Opplevelsereiser

Rundreise på Sri Lanka | Bestill hos Bennett Ferie Asker

Fantastisk rundreise, satt sammen av vår reisekonsulent Siri, som akkurat har vært på Sri Lanka.

Vi har satt sammen en liten rundreise med en rekke fantastiske opplevelser på denne vakre øya. Du reiser i bil med egen sjåfør og en av verdens vakreste togreiser, fra Kandy til Nuwara Eliya, er selvsagt med i programmet. Dette landet tilbyr så mye mer enn bare badeferie – 1000vis av år med kulturarv har satt sine spor overalt og den frodige naturen skaper en nydelig bakgrunn fra innerst i de dype regnskoger til de vakre gylne strendene.


Atmosfæren og menneskene bidrar til å skape en fantastisk opplevelse og minner for livet. Ta en titt på vårt forslag til en rundreise på Sri Lanka, laget av reisekonsulent Siri, som akkurat har vært der.

«AYOBOWAN – VELKOMMEN»
Velkommen til Yala! Foto: Jetwing Yala Hotel.

Reiseforslag | Rundreise på magiske Sri Lanka:


Forslag på rundreise - priser på forespørsel basert på reisetidspunkt, antall reisende og ønsket standard.


Reisen inkluderer:

  • Pris pr. person når 2 deler rom
  • Fly Oslo - Sri Lanka t/r
  • Overnatting i dobbeltrom på meget gode 4* / standard 5* hoteller
  • Måltider som angitt i reiseforslaget
  • All nødvendig transport inkl. privat, engelsktalende, guide/sjåfør på hele rundreisen
  • Inngangsbilletter til alle utflukter/aktiviteter i tilbudet
  • Lokale skatter/avgifter
  • To flasker vann pr. person pr. dag i bilen


Vi har satt opp et forslag, men dette kan justeres ned eller opp i antall netter og man kan ta bort det som ikke passer. Vi tilpasser en reise etter dine ønsker og behov. Det er også fullt mulig å legge til noen dager med "sol og bad" på Maldivene.  


Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag.

Distanser på denne rundreisen:

Flyplass – Pinnawela, 74 km. Bil: 2t / + 2t utflukt

Pinnawela – Habarana, 102 km. Bil: 2t, 30 min

Habarana – Sigriya, 17 km. Bil: 25 min

Dambulla – Matale, 32 km. Bil: 45 min

Matale -  Kandy, 49 km. Bil: 1t, 30 min

Kandy – Nuwara Eliya, 80 km. Bil: 2t, 45 min, tog: 4 timer

Nuwara Eliya – Yala, 167 km. Bil: 4t, 30 min

Yala – Galle, 142 km. Bil: 2t, 30 minutter

Hikkaduwa – Colombo, 144 km. Bil: 2t, 15 minutter

DAG 1 - Velkommen til Sri Lanka!

Transportetappe fra flyplassen til Habarana, med stopp i Pinnawala. Om man ankommer på morgenen slik som her er det lurt å bare komme seg i bilen og komme i gang med første etappe. Vi anbefaler å ta de første 2 nettene i Habarana, et fint utgangspunkt for å besøke f.eks. Sigriya Rock og Dambulla Rock Tempel Rangiri. På veien til Habarana besøker dere Pinnawala Elephant Orphanage. Denne etappen, fra flyplassen til første stopp i Pinnawala tar ca 2 timer. Fra Pinnawala kjøres dere videre til Habarana, resterende del av etappen tar ca 2.5 timer.

Ved ankomst Habarana sjekker dere inn for 2 netter. Hotellforslag - 4* Cinnamon Lodge – Superior rom, halvpensjon inkl.

DAG 2 - Sigriya Rock

Besøk Sigriya Rock og dagligdagse Sri Lanka. Denne dagen starter tidlig med utflukt til Sigirya Rock. Fra hotellet i Habarana tar turen ca 25 minutter og vi anbefaler at dere tar på dere gode sko og tar med en vannflaske. Det er ca 1200 trappetrinn til toppen, som må forseres for å kunne nyte den fantastiske utsikten. Fra Sigirya Rock tas dere med videre til en landsby i nærområdet og får være med på å lage deres egen lunsj. Landsbyen Hiriwadunna ligger omringet av frodig landskap ved en vakker innsjø.

