Skip to main content

Reise til vakre Amalfikysten | Bestill hos Bennett

positano-amalfikysten
amalfi-by-amalfikysten-italia-reise
capri-havn-bater-fjell-amalfikysten
utsikt-capri-amalfikysten
capri-havn-bater-amalfikysten
iskiosk-sitroner-iskjeks-amalfikysten
pompeii-amalfikysten
strand-restaurant-positano-amalfikysten
strand-velkommenskilt-positano-amalfikysten
tarn-ravello-amalfikysten
gate-vei-restaurant-sorrento-amalfikysten
utsikt-sorrento
utsikt-hav-fjell-amalfikysten
utsikt-hav-klipper-smabater-amalfikysten

Reise til Amalfikysten, sør for Napoli i Italia, en av verdens vakreste kyststrekninger. Den populære Amalfikysten står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin skjønnhet med frodig landskap og stupbratte klipper, sine sjarmerende småbyer og en rekke severdigheter, fantastisk utsikt, et deilig klima og fine strender, sin gode vin, sitrusfrukter og oliven. Reis og besøk perler som Positano, Amalfi og Capri. Amalfikysten er et godt valg for en romantisk bryllupsreise. Nyt godt av tryggheten og kompetansen som erfarne reisekonsulenter kan gi deg - bestill reisen hos reisebyrået Bennett, en partner i verdens største reisebyråkjede. 

Vi har satt sammen reiseforslag med utgangspunkt i enten Sorrento, Vietri sul Mare eller Praiano. En annen mulighet er å bo i to eller flere byer i løpet av reisen, for å få oppleve mest mulig. 

Reiseforslag og priseksempler, fly Oslo - Napoli, 7 netter på hotell, reise 6. - 13. juni: 

Miramare Hotel i Sorrento; 4 - stjerners hotell 1,5 km fra stranden og 2 km fra togstasjonen i Sorrento. Hotellet har 24-timers resepsjon, wifi i fellesområder, heis, bar, frokostsal, utendørs svømmebasseng, solterrasse og parkering (på forespørsel / ekstra kostnad). Rommene har aircondition, TV, telefon, safe og hårføner. Hotellet har karakter 4 av 5 mulige på Tripadvisor pr. 25/11-21. 
Fra 12.295,-

Relais Paradiso i Vietri sul Mare; 5 - stjerners hotell 1,5 km fra sentrum og 2 km fra stranden. Hotellet har restaurant, bar, innen- og utendørs svømmebasseng, heis, wifi, parkering, badstue, jacuzzi, tyrkisk bad, spa (ekstra kostnad), forretningssenter og 24-timers resepsjon. Rommene har mini-bar, luftkondisjonering, wifi, safe, TV, telefon, hårføner, baderom og balkong / terrasse. Suitene har boblebad, stue, sovesofa og spiseplass. Godt likt hotell med karakter 4,5 av 5 mulige på Tripadvisor pr. 25/11-21. 
Fra 13.050,-

Hotel Margherita i Praiano; 4 - stjerners hotell med fantastisk utsikt. Rom med balkong og gratis wi-fi. Hotellet tilbyr også utendørs basseng, boblebad og treningssenter. Meget godt likt hotell, med karakteren 5 av 5 mulige på Tripadvisor pr. 25/11-21. 
Fra 16.895,-

 • Pris per person når 2 reiser sammen og deler rom
 • Fly Oslo - Napoli t/r (DY-TM), bagasje inkl. 
 • 7 netter i dobbeltrom, frokost inkl. (SH)
 • Privat transfer flyplass - hotell t/r
 • Alle kjente skatter og avgifter

Andre priser fra andre norske avreiseflyplasser og for andre bostedsalternativer. Tillegg for ekstra netter.    

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. 

