Skip to main content

Reisebrev fra Tenerife og Gran Canaria | Bennett

sanddyner-las_dunas-gran_canaria-sydentur
strand-anfi_del_mar-gran_canaria-sydentur
delfiner-loro-parque-tenerife-sydentur
teide-tenerife-sydentur
strand-tenerife-sydentur

Bennett's konsulenter har vært på studietur til Tenerife og Gran Canaria. Vi gir deg tips til aktiviteter, bosteder og restauranter.

TENERIFE

En vakker øy som tilbyr alt fra storbyopplevelse i Puerto de la Cruz til sol og bad med flotte strender i Playa de Las Americas, Los Christianos, Fanabe og Costa De Adeije. For de som er ute etter et rolig område med koselig sentrum samt genuint spansk dagligliv vil Alcala være et alternativ. Los Gigantes er et område med lavastrender og majestetiske fjell, et sted for de som ønsker et rolig alternativ med mindre turister. Tenerife er et perfekt reisemål gjennom hele året for alle i alle aldersgrupper.

Puerto de la Cruz:

En nydelig storby med greit utvalg av butikker og restauranter langs ”strand promenaden”. Dette er en perfekt destinasjon for par som ønsker shopping og surfere grunnet høye bølger. For deg som ønsker å kombinere en uke med sol og bad med litt storbyliv kan Puerto de la Cruz anbefales. Vårt tips til deg er å besøke Loro Parque i dette området. Fantastisk dyrepark med delfin- og spekkhoggershow. Pris ca 33 EUR per voksen og 22 EUR per barn 6-11 år. I tillegg anbefaler vi Lago Marianez - kunstige saltvannsbassenger med restaurant og bar. Inngang ca 6EUR, per voksen og 3 EUR for barn 0-10år.

Puerto de la Cruz. Foto: Aina, Bennett

Lago Martianez, Puerto de la Cruz. Foto: Pixabay

Avstander: 

 • Tenerife North – Puerto De La Cruz ca 30 km og 30 min. 
 • Tenerife North – Playa De Las Americas Los Christianos ca 80 km og 1 time.
 • Tenerife North – Alacala ca 100 km, 1 time og 19 min.
 • Tenerife North – Los Gigantes ca 105 km,  1 time og 15 min.
 • Tenerife South – Puerto De La Cruiz ca 90 km, 1 time og 5 min.
 • Tenerife South – Playa De Las Americas Los Christianos ca 20 km og 15 min
 • Tenerife South – Alacala/Los Gigantes ca 40 km, 30 min.
 • Playa De Las Americas Los Christianos – Alcala/ Los Gigantes ca 30 km og 30 min.
 • Alcala – Los Christianos/Playa Las Americas/Los Gigantes 10 km og 20 min

 

Nyttige tips

Kombiner Tenerife og Gran Canaria: 

Ta båtutflukt til øya La Gomera eller Gran Canaria, eller fly med Binter til Gran Canaria. Perfekt dersom du ønsker en kombinasjonsferie. PS! Det går oftere fly mellom Tenerife Nord – Gran Canaria tur/retur enn fra Tenerife Sør. 

Vulkanen Teide:

Et must å besøke. På vei opp vil man opplever unik natur, alt fra ørkensand til frodig skog med grantrær og spennende steinformasjoner.

Teide nasjonalpark. Foto: Pixabay

Siam Park og Siam Mall:

Fantastisk badeland bygd i Thailandsk stil med nydelig flora og fauna, her er det virkelig vakkert. Etter en tur i badeparken kan det være artig å rusle videre til Siam mall, for å shoppe litt gaver og suvenirer. Turen tar ca 10 minutter og man finner butikker som f. eks Zara, Mango, Swarowski og parfymerier. 

Leiebil:

Anbefales så absolutt. Det er mye å se å oppleve på Tenerife. Det er fine veier og trafikkforholdene er som i Norge.

