x
No items found.
Afrika & Safari

Rovos Rail | Fra Pretoria i Sør-Afrika til Victoria Falls i Zimbabwe

2500 km og 14 netter med opplevelser. Opplev både Sør-Afrika, Eswatini, Mozambique og Zimbabwe på denne unike 12 dagers togturen.

Den ultimate Afrika-opplevelsen som passer for både den eventyrlystne og for deg som aldri har vært i Afrika før. Reis tilbake i tid med gammeldags glamour, nyt livet om bord og det fantastiske landskapet gjennom togvinduet. Denne fantastiske togreisen tar deg gjennom variert og spennende landskap både i Sør-Afrika og Zimbabwe. Det blir en liten tur innom Mozambique og Maputo også. Det er lagt opp til mye opplevelser, men også nok tid for å slappe av, ha tid til å fordøye inntrykkene og nyte et av verdens mest eksklusive tog underveis. Bli med på et helt spesielt og uforglemmelig eventyr!

Priser og datoer denne kampanjen gjelder for, 2024 | Rovos Rail:

Pretoria - Victoria Falls: 1. - 14. november

Victoria Falls - Pretoria: 20. august - 2. september og 17. - 30. september


Fra 97.978,- pr. person ved valg av Pullman Suite

Fra 128.850,- pr. person ved valg av Deluxe Suite


Prisene inkluderer: 
 • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler rom/kupé
 • Flyreise Oslo - Johannesburg t/r med Emirates, økonomi klasse, inkl. skatter/avgifter og innsjekket bagasje
 • 1 natt innkvartering i Pretoria på et 4* hotell, frokost inkl. samt flyplass transfer
 • 11 netters reise med Rovos Rail, innkvartering i Pullman eller Deluxe Suite
 • Alle måltider og drikkevarer (unntatt Fransk Champagne)
 • 24 timers romservice og minibar
 • Klesvask
 • Utflukter inkl. safari, inngangsbilletter og guide på utvalgte turer
  • Safari i Kapama Private Game Reserve
  • Safari i Malelane
  • Maputo, Mozambique, bytur med guide
  • Besøk og guided tur til Great Zimbabwe Ruins
  • Utflukt til Matopos nasjonalpark i Zimbabwe
 • Fly fra Victoria Falls- Johannesburg ( evnt. Cape Town om du ønsker å utvide turen din med noen dager i Cape Town)
 • 2 netter innkvartering i Victoria Falls, ved Palm River Hotel i Deluxe rom
  • Frokost inkl.
  • Helikoptertur over Victoriafallene
  • Solnedgangscruise på Zambezi inkl. drikkevarer og snacks
Reiseruten "Southern Cross" 11 netter / 12 dager. Foto: Rovos Rail
Reiseruten "Southern Cross" 11 netter / 12 dager. Foto: Rovos Rail
Utvalgte høydepunkter på turen:

Turen starter eller slutter i Victoria Falls, Zimbabwe. Her bor vi på The Palm River hotell, en nydelig oase, som byr på luksuriøs innkvartering rett ved Zambezi elven, omgitt av frodig og tropisk vegetasjon, kun en kort kjøretur unna byen.


Her får dere oppleve solnedgangscruise på Zambezi elven, mens man nyter drikke og deilig fingermat i et behagelig tempo. Her er det store muligheter for å se både krokodiller og flodhester i vannet. Det blir også en helikoptertur over Victoria Falls, en fantastisk opplevelse.

Solnedgangscruise på Zambezi. Foto: The Palm Hospitality Group
Solnedgangscruise på Zambezi. Foto: The Palm Hospitality Group

Matopos nasjonalpark utenfor Bulawayo i Zimbabwe er et område med fascinerende steinformasjoner og skogkledde daler. Området ble dannet for over 2.000 millioner år siden. Arkeologiske funn og hulemalerier beviser at Matobo Hills har vært bebodd i minst 500.000 år. Av alle steder i Zimbabwe, valgte John Cecil Rhodes å bli begravet på en av fjelltoppene her ute. Dette stedet er virkelig spesielt og kan ikke beskrives, det må oppleves.


Great Zimbabwe ruins står på UNESCOs verdensarvliste. Ruinene var en gang hovedstad i det mektige riket Great Zimbabwe, og de er et imponerende eksempel på gammel afrikansk byggeskikk. The Empire of Great Zimbabwe, også kjent som Mutapa eller Mwene Mutapa riket, var et mektig rike som eksisterte i det som nå er Zimbabwe og Mosambik, mellom midten av det 13. århundre og til tidlig 17. århundre. Great Zimbabwe ble en dominerende makt i regionen, i stor grad på grunn av dens lukrative gullhandel med den arabiske verden, i siste-delen av det 14.århundre. Det er en meget spennende og lærerikt tur med lokal guide rundt ruinene.

