x
No items found.
Afrika & Safari

Opplev Egypt | Bestill hos Bennett Ferie Asker

Reis på drømmereise til Egypt. Vi har satt sammen et opplevelsesrikt program som er tilrettelagt for å gi en uforglemmelig ferie.

Reis på drømmereise til Egypt. Vi har satt sammen et opplevelsesrikt program som gir en uforglemmelig ferie. Med sine sanddekkede gravsteiner, mektige pyramider og spennende templer vekker Egypt den indre arkeologen og eventyreren i oss alle. Deler av rundreisen er et cruise på Nilen, hvor du blant annet får oppleve Luxor, et reisemål vi mener alle bør ha på sin "bucket-list". Etter å ha opplevd og sett Egypts fantastiske storslåtte monumenter, vakre ørken og de frodige områdene rundt Nilen med sin imøtekommende befolkning får dere tid til å absorbere inntrykkene og nyte strendene ved Rødehavet.


Reisen kan tilpasses deres ønsker, dette er kun et eksempel. Det er f.eks. mulig å utvide badedelen, eller endre bosteder.


Reiseforslag | Fly fra Oslo, 5 netter på hotell og 3 netters cruise på Nilen:


Pris: kontakt oss for pristilbud, da prisen vil variere avhengig av antall reisende, reisedato, ønsket standard og ledig kapasitet.


Reiseforslaget inkluderer:
  • Fly Oslo - Kairo, Hurghada - Oslo, bagasje og flyskatter inkl.
  • Lokalfly Cairo - Aswan, bagasje og flyskatter inkl.
  • All transport til og fra flyplass med autoriserte transportbiler
  • Alle utflukter, inngangsbilletter og engelsktalende guide iht programmet (se nedenfor)
  • Privat guide, dag 2 til 6 (til og med Karnaktemplet)
  • 5 netter på hotell
  • 3 netters cruise på Nilen
  • Alle frokoster, 4 lunsjer og 3 middager inkl.
  • Meet & greet ved ankomst
  • Lokal kontaktperson


Tillegg for visum, pr. nå har vi mulighet for å ordne med visum for USD 25 ved ankomst for nordiske borgere. Prisen vil variere avhengig av antall reisende, reisedato og ønsket standard. Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Priser baseres på dagens USD kurs. Forbehold om eventuelle prisendringer. Vi tar forbehold om tilgjengelig plass ved de beskrevne hoteller og cruise etc. ved bestillingstidspunkt.


Vår reisekonsulent Stella fra Bennett Ferie Asker er vår Afrika ekspert og har satt sammen dette flotte reiseforslaget. Ta gjerne direkte kontakt med Stella på telefon 66 76 14 60 eller e-post stella.sjoeberg@bennettnorway.no.


Reiseprogram:

Dag 1: Ankomst Kairo. Ankomst til flyplassen i Kairo på kvelden. Ved ankomst blir dere tatt imot av en representant fra Galaxia Tours som hjelper dere med visum og bagasje. Etter å ha passert pass-, visum- og bagasjekontrollen blir dere kjørt til hotellet. Overnatting på Marriott Cairo, standardrom med frokost.


Dag 2: Kairo. Etter en god frokost på hotellet, begynner det historiske eventyret på Giza-platået hvor pyramidene, det siste gjenværende av de klassiske underverkene, er plassert. Å stå under en av dem er å innse sin litenhet både i størrelse og i historisk perspektiv. Tenk på alle de som gjennom tidene har gått forbi og beundret det du ser i dag. Opplevelsen starter på en liten utsiktsplattform hvor vi får vårt første inntrykk av disse fantastiske byggverkene på avstand. Vi fortsetter så med en nærmere titt på underverkene og prøver å få svar på spørsmålene våre. Hvem bygde dem, hvorfor og ikke minst hvordan? Lunsj på 9 Pyramids Lounge med utsikt over pyramidene.


På ettermiddagen blir det besøk på det Egyptiske Museet (eller Grand Egyptisk Museum, dersom åpent, inngangsbillett mellom USD 25-35 betales på stedet og er ikke inkludert i totalprisen). Sjåførguiden er inkludert på kvelden, han kjører dere til middag. Overnatting på Marriott Cairo, standardrom med frokost inkl.


Dag 3: Kairo – Aswan. Tidlig morgenfly fra Kairo til Aswan, som ligger omtrent 90 mil sør for Kairo (1,5 times flytur). "Meet & greet" ved ankomst Aswan og så videre til en utflukt i Aswan og til Aswandammen (Aswan High Dam).


Philae-tempelet, dedikert til gudinnen Isis, ligger vakkert til på en øy mellom de høye og gamle demningene og er svært godt bevart til tross for at det har vært under vann i mange år. Du vil se et Nilometer, måleinstrumentet som ble brukt til å føre statistikk over årsflommene og ved hjelp av det kunne man blant annet fastslå hvor store høstingene i året ville bli på forhånd. Horus fødested, Det Hellige og Trajans kiosk er andre høydepunkter i templet.


