Skip to main content

Kort om de forskjellige cruiserederiene

cruiseskip-venezia-middelhavet

Vi har lang erfaring og god kompetanse på cruise. Vi gir deg tips og råd og hjelper deg å velge slik at cruiset blir en ferie og en opplevelse du aldri glemmer. Hos oss får du hjelp av noen som har oversikten, kjenner skipene, rederiene, de forskjellige havnene og reiserutene. 

  • Bør jeg velge ett stort eller lite skip?
  • Hvilket skip og rederi skal jeg velge?
  • Hvilken reiseruter passer for meg? 
  • Hva slags lugarkategori bør jeg velge?
  • Hva er inkludert i et cruise?

Et cruise kan tilpasses de flestes ønsker og behov, men det trengs eksperthjelp til å orientere seg og velge rett skip og reiserute for deg og ditt reisefølge. 

Cruiseselskapene har ofte tilbud og kampanjer - vi har oversikten. 

Cruise er verdens raskest voksende ferieform, og en ferieform hvor du får mye for pengene. Det kommer nye skip flere ganger i året og ofte er skipene reisemål i seg selv. Utvalget er kjempestort, fra de store familievennlige skipene til de små og meget eksklusive. Det finnes cruise over hele verden, enten du ønsker å oppleve Hawaii, Amazonas, Østen eller Antarktis, men det er cruise i Middelhavet vi selger mest av, med Karibien som nr. to.

Her er litt informasjon om noen av våre samarbeidspartnere når det gjelder cruise. Hvilket rederi passer for deg?
 

Royal Caribbean International Celebrity Cruises
Azamara Club Cruises MSC Cruises
- Norwegian Cruise Line SeaDream Yacht Club
- Hurtigruten - Ponant
- Elite Travel (Elvecruise)  Royal Caribbean International har skip i flere skipsklasser i sin flåte, blant annet 4 av verdens største cruiseskip; Symphony, Harmony-, Oasis- og Allure of the Seas. Du kan oppleve mange destinasjoner, de mest populære i Karibien og Middelhavet.

Royal Caribbean satser stort på aktivitetstilbudet om bord, på skipene kan du blant annet finne klatrevegger, skøytebaner, surfesimulatorer, radiobiler, karuseller og en tro kopi av Central Park... For barna er alderstilpassede barneklubber som er veldig populære, rett som det er dukker figurer fra Dreamworks, blant annet Shrek, opp og underholder barna.

Skipene har mange førsteklasses restauranter, eller du kan velge å spise på mer uformelle pizzeriaer og buffetrestauranter. Etter middagen kan du blant annet la deg underholde av Broadway show av første klasse.

Royal Caribbean tilbyr innovative skip fulle av aktiviteter og er det perfekte valg for familier og aktive par.Celebrity Cruises er hakket mer eksklusivt enn Royal Caribbean International. Reiser du på cruise med Celebrity Cruises er det alltid "All Inclusive" - alle måltider, drikke (all inclusive "Classic"), wifi (for surfing, ikke streaming) og tips er inkludert. Celebrity Cruises’ skipsflåte er en av verdens yngste, noe som gjenspeiles i designet om bord; lekre innredningsdetaljer blandes med moderne teknologi og kunst. De nyeste skipene, Celebrity Edge og Celebrity Apex, er de første skipene i en helt ny skipsklasse, fantastisk lekre skip med banebrytende ny design og teknologi. Celebrity Cruises får vunnet flere priser og utmerkelser for sitt kjøkken, servicenivå og elegante skip og har i flere år blitt kåret til "Best premium cruiseline".

Om bord på Celebrity's skip venter god mat, store lugarer, spektakulær underholdning og spennende aktiviteter for voksne gjester og familier med eldre barn. De mange restaurantene om bord er førsteklasses, både når det gjelder maten og servicen. Om bord på Celebrity Cruises lever man etter mottoet "exeed expectations", noe som innebærer at gjesten alltid skal føle seg ekstra godt ivaretatt. Celebrity Cruises seiler over hele verden, og har blant annet mange spennende ruter i Karibien og Middelhavet.

