Skip to main content

Reisetips fra Baskerland | Bestill reisen hos Bennett Ferie

guggenheim-bilbao-strand-san-sebastian
gatelangs-bilbao-storbyferie
guggenheim-museum-bilbao
pintxos-bilbao
plaza-nueva-bilbao
torg-bilbao-storbyferie
blomster-sjoutsikt-getaria
guggenheim-museum-bilbao
la-guardia-gatelangs-storbyferie
strand-san-sebastian
guggenheim-museum-bilbao
strand-san-sebastian

Baskerland - sol, bad, shopping, spennende natur- og kulturopplevelser og ikke minst fantastisk mat og vin! En av våre tidligere reisekonsulenter har vært på studietur i Baskerland med KLM og Spanias Turistkontor. Hun besøkte Bilbao, San Sebastian og Rioja og deler sine opplevelser og reisetips med deg!

Bilbao passer perfekt for en langweekend og er et godt reisetips for deg som vil prøve en litt ny storbyferie og som ønsker shopping og opplevelser i kombinasjon med god mat. Et godt reisemål for både unge og godt voksne par og vennegjengen på tur. I tillegg passer Baskerland perfekt for små grupper som er interessert i mat, vin og natur; kanskje noe for neste firmatur?  

Det er lett å kjøre rundt i området, veiene er fine og kjørekulturen er veldig lik den vi har i Norge. Dersom du har en lengre ferie, en eller to uker, anbefaler vi en kombinasjon av Bilbao og San Sebastian, da får du en fin blanding av storbyferie og sydenferie. Legg da også gjerne inn en utflukt til Rioja og en av de mange flotte vingårdene i området. 

En reise til Baskerland byr på masse god mat, flott natur, bra shopping muligheter, flotte strender og sjarmerende gamlebyer i både Bilbao og San Sebastian. Vel verdt et besøk! 

Bilbao

Bilbao er byen å legge storbyferien til for de som liker å leve det gode liv. Her finner du behagelige temperaturer året rundt, nydelig mat, meget gode shoppingmuligheter, fantastisk kultur og arkitektur. 

Denne flotte byen er mest kjent for det spektakulære Guggenheim Museumet som er et must å besøke. Bilbao har dog flere severdigheter å tilby, for eksempel det vakre markedet og Museo de Bellas Artes med klassiske verk av kunstnere som Goya og El Greco. 

Guggenheim. Foto: Aina, Bennett Ferie

Siden byens sentrum ligger i bunnen av en dal er det flatt og ganske kompakt, noe som bidrar til at det er enkelt å ta seg rundt. Bilbaos bykjerne er livlig og blomstrende, med brede gater, frodige parker, dristig arkitektur, spennende butikker og mange rimelige og smakfulle restauranter og barer. Et annet must å få med seg er en tur til den sjarmerende gamlebyen Casco Viejo.

Oppsummering:

Bilbao tilbyr bra shopping i alle prisklasser (Zara, Mango, Massimo Dutti, Prada, Lanvin, Gucci etc), en veldig sjarmerende gamleby, lite turister, god mat, kort flyreise. 

Se vårt reiseforslag til Bilbao. 

Bilbao tips:

 • I Mercado de la Ribera kan du kjøpe håndverk og lokale viner
 • Legg shoppingturen til butikkene langs Gran Via
 • Ta et bad på takterrassen Alhondiga
 • Prøv Pintxos med et glass hvitvin Txakoli
 • Spis på restauranten Ola by Martín Berasategui

Bilbao. Foto: Aina, Bennett Ferie

Hotelltips i Bilbao:

 • NH Collection Villa De Bilbao, firestjerners hotell som byr på takterrasse, treningsrom, internett og restaurant. Moderne og elegant hotell i sentrum og med ca 2,5 km til gamlebyen
 • Abando Hotel, firestjerners hotell med treningsrom, badstu og tyrkisk bad. I sentrum, nærheten av gamlebyen og med ca 2 km til Bilbao kunstmuseum

San Sebastian:

Den baskiske gastronomi-byen med flest Michelin-stjerner per kvadratmeter i verden. Restaurantene serverer blant annet smakfulle pintxos og fruktig txakoli, virkelig en smaksopplevelse for ganen! San Sebastian er kjent som «tapasens hjemby», og er i tillegg verdenskjent for tettheten av Michelin-restauranter - et mekka for den matinteresserte! Opplev det lokalet kjøkkenet i San Sebastian, i tillegg får du strand- og storbyferie i ett. San Sebastian passer for en storbyweekend, men også for lengre ferieopphold. Prisene på overnatting kan være litt høye, og det kan være vanskelig å finne familievennlige bosteder. Så vi kan si at San Sebastian er en destinasjon som passer best for voksne. 

