Skip to main content

Norgesferie - Molde, Kristiansund og Atlanterhavsveien

romsdalseggen-utsikt-nordvestlandet-norge
fjell-fjord-andalsnes-nordvestlandet-norge
atlanterhavsveien-bro-storm
grip-nordvestlandet-norge
fish_and_chips-brygge-kristiansund
oversiktsbilde-kristiansund
to-venninner-molde-havet
renndolssetra-nordvestlandet-norge
utsikt-romsdalseggen-nordvestlandet-norge
trollstigen-nordvestlandet-norge

De to kystbyene Molde og Kristiansund ligger strategisk til når du kjører de to nasjonale turistveiene Trollstigen og Atlanterhavsveien. Molde ligger sydvendt mot fjorden, og har utsyn mot Moldepanoramaet med hele 222 fjelltopper. Kristiansund, beliggende på fire øyer, er med sin etterkrigsarkitektur en av Norges mest karakteristiske byer. I byene finner du et rikt kulturliv, blant annet landets eldste opera i Kristiansund og årlig jazzfestival i Molde. I tillegg til byliv byr Nordvestlandet på fantastisk, vakker natur hvor man kan ha varierte aktiviteter og opplevelser. 

Reis og bo i Molde eller Kristiansund, eller få med deg begge byene på en tur. Vi hjelper gjerne med fly, hotell, leiebil og ev. utflukter. Nyt godt av tryggheten og kompetansen som erfarne reisekonsulenter kan gi deg - bestill reisen hos reisebyrået Bennett Ferie, en partner i verdens største reisebyråkjede. 

Tekster og bilder fra Visit Northwest, Visit Norway.

Priseksempel | Reise med fly Oslo - Molde t/r, 4 netter på hotell:
Bo på 4 - stjerners Scandic Seilet. Bo sentralt og nyt panoramautsikten ved Romsdalfjorden i Molde.

Fra 4.995,-, reise 12. - 16. mai 2023 (SK-OO)

Priseksempel | Reise med fly Oslo - Kristiansund t/r, 4 netter på hotell:
Bo på 3 - stjerners Thon Hotel Kristiansund, sentralt beliggende. 

Fra 4.895,-, reise 12. - 16. mai 2023 (SK-OO)

Prisen inkluderer: 

 • Pr. person når 2 deler dobbeltrom
 • Fly Oslo - Molde/Kristiansund t/r, bagasje inkl. 
 • 4 netter i dobbeltrom, frokost inkl. (SH)
 • Alle kjente skatter og avgifter

Andre priser fra andre avreiseflyplasser. Tillegg for andre romtyper, ekstra netter og hotell med høyere standard. Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. 

Frister det med en reise til Atlanterhavsveien, Kristiansund og/eller Molde? Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Atlanterhavsveien
Atlanterhavsveien har status som nasjonal turistvei. Dette er en vei som ikke bare har til hensikt og ta deg raskest frem. Hele strekningen mellom Bud og Kristiansund er en sammenhengende opplevelse av kyst, kultur og historie. Atlanterhavsveien ble i 2005 kåret til århundredets byggverk i Norge, og omtales også som verdens vakreste bilreise. Med sin beliggenhet ut mot storhavet er Atlanterhavsvegen like praktfull i solskinn og blikkstille hav som i storm og uvær.

Atlanterhavsveien forbinder Averøy med fastlandet over øyer, holmer og skjær ved hjelp av 8 bruer over en strekning på 8.274 meter. Byggingen av veien var en stor utfordring. Vegarbeiderne opplevde hele 12 orkaner under byggingen av Atlanterhavsveien før den ble åpnet i 1989. Veien er gratis å kjøre for alle. 

Ved Atlanterhavsvegen stopper du på Eldhusøya. Her kan utforske du «svevestien» - en utsiktssti som går rundt Eldhusøya. Stien er laget av rister som flyter over terrenget, og denne turen passer for alle. Servicebygget, med en særegen arkitektur som faller inn i terrenget, har kafé og toaletter. (Åpent lørdag og søndag om våren og hver dag i perioden 1. juni – 31. august.) Ellers har området vakker natur, et rikt fugleliv og gode fiskemuligheter.