Celebrity Cruises tilbyr førsteklasses cruise i et stort format. Om bord kan du blant annet nyte flotte middager i gourmetrestauranter, nyte lekre drinker ved bassengkanten eller i barene. Skipene har ett stort fokus på SPA og velvære og har et fantastisk servicenivå med en ansatt pr. to gjester. 

Celebrity Cruises er perfekt for voksne gjester; livsnytere som setter pris på lekker design, sofistikerte og luksuriøse omgivelser og en avslappet atmosfære. Perfekt også for bryllupsreiser og familier med eldre barn. Azamara Club Cruises har tre mindre, klassiske skip som hver tar i underkant av 700 passasjerer; Azamara Journey, Azamara Quest og Azamara Pursuit. Skip nr. 4, Azamara Onward, kommer i 2022. Det er en avslappende og intim atmosfære om bord, skipene er meget elegante og det finnes for eksempel butlerservice og SPA-avdeling om bord. 

Rederiet har fokus på spennende reiseruter og destinasjoner, mat, vin, velvære og god service. Med mindre skip kan du besøke de små havnene som er utilgjengelige for de større skipene, og ofte ligger skipene som et hotell på spennende steder over natten.

Azamara Club Cruises ønsker alltid å levere enestående service og fantastisk mat, kombinert med reiseruter til spennende destinasjoner over hele verden. Hva med å oppleve karneval i Rio eller Rally Monte Carlo?

Målgruppen er par uten barn, 40+; erfarne og kresne cruisegjester som setter større pris på god service, kvalitet og spennende destinasjoner, kultur og opplevelser enn at skipet nødvendigvis har en rekke spektakulære aktivitetstilbud. MSC Cruises er et italiensk rederi som startet opp i 1988, og som i dag har cruiseverdenens yngste flåte. Skipene er nye, freshe og moderne. De har blant annet ruter i Karibien og Middelhavet.

Maten som serveres om bord er i hovedsak fra det italienske kjøkken, og ofte er også flesteparten av gjestene om bord fra Sør-Europa. Her finner du informasjon om MSC Cruises' drikkepakker, som du kan kjøpe før avreise.  

Rederiet er meget gunstig for familier, da de har fast lavpris for barn, 0 - 11 år kun 1.400,- pr. uke og 12 - 17 år kun 2.800,- . Atmosfæren om bord er avslappet og uformell, tilpasset de mange barnefamiliene. 

MSC kan ofte være svært prisgunstig, og passer for familier og deg som ønsker et uformelt cruise til en god pris.

Som det første globale cruiseselskapet vil MSC Cruises klimakompensere flåten sin fra 1. januar 2020, og cruisevirksomheten vil dermed være karbonnøytrale. Initiativet er del av en større innsats for å fremme FNs mål for bærekraftig utvikling. Sammen med fortsatte investeringer i akselerert utvikling av avansert miljøteknologi muliggjør dette skipsoperasjoner med null utslipp.

Norwegian Cruise Line har skip med uformell og avslappet stemning, og med "feel free" konseptet er det ingen faste middagstider å passe på eller kleskoder å følge og du kan velge blant mange restauranter, fra enkle til eksklusive, store eller små. De er et anerkjent og familievennlig cruiserederi med flotte og moderne skip med masse fasiliteter. For 99 Euro på 7 - 9 dagers cruise kan du oppgradere og få 2 av følgende pakker inkludert:

  • Premium all inklusive drikkepakke
  • "Speciality Dining Gourmet package", 3 middager på spesialrestauranter
  • Utfluktspakke; 50 USD pr. lugar pr. havn du besøker til bruk på utflukter
  • Free WIFI pakke (250 minutter pr. lugar)
  • 3 og 4 person i lugaren betaler kun skatter og avgifter (kun på utvalgte cruise)

Prisen på oppgraderingen kommer an på lengden på cruiset: 1 - 6 dager = 49 Euro, 7 - 9 dager = 99 Euro, 10 - 13 dager = 149 Euro, 14 - 17 dager = 199 Euro og 18 dager eller mer = 249 Euro. 