Vår reisekonsulent Siri fra Bennett Asker har satt sammen dette flotte reiseforslaget. Ta gjerne direkte kontakt med Siri på telefon 66 76 14 60 eller e-post siri.skaar.khan@hrgworldwide.com, eller du kan ta kontakt med et av våre andre byråer. 

Ferie på Amalfikysten 
Amalfikysten er en av Europas mest spektakulære kystlinjer og ligger like sør for Napoli, mellom Sorrento og Salerno. Ferierer du langs Amalfikysten er du omringet av spektakulær natur med bratte, grønnkledde fjellsider, dalfører, raviner, krystallklart hav, strender, vakker utsikt, trivelige byer og pastellfargede landsbyer, smale veier som slynger seg langs havet og til de høytliggende landsbyene, spennende utfluktsmål og lokale delikatesser. På Amalfikysten finnes noe for alle, både familier og par; for romantiske par på bryllupsreise, dere som ønsker en innholdsrik ferie med masse utflukter og aktivitet og dere som ønsker en sydentur i spektakulære, vakre omgivelser.   

Kollektivtransporten langs kysten er godt utbygd, slik at det er enkelt å komme seg rundt til severdigheter og trivelige byer.

For barnefamilier anbefaler vi Maiori og Minori, som ligger nærmest fastlandet, da de ikke har så store nivåforskjeller og har gode bademuligheter. Begge stedene har et bra tilbud av forretninger, barer og restauranter. Maiori har Amalfikystens lengste sandstrand. 

Amalfikystens byer og landsbyer nytes best på kveldstid, når dagsturistene har reist hjem. Slapp av med herlige måltider i trange gater med rolig atmosfære.

Herlig utsikt langs hele Amalfikysten, her fra Sorrento. Foto: Evy, Bennett 

Sorrento 
Sorrento har i mer enn 100 år vært et av Italias mest populære feriesteder og er en sjarmerende by med ekte syd-italiensk atmosfære, gode restauranter, vakre bygninger, trivelige gater og en fantastisk utsikt over Golfo de Napoli. Velger du Sorrento som base kan du kombinere strandferien med sightseeing og opplevelser. Det er også ett flott område å gå tur i, blant vingårder og olivenlunder. Sorrento ligger sentralt på Amalfikysten, kun en kort togtur fra storbyen Napoli og med ett godt utbygt kollektivtilbud. 

Uteservering med magisk utsikt i Sorrento. Foto: Nick Fewings, UnSplash

Vietri sul Mare
Vietri sul Mare er også ett godt utgangspunkt for en ferie på Amalfikysten. Byen som er kjent for sin keramikkproduksjon har et koselig sentrum med mange hyggelige restauranter, en fin liten strand med gode bademuligheter og god beliggenhet for utflukter til de mange attraksjonene i området. Vietri sul Mare ligger på begynnelsen av kyststrekningen når man kommer fra Salerno, og ca. 21 km fra Amalfi. 

Vietri sul Mare, Amalfikysten. Foto: AdobeStock

Praiano 
Vakre Praiano ligger ca 100 meter over havet, mellom byene Amalfi og Positano og er et godt utgangspunkt for en ferie på Amalfikysten. Praiano har en to små strender, en i hver ende av byen, hvor den ene er rolig og den andre (som ligger i en liten kløft) har høy partyfaktor. Praiano er ellers en stille, liten by hvor du kan nyte livet med sol, bad, utflukter, god mat og rolige rusleturer i trange gater. 

Vakre Praiano på Amalfikysten. Foto: Pixabay

Utflukter
Med utgangspunkt i en av byene over kan man reise på utflukter langs den vakre kyststripen. Her er noen utfluktstips, enten som dagsturer eller du legger inn en overnatting:

 • Positano - helt vest på Amalfikysten ligger den tidligere fiskerlandsbyen hvor pastellfargede hus klamrer seg fast til fjellveggen i en åsside over havet. En romantisk og vakker kunstnerby med badestrand, klesbutikker med lokalproduserte klær og tilbehør, flere gode restauranter og uteserveringer i de koselige, trange gatene. Positano byr på avslappet atmosfære, billedskjønne områder og eksklusive hotell- og restaurantopplevelser. 