Atlanterhavsveien. Foto: Johan Wildhagen/visitnorthwest.no

Kristiansund 
Kristiansund ligger vakkert til, ytterst mot havet på 4 øyer som sammen danner et unikt havneområde og de fire landene, Innlandet, Kirkelandet, Nordlandet og Gomalandet. Byen ble nesten utslettet i 1940, nærmere 900 hus brant ned etter bombing av byen. Den byen som møter besøkende i dag er bygget opp i løpet av de siste 50 år. 

Mye av byen mistet sitt gamle særpreg, men du kan fremdeles få oppleve hvordan det var dersom du besøker den gamle bydelen på nedre del av Innlandet. Den nye byen har imidlertid også fått et særpreg; legg merke til de glade fargene som husene er malt i, og se hvordan sentrum på Kirkelandet har vendt husene med gavlsiden ut mot gaten eller kaia, slik klippfiskbryggene ble og blir bygget. Kristiansund er en ren, vakker og åpen by som favner om havna.

Kristiansund er en kulturby og blir ikke uten grunn kalt "operabyen". Hvert år kan du se ca 100 ulike forestillinger, og være med på arrangementer som Operafestukene, Nordic Light International Festival of Photography, Klippfiskfestivalen, Tahitifestivalen, utendørs operaforestilling "Donna Bacalao" og Kristiansund Kirke Kunst og Kulturfestival, bare for å nevne noen.

Fra gammelt av er Kristiansund tuftet på Klippfisk. Ser du på menyen til byens restauranter og kafeer vil du fort se at dette er tradisjoner som lever i beste velgående også den dag i dag. Vi anbefaler at du ta turen innom gatekjøkkenet som serverer en av Kristiansunds spesialiteter - ekte Fish and chips, lokalt kalt "fishan".

For mange av de som kjenner Kristiansund, er Sundbåten selve hjertet i byen. Båten er en av verdens eldste kollektive transportmiddel som var vært i kontinuerlig drift. Du kan ta båten mellom de fire "landene", en rundtur som tar ca 20 minutter. 

Padletur i Vågen, Kristiansund. Foto: Einar Engdal/visitnorthwest.com

Aktiviteter i og rundt Kristiansund:

 • Fiskeværet Grip: 14 kilometer nord for Kristiansund finner du fiskeværet Grip, en av byens mest populære attraksjoner. Grunnlaget for bosetningen var fiske, og allerede i middelalderen var Grip et kjent og viktig fiskevær. I dag er øya uten fast bosetning, men den gamle bebyggelsen er original og brukes i hovedsak som fritidsboliger. 
 • Norsk Klippfiskmuseum: Museet ligger i Milnbrygga på Gomalandet i en stor og velholdt klippfiskbrygge med den eldste delen bygd så tidlig som i 1749. Besøk museet og lær om klippfiskproduksjon på tradisjonelt vis gjennom bilder, samt via fortellinger fra kunnskapsrike guider. Smaksprøver på bacalao er inkludert i billettprisen. Museet er åpent for publikum i sommersesongen. For å dra til museet anbefales Sundbåten - be skipperen om å svippe deg innom Milnbrygga!
 • Klatreparken Høyt & Lavt Valsøya: Ta bussen fra Kristiansund via Frei og Bergsøya, underveis kan du se den flotte Gjemnessundbrua (hengebru) og flytebrua Bergsøysundbrua. En fergetur på strekningen Kanestraum – Halsa er også inkludert, her kan du strekke på beina og eventuelt kjøpe deg ei svele – den lokal delikatessen. På Valsøya kan du oppleve en spennende verden i tretoppene i klatreparken. Ønsker du en mindre luftig aktivitet, kan du gå tur langs den vakre fjorden, leie kajakk og padle mellom holmer og skjær, bade på den bitte lille badestranda, spise deilig mat i Saltrøfjøset, eller kose deg med en softis i fantastisk flotte omgivelser.
 • Veiholmen: På denne turen får du oppleve en flott hurtigbåttur fra Kristiansund til Edøya før bussen tar deg til det sjarmerende fiskeværet Veiholmen. Fiskeværet Veiholmen ligger ytterst mot nord på Smøla og er knyttet til hovedøya med en vei som med bruer, fyllinger og beskyttende moloer er en opplevelse i seg selv. Veiholmen er et levende fiskevær, båtene kommer inn med fangst og sjøfugl og havørn markerer at her er det mat og få. Ta deg en spasertur i de trange smugene mellom husa, gå på kafé, på museum eller se en utstilling, ørnesafari eller kajakktur eller bare nyte utsikten til havet. Spesielt på sommeren er det mye som skjer på Veiholmen. Veiholmen er fascinerende i all slags vær og for deg som vil overnatte har Veiholmen flere tilbud.

