Hvorfor bør du bruke reisebyrå?

Det handler både om pris, tidsbesparelse og ikke minst om trygghet for deg som kunde.
Del meg

Hvorfor bruker så mange fortsatt reisebyrå? Det handler både om pris, tidsbesparelse og ikke minst om trygghet for deg som kunde.


Ekspertise og erfaring

Reisebyrået finner egnede destinasjoner og reisemåte samtidig som de bestiller utflukter, lokal transport og mye mer. Våre reisespesialister finner den destinasjonen som best dekker alles behov, enten du skal på tur med storfamilien eller vennegjengen. – Vi våger å påstå at erfaringen, kompetansen og nettverket vårt i mange tilfeller finner bedre tilpassede løsninger enn det folk kan google seg til selv. Ikke fordi privatpersoner er dårligere på dette, men fordi alt ikke ligger åpent og tilgjengelig for alle, og fordi det som ligger ute på nettet ikke alltid forteller hele sannheten, sier Anders, en av våre byråledere. Kjenner vi reisebudsjettet, finner vi den riktige løsningen.


Til sammen har vi som jobber i Bennett Ferie besøkt alle verdens kontinenter, mange land og utallige byer og vi kjenner mange destinasjoner veldig godt. Men, vi kan ikke alt om alle destinasjoner og det er da vi tar i bruk våre mange og gode samarbeidspartnere. Vi holder oss oppdaterte på hva som skjer i bransjen vår. Ved å bestille via oss får du alltid det lille ekstra på kjøpet - tips til unike severdigheter og skjulte perler, restauranttips og i noen tilfeller oppgraderinger og hyggelig overaskelser.

Amboseli Nasjonalpark i Kenya. Foto: Anders, Bennett Ferie Asker


Trygt, godt og tilgjengelig  
– Vi vet at når man er på reise, kan noe uforutsett skje, store forsinkelser, kanselleringer, streik, konkurser eller andre hendelser. Ikke minst opplevde vi dette under covid-19 pandemien, med innreiseregler, dokumentasjonskrav og reiseråd som endret seg fra en time til en annen. Da er det godt for våre kunder å vite at hvis reisen er bestilt gjennom oss, kan de være trygge på at vi er der for dem og følger opp, lett tilgjengelige, både før, under og etter reisen. Det gjelder enten det er enkle spørsmål eller mer alvorlige problemer. Ved å bruke oss får kundene en bedre tur – ikke en dyrere tur.


Vi er selvsagt medlem i Reisegarantifondet. Etter flere hendelser og konkurser de siste årene har flere blitt oppmerksomme på at det kan være smart å bestille fly og hotell samtidig når man er på privatreise, slik at reisen blir en pakkereise. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen kanselleres som følge av konkurs. Med en ”pakkereise” menes en charterreise eller en tilrettelagt pakke bestående av to eller flere reiseelementer som er kjøpt samtidig (innen 24 timer) og benyttes på samme tur.


Denne ordningen gjelder ikke dersom du har satt sammen reisen selv og kjøpt billetter og overnattinger hos forskjellige leverandører. Ved siden av reisegarantien gir byrået deg ett sted å forholde seg til, med personlig service fra erfarne reisekonsulenter om det skulle oppstå problemer.


– Det hender ofte at vi blir kontaktet av fortvilede reisende som står fast underveis på reisen fordi de har satt sammen pakken sin selv. Det kan være på grunn av forsinkede fly som igjen gjør at man mister annen transport og hotell, eller useriøse tilbydere som ikke leverer som lovet. Er man på reise og planen må endres av årsaker man ikke styrer, kan det fort bli fryktelig dyrt om man ikke har et profesjonelt reisebyrå i ryggen, sier Anders.

Trøbbel kan oppstå, da er det greit å ha et lett tilgjengelig reisebyrå å forholde seg til. Foto: AdobeStock

Et nettverk av profesjonelle samarbeidspartnere
– Vi som driver reisebyrå har et nettverk av samarbeidspartnere, sier byråleder Anders. Vi vet til enhver tid hvem som har de beste tilbudene der ute, hva tilbudene faktisk inneholder, og vi vet hvor vi skal lete for å finne den perfekte pakken som gir kundene våre en trygg og forutsigbar reise. For å få en avtale med oss må alle våre partnere, store som små, ha et omfattende program for å imøtekomme krav til bærekraft og miljø. Vi vil alltid prøve å fremheve og informere kundene våre om bærekraftig alternativer.


Konkurransedyktige priser
Jakten på de beste prisene, den smarteste reiseruten og de ideelle overnattingene foregår i en enorm jungel av ulike tilbydere. Mange nettselskaper opererer med lave priser i diverse online søkemotorer. Derimot blir prisen høyere for hvert klikk; bagasjegebyr, setereservasjon, bekreftelse på SMS, forsikringer etc. Ikke sikkert at dette er lønnsomt til slutt, og ikke har du noen å kontakte hvis ting går galt.    


Billige flybilletter har ofte mange og lange mellomlandinger, og de rimeligste hotellene er ofte både kvalitetsmessig dårlige og har dårlig beliggenhet. Vi hjelper deg med å finne reisen som har den ønskede balansen mellom behagelig reiserute (avreisetidspunkt, reisetid etc) og god pris, og det beste hotellet innenfor ditt budsjett. Vi kan sette sammen kombinasjoner av flyselskaper som gjør det billigere og mer behagelig enn du klarer når du søker på nettet. Det er ikke dyrt å bruke reisebyrå. Heller ikke charterreiser koster noe mer hos oss enn hos charterselskapene. Vi har oversikt og gir deg nøytral hjelp til å velge riktig reisemål, uavhengig av selskap. Vi har gode leverandøravtaler og reisekonsulenter med høy kompetanse og lang erfaring som gjør at vi kan tilby deg gode reisetips, rabatter, spesialpriser og tilleggsprodukter.

Bestill flybillettene dine hos oss. Foto: AdobeStock


Partner også for den reisevante
- Du kan naturligvis lage et godt opplegg på egenhånd, men selv mange reisevante globetrottere bruker reisebyrå fordi de vil ha kvalitetssikringen som ligger i å få profesjonell hjelp til det praktiske – da vet de hva de får, hva det vil koste og de vet at opplegget er til å stole på, avslutter Anders.

Da er det bare å senke skuldrene, nyte og sørge for å få maksimalt ut av de verdifulle feriedagene.

Ønsker du en reisepartner til din drømmeferie, ta kontakt med ett av våre Bennett Ferie byråer.

La oss ordne din tur til Maldivene. Foto: Veronica, Bennett Ferie Elverum