Skip to main content

Safari i Botswana | Bestill hos Bennett Ferie

safari-elefanter-elv-bat
utsikt-safari-chobe-botswana
safari-botswana-elefant-camp
hvile-elefant-safari-botswana
elefant-safari-botswana
safari-leirbal-botswana-afrika
safari-botswana-love
safari-botswana-solnedgang-piknik
safari-botswana-sjiraff

Safari i Botswana og Okavango Deltaet er unikt og magisk! Det er en reise til et av de mest avsidesliggende steder i verden, men likevel et sted fullt av liv. På safari i Botswana blir du i ett med naturen og får oppleve det ekte, uberørte og ville Afrika, uten masseturisme. I Botswana finner du noen av Afrikas mest eksklusive lodger og camper. 

Her er ett reiseforslag på en ukes safari i Botswana hvor du opplever noe av det beste Botswana har å by på! Turen kan enkelt kombineres med noen dager i Cape Town eller badeferie på Mauritius - vi kan tilpasse reisen etter dine ønsker.

Turen er lagt opp for å gi deg den ultimate opplevelsen av Botswana, med fokus på Okavango Deltaet. Vi anbefaler å bo på flere camper/lodger i deltaet for å få mest mulig variasjon i opplevelser og omgivelser. Botswana er mangfoldig, og det er store forskjeller fra sted til sted. 

Forslag og priseksempler | Vår Afrika ekspert Stella har selv besøkt alle campene: 

2 netter Chobe Safari Lodge, 2 netter PomPom Camp/ Dinare Camp i Okavango Delta, 2 netter Gunns Camp/ Moremi Crossing i Moremi Game Reserve

Fra 28.355,- (pris frem til 30. mars)
Fra 35.325,- (pris 1. april - 30. juni, 1. - 30. november)
Fra 41.522,- (pris 1. juli - 31. oktober)

  • Inkludert i prisene: 
  • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler rom
  • Alle lokale fly fra/til Kasane og Maun 
  • Innkvartering basert på All Inclusive: alle måltider, lokale drikkevarer, sundowners, klesvask
  • Parkavgifter
  • Aktiviteter- safari i åpne safaribiler, moroko utflukter*, gåturer, båtcruise
  • Alle skatter og avgifter

Fly t/r Norge - Botswana kommer i tillegg. Mulig å kombinere med 1-2 netter i Kalahari og Nxai Pan nasjonalpark for oppleve ørkenlandskap og lokal kultur (oktober til mars er beste tiden for safari her), området er kjent for Kalahari løvene og vakkert ørkenlandskap. Andre priser på andre bostedsalternativer, tillegg for ekstra netter.    

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. 

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Ta kontakt, så hjelper vi deg! 

Vil du snakke med Stella, så treffer du henne på telefon 66 76 14 60 eller e-post stella.sjoeberg@hrgworldwide.com.

Safari i Botswana

Safari i Botswana passer for alle! Er du på safari i Botswana befinner du deg i uberørt villmark, så her kan det ta litt lenger tid å få huket av ”the big five” på listen din. Mengden av dyr i Botswana kan ikke sammenlignes med mengden dyr i Øst Afrika, i f.eks. Masai Mara. Men, opplevelsene i Botswana er unike, helt uberørt og uten noen andre rundt deg.

I Botswana kan du få safari med bil, kano, båt og til fots- og derfor passer Botswana utmerket for familier med barn, man trenger ikke sitte i bilen hele tiden. * Mokoro- en type kano, bygget av tre, som brukes i de trange vannveiene i deltaet. Fantastisk måte å oppleve de trange vannveiene i total stillhet, og du får med deg de små tingene som du vanligvis ikke legger merke til på en vanlig bilsafari, ofte møter du elefanter også (på trygg avstand).

Kom tett på elefanter med Mokoro-kano. Foto: Under One Botswana Sky, Paul Changuion

For å få den beste opplevelsen anbefaler vår Afrika ekspert Stella å kombinere 3 til 5 netter i Okavango Deltaet, gjerne fordelt på 2 forskjellige bosteder, med 2 netter i Chobe nasjonalpark eller Hwange nasjonalpark (Zimbabwe). Legg gjerne til en eller to netter ved Victoria Falls, eller ev. en dagstur, da det kun er ca 1,5 times kjøretur fra Kasane (inngangsporten til Chobe nasjonalpark). 

*Moremi Game Reserve er et stort område som dekker mesteparten av den østlige delen av Okavango Deltaet. Området byr på bra variasjon i natur og dyreliv og er det mest kjente og eldste området i deltaet. 

Til Botswana kan du reise på safari hele året. Desember - februar er de våteste månedene, men det betyr ikke konstant regn. Vår Afrika ekspert Stella mener at den beste tiden er fra mars til november. De beste prisene og det mest behagelige klimaet er fra mars til juni, da er det grønt, klar himmel, behagelig temperatur og gode priser. Juli - oktober er de tørreste og varmeste månedene. Juli - oktober er også høysesong, da det er tørt og lettere å se menger av dyr, da de samles rundt vannhullene. Det høres kanskje litt merkelig ut, men det er i denne tørre sesongen at det er mest vann i deltaet. 

Alle camper brukt i tilbudet ligger i egne private områderbestår kun av 7-8 telt og er av meget høy standard. Stemningen er avslappet og hyggelig, alle gjester møtes rundt middagsbordet, sammen med vertskapet. 

Teltene er store og komfortable, utstyrt med egen terrasse, et lite lounge område og utedusj. Om natten kan du høre lydene av Afrika og du hører både elefanter og flodhester rett utenfor. Nærmere naturen kommer du ikke! 

Alle overnattingsalternativene har et lite badebasseng hvor du kan slappe av og sole deg litt midt på dagen, før og etter lunsj.

Chobe Safari Lodge/Bush Lodge er litt større lodger, bestående av 68 og 42 rom og er mer ”hotel stil”, men har bra standard og beliggenhet rett ved elven og Chobe nasjonalpark.

PomPom, Okavanga. Foto: Under One Botswana Sky, Paul Changuion

Okavanga deltaet. Foto: Under One Botswana Sky, Paul Changuion

Lukk »

Søk reise