Orkansesong i Karibien

Når er det orkansesong i Karibien og hva innebærer det?
Del meg

Vi har mange gjester på cruise i Karibien hver sommer og høst. Noen lurer på om det er trygt å reise til Karibien på den årstiden der det kan forekomme stormer og orkaner.


Fordelene med ferie på et cruiseskip er at de kan endre reiserute og dermed unngå stormer og uvær. De følger alltid anbefalinger som gis basert på værvarslene, og endrer seilingsruter der det er nødvendig for å ivareta gjestenes cruise opplevelse og sikkerhet.


Vi oppdaterer oss kontinuerlig og er i kontakt med våre leverandører om vi har kunder som får endringer i sine reiseruter. Vi deler litt informasjon vi har fått fra vår største samarbeidspartner på cruise, Royal Caribbean Cruise Line.


Cruise i Karibien i orkansesongen:


Når er det orkansesong i Karibien og hva innebærer det?

Orkansesongen i Karibien strekker seg mellom 1. juni og 30. november. Selv om orkaner er uforutsigbare, varierer høysesongen for orkaner avhengig av geografisk plassering. I østlige Karibien og langs den amerikanske østkysten er den høyeste risikoen for orkaner fra midten av august til midten av september, mens det i vestlige Karibien er vanligst fra midten av september til begynnelsen av november. Selv om orkaner og tropiske stormer forekommer i begynnelsen og slutten av orkansesongen, er de relativt uvanlige. Sørlige Karibien med øyer som Aruba, Bonaire og Curacao har en geografisk plassering hvor det er ekstremt uvanlig med orkaner. Orkaner begynner som tropiske stormer, dannet over det varme vannet i Atlanterhavet vest for Afrika. Under en normal orkansesong kan man forvente et gjennomsnitt på 8-11 tropiske stormer, hvorav 5-7 av disse utvikler seg til orkaner. Av disse er det ikke alle som kommer inn over landområder.


Hvor sikkert er det å seile med oss i forbindelse med en orkan?
Våre gjester og besetningsmedlemmers sikkerhet og velvære er alltid vår høyeste prioritet. Vi har operert i Karibien i flere tiår og er vant til forekomsten av dårlig vær, noe som gjør oss godt forberedt når det skjer. En fordel ved å være ombord på et cruiseskip når en orkan nærmer seg er at de kan bevege seg bort fra stormen. En orkan beveger seg vanligvis med en hastighet på mellom 8 og 10 knop, mens våre skip vanligvis holder om lag 22 knop. Alle våre skip har moderne teknologi ombord for å motta informasjon og oppdateringer om vær og vind, vi har også vår egen meterolog som jobber for oss. Når det gjelder orkaner, er det få overraskelser, fordi de kan oppdages på et tidlig stadium, og orkanens forventede kurs kan forutsies ved hjelp av dagens avanserte teknologi. Med hjelp av all informasjon vi mottar, kan vi alltid flytte våre skip til et trygt sted langt vekk fra stormen, slik at våre gjester kan få en så god cruiseopplevelse som mulig. Dette kan endre den planlagte ruten og erstatte noen destinasjoner med andre. Vi seiler aldri i et område med orkan.


Seiler våre skip til destinasjoner som er rammet av orkan?
Vi er forberedt på å tilby våre gjester en god ferieopplevelse og vil aldri seile til en destinasjon som er sterkt berørt av en naturkatastrofe. Hvis en orkan har forårsaket stor ødeleggelse på noen av våre destinasjoner, vil dette stoppet da bli erstattet med en alternativ destinasjon. Reiseruteendringene fortsetter til destinasjonen er gjenoppbygget, har åpnet for turisme og vi anser det for å bli positiv opplevelse for våre gjester.


Gis det noen kompensasjon for reiseruteendringer?
Dessverre kan vi ikke garantere at skipene alltid kommer til alle havnene som har blitt annonsert, eller til punkt og prikke følge den annonserte rute. Vi og skipets kaptein har rett til å utelate havner, ankomme andre havner, avvike fra den opprinnelige ruten eller bytte med et annet skip eller annen havn dersom forholdene krever det. Vi er heller ikke ansvarlige for ikke å holde ankomst- og avgangstider angitt for havnene. Endringer i ruter gjøres vanligvis i hensyn til interessene og sikkerheten til våre gjester.


Hvilke ombooking og avbestillingsregler gjelder?
Normale ombooking- og avbestillingsregler gjelder med mindre annet er oppgitt i forbindelse med bytte av reiserute.

St. John. Foto: Royal Caribbean
Cococay, Royal Caribbeans egen øy i Bahamas. Foto: Royal Caribbean