Beste reisetidspunkt for safari i Afrika

Stella, vår egen Afrika ekspert, vil skreddersy den perfekte turen tilpasset dine ønsker og krav.  
Del meg

Hos Bennett Ferie kan du bestille din Afrika-reise, enten det er din første eller din femte gang til dette fantastiske kontinentet. Stella, vår egen Afrika ekspert, vil skreddersy den perfekte turen tilpasset dine ønsker og krav. Stella jobber på vårt byrå i Asker og har lang erfaring med å sette opp reiser til Afrika, etter tidligere å ha jobbet i en turoperatør som spesialiserte seg på nettopp dette.

Oppfyll drømmen om Afrika. Foto: Kicheche Mara

Når det gjelder sesonger i Afrika sier Stella at det ikke er noen tidspunkt som er bedre eller dårligere enn den andre. Hver sesong er like vakker på sin måte. Derfor vil det beste tidspunktet for når man bør reise variere og være avhengig av hva man ønsker å oppleve og hvilket land man ønsker å besøke.


Årstidene i Sør Afrika er motsatt av årstidene i Norge, men det er stort sett varme og solfylte dager året rundt. Mest nedbør fra juni til august og Cape Town er mest utsatt. Øst Afrika (Kenya, Tanzania, Uganda og Rwanda) og Sørlige Afrika (Sør Afrika, Botswana, Zimbabwe og Zambia) byr på like flotte opplevelser året rundt. Mest nedbør i Kenya og Tanzania er i april/mai og i Botswana/ Zimbabwe/ Zambia fra desember til februar.


Seychellene er en av verdens vakreste øyer og ligger kun 3 timers flytur fra Kenya. Dette gir fantastisk mulighet til å kombinere safari og bading i en ferie. Andre destinasjoner hvis man ønsker sol- og badeferie er Zanzibar, Mombasa, Mozambique og Mauritius.

North Island, Seychellene. Foto: Stella, Bennett Ferie Asker

Når det er vinter her, er det sommer i Sør-Afrika. Hvorfor ikke bytte ut vinterkulden mot late dager med varme, nydelig mat og vin, safari og storbyliv i Cape Town med Table Mountain som bakteppe? Eller en langweekend til en vingård?

Fantastiske Steenberg Hotel and Spa. Foto: Steenberg Hotel and Spa

Stellas safari tips: Velg gjerne private reservater i randsonene til nasjonalparkene. Her er det mindre trafikk, lavere volum av turister og du kommer tettere på dyr. I nasjonalparkene blir du sjelden alene og køer oppstår ofte i høysesong.

Bush Lodge. Foto: SabiSabi Bush Lodge

Stellas gode tips nr. 2 er å reise til Kenya fra april til slutten av juni da det er grønt og frodig, mindre turister og de fleste camper har et ”lavsesong” tilbud. Dette gjør at du kan bo på noen av de beste campene og få de flotte opplevelser til litt rimeligere priser. Stella er veldig glad i Kenya og vil heller anbefale safari her enn i Tanzania da du får mer valuta for pengene.


Det samme gjelder Sørlige Afrika, med Botswana og Zimbabwe, her får du gode tilbud for reiser fra mars til juni.

Camp Hwange, Zimbabwe. Foto: Kevin Hogan

Nye flyruter åpnes kontinuerlig, noe som gir mange spennende kombinasjonsmuligheter. Nå kan du for eksempel reise på safari i Kenya, før du flyr videre til Victoria Falls og kombinerer med safari i Botswana eller Zimbabwe for så og avslutte turen i Cape Town. Fantastiske og endeløse kombinasjonsmuligheter.

Ta kontakt med Stella på 66 76 14 60 eller stella.sjoeberg@bennettnorway.no for tips, råd og bestilling av din neste Afrika reise.

NB! Er du interessert i fantastiske Namibia er det vår kollega Merethe i Elverum du skal kontakte, hun har besøkt Namibia en rekke ganger. Ring 62 43 59 90 eller send henne en e-post merethe.johnsen@bennettnorway.no.

Se også vår anbefaling til Sør Afrika