Turen avsluttes med et besøk i granittbruddet hvor blant annet den såkalte uferdige obelisken ligger. Dette besøket får man virkelig til å undres på hvordan de, uten hjelp av maskiner, har kunnet bygge alle disse utrolige bygningene og kunstferdige gjenstandene.


Etter utflukten sjekker dere inn på elvecruiseskipet, hvor dere skal tilbringe de neste 3 dagene, spiser en bedre lunsj og hviler en stund. Med seilbåt drar dere så ut gjennom deler av Aswan-skjærgården. Skipet i priseksemplet er Mövenpick MS Darakum. Standard lugar med helpensjon (frokost, lunsj og middag).


Dag 4: cruise på Nilen.
Cruise på Nilen fra daggry til solnedgang med stopp for besøk til Kom Ombo- og Edfutempelet. Skipet legger ut ved daggry og frokosten nytes når skipet legger til kai ved Kom Ombo-tempelet, vakkert plassert ved bredden av Nilen. Dere går en tur gjennom tempelet som blant annet er viet til krokodilleguden Sobek. Så cruiser skipet videre, og dagen tilbringes på soldekket med utsikt over det stadig skiftende landskapet. På markene går arbeidet som det vil, og lite har endret seg siden faraonisk tid. Noen få traktorer finnes selvfølgelig, men ellers er det mest bonden og trekkdyrene hans som kjemper videre. Kvinnene tar oppvasken og vasker i elva og barna hjelper til eller spiller fotball på stranden. Nildalen er så grønn at grensen mot den rødbrune ørkenen blir sylskarp og man fascineres av landskap, fugler og mennesker. Blir det for varmt er det bare å avkjøle seg i den lille bassenget om bord. Etter lunsj ankommer man det perfekt bevarte Edfu-tempelet fra gresk ptolemaisk tid, dedikert til guden Horus. Her trenger du ikke bruke fantasien for å forestille deg hvordan det var i faraonisk tid – du har det foran deg. Vi får høre historien om Horus og kampen mot det onde som er så viktig i faraonisk mytologi.


Skipet fortsetter så nordover mot slusen i Esna. Det er mange skip som skal gjennom, så her må man regne med å vente noen timer. Skipet fortsetter deretter til Luxor om natten eller neste morgen. Nyttårsmiddag på kvelden.


NB! eneste mulighet for å komme til Edfutempel er med hestevogn, noe ikke alle kunder setter pris på. Vi har dessverre ikke mulighet til å tilby alternativ transport (lang historie - hestevognsjåførene har enerett pga en bestemmelse som kom under revolusjonen i 2011)


Dag 5: cruise på Nilen med besøk i Luxor. Etter frokost går turen over til den andre siden av elven. Dypt inne i ørkenen ligger Kongenes Dal med rundt 60 graver, hovedsakelig faraograver men også fyrster og prester er gravlagt her. Amunhotep II, Thutmose III, Seti I og Ramses I – IX fikk laget noen av de vakreste gravene og et par av dem får man besøke.


Det var også her i dalen den nesten intakte lille graven tilhørende Tut Ankh Amon ble funnet på 1920-tallet og for de som ønsker er det mulighet for å gå ned i denne. Ekstra billett som må kjøpes på stedet.


Videre besøker man landsbyen til de faraoniske arbeiderne i Deir el Medina og deres små og vakkert dekorerte gravsteder. Man får også besøke Howard Carters hus (han som fant Tut Ankh Amons grav for 100 år siden). Lunsjen spises på et nærliggende hotell og er ikke inkludert i prisen. Etter lang og god lunsj går turen tilbake til elvecruiseskipet for litt avslapping og oppfrisking før kveldens middag.


Dag 6: Luxor – Hurghada. Etter frokost sjekker man ut av skipet og så går turen videre til et av reisens absolutte høydepunkt; Karnak tempelet, dette gigantiske tempel-komplekset som ble bygget for over 2000 år siden. Umiddelbart etter utflukten fortsetter turen nordover gjennom Nildalen og deretter rett gjennom den østlige ørkenen mot Rødehavet. Vårt priseksempel er med Oberoi Sahl Hasheesh, hvor man kan tilbringe de neste dagene med sol, bad og avslapping. Innkvartering i Deluxe rom med frokost.


Mulighet for oppgradere til halvpensjon (frokost + middag).


Oberoi Sahl Hasheesh er et 4+-stjerners, meget godt likt hotell (karakter 5 av 5 på Tripadvisor) inspirert av arabisk, marokkansk og afrikansk design med beliggenhet på en privat strand og med kun en 25 minutters kjøretur fra Hurghada. Her er alt lagt til rette slik at man kan bare slappe av og nyte. Dette er en av de fineste strand-resortene i Egypt, med en rolig og luksuriøs atmosfære. Servicenivået er ekstremt høy, det er få andre hoteller som kan matche Oberoi's service.  


Dag 7 - 10: Rødehavet. Nyt dagene på hotellet ved Rødehavet; sol, snorkling, dykking etc. Rommet beholdes helt frem til avreise til flyplassen.

Opplev Egypt

Send forespørsel

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg fortløpende.

Tusen takk for at du er interessert i
Opplev Egypt
Vi er på saken! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.