Restaurant anbefalinger:

 • Anbefaler alle å teste spansk tapas, Sangria, ost, seranoskinke og kanaripotet med Mojosaus. Et must når man er i Spania!
 • Papillon i Las Canadas når man er på utflukt til Teide, nydelig tapas lunsj og spansk stemning i restauranten
 • Middag på restaurant Abaco i Puerto De La Cruz, koselig atmosfære og stemming
 • Middag på Terrazza Del Mare i Playa de las America, en fantastisk nydelig restaurant med lun stemning og flott interiør

Hotellene vi besøkte:

TUI Sensimar Los Gigantes TTTT: Vårt favoritt hotell i Los Gigantes! Flotte rom, lys og minimalistisk stil med glass veranda. Vi anbefaler å bestille rom med havutsikt, det er verdt pengene! Voksenhotell med både salt- og klorbasseng og nydelig sjøutsikt. I tillegg tilbyr hotellet koselig hage med utsikt over de flotte fjellene i Los Gigantes. Her kan man virkelig nyte roen og få med seg både soloppgang og solnedgang.

Spasertur ned til havnen med restauranter og butikker tar ca 10 minutter. 

TUI Sensimar Los Gigantes har en herlig beliggenhet, rett ved havet. Foto: TUI

Blue Star Costa Los Gigantes TTTT: Et familiehotell med eget "voksenområde", high ropes bane, minigolf og andre aktiviteter for barn. Det er både sjøutsikt og utsikt over de praktfulle fjellene i Los Gigantes fra fellesområdene. Bamse kommer overraskende på besøk. Vi anbefaler å bestille premium rom med havutsikt da de er oppusset med fin utsikt over sjøen. Det er et begrenset utvalg av restauranter i området, så all inklusive på hotellet er et godt valg. 

RUI Palace Tenerife TTTTT på Playa de Fanabe: Et flott familie anlegg med sandstrand, lekre bassengområder, lyse og flotte rom.

Blue Star Parque Cristobal, TTTT, i Playa de las Americas: Et stille og rolig anlegg selvom hotellet ligger midt i sentrum av Playa De Las Americas. Flotte bungalow for barnefamilier.Offisielt et 3 - stjerners hotell, men klassifisert som TTTT av Tui grunnet Blue Star konseptet. 

Blue Star Gran Oasis, TTTT, i Playa de las Americas: Stille og rolig anlegg med flott bassengområde og koselig leiligheter. Det er ikke heis til leilighetene som ikke ligger på bakkeplan, så vi anbefaler barnefamilier og eldre leilighet med markterrasse. Blue Star Gran Oasis Resort har det meste; bassenger, rolig beliggenhet, aktiviteter for store og små samt ca 2 km å gå til både havnen i Los Cristianos og til fornøyelser og shopping i Playa de las Americas. 

Flott bassengområde på Blue Star Gran Oasis. Foto: TUI

Blue Star Marylanza, TTTT+, i Playa de las Americas: Lekkert anlegg med nydelig basseng og uteområde i sentrum av Playa De Las Americas.

TUI Sensimar Arona Gran, TTTTT, i Los Christianos: Flott hotell for bare voksne. Nydelig utsikt over sjøen og deler av Los Cristianos. Lyse og flott rom. Eget området på takterassen for de som har premium room, med flere basseng samt restaurant som tilbyr snacks og juice. Gangavstand til Las Vistas stranden og sentrum av Los Cristianos.

Royal SUN, TTTT, i Los Gigantes: Et fint anlegg med havutsikt og koselig lite bassengområde, beliggende et stykke unna sjøen i et rolig område. Hotellet tilbyr ingen hage eller grøntområder. Vi anbefaler heller a anbefalt kundene å bo TUI Sensimar Los Gigantes grunnet beliggenhet og utendørsområdet på hotellet.

Riu Buenavista, TTTT, i Playa Paraiso: Flott infinity basseng, og smart bassengløsning med tanke på at alle samles på en plass. Hotellet tilbyr også en liten strand nedenfor hotellet. Et eldre hotell med helt greie rom. OBS! Reiser du for å trene, så velg et annet hotell. Treningsrommet her hadde ikke aircondition og treningsutstyret er av det eldre slaget.

TUI Sensatori Resort Tenerife, Melia Palacia De Isora, TTTTT, i Alcala: Dette må bare oppleves. Kjempe flotte bassengområder og nydelige fellesområder med frodig hage og fontener. Et av Spanias største hotell med saltvannsbasseng. Deilig spa med Clarins produkter. Kjempe god middagsbuffet med sjømat/fisk stasjon og eget kjøtt stasjon i tillegg til at hotellet tilbyr ulike a la carte restauranter.

