Cruiseopplevelsen som passer for deg

Cruise passer for de aller fleste, men alle skal nok ikke på samme skip.
Del meg

Cruise passer for de aller fleste, men alle skal nok ikke på samme skip. Bennett Ferie har laget en liten cruiseguide som beskriver noen ulike cruiseopplevelser.


Cruise blir stadig mer populært og mulighetene er mange. En cruiseferie er for mange en eventyrreise der drømmedestinasjonene kommer som vakre perler på en snor.


Straks du går ombord i ditt flytende ferieunivers kan du glemme hverdagen, senke skuldrene og bare nyte. Mens du tar del i ferielivet om bord, seiler skipet inn i solnedgangen til neste destinasjon hvor du våkner uthvilt til nye spennende opplevelser.


For å få den ultimate opplevelsen må du velge den riktige cruiseformen for deg.

Et hav av muligheter

Flere og flere fristes av cruise og vil gjerne teste ut det behagelige livet om bord. På et cruise er blant annet helpensjon alltid inkludert. Veksten i bransjen internasjonalt gjør at du som gjest får nye og mer spesialtilpassede skip å velge mellom. Det har blitt bygd mange nye skip de siste årene, og flere innovative og stadig mer miljøvennlige skip er på vei.  


Vi som cruise-eksperter er veldig glade for at de som er interessert i cruise kommer til oss. Vi har oversikten og kan guide kunden gjennom havet av muligheter slik at cruiseferien blir den aller beste.


Skipet som er himmel på jord for storfamilien kan være en katastrofe for et par på bryllupsreise. Noen cruisegjester liker folkeliv og aktiviteter, mens andre vil ta livet med ro og bare lese en god bok. Enkelte par skal på romantisk kjærlighetsferie mens mange familier er opptatt av å la barna få utfolde seg. Cruise er som du forstår mye mer enn bare havutsikt og eksotiske havner. Vi vet det finnes et flytende paradis for de aller fleste uansett formål med turen.


Aktivitetstilbudene ombord overgår i mange tilfeller fantasien og utvalget er stort. Kasino, nattklubber, restauranter, teater, treningssenter, butikker, badeland, skøytebane, basketballbane, zip-line, klatrevegg, bowling, go-cart, radiobiler og minigolfbane er bare noe av det som kan finnes om bord.


En cruiseferie kan være den mest aktive du har hatt, eller den aller mest avslappende – valget er ditt!

De vanligste cruiseformene

Familie-/venner- eller generasjonscruise
Denne cruiseformen er den vi selger mest av. Om sommeren går turen som oftest til Middelhavet og om vinteren til Karibien. Varigheten er gjerne på 7 netter og de som reiser velger som regel de store skipene hvor aktivitetstilbudet er stort for både store og små. For å gjøre ferien mest mulig avslappende velger mange å kjøpe en all inklusive pakke hvor både fly, transfer, drikke, tips osv er inkludert.

Cruise er perfekt for familien og storfamilien. Foto: Royal Caribbean

Luksuriøst cruise
Dette er cruise med mindre skip hvor man må være forberedt på å betale litt mer for det lille ekstra. Disse skipene seiler ofte til mer eksotiske og mindre reisemål hvor de store skipene ikke får lagt til. Om bord er graden av personlig service høy, maten i toppklasse og aktivitetene tilpasset området du seiler i. Her er forholdene ”små” og man føler seg fort ”hjemme” om bord.  For mange er dette en en-gang-i-livet opplevelse og mange velger å legge bryllupsreisen sin på slike cruise.

SeaDream Yacht Club - cruiset med det lille ekstra. Foto: SeaDream Yacht Club

Ekspedisjons cruise
Vil du på ”oppdagelsesreise” uten stress er dette cruiseformen for deg. Du kan for eksempel seile til Grønland, Antarktis, Galapagos, Amazonas og Stillehavsøyene. Disse turene går som oftest med noe mindre og stadig mer miljøvennlige skip som har færre spektakulære aktivitetsmuligheter om bord, men som legger mer vekt på opplevelsesrike ekskursjoner og tematiserte aktiviteter.

På cruise i Antarktis. Foto: Making Viev AS, Paal S. Vindfallet/Hurtigruten

Elvecruise
Vil du utforske noen av verdens mange vannveier er elvecruise noe for deg. Rederiene spenner fra de enkle til de mer luksuriøse og et gjennomsnittsskip tar rundt 150 personer. Om bord er atmosfæren lun og rolig og man samles rundt felles aktiviteter som vin, mat, kunst og kultur knyttet til de landene man reiser gjennom. Hos oss er etterspørselen etter elvecruise størst blant de over 60 år.

Elvecruise på Douro. Foto: Fotolia

De vanligste cruisedestinasjonene

Middelhavet
Middelhavet frister med varierte cruiseopplevelser kun kort reiseavstand fra Norge. Forholdene er europeiske og destinasjonene tilbyr alt fra storbyliv og strender til historiske landemerker. Her tilbys 5-15 netters cruise alt etter hvor langt cruise du ønsker.

Odyssey of the Seas utenfor Santorini. Foto: Royal Caribbean

Karibien
Dette er valget for deg som er glad i palmesus, vakre strender og karibiske rytmer. Her er hovedfokus sol, strand og vannaktiviteter. Noen destinasjoner tilbyr også aktiviteter med mer historisk innslag og litt byliv.


De fleste avreisehavnene ligger i Florida og mange velger å kombinere cruiset med et opphold i USA. Det kan jo friste med noen dagers stopp i New York, Miami, Orlando, eller Fort Lauderdale når man først har tatt turen over Atlanteren. Her kan man velge blant alt fra "kortcruise" på 3 - 4 netter til lengre 2 - ukers cruise.

Ha en "Perfect day at CocoCay". Foto: Royal Caribbean

Midtøsten
Turene hit er gjerne for dem som har vært på cruise noen ganger før og som vil oppleve noe helt nytt. Havner som Abu Dhabi og Dubai byr på unik arkitektur, vakre strender, shopping og kulturelle forskjeller hvilket gjør dem spennende. Eksotisk og annerledes er stikkord her.

MSC World Europa utenfor Dubai. Foto: MSC Cruises

Mange andre spennende områder kan også oppleves mens man lever det gode livet om bord på et cruiseskip. Se flotte fjorder i Alaska eller langs Norskekysten, ta snarveien på Panamakanalen mellom Atlanterhavet og Stillehavet, få god tid til å nyte skipet og dets fasiliteter på et Transatlantisk cruise, opplev New England og Canada, Sør-Amerika, Hawaii, Østen og Australia. Opplev verden fra sjøsiden!


Lurer du på om en cruiseferie er noe for deg? Ta kontakt med oss i Bennett Ferie, så guider vi deg videre. Vi kan cruise!