Positano, Amalfikysten. Foto: Sofia K, UnSplash

 • Amalfi - kyststripens største by, som også har hus som klamrer seg fast i fjellveggen i åssiden ned mot havet. Her finner du gode restauranter, koselige uteserveringer, motebutikker, en stor katedral og en flott strand og strandpromenade. Romantiske Amalfi er sammen med Positano en av de dyrere byene langs Amalfikysten. Gå på oppdagelsesferd i bratte trapper og trange gater. Ta båten fra stranden til Spiaggia Duoglio for å utforske spennende grotter. 
 • Ischia - en grønn vulkanøy rett utenfor Napoli med flotte strender, varme kilder og vakker natur. 

Aragonese Castle ved Ischia. Foto: AdobeStock

 • Capri - en romantisk og eksklusive paradisøy rett utenfor kysten, lett tilgjengelig med ferge. Capri har vakker natur med majestetiske hvite kalksteinsklipper og sjøgrønt hav. Her kan du besøke den berømte blå grotten med "lysende vann". Fra den kjente villaen San Michele får du en nydelig utsikt over Napolibukten, Sorrento og vulkanen Vesuv. Monte Solaro, øyas høyeste punkt, byr også på en fantastisk utsikt. Vi anbefaler at du legger inn en overnatting på Capri, slik at du kan oppleve øya etter at alle dagsturistene har reist hjem. 

Den blå grotten på Capri. Foto: Evy, Bennett 

 • Ravello – en fredelig fjellby 350 m.o.h med magisk utsikt over Amalfikysten. Ravello byr på historie, arkitektur og kunst i verdensklasse. Mest kjent er Villa Rufolo som byr på Amalfikystens kanskje mest spektakulære utsikt. Palasset omringes av en vakker hage med fargerike og velduftende blomster.  

Fantastisk utsikt fra Villa Rufolo. Foto: Fotolia

 • Pompeii og Vesuv – en times kjøretur unna Amalfikysten ligger den historiske ruinbyen Pompeii, byen som ble gravlagt av aske etter et voldsomt utbrudd fra vulkanen Vesuv i år 79. Byen er lokalisert ved foten av vulkanen Vesuv og betegnes som det største sammenhengende arkeologiske utgravningsområdet i verden. Man kan enkelt ta seg videre fra Pompeii til Vesuv hvor du kan gå stien opp til kraterkanten og oppleve den eneste aktive vulkanen på europeisk fastland. Nasjonalparken rundt vulkanen har et rikt dyre- og planteliv. 

Utflukt til Pompeii. Foto: Evy, Bennett 

 • Napoli og Roma - ta en overnatting eller dagstur til storbyen Napoli med shopping, kafeer, restauranter, barer og forretninger. Fra Napoli kan du også ta ekspresstoget på dagstur til Roma, om du vil oppleve historiske underverker og fantastisk arkitektur.

Besøk Colosseum, en av mange fantastiske severdigheter i Roma. Foto: Pixabay

Mat og drikke 
På en ferie langs Amalfikysten kan du nyte deilige måltider med italiensk mat på et stort og variert utvalg av hyggelige kafeer, tavernaer og restauranter. Du finner flere restauranter med stjerne i Michelin-guiden. Maten blir laget av råvarer i verdensklasse; fersk fisk og skalldyr, solmodne grønnsaker, lokal mozzarella og deilige sitroner. Avslutt måltidet med den lokale sitronlikøren Limoncello. Reis gjerne også til Napoli, det er der pizzaen har sitt opphav! Langs kystveien finner du vingårder og olivenlunder.  

Amalfikysten er kjent for sine gode sitroner. Foto: AdobeStock

Lukk »

Søk reise