando ca 5 timer
 • Miami - Clearwater/St. Petersburg ca 4,10 timer
 • Miami - Key West ca 3,4 timer
 • Key Largo - Key West ca 2,3 timer
 • Fort Lauderdale - Orlando ca 4,15 timer
 • Fort Lauderdale - Miami ca 0,45 timer
 • Daytona Beach - Orlando ca 1 time
 • Daytona Beach - Miami ca 5,3 timer
 • Clearwater/St. Petersburg  - Fort Myers ca 2,10 timer
 • Fort Myers - Miami ca 2 timer
Sanibel Island. Foto: TravelStock