x
No items found.
Afrika & Safari

Sør-Afrika, Rovos Rail og Zimbabwe | Bennett Asker

Høsten er fin tid for reise til Sør-Afrika – her har vi satt sammen et flott reiseforslag 16. - 26. november. Du kan få reisen akkurat slik den er satt opp her eller kan vi tilpasse til ønsket reisetidspunkt og reiselengde.

Den ultimate Afrika-opplevelsen med klassiske og unike innslag; safari, Rovos Rail og Victoria Falls. Reisen passer for både den eventyrlystne og for deg som aldri har vært i Afrika før. Du skal oppleve en liten bit av Afrikas magi fra både skinner, bil og skute.

Høsten er fin tid for reise til Sør-Afrika – her har vi satt sammen et flott reiseforslag 16. - 26. november. Du kan få reisen akkurat slik den er satt opp her eller kan vi tilpasse til ønsket reisetidspunkt og reiselengde.

Denne turen tar dere fra viltreservatet Kapama i Sør-Afrika til Zimbabwe, hjertet av Afrika. Kjent for sine naturlige og menneskeskapte underverk som blant annet Victoria Falls, Hwange og Matopos. Zimbabwe er også kjent for sitt folk. Et stolt, varmt og vennlig folk som er ivrige etter å dele sitt land, sin kultur og gjestfrihet med deg.


En reise til dette landet vil garantert gi dere en opplevelse og en safari utenom det vanlige. Reis på et helt spesielt og uforglemmelig eventyr! Det er lagt opp til mye opplevelser, men også nok tid for å slappe av, ha tid til å fordøye inntrykkene og tid til å kunne trekke seg tilbake underveis.


Avreise dag 1

Avreise fra Norge med Ethiopian Airlines om kvelden. Dette blir nattflyging til Addis Abeba, med bytte av fly videre til Johannesburg.


Dag 2

Velkommen til Sør-Afrika! Dere lander på OR Tambo flyplassen i Johannesburg klokken 12:10 og blir fraktet til hotellet hvor dere skal tilbringe den første natten. Sandton Sun hotell ligger perfekt til midt i bydelen Sandton. Her finner man et godt utvalg av restauranter og gode shoppingmuligheter.


Dag 3

Etter frokost reiser dere med fly til Hoedspruit, inngangsporten til noen av Sør-Afrikas flotteste safariområder. Flyturen tar 55 minutter og safarieventyret starter allerede på vei til lodgen som er en liten safaritur i seg selv. Det tar ca. 30 minutter.


Kapama River Lodge er en av de fire overnattingsstedene som befinner seg i Kapamas private viltreservat, som ligger vest for Krügerparken og utgjør «The Greater Kruger» området. Krügerparken og tilhørendeviltreservater er kanskje noen av de mest kjente safari områdene i verden og har et enormt mangfold av dyreliv. Privat reservat betyr at det er færre besøkende enn i selve Krügerparken, færre biler rundt dyrene og guidene får lov å kjøre utenfor veien. Her kommer du tett på naturen og dyrelivet.

Kapama River Lodge er ikke bare et sted vi skal sove i, det skal være en opplevelse i seg selv. Omgivelser, service og personalet er en stor del av safarien.


Servicen er personlig og upåklagelig. Personalet yter en stor innsats for at du som gjest skal føle deg vel. Måltidene er et av dagens høydepunkter og vi undrer alltid på hvordan de klarer å trylle frem så mye god mat her ute i bushen. Av fasiliteter finnes også et stort spa og bassengområde.


Dag 4

En typisk dag på safari er:

06:00 - Du står opp tidlig. En liten kopp med rykende varm kaffe/te og litt kjeks før…  

06:30 - …du begir deg ut på safarien - den friske morgenlukten, gyldne lys og dugg skaper en helt magisk opplevelse!  Dyrelivet er mest aktivt om morgenen.

09:00/10:00 - Deilig frokost

11:30 - siesta; avslapping på lodgen eller ved bassenget. Kanskje en spabehandling kan friste?

13:30 - Lunsj

15:30 - Ettermiddagssafari med et stopp for en «Sundowner», en deilig avslutning på safarien- med god drikke og utsikt.

19:00 - Drikke ved bålet etterfulgt av en god middag, før kvelden kommer. Etter en lang dag ute på savannene og når mørket senker seg, er det godt å sette seg ved middagsbordet, dele opplevelser, og bare høre lydene fra mørket rundt deg.


