Reisebrev fra Mallorca

Både vår ferie- og gruppeavdeling har nylig vært på studietur på Mallorca. ‍Her kan du lese litt om våre erfaringer, få tips og inspirasjon til din neste reise til Mallorca.
Del meg

Både vår ferie- og gruppeavdeling har nylig vært på studietur på Mallorca. Vi holder oss oppdaterte ved jevnlig besøk på både nye og eksisterende destinasjoner i vår portefølje, slik at vi alltid kan bistå våre kunder med oppdatert og kvalitetssikret informasjon.


Vi har vært og opplevd Palma, den pittoreske byen Soller, besøkt en av de eldste olivenoljegårdene og fått smakt på underholdningstilbudet på Mallorca. Vi har besøkt en beach club, hoteller, fra de små sjarmerende til high-end hoteller og fått en smakebit av mallorcansk kjøkken og vin.

Her kan du lese litt om våre erfaringer, få tips og inspirasjon til din neste reise til Mallorca: 

Vi har vært på en fantastisk og innholdsrik fire dagers studietur på Mallorca. Vi bodde på fire-stjerners Puro Hotel Oasis Urbano i Palma, men besøkte også to andre hoteller innen samme kjede; 5-stjerners Palacio Can Marques og Puro Grand Hotel.


Alle hotellene ligger midt i gamlebyen, La Lonja. Bedre beliggenhet kan man ikke få hvis man ønsker å oppleve alt Palma har å by på. Samtidig er det meste av aktiviteter innen 20 - 30 minutters kjøretur fra hotellet. Puro hotellene er de eneste hotellene i byen med «egen strand» på Puro Beach Club. Alle hotellets gjester får adgang/egne fordeler på Beach Club'en. Dette kan vi selvsagt ordne med, når du bestiller via oss. Alt av byens beste restauranter, barer, butikker og matmarkeder ligger rett utenfor hotellet eller innen kort gangavstand gjennom koselig og trange gater.


Gamlebyen i Palma er lett å orientere seg i og er veldig oversiktlig.

Puro Hotel Oasis Urbano - det største og eldste av disse boutiquehotellene, som har blitt en klassiker i Palma. Hotellet har rundt 50 rom, i forskjellige kategorier. Jeg hadde et standard dobbeltrom med en stor komfortabel seng og et deilig stort bad med dusj og fransk balkong som kunne åpnes fra dusjen (høres ikke veldig «nødvendig» eller praktisk ut, men det var fint å åpne balkongen for å få frisk luft på badet). Deilige badeprodukter av eget merke utviklet av Puro. Hotellet består av flere nivåer, har 5 etasjer og litt «kronglete» gangveier. I midten er det en åpen patio/oase med grønne planter, bord og stoler (her kan man spise frokost, eller ta en aperitif på kvelden).


Hotellet har også takterrasse, med et lite avslappingsområde (solstoler og bittelite "plaskebasseng"). Her er det ingen servering, men man kan selvsagt ta med seg det man selv ønsker av mat og drikke. For grupper kan man bestille en «aperitif servering» via hotellet.


Hotellet var kjempe fint, men på noen av rommene hører man litt støy fra byen.


Hotellets restaurant og bar, «Beatnik Restaurant & Bar», er veldig populær, spesielt i helgene når de har DJ. Vi hadde en middag på hotellet siste kvelden og maten var veldig bra. Menyen er en blanding av retter fra hele verden, «eksotiske» krydder kombinert med friske middelhavssmaker. Deres asiatisk inspirerte friterte «scampi» er visst en av de mest populære rettene i  Palma og det må jeg si å være enig i, det er noe av det beste jeg har smakt. Det er sharing konsept, med mange retter i mindre porsjoner som serveres gjennom hele kvelden.


Dette blir det naturlige valget for grupper og multi-generasjonsfamilieferie, da dette er det største av Puro hotellene.

 

Palacio Can Marques - et helt nydelig boutiue hotell/“palass” som daterer tilbake til 1800 tallet. Det har blitt kjøpt og totalrestaurert av en tysk familie, som er veldig interessert i kunst og arkitektur. Etter oppussingen fant de ut at palasset er for fint til å ikke deles med andre, så de tok kontakt med Puro Group og spurte om de var interesserte i å drive hotell her, noe de selvsagt takket ja til.


Hele huset, med sine 13 rom har blitt restaurert og innredet i forskjellige stilarter, meget elegant, men beholdt de opprinnelige detaljene fra palasset. En del av huset og dekoren er fredet, dette har blitt hensyntatt under restaureringen. Alle suitene er forskjellige. Utrolig vakre, med spennende kontraster, og en miks av det ekstravagante og det avslappende, varme farger, litt Marokko i stilen med detaljer fra Østen og Afrika. Her føler man mer at man er på besøk hos noen enn på et hotell. Liten takterrasse her også.