Great Zimbabwe Ruins. Foto: AdobeStock
Great Zimbabwe Ruins. Foto: AdobeStock

Safari både i Kruger nasjonalparken og Kapama viltreservat. Samt en utflukt til Panorama Route i Sør-Afrika, et naturskjønt område som tar dere rundt den imponerende og frodige Blyde River Canyon (verdens tredje største canyon).

Safari i Kapama viltreservat. Foto: Kapama Game Reserve
Safari i blant annet Kapama viltreservat. Foto: Kapama Game Reserve

Rovos Rail:

Som så mange andre gutter, drømte sørafrikanske Rohan Vos om en modelljernbane. Men da endelig drømmen gikk i oppfyllelse, hadde han et tog i full størrelse, med nylakkerte lokomotiver og gamle jernbanevogner pietetsfullt restaurert til et av verdens mest legendariske luksustog - Rovos Rail.
 

Rovos Rail er ikke en vanlig togreise, det er en opplevelse.  
Siden oppstarten i 1989, har Voss familien tilført noe helt unikt til de som vil oppleve en liten bit av Afrika på skinner. Når toget ruller ut av stasjonen, merker man raskt at dette blir en spesiell opplevelse.


Atmosfæren om bord er avslappet. Her har dere tid til å snakke med hverandre og bli kjent med med de andre passasjerene. Tenk deg å sitte bakerst i "Utsikts-vognen", mens du nyter en god kopp te eller annet drikke i et godt selskap mens toget kjører sakte gjennom spektakulært Afrikansk landskap i solnedgangen. Senk skuldrene og kom i herlig feriemodus.


Måltidene er en stor del av Rovos Rail opplevelsen, og det høye nivået på mat og drikke vil virkelig overraske. Du vil bli fascinert av det som trylles frem i den lille kjøkkenvognen. Det er hvite linduker, porselen, sølvbestikk og krystallglass. Ved middagene er dresskoden formell og det forventes skjorte og slips for herrene, og kjole eller pent antrekk for damer. Det er lov å pynte seg og glitre litt ekstra til middagen. Frokoster som oftest tilberedt etter ønske. I tillegg til et rikelig utvalg på buffetbordet har man mange forskjellige valgmuligheter som kan bestilles.


Lunsj og middag består av fire retter; forrett, hovedrett, ost og kjeks, og avsluttes med dessert og kaffe. Akkompagnert av de beste Sør-Afrikanske viner. Alle måltider og drikkevarer, som inkluderer en omfattende vinliste, er inkludert i prisen. Måltider foregår i den elegante spisevognen og er alltid tilpasset sesongen og inspirert av lokale regioner. 

Helt unike reiser som passer for både togentusiaster, eventyrere og mat- og vinentusiaster.

Blyde River Canyon langs Panorama Route. Foto: AdobeStock
‍Kupeer:  

Suiten velger du selv, ut fra dine ønsker og preferanser. Alle suitene gir gjestene mulighet til privatliv, komfort og luksus. Innredningen er av høy kvalitet og i viktoriansk stil. Alle suiter har et lite skrivebord, klesskap og safe. Eget bad med dusj og toalett er en selvfølge. Vi anbefaler Deluxe Suite for et mest komfortabelt opphold.
 

 • Pullman Suite er på ca 7 kvadratmeter og er utstyrt med en komfortabel sofa som gjøres om til dobbeltseng om kvelden.
 • Deluxe Suite, det mest populære valget for 2 personer, er på ca 11 kvadratmeter og har en stor dobbeltseng og et lite sitteområde med bord og stol.
 • Royal Suite, på ca 16 kvadratmeter er den mest romslige og med badekar på badet. Drømmer du om å ta et bad, mens du nyter det afrikanske landskapet, ja da er dette suiten for deg.


Tilbudet har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag.

Ta kontakt for mer informasjon, tips, råd og bestilling. Telefon 66 76 14 60 eller epost stella.sjoeberg@bennettnorway.no

Rovos Rail fra Sør-Afrika til Zimbabwe

Send forespørsel

Fyll ut skjemaet under, så kontakter vi deg fortløpende.

Tusen takk for at du er interessert i
Rovos Rail fra Sør-Afrika til Zimbabwe
Vi er på saken! 
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.