Dag 5

Etter en siste runde ut på safari, tar dere farvel med Kapama familien for denne gangen, og flyr tilbake til Johannesburg. Her blir dere hentet for transport til Pretoria, hovedstaden i Sør-Afrika, også kjent som «Jacaranda City» på grunn av sine rikelige mengder av Jacaranda-trær. Blomstringstiden er fra midten av september til midten av november. Så er dere heldige får dere med dere det vakre synet når byen dekkes, av et lilla «teppe».


Dere ankommer Rovos Rail stasjonen og går om bord i Rovos Rail-«Pride of Africa». Her blir dere møtt av suiteansvarlig/vert som gir informasjon om alt det praktiske om bord.

Rovos Rail er ikke en vanlig togreise, det er en opplevelse. Siden oppstarten i 1989, har Voss familien tilført noe helt unikt til de som vil oppleve en liten bit av Afrika, på skinner. Når toget ruller ut av stasjonen, merker man raskt at dette blir en spesiell opplevelse.  


Måltidene er en stor del av denne reisen, og det høye nivået på mat og drikke vil virkelig overraske. Du vil bli fasinert av det som trylles frem i den lille kjøkkenvognen. Det er hvite linduker, porselen, sølvbestikk og krystallglass. Ved middagene er dresskoden formell og det forventes skjorte og slips for menn og kjole eller pent antrekk for damer. Det er lov å pynte seg og glitre litt ekstra til middagen. Frokost er som oftest tilberedt etter ønske, i tillegg til et rikelig utvalg på buffetbordet, har man mange forskjellige valgmuligheter man kan bestille. Lunsj og middag består av fire retter- en forrett,hovedrett, ost og kjeks, og avsluttes med dessert og kaffe. Akkompagnert av de beste Sør-Afrikanske viner. Allergier/spesielle behov tilpasses. Husk å gi beskjed ved bestilling.


Suiten velger du selv, ut ifra dine ønsker og preferanser. Alle suitene gir gjestene en mulighet til privatliv, komfort og luksus. Innredningen er av høy kvalitet og viktoriansk stil. Alle suiter har et lite skrivebord, klesskap og safe. Eget bad med dusj og toalett er en selvfølge. Vi anbefaler Deluxe Suite for et mest komfortabelt opphold.

 • Pullman suite – ca. 7 kvadratmeter. Utstyrt med en komfortabel sofa på dagen, som gjøres om til dobbeltseng på kvelden.
 • Deluxe suite – ca. 11 kvadratmeter. Dobbeltseng med en liten loungeplass med to stoler.
 • Royal suite – ca. 16 kvadratmeter. Royal Suitene, som hver dekker halvparten av en vogn i størrelse, er meget romslige og elegante. Stort bad,med eget badekar. Drømmer du om å ta et bad, mens du nyter det afrikanske landskapet, ja da er dette suiten for deg.


Dag 6

Første dagen, nytes livet om bord. Dere stopper på grensen til Zimbabwe for det formelle. Dette i seg selv, kan også være en opplevelse. Denne dagen får deg virkelig tilbake i tid, da verden gikk litt saktere og man bare kunne legge ting på vent.

07:00 Frokost

13:00 Lunsj serveres i Restaurantvognen.

16:30 Tid for ettermiddags te/kaffe og lettesandwicher/kaker servert i Loungen som gjerne nytes ute i observasjonsvognen

19:30 Middag

Dag 7

06:00 – 09:00 Frokost

12:00 Lunsj

13:30 Avreise til Matopos nasjonalpark.

Dette er kanskje det vakreste stedet i Zimbabwe. Matopos nasjonalpark er et område med fascinerende steinformasjoner og skogkledde daler. Området ble dannet for over 2.000 millioner år siden. Arkeologiske funn og hulemalerier beviser at Matobo Hills har vært bebodd i minst 500.000 år. Av alle steder i Zimbabwe, valgte John Cecil Rhodes å bli begravet på en av fjelltoppene her ute, dette stedet er virkelig spesielt og kan ikke beskrives, det må oppleves.

19:30 Middag


Dag 8

07:00 Frokost serveres frem til kl 10:00 i dag

13:00 Lunsj - etter lunsj kjører dere på en av verdens lengste rette togstrekninger, som er på hele 114 km.

15:00 Safari - Hwange nasjonalpark, har en av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika. I dette området er det få andre, så du vil nærmest være alene. Safarien avsluttes i skumringstimen med en «Sundowner» og lett snacks før man returnerer tilbake til toget.

19:30 Den siste middagen om bord nytes, akkompagnert av nydelige Sør-Afrikanske viner.  


