Med barn på cruise

Cruise er en fantastisk ferieform, og cruise med familien er den perfekte familieferien! Her er noen fordeler med å reise på cruise med barn.
Del meg

Cruise er en fantastisk ferieform, og cruise med familien er den perfekte familieferien! Flere rederier satser veldig på familier, og tilbudet til barn om bord er stort. Det er morsomme bassenger, aktiviteter og underholdning tilpasset barn i alle aldre, og i tillegg tilbyr rederiene som oftest egne "klubber" tilpasset de forskjellige aldersgruppene. 


Fordeler med å reise på cruise med barn


Pris -
cruiseselskapene har ofte veldig gode priser for barn, og med tanke på alt som er inkludert i cruiseprisen (helpensjon, aktiviteter og underholdning) er det ofte veldig prisgunstig og tåler så absolutt sammenligning med en vanlig tur til "syden". 


Barnevennlig - som nevnt i innledningen har skipene morsomme bassenger, aktiviteter og underholdning tilpasset barn i alle aldre, i tillegg til aldersbestemte barneklubber (uten ekstra kostnad). Noen rederier har barneklubber som starter så lavt ned som fra 6 måneder, hos andre rederier må man ha sluttet med bleie. Barna kan kose seg med selvbetjente softismaskiner og herlige buffeter hvor de kan velge å vrake blant masse forskjellig mat. Trenger foreldre og barn en liten pause fra hverandre er det også flere rederier/skip hvor det tilbys barnevakttjeneste mot ekstra kostnad.


Alt på ett sted - skipene kan være veldig store, men er likevel veldig oversiktlige. I tillegg til det "vanlige" som restauranter, solsenger, bassenger, vannsklier, boblebad, barneklubber, spa, show, underholdning og spillrom som finnes på de aller fleste skip, finnes det også skip som i tillegg tilbyr basketballbane, skøytebane, minigolf, ballbinger, Formel 1 simulator, go-kart bane, bowlingbane, Broadway-musikaler, klatrevegger og lange shopping-gater. Alt på ett sted, og i tillegg har du muligheten for å gå i land på spennende steder underveis på cruiset. 

Bademoro om bord på Harmony of the Seas. Foto: Royal Caribbean

Mat - finnes i alle varianter og den er inkludert i prisen og veldig trygg da det er stort fokus på renslighet om bord. Du kan som oftest velge blant flere forskjellige spisesteder, både buffeter hvor minstemann kan velge akkurat hva han vil (av både sunne og ikke fullt så sunne alternativer) og a-la-carte hovedrestaurant med menyer med stort utvalg og hvor kelnerene gjør alt for at barna skal være fornøyde slik at foreldrene også kan nyte måltidene til fulle. Undertegnede har selv opplevd at kelnerene delte opp maten til døtrene mine, tok de med seg for å vise de noe hvis de var urolige og ikke minst ordnet med "spesial" dessert til minstefrøkna. I tillegg finnes det ofte temabaserte spesialrestauranter mot ett lite tillegg, noe som kan være en morsom avveksling. Og hvis man ønsker en litt roligere frokost (eller andre måltider), kan man bestille roomservice og nyte maten på lugaren. 


God service - servicen på cruise er noe for seg selv. Alle ansatte gjør sitt ytterste for at barna skal ha det bra, og de får masse positiv oppmerksomhet i løpet av cruiset. For eksempel kan det være spennende å komme på lugaren om kvelden og se hvilke figurer betjeningen har laget av håndklærne:-)

Se vår anbefaling for å ta med hele familien på cruise.

Tips, råd og nyttig informasjon 

  • Har du veldig små barn, så er det verdt å nevne at det er aldersgrense 6 måneder for å reise på cruise, og at det kun på nyere og større skipene finnes basseng hvor de minste kan bade med badebleier på. Så, reiser du med såpass små barn at de bruker bleie og det er viktig å kunne bade i bassengene er det viktig å velge riktig skip. 
  • Velg et nyere skip; de siste årene har rederiene kjempet om å overgå hverandre når det gjelder aktivitetstilbud og underholdning.
  • Hvis du har mulighet til det, velg en balkonglugar. Lugarer er ofte mindre enn hotellrom, og da er det deilig å ha balkongen som et ekstra oppholdsrom.
  • Reiser du med veldig små barn så bør du ta med nødvendigheter slik som barnemat, bleier og ev. badebleier da det kan være vanskelig å få tak i om bord.
  • Ta også med en liten trille som barna kan sove i, så slipper du å være på lugaren når barnet trenger en liten powernap på dagen eller skal tidlig i seng på kvelden. NB! Tenk på vognstørrelsen, det er ikke kjempegod plass i korridorene. 
  • Varier måltidene; ikke spis bare på buffeten, men prøv dere frem blant alle spisestedene. Barnevennlige alternativer finner man overalt og det er morsommere å variere litt, både for liten og stor. 
  • Det blir dessverre som oftest kamp om plassene ved bassenget, særlig på dager hvor man er til sjøs, så da lønner det seg å være tidlig ute. 
  • Når skipet ligger til kai, kan det være deilig å bare bli om bord, for da har man bedre plass og god tid til å prøve skipets fasiliteter. 
  • Barnesenger til å sette på lugaren er tilgjengelig for de minste barna, men foreldrene må selv ta med dyne, pute og sengetøy. 
  • De forskjellige rederiene har forskjellige regler med hensyn til aldersgrenser om bord, både med tanke på når man får lov til å reise, og når man kan være i barneklubbene. Viktig å sjekke hvis man har små barn som ønsker å være i barneklubb. 
Splashaway - morsomt vannlekeområde på Symphony of the Seas. Foto: Royal Caribbean
Ultimate Family Suite om bord på Symphony of the Seas. Foto: Royal Caribbean
En av club'ene om bord på Symphony of the Seas. Foto: Royal Caribbean