Derfor skal du velge Trentino, Italias ukjente perle

Området Trentino ligger helt nord i Italia, på grensen mellom Østerrike og Sveits, og er mest kjent for sine høye, vakre fjell.
Del meg

Området Trentino ligger helt nord i Italia, på grensen mellom Østerrike og Sveits, og er mest kjent for sine høye, vakre fjell. Området er fantastisk, både sommer som vinter!


Vi i Bennett Ferie Asker har laget en oversikt over alle fordelene med Trentino - slik at du også blir fristet til å reise dit!
       


Trentino er fantastisk vakkert med variert landskap; snødekte fjelltopper, skog, brede daler, sildrende bekker, vakre innsjøer, høye fjelltopper i Dolomittene og typiske italienske små landsbyer - Trentino byr på vakker, deilig og rolig natur. Hundrevis av kilometer med skibakker; Madonna di Campiglio, Canazei, Moena og San Martino di Castrozza er de mest kjente feriestedene.


Med sine vakre omgivelser, sportsaktiviteter og moro er Trentino populært både sommer og vinter. Området ved Gardasjøen er det området i Trentino som er mest kjent for oss nordmenn. Innsjøen smalner inn i Trentino, og blir nesten som en fjord mellom de høye fjellene. Beliggende på grensen mellom det Nordlige og Sydlige Europa har Trentino Alto Adige en stor kulturarv bestående av fortidsminner, sjarmerende slott og kirker, og byer med stor historisk og kunstnerisk betydning. Det er også flere spa-byer som tilbyr behandlinger og terapi. Provinsene i regionen er Bolzano og Trento.

 • Lett tilgjengelig fra Norge - kort reisevei fra flere forskjellige flyplasser. Avstand fra flyplass: Verona - 90km, Venezia - 163km, Innsbruck - 172km, Milano - 250km
 • Fantastisk infrastruktur - det er ikke nødvendig å leie bil, man kommer seg enkelt rundt med tog eller buss i hele Trentino området.
Ta med familien på toget. Foto: Trentino Turistkontor
 • Trentino Guest Card - bor man minst 2 netter på et av de 700 hotellene som er en del av ”Trentino Guest Card” programmet  får man ”Trentino Guest Card” gratis. Med dette kortet reiser du gratis på all kollektiv transport i Trentino, har gratis inngang til over 100 museer, slott, parker, vinkjellere og andre attraksjoner i området. I tillegg får du ytterlige rabatt på utvalgte butikker og restauranter.
Vakre slott i området. Foto: Trentino Turistkontor
 • Like fantastisk sommer som vinter. ”La Dolce Vita - det gode liv” for hele familien. Vakre omgivelser, utallige muligheter for aktiv ferie både i sommer og vinter, bading og soling, små koselig landsbyer, shopping, fantastisk spa tilbud, god mat og drikke.
 • Mer enn 297 innsjøer, den mest kjente er Gardasjøen og den mest fotograferte er Lake Molveno.
 • Eldorado for syklister, adrenalinjunkies og de som elsker naturaktiviteter. Over 400km sykkelstier, tilpasset og designet for alle ferdighetsnivåer. Alle stier er skiltet, med informasjon om lokal økologi, historie og kultur, samt detaljer om vanskelighetsgrad på løypa. På flere ruter er det også bygget "bicigrills"; dedikerte hvileplasser for syklister, som tilbyr forfriskninger, informasjon og til og med nødvendig vedlikehold av sykkel. Blir man sliten underveis, kan du bytte ut de meste anstrengende deler av turen med å ta Dolomiti Express toget.
Ta en velfortjent hvilepause i vakre omgivelser. Foto: Trentino Turistkontor
 • Fjellvandring - det finnes utallige stier i Dolomittene, ett av de vakreste fjellområdene i verden.
Opplev Trentino området til fots. Foto: Trentino Turistkontor

 • 800 km med topp skiløper. Trentino sine to største skiområder har hundrevis av kilometer med løyper, med koselig fjellhytter, rustikke restauranter og kaffeer som serverer Trentinos tradisjonelle spesialiteter og gourmetmat med lokal vri og med de fantastiske Dolomittene som bakteppe. Førsteklasses systemer med heiser og løyper og topp moderne snøproduksjon.
 • Direkte busstransport hver helg i løpet av hele skisesongen fra Verona, Bergamo, Milano Linate, Milano Malpensa, Venezia og Treviso flyplasser, direkte til Trentino's mest berømte feriested.
Fantastiske skimuligheter i Trentino. Foto: Trentino Turistkontor

 • En kulinarisk reise - med sin beliggenhet, varierte terreng og både middelhavs-og alpint klima har Trentino en rik og mangfoldig matkultur. Alt er lokalt og økologisk, fra olivenolje, pasta, vilt, fisk, oster og øl til nydelig vin. Ost og spekemat er områdets signaturprodukter og polenta er også veldig typisk. Området er også kjent for sine viner, spesielt musserende. Trentodoc Spumnate er førsteklasses bobler og var den første metodo classico musserende vin utenfor Champagne til å vinne D.O.C status. I nærheten av Trento er det mer enn 25 vingårder som dyrker og produserer denne perlende drikken som kan utfordre champagne. Grappa er også en lokal spesialitet. Overalt kan du finne deilige, lokale, gastronomiske delikatesser!
 • Hopp på sykkel, få en kart over utvalgte vingårdene i området og tilbring en hel dag viet til nytelse. Smak vin på små lokale vingårder, slapp av ved en av innsjøene med pikninkurv fylt av oster og spekemat og avslutt dagen på en BB langs veien hvor du kan nyte solnedganger over fjelltoppene før dere nyter en bedre middag.
Mange kulinariske godbiter i Trentino. Foto: Trentino Turistkontor

 • Masse kultur og kunst - Sounds of Dolomites, Trento Film Festival, festninger og museer, festivaler og utstillinger, pittoreske landsbyer og historiske steder.
 • Sounds of Dolomites - lyden av fjellet. Hvor musikk og natur går hånd i hånd. Musikkfestival med over 20 konserter hver sommer i juli/august måneder. Ulike konserter foregår ute i det fri på forskjellige steder i Trentini - dalen i Dolomittene, fra soloppgang til solnedgang. Ta på deg gode sko eller lei en sykkel og bli med på en vakker sommeropplevelse.
Fra festivalen Sounds of Dolomites - lyden av fjellet. Foto: Trentino Turistkontor
Trivelige små, vakre Italienske byer. Foto: Trentino Turistkontor


Ta kontakt, så setter vi sammen en reise basert på dine interesser. Telefon 66 76 14 60, og e-post ferie.asker@bennettnorway.no.