Sigriya Rock. Foto: AdobeStock
DAG 3 – Kandy:

Dere forflytter dere fra Habarana til Kandy og sjekker inn på nytt hotell for 2 netter. Kandy er Sri Lankas nest største by og ligger midt i landet, ca 500 meter over havet, omringet av fjell og rundt en kunstig innsjø. Byen anses som Sri Lankas kulturelle hjerte og det anbefales å ta en eller to netter her og utforske området rundt, ettersom det finnes flere religiøse og kulturelle attraksjoner i nærheten.

Hotellforslag - 5* Earl’s Regency – Deluxe rom inkl. halvpensjon.

Foto: Earl's Regency Hotel i Kandy
DAG 4 – Kandy: 

«Temple of the Sacred Tooth»

I Kandy strømmer buddhister fra hele verden til for å se den hellige tannen til Buddha som finnes i templet med navnet «Temple of the Sacred Tooth», midt i Kandy. Hver dag, 3 ganger om dagen holdes en seremoni der man kan se denne hellige tannen.

Peradeniya / Royal Botanical Gardens

Ettermiddagen tilbringes i vakre omgivelser i denne botaniske hagen, anlagt av britene på 1800 tallet. Her finnes over 4000 plante- og blomsterarter og denne botaniske hagen er en av de største i Asia. Hagen er også spesielt kjent for samlingen av orkideer.

Street Food

Også i Sri Lanka er maten en viktig del av kulturen og vi anbefaler å hoppe over middagen på hotellet for å bli med på en kulinarisk opplevelse. I Kandy opererer Big B, en «Food Experience Officer», og det er han som viser vei rundt i Kandys gater for å oppleve Sri Lankas Street Food. NB! Ikke inkl. i prisen.

DAG 5 - Nuwara Eliya

Ferden går videre med tog fra Kandy til Nuwara Eliya, en av verdens vakreste togreiser. I nuwara Eliya blir dere en natt. Ved ankomst får vi en liten omvisning i Nuwara Eliya, en by preget av den britiske kolonitiden. Byen kalles også for Little England og er omringet av myke grønne åser. Britene har preget byen med små bungalower og en 18 hulls golfbane. Ceylon-te er kanskje en av de mest velkjente te-merkene i verden. Sri Lanka sin viktigste eksportvare er te og vi får en omvisning på denne verdenskjente te-plantasjen.

Hotellforslag i Nuwara Eliya - 5* Grand Hotel - Deluxe inkl frokost

DAG 6 – Yala, “Afternoon Safari”

Dag går turen videre til Yala, hvor dere blir i 2 netter. I Yala National Park kan man se landets ville dyr i sitt naturlige habitat. Her finnes leopard, elefanter, bjørn, påfugler, aper, flamingoer og mange flere arter. Elefantene samles ved vannhullene og er dere heldig kan det være de tar seg ett bad.


Hotellforslag i Yala - 4* Jetwing Yala - superiorrom inkl. frokost.

Nydelig rom og utsikt! Foto: Jetwing Yala Hotel.
DAG 7 – Yala, «Sunrise Safari»

Denne dagen er det opp kl 04.45 for avreise inn i Yala National Park igjen. Opplev parken en tidlig morgen, og målet for denne dagen er å få ett glimt av leoparden…

DAG 8 -10, Hikkaduwa, stranden neste

Siste etappe går fra Yala til Hikkaduwa. Vi foreslår 3 netters opphold i Hikkaduwa, et etablert sol & bad sted et par mil nord for Galle.


Galle er en by med rik historie og her kan man neste føle man er både i England, Nederland og Sri Lanka på en og samme tid. Galle er en av de best bevarte byene i Sørøst-Asia etter kolonitiden og er derfor på Unescos verdensarvliste.

Hotellforslag i Hikkaduwa - 4+* standard Hikka Tranz  - Superiorrom inkl. halvpensjon.


Dag 11: flyet går natt til dag 11


Dere kan lese mer om flere av stedene Siri besøker i vår artikkel om Sri Lanka HER.

Rundreise på Magiske Sri Lanka

Send forespørsel

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg fortløpende.

Tusen takk! Vi kontakter deg fortløpende!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Bildegalleri

No items found.