Reisetips til Seychellene

Seychellene byr på tidløs skjønnhet, ro og mangfold - et paradis på jord! Den perfekte badeferien eller i kombinasjon med safari.
Del meg

Øyparadiset Seychellene ligger i Det indiske hav, øst for Afrika, og består av 115 øyer som faller under to kategorier; granitt - og koralløyer.  


Seychellene ligger sør for ekvator, dette betyr at du kan være sikker på at en reise til Seychellene alltid vil by på mye sol og behagelige temperaturer, både over og under vannflaten.

Seychellene byr på tidløs skjønnhet, ro og mangfold og det er ikke mange steder i verden som slår Seychellene. Paradis på jord.

 

Her finner dere barfot-luksus og man er så langt unna en stressende hverdag som man kan komme. Dagene kan nytes med bading og avslapping og du kan prøve deg på forskjellige aktiviteter, alt fra dykking og snorkling til gåturer i fjellene. Seychellene er også perfekt å kombinere med safari i Kenya eller Sør-Afrika. Gode flyforbindelser og korte flyturer.

 

Stella fra Bennett Ferie Asker, vår egen Afrika ekspert, har mange grunner til hvorfor man skal besøke Seychellene:

 

 • Seychellene er virkelig unikt og eksotisk og ikke berørt av masseturisme. Alt er bygget og tilpasset naturen slik at den ikke blir ødelagt eller forstyrret. Regjeringen har stort fokus på og strenge regler for ivaretagelse av naturen, og hotellene bygges med tanke på dette.

 • Behagelig klima året rundt. Seychellene er en helårsdestinasjon. I perioden desember - februar kan det forekomme en del nedbør, hovedsakelig i form av korte regnskyll, og litt mer fuktighet, men temperaturene er gode.  

 • Seychellene passer for ALLE, fra par og bryllupsreisende i alle aldre, til barnefamilier, generasjonsferie og langtidsferie.

 • Øyhopping på Seychellene. Vi anbefaler en øykombinasjon, minimum to øyer, helst tre, for å få den ultimate Seychellene-opplevelsen. Distansene er korte og takket være gode ferge- og flyforbindelser er det meget lettvint. Ellers kan man ta dagsturer til andre øyer og bruke dagen på å utforske øde strender, naturparker, spise lunsj på koselige lokale restauranter, dykke og snorkle osv.
 • Et besøk på La Digue er et must. Ta en dagstur eller en overnatting. En av de vakreste og minste av granittøyene. Ingen biltrafikk, her leier du sykkel, fyller piknik kurven og utforsker noen av verdens vakreste strender og bare nyter omgivelsene.

 • Seychellene består av 115 naturskjønne øyer, både i granitt og korall.  Ved å kombinere opphold på begge typer av øyer vil du føle at du har besøkt to helt forskjellige reisemål.
 • Fantastisk natur; grønt, frodig, tropisk vegetasjon og kupert. Gode turmuligheter i fjellene. Her finner man både dyr og planter som ikke finnes andre steder i verden. God destinasjon for fugleinteresserte.
 • Noen av verdens vakreste strender, nesten uvirkelig vakre. Her kan man vandre helt for seg selv på en av de mange strendene.

 • Godt og variert utvalg av bosteder, i forskjellige kategorier og formater. Alt fra ultimat luksus på private øyer til små, hyggelig gjestehus. Vi skreddersyr reisen og velger riktige bosteder ut fra dine ønsker og krav.

 • Er du interessert i golf? På Praslin finner du Seychellenes eneste 18-hulls golf bane. Banen tilhører det luksuriøse hotellet Constance Lemuria, som ligger ved stranden Anse Georgette, som ofte topper listen over verdens vakreste strender.

 • Flyfishing - Seychellene er himmelrike for fluefiskere!

 • Flotte dykke- og snorklemuligheter. Vi anbefaler en dagstur til St. Anne Marine nasjonalpark, rett utenfor Mahe, en av de beste stedene for snorkling. Beste tiden for snorkling er mai-juni og september-oktober.

 • Besøk Vallee de Mai naturreservat på Praslin. Reservatet er på UNESCOs verdensarvliste og mest kjent for de sjeldne Coco de Mer palmene og kokosnøtter som kan veie opp til 32 kg.

 • Victoria, verdens minste hovedstad, hvor man kan dra for å handle på det fargerike lokale markedet.

 • Nydelig mat, blanding av kreolsk, fransk, arabisk og indisk. Mye gode curry’ier og fiskeretter. Seychellene produserer egen rom som er kjempegod! Det er mulig å besøke lokale destillerier for smaking og guidede turer.

 

Fremdeles usikker på om Seychellene er noe for deg? Ta kontakt med oss på 66 76 14 60 eller send e-post til stella.sjoeberg@bennettnorway.no for tips, råd og planlegging av din neste Afrika reise / reise til det Indiske hav!