Skip to main content

Firma- og teambuildingtur til Røros

hest-slede-fjell-vinter-roros
hest-slede-kveld-bygate-roros
hundekjoring-vinter-roros
vaffel-syltetoy-romme
lysgaard-keramikk-kunst-handverk-roros
olavsgruva-roros

Røros er som skapt for firma- og teambuildingturer. Røros  - en trivelig og fargerik bergstad i Trøndelag fylke, kjent for gruvedrift, kobberverk, lokalmat og design. 

Hvis du vil legge firmaturen innenlands og ønsker at dine ansatte eller kollegaer skal bort fra en hektisk arbeidshverdag, da er Røros ett meget godt valg. Noen av våre ansatte har vært der og anbefaler Røros på det sterkeste. Røros passer også for klubber og foreninger som vil på gruppetur. I 1980 ble Røros Bergstad, som er et resultat av Kobberverkets 333-årige historie, tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner. I 2011 vant Røros prisen for beste destinasjon under utdelingen av Virgin Holidays Responsible Tourism Award under verdens nest største bransjemesse, World Travel Market i London. 

Bestill din firma, teambuilding- eller gruppetur til Røros gjennom HRG Nordic Centrum Reisebyrå. Ta kontakt med oss på telefon 800 20 644 eller epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com. Spør oss – vi hjelper deg! 

Hvorfor Røros?

Flotte Røros byr på både rolige og aktive opplevelser. Bo på overnattingssteder hvor tiden står i ro, kom deg bort fra stress og mas med hest og slede og få en magisk stemning på firmaturen. Velg gjerne et rolig tema på firmaturen, Røros er også kjent som et sentrum for kultur, kunst og håndverk. Besøk museum, gallerier, spesialbutikker og kafeer i sentrum av Røros. Lei en spark, bli med på guidede omvisninger og lær om Røros viktige historie.

For de som ønsker en aktiv firmatur med teambuilding, er det mye å velge i: kjør snøskuter eller ATV, lei ski, sykkel eller vandre i fjelllandskapet, prøv ridning, delta i rebusløp, padleturer og mye mer.

Røros har aktiviteter tilpasset alle årstider. Planlegger du firma- og teambuildingtur i høst eller til vinteren, anbefales det å legge turen til etter september eller etter februar. Hør med oss for mer informasjon og bestilling!

Våre anbefalinger i Røros: 

Overnatting -  bo på Vauldalen Fjellhotel eller Skottgården, 42 km fra Røros. Fjellhotellet ble bygd i 1780 og er opprinnelig gård og turiststasjon. Her deler vertene gladelig historier fra fjellet. Skottgården er en over 100 år gammel gård, bestående av 8 bygninger på et tun. Legg overnatting hit om fokuset er ”ta det med ro”. Vertene byr på hest og slede tur til Volldalskoia. Det er muligheter for å bestille ”konferanse i sleden”. På Volldalskoia blir man møtt av musikk, historiefortelling og servering av herlig reinsdyrkjøtt/lokalmat. Om ønskelig hjelper vi deg selvsagt også med å booke overnatting på andre hotell i Røros sentrum eller omegn.

Hyggelig krok på Skottgården. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Hundekjøring – dette er tilgjengelig sommer, høst og vinter i Rørosregionen.

Rørosmartnan -  et årlig marked- og kulturarrangement  som starter nest siste tirsdag i februar og varer til lørdagen etter. Hit kommer på åpningsdagen ca. 80 hestesleder med tilreisende fra Sverige og fjellbygdene omkring. De losjerer i ferdasgårder i sentrum.

Rørosmartn. Foto: Destinasjon Røros

Elden - et utendørs musikkteater som spilles hvert år over en ukes tid i månedsskiftet juli/august

Rørosmuseet - fokus bergverkshistorie, bygningsvern, sørsamisk kulturhistorie, naturhistorie og verdensarven Røros bergstad og Circumferensen. 

Utstilling på Rørosmuseet. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Olavsgruva – en del av Rørosmuseet. En times guidet omvisning gjennom bergverkshistorien. 50 meter ned og 500 meter innover med lyd- og lyseffekter.

Kaffestuggu Røros - dette er Røros’ eldste kafé, prøv surpølse eller reinsdyrburgeren.

Vertshuset Røros – serverer herlige retter av lokale råvarer som fisk og reinsdyr.

Røros Kirke - lett å se der den troner over alle bygningene i Røros. Den femte største kirken i Norge med ca 1600 sitteplasser. 

Røros Kirke. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Rørosvidda kan ligne på Finnmarksvidda. Skogkleddedalføre, innsjøer, vassdrag og kulturminner gjør Rørosvidda vakkert, ca 1 times kjøretur fra Røros.

Femunden - Norges tredje største innsjø, hvorav nordenden ligger i Røros kommune. Rutebåten M/S Fæmund II trafikkerer Femunden i sommerhalvåret. Utgangspunktet for båten er Synnervika, med bil eller buss fra Røros på ca 30 minutter. Båten har til sammen 7 anløpssteder.

Padling –  det er gode muligheter for padling i innsjøer og elver rundt Røros og Femundsmarka

Røros Tweed – lager pledd og puter av ull fra sauer som beiter i norsk på det norske høyfjellet. Ta turen innom.

Rørosrein - tilbyr aktiviteter med reinsdyr og matprodukter fra eget gårdsutsalg.

Ski – Flere på Røros mener Røros kan stille med snøgaranti. Det finnes milevis med oppkjørte skiløyper. Alpinanleggene ligger på Ålen og Hummelfjell. Hvorav er Ålen 30 minutter kjøring nord for Røros og Hummelfjell 30 minutter kjøring sør for Røros.

Lokalmatsafari - Røros har blitt døpt til Norges lokalmathovedstad. På denne vandring med guide settes det fokus på lokalmatens historie og utvikling samt som man får prøve produkter og matretter. 

Skuter – Bli med på på snøskuter innover Rørosvidda på 950 moh. Turen tar ca. timer inkl transfer fra Røros Hotell. Guide følger med.

Sparkutleie - spark er popluært på Røros på vinterstid. Spark kan leies fra bla Røros Turistkontor.

Sparkutleie på Røros. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

ATV-safari –  bli med på ATV-safari innover Rørosvidda. Guide følger med.

Rebusløp – bli med på rebusløp i sentrum av Røros. Ypperlig som teambuildingaktivitet.

Er du interessert og utålmodig etter et turtilbud, kontakt oss på:

Firma, teambuilding- og gruppereiser -  tlf 800 20 644  - epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com

Se en herlig liten smakebit fra våre opplevelser på Røros: 

Roros - en smakebit from HRG Nordic / Bennett Ferie on Vimeo.

Lukk »

Søk reise