Skip to main content

Med barn på cruise | Bestill reisen hos Bennett Ferie

Perfect storm sklie. Foto: RCCL
boardwalk-spisesteder-aktiviteter-cruiseskip-royal_caribbean
gutt-klatrevegg-cruiseskip-royal_caribbean
dunes-minigolfbane-cruiseskip-wonder_of_the_seas
radiobiler-seaplex-cruiseskip-ovation_of_the_seas
skypad-trampoline-aktivitet-cruiseskip
familie-vannlek-splashawaybay-cruiseskip-royal_caribbean
splashaway_bay-vannlekeomraade-cruiseskip-harmony_of_the_seas
sklier-soldekk-cruiseskip-wonder_of_the_seas

Cruise er en fantastisk ferieform, og cruise med familien er den perfekte familieferien! Flere rederier satser veldig på familier, og tilbudet til barn om bord er stort. Det er morsomme bassenger, aktiviteter og underholdning tilpasset barn i alle aldre, og i tillegg tilbyr rederiene som oftest egne "klubber" tilpasset de forskjellige aldersgruppene. 

Fordeler med å reise på cruise med barn

Pris - cruiseselskapene har ofte veldig gode priser for barn, og med tanke på alt som er inkludert i cruiseprisen (helpensjon, aktiviteter og underholdning) er det ofte veldig prisgunstig og tåler så absolutt sammenligning med en vanlig tur til "syden". 

Barnevennlig - som nevnt i innledningen har skipene morsomme bassenger, aktiviteter og underholdning tilpasset barn i alle aldre, i tillegg til aldersbestemte barneklubber (uten ekstra kostnad). Noen rederier har barneklubber som starter så lavt ned som fra 6 måneder, hos andre rederier må man ha sluttet med bleie. Barna kan kose seg med selvbetjente softismaskiner og herlige buffeter hvor de kan velge å vrake blant masse forskjellig mat. Trenger foreldre og barn en liten pause fra hverandre er det også flere rederier/skip hvor det tilbys barnevakttjeneste mot ekstra kostnad.

Alt på ett sted - skipene kan være veldig store, men er likevel veldig oversiktlige. I tillegg til det "vanlige" som restauranter, solsenger, bassenger, vannsklier, boblebad, barneklubber, spa, show, underholdning og spillrom som finnes på de aller fleste skip, finnes det også skip som i tillegg tilbyr basketballbane, skøytebane, minigolf, ballbinger, Formel 1 simulator, go-kart bane, bowlingbane, Broadway-musikaler, klatrevegger og lange shopping-gater. Alt på ett sted, og i tillegg har du muligheten for å gå i land på spennende steder underveis på cruiset. 

Gå på skøyter inne, midt på sommeren. Ganske fantastisk ikke sant? Foto: Royal Caribbean

Mat - finnes i alle varianter og den er inkludert i prisen og veldig trygg da det er stort fokus på renslighet om bord. Du kan som oftest velge blant flere forskjellige spisesteder, både buffeter hvor minstemann kan velge akkurat hva han vil (av både sunne og ikke fullt så sunne alternativer) og a-la-carte hovedrestaurant med menyer med stort utvalg og hvor kelnerene gjør alt for at barna skal være fornøyde slik at foreldrene også kan nyte måltidene til fulle. Undertegnede har selv opplevd at kelnerene delte opp maten til døtrene mine, tok de med seg for å vise de noe hvis de var urolige og ikke minst ordnet med "spesial" dessert til minstefrøkna. I tillegg finnes det ofte temabaserte spesialrestauranter mot ett lite tillegg, noe som kan være en morsom avveksling. Og hvis man ønsker en litt roligere frokost (eller andre måltider), kan man bestille roomservice og nyte maten på lugaren. 

God service - servicen på cruise er noe for seg selv. Alle ansatte gjør sitt ytterste for at barna skal ha det bra, og de får masse positiv oppmerksomhet i løpet av cruiset. For eksempel kan det være spennende å komme på lugaren om kvelden og se hvilke figurer betjeningen har laget av håndklærne:-)

