Skip to main content

Reisetips til Malaysia | Bestill reisen hos Bennett Ferie

langkawi-palmer-fjell-hav-bater
utflukt-batu_caves
kirke-kuala_lumpru
kl_tower-kuala_lumpur
old_city_hall-kuala_lumpur
streetfood-kuala_lumpur-storbyferie
thean_hou_temple-kuala_lumpur
battur-langkawi-malaysia
eagle_square-langkawi
strand-langkawi-malaysia
mat-malaysia
penang-kek_lok_si_temple
strand-solnedgang-penang-malaysia
strand-bat-penang-malaysia
strand-penang-malaysia-reise
trishaw-sightseeing-penang-malaysia
penang_hill-regnskogreservat-malaysia-reise
skyline-kuala_lumpur

Malaysia - ferielandet som har alt! Storbyliv med fargesprakende markeder og noen av verdens høyeste bygg, deilig mat, spennende kultur, templer og helligdommer, lange kritthvite korallstrender med palmer, fargesprakende korallrev, fossefall, tropisk regnskog og kjempeskilpadder. Her er reisetips fra vår tidligere reisekonsulent Aina. Bestill reise til Malaysia hos reisebyrået Bennett Ferie.  

Reis til eksotiske Malaysia og Kuala Lumpur! I Malaysia får du oppleve et land med store kontraster mellom fastlandet og Borneo, mellom storbyen Kuala Lumpur og landsbygda og mellom paradisøyene Langkawi og Penang. En reise til Malaysia kan fylles med både strandliv og opplevelser - her finner du kritthvite korallstrender, fossefall, skyskrapere, kjempeskilpadder og delfiner.

I Malaysia er det varmt året rundt med høysesong fra desember til april. Gjennomsnittstemperaturen er rundt 30 grader om dagen og 20-25 om natten. Vannet holder en temperatur på 27-28 grader. Det er regntid fra september til november, men regn kan forekomme året rundt, vanligvis i form av korte, kraftige skurer.

Kuala Lumpur - på den malaysiske halvøya mellom Thailand og Singapore ligger hovedstaden Kuala Lumpur med Petronas Towers, en av verdens høyeste bygninger, moskeer, kirker, luksuriøse hoteller og spennende restauranter. Mange forbinder asiatiske storbyer med støyende, hissig og forurensende trafikk, men i Kuala Lumpur er dette befriende fraværende. Kuala Lumpur er nemlig en overraskende ren, pen og velorganisert storby.

Kuala Lumpur er et spennende reisemål i seg selv og er definitivt en av Sørøst-Asias hyggeligste og mest tilgjengelige storbyer samtidig som at det er en by full av kontraster. Her står moderne skyskrapere i kontrast med sjarmerende hus fra den britiske imperietiden. I Kuala Lumpur kan du bo billig, men likevel bra. Kuala Lumpur tilbyr virkelig noe for alle; her finner du historiske severdigheter, store kjøpesentre, nydelige parker og spennende utflukter. Du kan lett komme deg rundt til fots i byen og når føttene er trøtte, kan du benytte byens monorail tog eller taxi.

Shopping i Kuala Lumpur er enkelt og artig. Ta turen til Chinatown eller Petaling Street. Her er utvalget ubegrenset og du finner alt mellom himmel og jord. Ikke glem å prute!

For fotoentusiaster som er ute etter gode bilder av byen, er et besøk i Twin Towers et must. De to skyskraperne er 451,9 meter høye og har 88 etasjer. KL Towers observasjonsdekk er også verdt et besøk. Tårnet, kalt Menara Kuala Lumpur er 421 meter høyt og på 335 høydemeter.

Batugrottene er en av de heftigste severdighetene i Kuala Lumpur. Grottetempleet ligger en drøy mil nord for Kuala Lumpur. Nede på sletta vokter en 42,7 meter høy forgylt statue av Murugan, tamilenes navn på krigsguden Karttikeya, kalksteinsklippen. 272 trappetrinn leder opp til selve grottene. Trappene opp til inngangen i grotten er malt i alle tenkelige, klare farger. 

Maten i Kuala Lumpur er en herlig blanding av malaysisk, indisk og kinesisk mat. Det er lett å finne gode spisesteder i alle mulige prisklasser. I bakgaten Jalan Alor venter det stor matopplevelse! Her finnes alle typer streetfood restauranter – fra Thai til Malaysisk. Her kan du forvente å måtte dele bord med lokalbefolkningen. Jalan Alor åpner klokka 17 hver dag. Changkat Bukit Bintang er navnet på en av gatene, der restaurantene ligger tett-i-tett. Her finner du lokale delikatesser og vestlige restauranter. Denne gaten kommer virkelig til liv om kvelden.