Vi så det minste rommet og den største suiten, ”Riad Suite”, som var på hele 380kvm og består av 3 soverom, bad, kjøkken, en enorm stue og takterasse. Plass til 6 personer. Passer fint for en spesiell anledning med venner og/eller familie.


Helt unikt hotell.

Foto: Palacio Can Marques
Foto: Palacio Can Marques

Puro Grand Hotel – ekstraordinær hotellopplevelse, en reise tilbake i Mallorcas historie. Ligger som en skjult perle midt i La Lonja, i et hus fra 1700 – tallet som har blitt restaurert og gjort om til boutique hotell. Kun 22 rom. Hotellet har akkurat åpnet og vi hadde middag her den første «åpnings kvelden».


Puro Grand Hotel huser mange historier og hemmeligheter fra Mallorcas historie og er et levende bevis på at Mallorcas 1327-årige kultur og tradisjonsarv har tålt tidens tann.


Mange besøkende er ikke klar over at Mallorca var okkupert av muslimer i tre århundrer. Av denne grunnen er det vanlig å finne denne kulturens påvirkning i Mallorcas gater, bygninger og interiør.


Bevaring av bygningens opprinnelige historie ser man også i interiørdesignen. Nøkternhet og eleganse, en palett av sandfarger og innslag av blått, middelhavskultur og muslimsk kultur smelter nydelig sammen. Alle rom helt forskjellige. Bohemaktig og rolig følelse, utrolig sjarmerende og stemningsfullt.


Midt i hjertet av gamlebyen og passer for voksne, bryllupsreisende og mindre grupper som er ute etter noe spesielt.

Foto: Puro Grand Hotel

Dinner cooking show på Puro House Palma - første kvelden skulle vi være med på «Show Cooking» - lage middag sammen med en kokk. Det var et veldig fint lokale, som ligger på andre siden av Puro hotellet vi bodde på. Morsom og hyggelig opplevelse, både for små og store grupper eller mindre vennegjenger. Kvelden starter med introduksjon av hva man skulle lage. Deretter kunne de som ønsket det være med på å lage maten. Kokken hadde forberedet noen små snacks som han serverte rundt grytene mens vi lagde maten. All mat er selvsagt lokal mat. Vi hadde grønn asparges til forrett, svart risotto til hovedrett og frisk appelsincarpaccio til dessert. Kokken var veldig sosial og snakket bra engelsk. Alt av drikke (vin og øl) var inkludert.


Puro House er bygget som ligger på andre siden av Puro Oasis Urban og er en del av hotellet, bestående av 11 rom, egen takterrasse, Show Cooking rom og møterom og fasiliteter. Dette kan bookes eksklusivt for grupper, da får gruppen hele dette bygget for seg selv. Resten av deltagere kan bookes på Puro Oasis Urban.


Kimpton Aysla Mallorca og Mallorca Country Club - ett av hotellene vi besøkte, med beliggenhet i Santa Ponsa, ca 20min unna Palma. Deilig 5-stjerners hotell med fokus på velvære, spa (det største spaet på Mallorca), golf og tennis. Er tennis eller golf hovedfokus for reisen din, kan det være aktuelt med opphold her. Ligger rett ved Mallorca Country Club (tennis).


Et vingårdsbesøk er verdt å få med seg mens man er på Mallorca! Ca 25min kjøretur fra Palma, rett i utkanten av Santa Maria, finner man en perle, en av de eldste vinbodegaene på Mallorca.


Denne vinbodegaen er et utmerket eksempel på kulturarven på Mallorca. Fincaen har vært hjemmet til familien Pizà siden 1679. Som navnet antyder, stammet familien fra Pisa i Italia og slo seg ned på øya på 1100-tallet. Med en så lang historie innen vinproduksjon, har familien jobbet hardt for å være tro mot tradisjonene som er lært gjennom generasjoner for å gi deg en unik smakebit av kunsten å lage vin. All vin som lages her er økologisk.


At dette stedet er unikt merker du med en gang du går gjennom porten. Naturens lyder, dufter og utsikten mot vinrankene og fjellene er så vakker at man blir svimmel av det, selv før man har smakt på vinene.


