Skip to main content

Reisebrev - på cruise med MSC Meraviglia

Siri, daglig leder i Bennett Ferie i Bryne deler sine opplevelser etter fem dager på cruise i Middelhavet om bord på det flotte skipet MSC Meraviglia. Skipet var nytt høsten 2016, og Siri var med på et av de første cruisene. 

Vi var en liten gruppe reiselivssagenter som dro på tur for å utforske MSC Meraviglia. Reisebrevet mitt dekker langt fra alt man kan oppleve på dette cruiset, men jeg håper den vil gi deg et lite innblikk i hva MSC Meraviglia har å by på.

Skipet er det italienske rederiet MSCs største til nå, og et ferieunivers som skal kunne underholde nesten 4500 passasjerer om gangen. Det spennende med dette skipet er at det skal være spesielt godt tilrettelagt for barne- og storfamilie-segmentet, en gruppe vi i Bennett Ferie merker stor interesse fra.

Et fantastisk syn!

MSC Meraviglia var et fantastisk syn der den lå og ventet på oss i skipets hjemmehavn, Genova. Vi var på ingen måte de eneste, men ble likevel ønsket velkommen av et tydelig stolt mannskap.

Vi sjekket inn og bagasjen ble tatt hånd om og levert på lugaren. Vi bodde på en fin utvendig 3-manns-lugar med balkong som var innredet med dobbeltseng og en sovesofa, helt perfekt for familie på tre. Alt var nytt og lekkert, sengen var god og vi følte oss vel plasserte og klare til å utforske skipets spesialiteter.

Spennende matopplevelser

Mat er alltid en stor del av opplevelsen når man er på cruise. Vi hadde ikke sjans til å prøve alle tilbudene, for Meraviglia har 12 forskjellige spisesteder og et stort og bredt spekter av barer og lounger. Men vi forsto raskt at det finnes noe for alle ganer og til alle anledninger.  

Vi besøkte aller først restauranten Eataly, den var imponerende. Dette er stedet for deg som setter pris på italienske spesialiteter. Her er hele menyen satt sammen av de beste råvarene Italia har å by på, og en del av produktene kunne man til og med kjøpe med seg. Eataly er et hyggelig sted for familien å spise, noe enkelt og veldig godt til barna og noe litt mer avansert og supergodt til de voksne.

Skipets hovedrestaurant hadde naturligvis en bred meny og den er basert på det varierte Middelhavskjøkkenet. Vi hadde noen gode og hyggelige måltider der også, et fint sted å spise når gruppen har litt forskjellige ønsker.

Ønsker man en variasjon fra Middelhavskjøkkenet er det ikke feil å ta en tur på Butcher´s cut. Denne restauranten er en ekte amerikansk ”steakhouse” der man velger sitt eget kjøttstykke og får se det tilberedt av dyktige kokker. Stedet er virkelig å anbefale for dem som liker et skikkelig godt tilberedt stykke kjøtt.

For oss var høydepunktet den asiatiske restauranten Kaito teppanyaki. Her foregår nemlig matlagingen inne i restauranten og vi fikk se et kokkeshow uten like, i tillegg smakte maten helt fantastisk. Teppanyaki har også en lekker Sushi-bar, et sted som lett kan bli en favoritt for både store og små.

Det er aldri noen fare for at barna ikke skal få noe de liker. De fleste restaurantene om bord har nemlig egne menyer til barna. I noen av restaurantene er også egne områder og eller egne tider reservert kun for barn. ”Fun time dinners” er det for eksempel bare barna som får gå på, og det er eget personale som passer på og sørger for mye moro. Mens dette pågår må de voksne pent finne seg i å finne på noe for seg selv et helt annet sted.

Det er også mange andre morsomme små serveringssteder tilrettelagt for barna. Skipet har Tex-Mex restaurant og buffet med Kids Corner, i tillegg til pannekake- og iskremboder. Og noe alle kan sette pris på er Marketplace Buffet, en restaurant som kan servere deg og dine herlig mat 20 timer i døgnet.

MSC Meraviglia har tenkt på det meste når det gjelder å holde barna glade og mette. Og ikke minst i aktivitet, for aktivitetstilbudet overgår alle våre fantasier.

Lekeland for hele familien

Hele tre dekk, både ute og inne, har egne fasiliteter for store og små barn. På 19. dekk åpenbarte det seg en enorm vannpark, i tillegg til klatrevegg og zip-line. Her var det fantastisk mye moro for barn og like mye for voksne i alle aldre. Dekk 16 og 18 er også noen enorme lekeland med bowlingbane, flysimulator, Formel 1 simulator, 4D kino, legoaktiviteter, lekerom og mye mer, her er også skipets barnepass.

