Skip to main content

Montenegro - Adriaterhavets nye perle

Lekker strand i Montenegro. Foto: Apollo
Budva, Montenegro. Foto: Apollo
Trivelig restaurant i Budva. Foto: Apollo
Vakker elv i Montenegro. Foto: Apollo
Deilig mat! Foto: Apollo
Sveti Stefan, Montenegro. Foto: Apollo
Vinranker i Montenegro. Foto: Apollo
Kotor, Montenegro. Foto: Apollo
Sveti Stefan, Montenegro

Glad i Kroatia, men klar for noe nytt? Naboen Montenegro er en nyoppdaget perle for oss skandinaver. I det lille koselige og kompakte landet som har så mange flotte strender kan du få sol, strand, fottur og byliv – på samme dag. 

Montenegro byr på storslått natur med høye fjell som hever seg bak den vakre kysten og det deilige turkisblå vannet. Prisnivået er behagelig lavt og montenegrinerne er veldig gjestfrie. Vårt reiseforslag er til Budvas Riviera som byr på bading i herlig, klart vann og hyggelige utfluktsmål. Langs den nærmere to mil lange kysten ligger flere hyggelige badebyer, hver og en med sin karakter.

Budva

Budva og Kotor er populære turistbyer som har mye liv om sommeren. Den historiske byen Cetinje er fin å oppdage på dagstur. Eksklusive Porto Montenegro er en stor havn med yachter, designbutikker og restauranter. Til tross for koselige og historiske byer, er det strendene som kanskje er Montenegros største gull. Badebyen Budva, omgitt av flotte strender har også et veldig hyggelig sentrum, og med naturen rundt får du en herlig kombinasjon av sjø og fjell. 

Sol og bad på eventyrlige strender - langs hele den delen av den montenegrinske kysten som kalles Budvas riviera, ligger strendene på rekke og rad. Noen er bittesmå og kan bare besøkes med båt, mens andre er milelange. Langs hele kysten tårner de mektige fjellene seg opp i bakgrunnen over det krystallklare, turkisskimrende havet. Noen kilometer fra Budva ligger stranden Jaz, som tidligere er kåret til Europas beste strand. Med flere strender og roligere badebukter langs kysten, og vannscootere, sklier og ballsport, er strandtilbudet langs Montenegros riviera nærmest komplett.

Ønsker du å sole deg med "fiffen", kan du reise til den private øya og luksusresorten Sveti Stefan, rett utenfor Budva, som også har strender åpne for andre enn kun resortens gjester.

Nasjonalparker og brusende fossefall - Montenegros natur er vakker, og kan minne litt om det norske fjordlandskapet! Storslåtte nasjonalparker, høye fjell og Tara, verdens nest største ravine. Vi anbefaler en raftingtur på elven i bunnen av ravinen. Det er kort vei mellom fjord og fjell og det fjellrike landet byr på flere fine fotturer, flere av dem med overnattingsmuligheter (gå fra hytte til hytte). En utflukt til Shkodërsjøen, som sammen med nasjonalparken med samme navn, utgjør over 400 kvadratkilometer med spektakulær natur og et rikt dyreliv kan også anbefales. 

Aktiv ferie - Windsurfing, dykking, vannski, rafting, paragliding, klatring. Montenegro er et eldorado for den sportsinteresserte.

Mer for pengene - I Montenegro er det meste fremdeles billig. Her kan du fortsatt nyte et fantastisk måltid med nygrillet fisk og god, lokal vin og bli gledelig overrasket når regningen kommer.

Reise til Montenegro:

Apollo og Ving har charterreiser til Montenegro i sommer, til Budva, Becici og Petrovac. Vi har valgt oss ut en reise med Apollo til Budva til vårt reiseforslag/priseksempel. Ønsker du å reise mer på egenhånd er vi behjelpelige med å skreddersy en reise etter dine ønsker og lommebok. Norwegian flyr direkte fra Oslo til Tivat i sommerhalvåret. Fra Tivat er det ca. 15 min i bil til Kotor som i 2016 fikk plass på Lonely Planets Topp 10-liste over verdens beste byer, og har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1979. Fra Tivat til Budva er det ca en halvtimes kjøretur. Legger man inn en mellomlanding har man flere muligheter, og det er også mulig å fly til Dubrovnik i Kroatia, som ligger rundt to timer i bil fra Budva. 

Inkludert i reiseforslaget: 

Pakkereise med Apollo som inkluderer fly Oslo - Tivat t/r og 7 netter på 4+ - stjerners Budva Hotel i Budva. Budva er et pent hotell med basseng som ligger sentralt ved strandpromenaden. Her finner du en populær restaurant med en herlig terrasse og store moderne rom. Apollo tilbyr reiser i perioden 15. juni - 3. august og priseksemplet gjelder avreise 3. august. 

Fra 8.498,-

  • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler rom
  • Fly Oslo - Tivat t/r
  • 7 netter i dobbeltrom med fransk balkong, frokost inkludert 
  • Alle kjente skatter og avgifter

Tillegg for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser. Tillegg for transport flyplass - hotell, andre romtyper, ytterligere måltider, singelrom og hotell av høyere standard.   

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder.
Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: Apollo. 

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Lukk »

Søk reise