Veiholmen. Foto: Sindre Holberg/visitnorthwest.com

 • Kvernes stavkirke: Kvernes stavkirke er vakker og en av Norges yngste stavkirker. Man vet ikke hvor gammel den er, men man antar den stod ferdig en gang mellom 1300-1400 tallet. Kirka har bl.a. en malt rankedekor i skipet og bibelske motiv i koret. Altertavlen er fra 1475. Kirken ligger høyt og fritt og vitner om en mulig sterk religiøs og rituell betydning på stedet, også før kristen tid. Plasseringen av kirken byr også på storslått utsikt over Freifjorden og Kvernesfjorden. Rett ved kirka finner du også Gamle Kvernes bygdemuseum, med et bygdetun, arkeologisk utstilling og ulike aktiviteter.


Molde
Midt mellom turistattraksjonene Romsdalseggen, Trollstigen og Atlanterhavsvegen ligger fjordbyen Molde, en trivelig småby med sjarm og atmosfære. Byen ligger sydvent til langs Romsdalsfjorden og er kjent for sine vakre omgivelser og fantastiske utsikt. Når det er snakk om Molde er det fire ting du rett og slett ikke kommer utenom; panorama, jazz, roser og fotball.

Fra utsiktspunktet Varden (407 moh) kan du beskue det berømte Moldepanoramaet med 222 delvis snøkledde fjelltopper. Fra sentrum tar turen til Varden ti minutter med bil, eller en time til fots, og på toppen ligger restauranten "Vardestua", hvor man kan stoppe for forfriskninger.

Panoramautsikt over Molde fra Varden. Foto: Einar Engdal/visitnorthwest.com

Molde Internasjonale Jazzfestival er Europas eldste årlige Jazzfestiva, og det koker og syder i hver krok i Molde når mange tusen kommer til byen i festivaluken. Og når du er først er her kan du ikke la være å legge merke til Aker Stadion. Tegnet av Molde-arkitekten Kjell Kosberg med en fasade i granittstein og glass.

Aktiviteter i og rundt Molde:

