Skip to main content

Albania - rimelig reisemål til sydenturen | Bennett

restaurant-strand-ksamil-albania-sydentur
blue-eye-kilde-saranda-albania-sydentur
havn-saranda-albania-sydentur
ruiner-historie-arkiologi-kultur-albania-sydentur
salat-restaurant-albania-sydentur
handverk-shopping-saranda-albania-sydentur
strand-albania-sydentur

Hvorfor ikke legge sommerferien til Albania? Reisemagasinet Vagabond har tidligere (2018) kåret Albania til "det hotteste landet å besøke" - et land som er spennende, litt annerledes og som har vakre strender med god plass. Albania er genuint, rimelig, har ett vakkert kystlandskap med herlige strender, urørte badeviker, vakre fjellandsbyer, arkeologiske skatter og en fascinerende historie. Les mer om hvorfor du skal velge Albania til sydenturen. 

Reiseforslag og priseksempel | Reise til Albania med Apollo, avreise 20. august 2022: 
Fly Oslo - Korfu t/r, 1 ukes opphold på 4 - stjerners Vila Kalcuni i Saranda. Vila Kalcuni er et nybygd hotell som ligger til sjøen i utkanten av Saranda. Her kan du spise frokost utendørs med utsikt over Saranda. Nedenfor hotellet ligger en rullesteinstrand. 

Fra 6.350,-

  • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler rom
  • Fly Oslo - Korfu t/r, inkludert mat på flyet og bagasje
  • 7 netter i superior-rom (balkong og begrenset havutsikt), frokost inkludert 
  • Alle kjente skatter og avgifter

Tillegg for tilslutningsbilletter fra andre flyplasser. Tillegg for transport fra flyplassen i Korfu til hotellet i Albania, andre romtyper, ytterligere måltider, singelrom og hotell av høyere standard.   

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Priseksempel pr. 8/4-2022. Teknisk arrangør: Apollo. 

Frister det med en sydentur til Albania? Ta kontakt - vi hjelper deg!

Reise til Albania
Den enkleste måten å komme seg til de koselige byene langs kysten av Albania er å fly til Korfu (ca 3 timer) og så ta en ferge over fra Korfu til Saranda (varighet fra ca 30 minutter, avhengig av båttype). Apollo har charterturer i perioden 13. mai - 30. september 2022 (fly til Korfu - ferge over), eller vi kan sette sammen en skreddersydd reise med rutefly. Kombiner gjerne Albanias Riviera med et opphold på Korfu. 

Om reisemålet
Albania er et land i endring - Albania har lenge vært et lukket land, men etter at diktaturet falt i 1992 har landet gjennomgått store forandringer. Man kan fremdeles se spor av det gamle regimet i form av forlatte bunkers og statuer av diktatoren Hoxha. Det er spennende å få stifte bekjentskap med et land som har vært isolert så lenge, men som har begynt å ta steget inn i fremtiden.

Annerledes utflukter - Naturen er preget av høye fjell og brusende elvestryk. Rundt de søvnige fjellandsbyene gjetes saueflokkene slik de alltid har gjort, og en tur på landsbygda er en reise tilbake i tid. Vannkilden Det blå øyet, det arkeologiske utgravningsfeltet Butrint og den historiske byen Gjirokastër er populære utfluktsmål.

Mye for pengene når du spiser ute
Det albanske kjøkken er sterkt inspirert av det italienske og greske, men det finnes naturligvis også lokale spesialiteter. På menyene finner du alt fra skalldyr og risotto til lokale gryteretter og piroger. Nasjonaldrikken er raki, et brennevin som er populært på Balkan og i indre Middelhav i litt ulike varianter. En tidligere kollega fra Bryne har vært i Saranda og kan fortelle at mat og drikke koster nesten ingenting (øl ca 10 kr, god middag finner du fint til en 100-lapp).

Saranda
Vårt reiseforslag er en reise med Apollo til Saranda. Den korte reiseveien fra Korfu, den vakre kysten, folkelivet og områdets rike historie gjør Saranda til et utmerket valg.  

Krystallklart vann og mange restauranter - i Saranda ligger den smale, lyse grusstranden og strandpromenaden midt i byen. Vannet er krystallklart, og langs stranden ligger spisesteder på rad og rekke med lokale spesialiteter så vel som smakfulle retter fra Hellas og Italia på menyene. I Saranda anbefaler vår tidligere kollega restauranten Mare Nostrum Cuisine, som har nydelig mat (anbefaler bordbestilling) og den koselige kafeen Vive Mare som har fantastisk utsikt.

Vakre strender - i Saranda er det hvite sandstrender og krystallklart vann (det er brådypt og badesko anbefales). Kystens fineste strand er nok den hvite sandstranden i Ksamil med sin turkise sjø, knapt 20 minutters kjøring med buss eller bil fra Saranda. Her kan man tilbringe hele dagen – leie pedalbåt og ta lunsjen på en av de koselige strandrestaurantene. Eller du kan reise nordover til Borsh, gjennom oliven- og sitronlunder, til den langstrakte stranden med god plass til alle. .

Utflukter - mange muligheter, både vakker og spennende natur, historie, museer og arkeologiske funnsteder. Vi anbefaler et besøk i Butrint hvor det er arkeologiske utgravninger som står på Unescos verdensarvliste. "Det blå øyet - Syri i Kaltër" er noe av det fineste vår kollega har sett, det er er en naturlig kilde hvor selve "øyet" er ca 45 m dypt. Man kan bade, men vannet holder rundt 10 grader året rundt, så dette er kun for de tøffe. Gjirokastra (steinbyen), en godt bevart osmansk by er også på Unescos verdensarvliste. I Gjirokastra kan du også besøke huset hvor Enver Hoxha, Albanias mangeårige diktator, ble født. I selve Saranda bør man gå opp til Lekurësborgen hvor det er fin utsikt over Saranda, Korfu og Ksamiløyene. Med kun en halvtimes tid med hydrofoil til Korfu kan man dra over til Hellas på dagsbesøk.

Stranden ved Vila Kalcuni i Saranda. Foto: Apollo

Restaurant/bar på Vila Kalcuni i Saranda, Albania. Foto: Apollo

Lukk »

Søk reise