Dersom du ønsker en ekstra spesiell reise, bestiller du en kombinasjon med noen dager på Langkawi eller Penang. Da kommer du garantert hjem med mange flotte opplevelser i bagasjen.

Se reisetips og priseksempel til Kuala Lumpur og Langkawi.

Se reisetips og priseksempel til Kuala Lumpur og Penang. 

Skyline Kuala Lumpur med Petronas Twin Towers. Foto: UnSplash

Langkawi består av 99 paradisøyer, i alt 104 øyer hvis man regner med de som bare er synlig ved lavvann. Denne vakre øygruppen består blant annet av tropisk regnskog, fjell og flotte strender med svaiende palmer. Ta turen ut til dette området og stift bekjentskap med eksotiske dyr som aper og digre ørner. Den lokale befolkningen utgjør ca 75.000 innbyggere, noe som skaper et hyggelig miljø. 

Langkawi ligger bare en times flytur fra Kuala Lumpur, nær grensen til Thailand, og er Malaysias mest kjente ferieøy. Likevel er Langkawi rolig og avslappet. Livet på Langkawi er herlig langsomt, selv trafikken er rolig og behersket. 70 % av Langkawi er dekket av grønnkledde fjell og regnskog, dette gjør øya svært frodig, vakker og veldig variert.

Strendene på Langkawi er langstrakte med hvit finkornet sand, svaiende palmer og flotte resorter. Her er alt tilrettelagt best mulig for en harmonisk ferie.

Langkawis beliggenhet er perfekt for å krydre ferien med unike opplevelser. Du kan dra på båtutflukter til paradisstrender, møte aper, skilpadder, delfiner, spasere på skybridge (få en utrolig utsikt over øya). Eller kanskje det frister med en tur til de varme kildene på nordsiden av øya?

Det finnes hoteller og aktiviteter i alle prisklasser, og best av alt – det er taxfree-shopping på hele øya! Ta en tur til den lille fargerike storbyen Kuha. Dette var en gang en fiskerlandsby, men er i dag en livlig by med full aktivitet. I området finner du mange tax-freebutikker, store shoppingsentre og selvsagt restauranter og barer. På «Eagle Square» står en diger statue av den karakteristiske ørnen som er som er symbolet for Langkawi - en morsom fotostopp.

Maten på Langkawi er en herlig blanding fra det asiatiske kjøkkenet. Her får du alt fra krydrede curryretter fra India, saftige kokosretter med inspirasjon fra Thailand, satay, sjømat og nudelretter. På de enklere serveringsstedene koster en rett ca 20 kroner.

Velkommen til Langkawi og Malaysia!

Lekker strand på Langkawi, Malaysia. Foto: Pixabay

Penang - vakre Penang i Malaysia er kjent som Orientens perle. Kultur, tropisk regnskog, nasjonalpark og historie i kombinasjon med sol og bad er det som kjennetegner øya. Penang ligger ca 10 mil sør for Langkawi og har vakre strender og flotte hoteller. I eksotiske Penang er det så mye å se og oppdage at du vil du få en uforglemmelig ferie. Og, det beste er at alt er innenfor et relativt lite område. 

Penang har siden kolonitiden vært en travel havn, og er en sammensmeltning av kulturer, etnisitet, arkitektur og religioner. På grunn av dette er byen blitt kjent for sitt brede matutvalg og blir ofte omtalt som Malyasias mathovedstad. Visste du at Penangs street-food ved flere anledninger er kåret til Asias beste? Spør etter et street-food kart på hotellet og få en fantastisk matopplevelse.

Byen Georgetown er et populært reisemål, fargerik og med imponerende arkitektur fra kolonitiden. Her vandrer du mellom kinesiske templer, muslimske moskeer og indiske templer. UNESCO har satt den gamle bydelen på sin verdensarvliste og den er et must å besøke.