Dag 9

Frokost serveres i spisevognen frem til kl 09:30 i dag. Pakk gjerne kofferten din før frokost, den hentes av din togvert kl 09:45.


Kl 10:00 er det ankomst til Victoria Falls byen og dere går av «Pride of Africa» for denne gangen. Etter en 15 min kjøretur er dere vel fremme og sjekker inn på hotellet hvor dere tilbringer de neste to dagene.

Eventuret avsluttes på The Palm River hotell, en nydelig oase, som byr på luksuriøs innkvartering rett ved Zambezi elven, omgitt av frodig og tropisk vegetasjon. Samme kveld, kl. 16:00 er det klart for solnedgangscruise på Zambezi elven, mens man nyter drikke og deilig fingermat i et behagelig tempo. Her er det store muligheter for å se både krokodiller og flodhester.


Dag 10

Victoria Falls. Dere er der når parken åpner, så slipper dere kø. Dette er en fantastisk opplevelse. Vi er vant til fosser fra vår del av verden, men dette er mektig. Her er det muligheter for at du kan bli litt våt. Etter besøket går turen inn i «byen» for lunsj. Victoria Falls byen ligger midt i nasjonalparken, så det er muligheter for å se litt dyreliv i byen. Etter lunsj er det tilbake til hotellet, for avslapping, bading eller bare nyte stedet. Resten av dagen til egen disposisjon. For de som ønsker det, er det muligheter for å dra inn tilbyen for shopping av suvenirer, lokalt håndverk, eller besøke det lokale ølbryggeriet.


Siste middag og solnedgangen ved Victoria Falls.. Dere sitter med en fantastisk utsikt mot Zambezielven og kan nesten garantere besøk av flodhest ved vannkanten.


Dag 11

Tid for hjemreise. Dere tar farvel med Zimbabwe for denne gangen og flyr hjem fra Victoria Falls til Oslo via Addis Abeba.


Priser:

Fra 72.900,- pr. person i dobbeltrom ved valg av Pullman Suite

Fra 86.540,- pr. person i dobbeltrom ved valg av DeluxeSuite

Fra 99.448,- pr. person i dobbeltrom ved valg av RoyalSuite


Inkludert i pris:
 • Flyreise Oslo - Johannesburg - Victoria Falls t/r i økonomi klasse inkl. setereservasjon og innsjekket bagasje
 • Flyreise Johannesburg - Hoedspruit t/r med Airlink inkl. innsjekket bagasje
 • All transport til og fra flyplass og hoteller

2 netter safari i Kapama viltreservat, innkvartering ved Kapama River Lodge med All Inclusive:
 • Alle måltider
 • Utvalgte lokale drikkevarer( brus, øl, vin)
 • Parkavgifter
 • 2 safarier per dag med profesjonelle engelsktalende guider i åpne 4x4 safaribiler
 • Wifi

4 netter reise med Rovos Rail med All Inclusive:
 • Alle måltider inkl.
 • Alle drikkevarer om bord (unntatt Fransk champagne) inkl. minibar på suiten
 • Utflukt i Matopos nasjonalparken i Zimbabwe
 • Safari i Hwange nasjonaparken inkl. Sundowner
 • Amenity kit utlevert i suite bestående av luksuriøse badeprodukter

2 netter Victoria Falls ved Palm River Lodge, innkvartering i et Deluxe rom med frokost:
 • Solnedgangscruise om bord The River Odyssey inkl. drikkevarer, småretter og parkavgifter
 • Guidet tur til Victoria Fallene inkl. parkavgifter
 • Lunsj på Lookout Cafe ekskl. drikke

Ikke inkludert i prisen:
 • Visum til Zimbabwe (USD 30 og betales ved ankomst)
 • Oppgradering til Businessklasse på flyet
 • Måltider utover det som er nevnt i programmet
 • Reisens pris inkluderer ikke tips til lokale guider, sjåfører og besetning på toget, ettersom det er et individuelt anliggende. Tipssystemet er en del av den kulturen man velger å besøke, og som man derfor bør respektere.


Enkeltromstillegg. Begrenset antall plasser. Turen kan også foretas på andre datoer - spør oss om priser. Ta kontakt med oss for bestilling og mer informasjon!

Drømmereise; Sør-Afrika, Rovos Rail og Zimbabwe

Send forespørsel

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg fortløpende.

Tusen takk for at du er interessert i
Drømmereise; Sør-Afrika, Rovos Rail og Zimbabwe
Vi er på saken! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.