Den flotte stranden i San Sebastian. Foto: Aina, Bennett Ferie

Gamlebyen - På ettermiddagene strømmer lokalbefolkningen til gamlebyen, Parte Vieja, som er byens historiske- og sosiale senter. Her ligger de små pintxos-barene tett i tett, og folk samler seg gatelangs for å nyte et glass vin eller en lokal sider. Her kan du vandre fra bar til bar, og nyte de mange spesialitetene, eller hva med å slå deg ned på et sted, nyte maten og kikke på det yrende folkelivet. I gamlebyen finner du i tillegg en rekke små butikker, trange smug og St. Mary-basilikaen og Plaza de la Constitución, som er innrammet av trivelige restauranter og barer. Parte Vieja er en supersjarmerende bydel!

Oppsummering:

Tar du bilturen fra Bilbao til San Sebastian er det mange sjarmerende småbyer langs veien. San Sebastian byr på sol og bad i nydelige omgivelser med en flott sandstrand og tukisblått hav, en koselig gamleby og ikke minst herlige, smakfulle matopplevelser.

Getaria, en hyggelig landsby på veien fra Bilbao til San Sebastian. Foto: Aina, Bennett Ferie

San Sebastian tips: 

 • Dra til parken for å se Miramar Palace
 • Reis på pintxos utflukt, en spennende og rimelig opplevelse
 • Spis på restauranten: Mirador de Ulía
 • Nyt dagen på den flotte sandstranden
 • Stopp gjerne innom byen Getaria på vei til San Sebastian og nyt en herlig lunsj med sjøutsikt

Flott utsikt fra restauranten Mirador de Ulia. Foto: Aina, Bennett Ferie

Hotelltips i San Sebastian:

 • Zenit San Sebastian Hotel, firestjerners, nytt og fresht hotell med takterrasse, gratis wifi, gangavstand til sentrum og 1,8km til gamlebyen
 • De Londres y de Inglaterra, femstjerners, eldre ærverdig hotell med utsikt mot promenaden og sjøen. Gangavstand til sentrum og 0,8 km til gamlebyen
 • Lasala Plaza Hotel, firestjerners, flott moderne hotell i nærheten av gamlebyen, 2 minutter gange til promenaden, gratis wifi

I San Sebastian. Foto: Aina, Bennett Ferie

Rioja:

La Rioja er Spanias mest kjente vinregion, men som reisemål er denne nord-spanske regionen ennå en uoppdaget perle for de aller fleste nordmenn. Inneklemt mellom tre store fjellkjeder ligger La Rioja, Spanias minste region. Dette er et praktfullt område med flott natur, milelange vinåkrer, majestetiske fjellområder og elveleier. Perfekt sted å besøke for natur- og vin entusiaster!

Smakfulle opplevelser venter den som reiser til La Rioja. Med Bilbao og San Sebastian innen rekkevidde finnes det gode muligheter til å kombinere både byopplevelser og strandferie med gastronomi- og vinopplevelser i La Rioja. La Riojas ligger i ly omringet av prakfulle fjellkjeder, med elven Ebro som strekker seg gjennom landskapet. Det svale klimaet og det rike jordsmonnet har bidratt til at viner fra La Rioja tilhører verdensklassen – gjerne omtalt som Spanias svar på Bordeaux og Burgund. I landsbyene finnes fortsatt tradisjonsrike bodegaer i kjellerne til innbyggernes boliger og over tid har disse utviklet seg til et vinsentrum.