Hotellet ligger i Alcala, et sjarmerende sted med litt mindre turister enn andre steder på øya og hvor man får oppleve lokalbefolkningen og det spanske dagliglivet. 

TUI Sensatori Resort Tenerife - så flott at det bare må oppleves! Foto: TUI

Vår oppsummering av Tenerife:

 • For voksne par som er ute etter shopping og storby og kan ta "sol og bad-delen" i saltvannsbassenger kan Puerto De La Cruiz være et godt alternativ
 • Los Gigantes og Alcala kan være et fint alternativ dersom man har vært på Tenerife før og vil oppleve mer av det spanske dagliglivet, lokalbefolkningen og bo i et roligere område med flott natur. Vær oppmerksom på at det er bratte gater i dette området slik at det ikke egner seg for deg som er litt dårlig til beins. Dersom du reiser med barn og ønsker å bo i Los Gigantes/Alcala så er all inclusive et ”must”. I tillegg finnes det kun lavastrender i området, og det er et stykke å gå til stranden.
 • For øvrig anbefaler vi barnefamilier å bo i Playa De Las Americas, Fanabe, Costa De Adeje eller Los Christianos hvor man finner et stor utvalg av restauranter, hyggelig strandpromenade, flotte sandstrender samt Siam Park og Siam Mall et steinkast unna med bil.

GRAN CANARIA

En velkjent ferieøy for mange nordmenn. En vakker øy som kan tilby både sol, bad og kanariske byer og kultur. Majoriteten av turismen foregår på sør på øya, da solhungrige turister ønsker å være mest mulig sikre på å få sol og varme i ferien sin. Hvis du har bor på sydsiden av øya anbefaler vi, som på Tenerife, at du leier bil eller benytter offentlige transportmidler til å ta seg rundt på øya. Gran Canaria har (overraskende) mye å by på, det er masse fin natur og mange fine opplevelser venter over fjellet eller rundt neste sving.

Las Palmas

Her har man storbyen med stort utvalg i restauranter, trendy barer, shoppingmuligheter, den flotte gamlebyen og ikke minst nærhet til herlige Las Canteras som er den hele 3 km lange sandstranden.

Las Canteras stranden i Las Palmas. Foto: Pixabay

Avstander: 

 • Las Palmas (flyplassen) - Playa del Ingles ca 29 km og 20 minutter med bil
 • Las Palmas (flyplassen) - Puerto Rico ca 48 km og 35 minutter med bil
 • Las Palmas (flyplassen) - Puerto de Mogàn ca 53 km og 38 minutter med bil
   

Restaurant anbefalinger:

 • Restaurant Kano 31 i Las Palmas
 • Amadores Beach ClubRestaurante
 • Grill Mirador Cuevas Bascamao, Guía De Gran Canaria

Hotellene vi besøkte:

TUI Family  Orquidea, Tres Vidas, Las Pitas og Playa Feliz, TTTT, i Bahia Feliz:  Ett virkelig flott familieanlegg. Hotell Orquidea er hovedanlegget med restaurant og bassengområder utenfor, som Tres Vidas og Las Pitas sine gjester naturlig bruker. Her er også scenen med underholdningen. Playa Feliz ligger like ved, og har en egen liten restaurant og ett bassengområde, - og ut fra egen erfaring med små barn på ferie her så oppleves dette bassengområdet og restauranten som litt fredeligere enn "hovedområdet". 

Bahìa Feliz har også et koselig lite torg med butikker og restauranter beliggende like bak Orquidea, og det er heller ikke langt inn til San Augustin og Playa del Ingles med buss eller taxi hvis man ønsker litt andre omgivelser en dag eller flere. Bahia Feliz anbefales for deg som reiser med barn! 