Solnedgang i Penang. Foto: Pixabay

Ainas utfluktstips i Kuala Lumpur:

 • Besøk Bathu Caves ca 30 minutter fra Kuala Lumpur sentrum
 • Shopping på Bukit Bintang   
 • Jalan Alor er gaten for matentusiaster som vil teste autentisk ”street food” i Asia. Her serveres det retter fra Kina, Thailand, Malaysia og India
 • For budsjettvennlig shopping dra til Petaling Street Market, Chinatown eller Central Market for å gjøre gode kupp på souvenirer som er gøy å gi bort eller ta med hjem
 • Ta turen opp i Petronas Twin Towers og nyt den flotte utsikten over byen
 • Nyt en herlig middag på restauranten Atmosphere 360 i Menara KL Tower med flott utsikt over byen
 • Ta et avbrekk fra storbylivet med et besøk på Sunway Lagoon Theme Park

Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur. Foto: Pixabay


Ainas utfluktstips på Langkawi:

 • Besøk Eagle Square
 • Prøv 15 minutter i gondolen som går rundt øya og nyt den vakre utsikten
 • Besøk Kilim Geopark
 • Besøk 1 av de 104 ulike øyene i nærheten av Langkawi
 • For fruktelskere kan vi anbefale turen til Argo Tecnologi park. Her kan man prøvesmake dragefrukt, rambutan, durian, mango og andre eksotiske frukter
 • Ayer Hangat Market er stedet å besøke for matentusiaster. Her finnes det et stort utvalg av retter fra det lokale kjøkkenet. I tillegg kan man gjøre kupp på klær og suvenirer
 • Langkawi Sky Bridge er et must å besøke. Her får dere flott utsikt over øya

Flott utsikt fra Sky Bridge i Langkawi, Malaysia. Foto: Pixabay

Durian - lukter vondt, men er veldig god når den tilbredes riktig. Foto: Pixabay


Ainas utfluktstips i Penang:

 • Besøk Kek Lok Si Tempel og få en minnerik opplevelse. Dette er et av de flotteste kinesiske templene og en populær attraksjon. Dette tempelet ligger i et landlig og flott område
 • Dra på båtutflukt til Langkawi
 • Escape – fornøyelsespark for store og små
 • Floating Mosque er også verdt er besøk
 • Ta turen til George Town og nyt bylivet
 • For dem som har besøkt fremtidsparken Gardens By The Bay i Singapore tilbyr Penang en miniatyr av dette, parken Secret Garden. Her får man garantert en følelse av å være med på filmsettet til den kjente filmen Avatar
 • Street food elskere burde ta turen til Palau Tikus Hawker market
 • Prøv sykkeldrosjen ”trishaw”. Husk å avtale pris på forhånd
 • Dra til regnskogreservatet Penang Hill. Ta taubanen til toppen og nyt utsikten over Penang. Tropisk flora, fargerike frukter og eksotisk dyreliv er noe av det man får oppleve i dette området. En perfekt utflukt for fotoentusiaster

Kek Lok Si templet i Penang. Foto: Pixabay

Ainas mattips:

Maten i Malaysia er en herlig blanding fra det asiatiske kjøkkenet. Her får du blant annet saftige kokosretter fra Thailand, krydrede curryretter fra India, stekt ris, kinesiske pannekaker, satay, sjømat og nudelretter.

 • Batu Maung Satay (grillet kylling/biff/svin) med nydelig satay/peanøtt sause. Retten serveres med agurk og løk
 • Wonton mee (nuddelsuppe med dumplings), nydelig suppe kokt på kraftben som serveres med kinesisk bbq svinekjøtt, asiatisk kål og nudler
 • Hainanese Roast chicken and rice (kylling og ris) serveres med en nydelig soyasaus sjy, agurk og en dipp bestående av ingefær og sjalottløk
 • KFC elskere burde prøve den eksotiske versjonen Ayam Percik (grillet kylling) med en nydelig kremet bbq-sause. Marinaden består ofte av chilli, hvitløk, ingefær og kokosmelk
 • Nasi lemak, noen vil kalle dette nasjonalretten i Malaysia, består av blant annet ris kokt i kokosmelk. Tilbehøret er det viktigste her og retten serveres med kokt egg, peanøtter, lam/kylling/biff marinert med karry krydder og sambal, en slags chilli saus sjy
 • Char siew roasted pork nudle er en rett som består av nudler, grillet svinekjøtt marinert med kinesisk bbq saus og ferske grønnsaker. Suppe som tilbehør.
 • Chendol, en kremet, aromatisk dessert med kokosmelk, sirup, shave ice og grønn gele med pandan/asiatisk vanilje

Nasi Lemak. Foto: Pixabay

Lukk »

Søk reise