Tips, råd og nyttig informasjon 

 • Har du veldig små barn, så er det verdt å nevne at det er aldersgrense 6 måneder for å reise på cruise, og at det kun på nyere og større skipene finnes basseng hvor de minste kan bade med badebleier på. Så, reiser du med såpass små barn at de bruker bleie og det er viktig å kunne bade i bassengene er det viktig å velge riktig skip. 
 • Velg et nyere skip; de siste årene har rederiene kjempet om å overgå hverandre når det gjelder aktivitetstilbud og underholdning.
 • Hvis du har mulighet til det, velg en balkonglugar. Lugarer er ofte mindre enn hotellrom, og da er det deilig å ha balkongen som et ekstra oppholdsrom.
 • Reiser du med veldig små barn så bør du ta med nødvendigheter slik som barnemat, bleier og ev. badebleier da det kan være vanskelig å få tak i om bord.
 • Ta også med en liten trille som barna kan sove i, så slipper du å være på lugaren når barnet trenger en liten powernap på dagen eller skal tidlig i seng på kvelden. NB! Tenk på vognstørrelsen, det er ikke kjempegod plass i korridorene. 
 • Varier måltidene; ikke spis bare på buffeten, men prøv dere frem blant alle spisestedene. Barnevennlige alternativer finner man overalt og det er morsommere å variere litt, både for liten og stor. 
 • Det blir dessverre som oftest kamp om plassene ved bassenget, særlig på dager hvor man er til sjøs, så da lønner det seg å være tidlig ute. 
 • Når skipet ligger til kai, kan det være deilig å bare bli om bord, for da har man bedre plass og god tid til å prøve skipets fasiliteter. 
 • Barnesenger til å sette på lugaren er tilgjengelig for de minste barna, men foreldrene må selv ta med dyne, pute og sengetøy. 
 • De forskjellige rederiene har forskjellige regler med hensyn til aldersgrenser om bord, både med tanke på når man får lov til å reise, og når man kan være i barneklubbene. Viktig å sjekke hvis man har små barn som ønsker å være i barneklubb. 

Splashaway - morsomt vannlekeområde på Symphony of the Seas. Foto: Veronica, Bennett Ferie

Med barn på Royal Caribbeans's Symphony of the Seas

Vi har vært med på cruise med Royal Caribbean's Symphony of the Seas, hvor vi tok en nærmere titt på fasilitetene for barn. Vår tidligere reisekonsulent Cecilie fikk "innside" informasjon og gode tips fra T-REX i Explorers klubben om bord: 

 • Barneområdet ligger på dekk 14 helt i fronten av Symphony of the Seas (og på de andre Royal Caribbean skipene i Oasis-klassen)
 • Åpningstider: på sjødager åpner de kl 09.00, på dager i land åpner de når de ankommer land (dersom det er kl 05.00 så er det da de åpner)
 • Foreldre kan levere barna før de går i land for en utflukt eller bytur
 • Det er ingen begrensning for hvor lenge barna kan være i klubben. Dersom barna er over veldig lang tid får de mat i klubben (de går til buffetrestauranten Windjammer og spiser)
 • Dersom foreldrene er på skipet og er bekymret for om barnet har det bra får de låne en tlf som de ansatte kan kommunisere med dem på.
 • Alle som jobber i klubbene er utdannet innen helse/utdanning/barn. De ansatte i barneklubbene har som oftest også flere andre oppgaver på skipet, han vi snakket med hadde 10 uniformer (for eksempel: ønske velkommen når man går av og på skipet, si god morgen i Windjammer restauranten osv). Han mente dette var fordi de var hyggelige og omgjengelige, og dessuten liker barna å treffe "kjente" på andre steder om bord. 
 • Det er forskjellige klubber tilpasset de forskjellige aldersgruppene: Toddlers 0-3 år, Aquanauts 3-5 år, Explorers 6-8 år, Voyagers 7-11, Teens 12-17. 

Teens - hvor tenåringene kan treffe jevnaldrende. Foto: Royal Caribbean

 • For de aller minste kan de være i klubben alene kun 45 min. Men kan også leveres til hviling midt på dagen eller om kvelden mens foreldrene spiser middag/show og lignende.
 • Det er et lekerom hvor foreldrene kan være med de minste å leke.

Flotte lekerom for barn i alle aldre. Foto: Bennett Ferie 

 • Teens er den eneste klubben som ligger et annet sted på skipet  - her er det sittegrupper, spill og diskotek. Ligger også rett ved game arcade.
 • Aktiviteter – det er litt ulike ting de gjør i de ulike klubbene, men her er noe av det barna kan være med på; playstation, forming (maling, kitt, tegning o.l), forskningsrom, se film, temafester, alt av leker - tar frem ulike ting hver dag.
 • Dersom det er søsken som egentlig hører til i ulike grupper kan en av dem bytte gruppe, men må observeres i den rette gruppen først for å se om den passer til å være i den andre gruppen. Det er oftest lettere for en som er eldre til å komme i en gruppe for mindre barn enn omvendt.
 • For deg som vil ha det "lille" ekstra; på Symphony of the Seas har de en fantastisk familiesuite, hvor du har 2 etasjer hvor alt er tilpasset de minste i familien - du har for eksempel din egen sklie, ditt egne airhockey-bord og til og med bordtennis på balkongen. 

Royal family suite på Symphony of the Seas. Foto: Royal Caribbean

Lukk »