Føler man for enda mer fysisk action kan man ta turen til innendørsbanene og spille for eksempel fotball, håndball, basket eller tennis. På kvelden gjør de om disse områdene til klubb, med musikk, dans og konkurranser, et imponerende bra opplegg.

Velvære og hvile

Vi skulle gjerne lagt på minst en uke til for virkelig å få prøvd ut alle fristelsene. Vi drømmen enda om den store ”Wellness”-avdelingen.

I et område på over 1100 kvadratmeter kunne MSC Aurea Spa tilby 19 forskjellige massasjer og 44 forskjellige kropps- og ansiktsbehandlinger. I tillegg til frisørsalonger og et imponerende termisk bad, kunne vi boltre oss på et 570 kvadratmeter stort treningssenter med løpebane.

Egen navigering

Skipet er så enormt og har så mange tilbud at det er nesten umulig å holde oversikt. Det har de heldigvis også en løsning på. Vi fant skjermer overalt slik at vi kunne se hvor vi var, hva som foregikk i nærheten og veien videre. Men, noe vi ikke hadde sett før var en form for GPS man kan knytte til barna. Ved hjelp av MSC Cruise App, armbånd og bluetooth-signaler kan man være trygg på at barna befinner seg der de skal, en enorm trygghet om bord på dette svære skipet.

En svipptur til Positano

Men, man er jo ikke på skipet hele tiden. Vi besøkte noen av de fantastiske destinasjonene skipet er innom på cruiset, og det er virkelig verd og ta den tiden i land.

Da vi ankom Napoli hadde noen av oss bestilt en bil for å reise til Positano. Dette er en fantastisk liten by ved Amalfikysten, en halvannen times kjøretur fra Napoli. Byen klorer seg fast mellom trapper og steile gater, langs en bratt fjellside som ender i sjøen.

Denne byen må man bare oppleve! Vi rakk både sightseeing og en bedre lunsj før vi måtte returnere til skipet, men på grunn av trøbbel i trafikken var vi en stund redde for å bli akterutseilt. Vi burde selvfølgelig gjort som vi anbefaler, nemlig å bestille utflukter gjennom MSC for å være garantert at skipet venter. Heldigvis rakk vi fram i tide.

Bilfrie Taormina på Sicilia

På Sicilia hadde mange av oss bestilt tur til vakre Taormina. Denne travle lille byen har bilfrie gater som snirkler seg gjennom dalsiden og den særegne bebyggelsen. Taormina har noen vakre kulturhistoriske severdigheter, blant annet et fantastisk amfiteater som ligger høyt opp på en klippe med utsikt over Naxosbukten og helt over til vulkanen Etna i det fjerne.

Etter en slik begivenhetsrik dag er det herlig å komme tilbake til skipet og la inntrykkene synke mens man koser seg på dekk i den varme ettermiddagssolen.

Kulturopplevelser på Malta

Malta er en øy med små avstander så vi bestemte oss for å få med oss så mye som mulig. Første stopp var Mdina, en eventyrlig borgby fra middelalderen. Mdina kalles også den stille by fordi den er bygget som en labyrint med trange gater som demper lyden. Tanken, den gangen i middelalderen, var å villede eventuelle erobrere. Vi fant for øvrig fint fram og til den ene flottere bygningen etter den andre. Etterpå bar det videre til den herlige stranden Mellieha, her rakk vi to avslappende timer med bading og sol før vi kjørte videre sørover til Marsaxlokk. Her fikk vi oppleve en ekte maltesisk lunsj og det yrende livet ved havnen.

Siste stopp på øya før vi måtte tilbake til skipet var naturligvis en rundtur i hovedstaden Valletta. Byen på Unescos verdensarvliste må besøkes, her ligger historiske bygninger og monumenter side om side med god shopping og fristende restauranter. Vi rakk noen spennende timer før vi måtte tilbake ombord.

MSC Yacht Club for de som ønsker det lille ekstra

Det finnes et lite skip i skipet. Det er et området spesielt reservert Yacht club gjester. Dette er en eksklusiv avdeling med egne suiter for dem som ønsker det lille ekstra.

Til en litt annen pris får man tilgang til en egen bar, egen restaurant og eget soldekk og basseng eksklusivt for MSC Yacht Club-gjester.

Klokken 08.00, siste dagen klappet MSC Meraviglia til kai i Barcelona og turen vår var dessverre slutt for denne gangen.

MSC Meraviglia er et fantastisk skip, med tilbud til absolutt alle.

Skipet er et paradis for barn, og ideell for storfamilie på tur.

Jeg kommer snart igjen, men da blir det for en lengre tur.

Lukk »

Søk reise