Ved ankomst hadde vi en vinsmaking, ute ved vinrankene. Klassiske brødsnacks fra Mallorca var en selvfølge til vinen og vi smakte både deres egen hvitvin og en annen god hvitvin fra en nabo vingård. Da de lager ganske små batch av vinene selv, tilbys det også smaking av andre lokale viner. Siden vi var en liten gruppe, hadde vi vinsmaking ved vinrankene og den gamle vindmøllen. De har også et nydelig sted midt i åsene, mellom rankene, hvor de lager et oppsett med vinsmaking og eventuell lunsj/middag. Dette er spesielt populært for litt større grupper.


Etter vinsmakingen fortsatte vi videre til huset, hvor vi fikk omvisning i fincaen og videre informasjon om familien, deres historie og vin. En aldeles nydelig finca og enda vakrere hage hvor det var dekket opp til lunsj for oss. Herfra er det utsikt helt til sjøen.


Til lunsj var det forskjellige tapas/småretter akkompagnert av lokale viner. Deilige skinker, pølser, oster, tørket frukt og nøtter og brød sto på menyen. Her drives det med «farm to table» konseptet og alt som serveres her er enten fra deres egen gård eller fra andre nabogårder i området. Ingenting er importert eller kjøpt annet sted.


Slike vinturer kan tilpasses og skreddersys etter deres ønsker.

Foto: Bennett Asker

Katamarantur. Etter vinturen dro vi tilbake til Palma for en 40min tur med en katamaran i Palmabukten. Grunnet endringer i programmet måtte dette gjøres mye kortere og med en annet båt enn planlagt, men vi fikk en fin smakebit av hva som kan forventes av en slikt tur. Katamaranen også var veldig fin og stor.


Dette er absolutt en opplevelse jeg vil anbefale for både grupper og feriereisende. Spesielt i de varme månedene, mai - oktober. Etter en dag med opplevelser og aktiviteter er dette en fin måte å avslutte dagen på, ut på sjøen, med avslappende musikk, noe godt i glasset og oppfriskende bad. Det er også mulig å bestille mat, dersom gruppen ønsker det. Det er kort vei til havnen i Palma, så det er minimalt med transportetapper.


Puerto de Soller & Soller (ca 40min kjøretur fra Palma med bil). Vi besøkte Puerto de Soller og det var jeg meget glad for. Her har det skjedd endringer siden sist og strandpromenaden har utviklet seg og blitt mye større. Nå er det strand med mulighet for å bade og sole seg langs hele Puerto de Soller, så dette område kan absolutt anbefales for en avslappende sol og bad ferie. Med den gamle trikken, som kjører fra Puerto de Soller, gjennom appelsin-og sitronlundene til Soller, har man to meget hyggelige byer lett tilgjengelig og et godt utvalg av både butikker, restauranter, aktiviteter og tilgang til fjellene.


Det går også taxibåter flere ganger om dagen fra Puerto de Soller til andre fine strand-destinasjoner på Mallorca. Ideelt jeg ville anbefalt noen dager her og noen dager i Palma.


Vi spiste lunsj på et sted som het Pure Salt, som ligger på enden av bukten, med flott terrasse og utsikt over Puerto de Soller.


Fra Puerto de Soller fortsatte vi til Soller. Det tar ca 15-20 min med trikken, som er en opplevelse i seg selv. Det er alltid fullt, så det anbefales å forhåndsbestill billetter.


I Soller besøkte vi «Ecovinyassa», som driver med sitrus (både apelsin og sitron) og fikk en omvisning her (fun fact: det finnes over 25 appelsinsorter på Mallorca) og smakte på den beste appelsinjuicen, som selvsagt er ferskpresset og herfra. Soller er veldig kjent for sine appelsiner. Drives av en lokal familie og det er bestemor som viser rundt (hun snakker veldig lite engelsk). Hun fortalte at det er vanskelig å drive og leve kun av appelsiner nå, da folk flest ikke er interessert å betale mer for kvalitets appelsinjuice fra lokale gårder på Mallorca. De har derfor begynt å drive med turisme istedenfor. Sjarmerende og utrolig vakkert sted, spesielt hagene med alle sitrus trærne. Et sted som er veldig interessant spesielt hvis man reiser med barn.