 • Romsdalsmuseet: Et av landets største og mest innholdsrike folkemuseer ligger bare 10 minutters gange fra sentrum av Molde. Romsdalsmuseet ble etablert i 1912 og viser bygninger og interessante interiører fra hele regionen. ”Bygata” viser typiske byhus fra førkrigstiden i Molde. Få en guidet omvisning eller rusle rundt på egenhånd. Museet ligger i et fint parkområde med hvilebenker, andedam og frodige blomsterbed. Nyt gjerne en kopp kaffe på museets egen kafé. I 2016 åpnet nybygget "Krona" med helårsåpne utstillinger, kafé, museumsbutikk, lokalhistorisk bibliotek og bunadsavdeling der man kan se Veøybunaden bli produsert. Museumsparken er åpen hele året, alle dager, mellom kl. 08.00 og 22.00. Gratis inngang
 • Fiskerimuseet på Hjertøya: Idylliske Hjertøya er et flott rekreasjonsområde hvor man kan leie robåt, fiske, dra på piknik, gå langs merkede stier eller bade i sjøen. Her kan du få et innblikk i lokal kystkultur på Fiskerimuseet (avdeling av Romsdalsmuseet). Billett til omvisning i husene, kjøpes på Hjertøya. Museet er bygd som et lite fiskevær med bolighus, rorbuer, trankokeri, mekanisk verksted og en stor samling av båter. Det viser lokal kystkultur, arbeidsliv og levekår fra omkring 1850. Det er også en fin natursti gjennom øyas landskap, som starter ved husene til Fiskerimuseet. «Hjertøyruta» (skyssbåten) går fra Reknesmoloen / Molde gjestehavn. Dette er i vestenden av Storgata i Molde. Rett øst for Aker stadion og rett sør for Hotell Molde Fjordstuer. Ruten går tirsdag-søndag om sommeren (juni-august). Hjertøyas Venner har kafé og kiosksalg på Hjertøyplassen i helgene. 
 • Marmorgrottene på Bergtatt: Utforsk de mystiske marmorgrottene på Bergtatt. Marmorgrottene er et resultat av gruvevirksomhet siden 1938. I andre deler av fjellet er gruve-driften fortsatt i gang. I dag har området der hulene befinner seg funksjon som konsertarena og er en turist-attraksjon i seg selv. En båttur inn i hulene gir besøkende en unik og fantastisk opplevelse, her vil du blant annet få smake rent fjellvann direkte fra kilden langt inne i fjellet og se en video om gruvedriften. Det er ingen maksgrense på personer i sommersesongen, så her kan man komme alene eller ta med hele familien. Et besøk til Bergtatt er en spennende opplevelse for alle. Bergtatt ønsker også velkommen til grupper, firmaer, foreninger og lignende, til et skreddersydd arrangement. Her kan de ta imot opptil 300 personer, der du har tilgang til bar med alle rettigheter.
 • Bud: Mindre enn en time fra Molde, beliggende ut mot storhavet, finner du fiskeværet Bud. På 15-1600-tallet var Bud det største handelsstedet mellom Bergen og Trondheim. I dag er Bud fortsatt et aktivt og sjarmerende fiskevær. I Bud kan du nyte synet av godt vedlikeholdte bygninger, besøke noen av de små butikkene eller en kafé eller restaurant. Ergan Kystfort er også verd et besøk. Dette var et tysk kystfort bygd i krigsårene 1940-45, i dag restaurert som et krigsminnemuseum. Utstillinger av lokale og regionale begivenheter fra 2. verdenskrig. Ergan er også et flott utsiktspunkt over fiskeværet Bud og Hustadvika. En annen flott mulighet i Bud er å gå «Kyststien» (7 km). Denne stien går hovedsakelig langs sjøkanten og tar deg gjennom Bud og langs sjøen med fantastisk utsikt til storhavet og Hustadvika. 
 • Ona: Denne rundturen fra Molde tar deg til Ona, et lite øysamfunn ytterst i havgapet. Turen starter i Molde med buss (og en kort fergetur) til Aukra og Småge fergekai, der fergen ut til Ona starter. Fergen til Ona går via øyene Orta, Finnøya og Sandøya før den ender på Ona. Reisende til Ona blir værende på fergen under de korte oppholdene på de andre øyene. Ona er Norges sydligste levende fiskevær og har rundt 25 fastboende. Øya har også keramikkverksted og en liten kioskbutikk. Om sommeren finnes det en kafé og overnattingstilbud. På Onakalven, som er øyas høyeste punkt, står Ona fyr, der oppe fra er det fantastisk utsikt utover havet og mot fastlandet. Ona er et fredelig sted der man virkelig kan nyte stillheten og roen og et flott turmål sommer som vinter. Øya ligger værhardt til ute i storhavet, så det er viktig å ha med varme og vindtette klær. Reiser man utenom hovedsesongen på sommeren, bør man også ta med seg mat og drikke, da utvalget i øyas butikk er noe begrenset.
 • Midsund: Denne rundturen fra Molde går til Midsund som ligger på Otrøya i Romsdalsfjorden, der bare noen små øyer og holmer skiller øya fra Atlanterhavet. Med buss og ferge reiser du til Midsund sentrum, der en av «Midsundtrappene» fører deg opp til fjellet Digergubben. Der har sherpaer fra Nepal bygget fantastiske steintrapper for å gjøre turen opp til fjellet Digergubben og andre topper i nærheten mer tilgjengelig for publikum. Steinarbeidet er en attraksjon i seg selv. Når du så legger til fantastisk utsikt mot fjell, fjord og havet blir det virkelig verdt å ta turen. Terrenget er bratt, men med trappene er det enklere for flere å ta denne turen. Pass på at du har på deg tilstrekkelig med klær og godt fottøy, da det kan være kjølig på disse kanter til og med på sommeren. I Midsund sentrum er det butikker og andre servicetilbud. Disse ligger ca. 10 minutter å gå fra der stien til fjellet begynner. Før du tar turen opp til Digergubben anbefaler vi at du forbereder deg ved å lese med om turen, for eksempel på visitnorway.com. (Søk på Midsundtrappene.)

Rørsethornet, Midsund. Foto: Photo: Einar Engdal/visitnorthwest.no

Sykkeltur langs Isfjorden i Møre og Romsdal. Foto: Mattias Fredriksson/www.fjordnorway.com

Panoramautsikt over Trollstigen. Foto: Øyvind Heen/visitnorway.com

Lukk »

Søk reise