Bahia Feliz er perfekt for familieferien. Foto: TUI

RIU Palmeras, TTTT, i Playa del Ingles: Et klassisk hotell med spansk stil og sentral beliggenhet. Dobbeltrommene ligger i hovedbygningen, og familierommene i bungalower i hagen. Bungalowene går over to etasjer, hvor det er en stuedel med sovesofa i første etasje, og bad og soverom er i andre etasje. Det var IKKE kjøkkenkrok og kjøleskap i bungalowene. Selv med sentral beliggenhet, oppleves bassengområdet og hagen som en fredelig oase. Passer fint til både dere som reiser bare voksne eller om dere reiser med barn. 

RIU Palace Maspalomas, TTTT+, i Playa del Ingles/Maspalomas: Opplevdes som et elegant litt eldre, men stilfullt og personlig hotellalternativ med flott beliggenhet like ved sanddynene i  Playa del Inglês. Rommene ligger vendt mot bassengområdene, sanddynene og havet, - og vi anbefaler rommene med havutsikt! I TUI’s tekst om hotellet står det at rommene ikke har WIFI, men dette avkreftet han som viste oss rundt. Anbefales til dere som reiser bare voksne.

RIU Palace Meloneras, TTTTT, i Las Meloneras: Luksus - perfekt for voksne par som ønsker seg en deilig ferie. Halvpensjon er frokost og middag, ikke lunsj. Det er hele 5 bassenger, hvorav 2 er kun for voksne. Anlegget har egen port til strandpromenaden i Las Meloneras, hvor nøkkelkortet fungerer. Et flott anlegg! 

ClubHotel Riu Gran Canaria, TTTT+ , i Las Meloneras: Ett familievennlig alternative med all-inklusive. Luftige og lyse fellesområder og rom. Rommene med egen pool ligger under infinity poolen, mot strandpromenaden hvor en hageflekk og en stor hekk skjermer mot innsyn. Velger man rom med hageutsikt ser man havet i det fjerne. Passer for både barnefamilier og bare voksne. 

Dunas Maspalomas, TTTT, i Maspalomas: Et flott og stort familievennlig bungalow anlegg med flere bassengområder. Veldig fin inndeling med hekker langs stiene mellom bungalowene, noe som gjorde uteområdet mer privat.

Blue Star Cay Beach Princess, TTTT, i Mapalomas: Romslig og fint anlegg hvor leilighetene ligger i bungalower. Det er kontinuerlig oppusset og fremsto som lyst og trivelig. Steinlagte stier mellom leilighetene, og det var benyttet mest lavastein og kunstgress i avgrensning mot stiene. Det største bassenget er ikke oppvarmet. Passer for barnefamilier. Vi anbefaler halvpensjon med tanke på den litt usentrale beliggenheten. Det er gratis buss som går til stranden.

Blue Star Cay Beach Meloneras, TTTT, i Meloneras: Et litt mindre familieanlegg, med to bassområder. Kontinuerlig renovert. Vi tenker at det passer best for barnefamilier, men voksne par kan også være aktuelle ut fra beliggenheten.

ClubHotel Riu Vistamar, TTTT. i Puerto Rico: Her bodde vi på turen! Flott og nyoppusset, romslige og lyse fellesområder, godt utvalg i restauranten og fine rom/bad. Her har man havutsikt uansett hvilket rom man bor på, og fin gangavstand til strand og sentrum. Synes man det blir for slitsomt går det buss fra hotellet.

Ved bassenget på ClubHotel Riu Vistamar. Foto. TUI

Oppsummering fra Gran Canaria:

 • Las Palmas anbefales for voksne par som er ute etter shopping, storby og flott sandstrand. 
 • Bahìa Feliz er et eldorado for barnefamilier, og der kan man også henge på Maspalomas. Sistnevnte er litt lengre fra strand, men de fleste bostedene har tilgang til buss om man ønsker det.
 • Playa del Ingles/Meloneras har litt by og strand, og det finnes gode alternativer for både voksne og barnefamilier. Flatt område med lang strandpromenade.
 • Puerto Rico og Amadores har værstatistikken på sin side og er et populært område for alle. Kan spesielt anbefales til voksne som liker å gå i fjellet. Dette området er kupert, og er ikke så egnet for deg som har vanskelig for å gå.

Kom til oss i Bennett for tips, råd og hjelp til bestilling før din neste tur til Kanariøyene. 

Vakre Puerto Mogan på Gran Canaria. Foto: Runar Larsen/TravelStock

Lukk »

Søk reise