Videre fortsatt vi til Can Det, et sted der det lages olivenolje. Familiedrevet firma som fremdeles drives av samme familien og som bruker de samme metodene som for 400 år siden. Helt unikt og autentisk sted! Bedre olivenolje skal man lete lenge etter. Metoden som brukes her er fremdeles av det gamle, tradisjonelle pressmåten. De  bruker ikke grønne oliven (som er mer vanlig), men modne svarte oliven, som gir mer fyldig og kremaktig smak. Oljen er mye mer gul i fargen, pga de svarte olivene. Etter en interessant og kort omvisning er det dekket opp til lett lunsj hvor man får smakt olivenolje sammen med brød, tomat og noen pølser. Alt dette skyldes ned med lokal bordvin og avsluttes med en helt nydelig sitronkake, bakt av verten selv. Hemmeligheten bak den saftige kaken er deres egen sitronolje. Alle i reisefølge var enig at dette var en av det beste kakene vi har smakt. Nok en gang var vi overveldet av gjestfriheten til vertene, som tok oss imot i sin eget hjem, hadde dekket bord i sin egen stue og tatt oss imot med åpne armer. Det er mulig å kjøpe med seg olivenolje hjem, og dette er omtrent det eneste sted i verden hvor du får tak i Can Det olivenolje.


Det er plass til ganske mange her og store grupper er velkommen.

Cocktailkurs på Drink In Academy Palma. Dette var noe jeg var litt «skeptisk» til, men det viste seg å være et av høydepunkter på hele turen, og dette på grunn av Calum som holder dette kurset. Dette var nok et bevis på at det vi driver med i bunn og grunn handler om folk. For en fyr!! Så raus, morsom, oppmerksom og kunnskapsrik og med enorm stolthet til sitt yrke! I løpet av 1 time hadde vi grått av latter, hatt en fest, lært oss å lage skikkelig cocktails (som faktisk smakte godt og så proffe ut),hatt en sånn skikkelig fellesskapsfølelse og fått en mestringsfølelse uten like! Vi kom inn ganske slitne og trøtte men gikk ut full ladet og med så mye positiv energi og følelser at det var nesten litt rart..


Dette må være MUST for alle grupper, store eller små, alvorlige eller gale, de som vil på noe gøy og de som tror dette er ikke noe for dem - jeg tør å påstå nesten 100% sikkert at dette vil falle i smak hos alle, og vil være ett av de beste teambuildingsopplegg alle har vært med på.


Her kan man både være med på cocktailkurs, arrangere vinkurs (med lokale viner fra Mallorca), bestille mat, underholdning, dj eller hva man måtte ønske. Et fin måte å tilbringe 1,5 til 2 timer her, før man skal til middag. Ditte er virkelig proffe folk, som har drevet med dette mange år, utgitt bøker og driver med kurs for bartendere og sommelier utdanning. Den opprinnelige Drink In Academy er i Dublin, hvor de starter i 2012, men de åpnet i Palma for 2 år siden.


Puro Beach Club – deilig beach club med hyggelig og avslappet atmosfære (ikke et sted hvor folk drar for å se og bli sett, som mange andre beach club'er har blitt). Her var det ordentlig service, god mat og gode solsenger. Den mest populære pakken å bestille her er en pakke med solseng+ lunsj og ettermiddags taco. Da har man solsenger hele dagen, brunch og deilige nachos og noe drikke. Hvis man har sent fly ut fra Palma (Puro Beach ligger «rett» ved flyplassen), er det perfekt å tilbringe dagen her.


Fem-stjerners Jumeirah Hotellet i Soller besøkte vi også - dette er et 5-stjerners luksus hotell med utsikt som vil ta pusten fra deg og en infinity pool som er helt magisk. De har en stor uteterrasse, «Sunset Lounge», som er meget populær for grupper, her kan de dekke opp og rigge for masse forskjellig. Enten man skal feire noe, ha en aperitiff eller en liten teambuilding-aktivitet.

Har man et romslig budsjett og ønsker noe utenom det vanlige, kan dette stedet definitivt anbefales. Når det gjelder avstand til Soller, er det ca 15min rusletur nedover til byen. Tilbake ville jeg tatt taxi (oppover i varmen blir det for mye).

Foto: Bennett Asker

Son Amar-show, en fortryllende kombinasjon av dans og sang. Utrolig bra kvalitet på underholdning og vakker beliggenhet og bygg (et gammelt palass/manor). Når man ankommer stedet, blir man møtt utenfor porten og entreen er ganske så vakker, med masse lys og rolig musikk i bakgrunnen. De har et eget område, «Eden», spesielt for grupper hvor de kan tilrettelegge private events, med middag, show, underholdning, dj osv. Der hadde de kapasitet for godt over 100 personer.


Vi samarbeider med en liten B2B agent i Spania med kontor i Palma Mallorca, som fokuserer på å skape unike skreddersydde reiser til Spania for nordiske kunder.

Frister det med en tur til Mallorca, enten du skal på firma- eller ferietur, ta kontakt med oss for en skreddersydd opplegg ferie.asker@bennettnorway.no / asker.gruppe@bennettnorway.no