På studiereisen besøkte Aina den tradisjonelle vingården Casa Primicia. Gården har en av de eldste bygningene i La Guardia, og tilbyr omvisning og vinsmaking både med og uten tilhørende måltid. For mer info se her: https://www.bodegascasaprimicia.com/en/visits-and-lunches-winery/  
Tips: Kombiner besøket med en rusle tur i La Guardia, hvor denne vingården ligger, og opplev den kjempesjarmerende og idylliske gamlebyen. Dette området passer perfekt for aktiv sykkel- eller vandreferie, gjerne kombinert med et opphold ved thermalbadene i Rioja Bajas Arnadillo.

Oppsummering:

Reis til Rioja for landlig, vakker, flott natur, avkobling og nydelig vin. Kombiner gjerne oppholdet i Rioja med et besøk i den koselig byen Vitoria Gasteiz, 1 time unna vingården Marques De Riscal.

Rioja tips:

 • Besøk den flotte og moderne vingården Marqués de Riscal winery, her får dere også se det moderne hotellet Marques De Riscal som er bygd av Frank Gehry (samme arkitekt som står bak Guggenheim Museet), dette hotellet har blant annet hatt besøk av selveste Brad Pit og Angelina Jolie
 • Lei bil for enkelt å komme deg rundt i området

Vingården Marqués de Riscal i Rioja. Foto: Aina, Bennett Ferie

Slik reiser du til La Rioja:                                                          

 • Med fly til Bilbao og buss eller leiebil derfra en times tid, avhengig av hvor i provinsen du skal
 • Med tog: toget fra Bilbao til Logroño tar 2 timer og 31 min


Fakta om La Rioja:

 • Region nord i Spania, ca. 5 000 km² og 315 000 innbyggere
 • La Rioja grenser til Baskerland, Navarra, Aragón og Bastilla y León.
 • Elvene Ebro og Oja renner gjennom La Rioja. Rio Oja skal ha gitt navnet til La Rioja.
 • Pilegrimsruten til Santiago de Compostela går gjennom La Rioja
 • Er delt inn i tre vindistrikt: Rioja Alta, Rioja Baja og Rioja Alavesa


Fly til Baskerland/Avstander i området:  

Det er flere muligheter for å fly til Bilbao, for eksempel med Air France og KLM via Amsterdam eller Paris. I sommersesongen går det også direktefly med Norwegian fra Oslo til Bilbao. Avstander:                         

 • Bilbao – San Sebastian:1 time og 15 min og ca 102 km
 • Bilbao – Rioja:1 time og 39 min og ca 115km  
 • Bilbao – Biarritz: 1 time og 45 min og ca 148km          
 • San Sebastian – Rioja: 1 time og 55 min og ca 170km        
 • San Sebastian – Vitoria Gasteiz: 1 time og 20 min ca 100km
 • Rioja (Laguardia)  - Vitoria Gasteiz: 1 time, ca 45 km


Været:                                                                                                    

Den beste perioden å besøke Baskerland er i juli og august. Da er det ikke sviende varmt, men heller behagelig varmt. Men vær obs på at det kan forekomme kraftige regnskurer. 

Bilbao ligger i nord-Spania, omtrent en mil fra Bisacaya-bukten. Den beste tiden å reise hit på er om sommeren, da er det varmt og liten risikoen for regn.

Mai, juni, juli, august, september og oktober: I sommerhalvåret ligger temperaturen på ca. 19-25 grader på dagtid. Om nettene er det betydelig kjøligere med ca. 9-14 grader. Varmest og tørrest er det i juli, august og september, men regn kan forekomme året rundt. I oktober er det fortsatt varmt på dagtid, med ca. 20 grader.

November, desember, januar, februar, mars og april: I november synker dagtemperaturen raskt til ca. 15 grader. I januar er temperaturen på sitt laveste med ca. 11 grader, før den begynner å stige igjen. Gjennomsnittstemperaturen i denne perioden er ca. 11-16 grader. I vinterhalvåret regner det mer enn om sommeren, og mest i april – men det er små forskjeller fra måned til måned.

Solnedgang i San Sebastian. Foto: Pixabay

Høst i Rioja. Foto: Pixabay

Guggenheim, museum i Bilbao. Foto: Spanias Turistkontor

Lukk »