For deg som reiser alene - NCL har blitt anbefalt av Porthole Magazine som "Best Cruise Line for Solo Travelers" 5 år på rad og er det første cruiseselskapet som introduserte egne lugarer og fellesområder "spesialdesignet" for deg som reiser alene. På utvalgte avganger har de også ekstra gode priser på single lugarer. 

NCL har flere nye og flotte skip, har aktiviteter for hele familien og ofte gode barnepriser.

Norwegian Cruise Line passer for barnefamilier og par som gjerne vil ha uformell stemning om bord, og for deg som reiser alene men som ønsker spesialtilpassede lugarer og gode priser. SeaDream Yacht Club er et norskeid rederi som består av to store yachter i luksussegmentet.

Skipene besøker både kjente og ukjente havner hvor de store cruiseskipene ikke kommer til, og de blir ofte liggende over natten slik at gjestene også kan nyte nattelivet i byen man besøker.

Det er et internasjonalt klientell om bord, og det er stort sett par som reiser med SeaDream. Skipene er luksuriøse, tar kun ca 100 gjester, men samtidig er det en uformell og vennlig stemning om bord. Besetningen inviterer til mange spennende utflukter og opplevelser underveis. Det finnes ikke områder eller fasiliteter for barn om bord, og skipene anbefales derfor ikke for barnefamilier med små barn.

Hurtigruten - velkjent og kjært norsk selskap som trafikkerer en skipsrute langs norskekysten, ofte beskrevet som verdens vakreste sjøreise. Ruten går Bergen - Kirkenes - Bergen med en rekke stopp underveis, med gods, post og passasjerer. Hele rundturen tar i underkant av 11 døgn, men du kan selv velge din perfekte reise basert på ønsket varighet, pris og ulike avgangs- og ankomsthavner.

Hurtigruten seiler langs kysten hver dag hele året, og har gjort det de siste 120 årene, noe som er helt unikt og som gir gjestene et ekstra godt innblikk i det norske hverdagslivet og den vakre naturen. Om bord på et Hurtigruteskip kan du oppleve de vakre fjordene våre, sjarmerende havner, spennende utflukter og det deilige avslappende livet om bord. Skipene har ikke alle de fasilitetene, aktivitets- og underholdningstilbudet du finner hos mange andre cruiserederier. Skipene er komfortable, men det er først og fremst naturen og det utenfor vinduet som skal underholde gjestene. I tillegg til Norges vakre natur er maten om bord et høydepunkt på reisen - den fantastiske lokalmaten fra Norways Coastal Kitchen.  

I tillegg til den tradisjonelle rundturen Bergen - Kirkenes - Bergen tilbyr Hurtigruten med sine 15 skip også cruise i andre deler av verden. Med dyktig mannskap og mindre ekspedisjonsskip kan Hurtigruten tilby spennende og naturbaserte opplevelsescruise i noen av verdens mest avsidesliggende områder. De er i dag verdens største leverandør av aktive reiser i verdens polare områder. Hurtigruten tilbyr reiser i Norge, Svalbard, Grønland, Island, Antarktis, USA og Canada, Sør-Amerika og Nordvestpassasjen. 

Hurtigrutens cruise passer for voksne passasjerer som ønsker et rolig og behagelig cruise i noen av verdens vakreste områder, om bord på komfortable skip hvor man kan nyte deilige måltider. 

Hurtigruten i Lofoten. Foto: Agurtxane Concellon/Hurtigruten

Ponant - et fransk rederi som kjennetegnes av varm og intim atmosfære, luksus fasiliteter og service, velutvalgte seilinger – til unike bortgjemte havner så vel som til de store kjente, og en dypt forankret sjøfartstradisjon. Deres 11 skip er bevisst designet for å ønske et begrenset antall gjester velkommen om bord, og har blant verdens yngste flåter. Ponant har mindre yachts og skip som seiler til unike destinasjoner over hele verden. De er opptatte av miljøet og har i tillegg til en rekke egne miljøtiltak ett fond som støtter tiltak for å beskytte havet og de arktiske områdene. 

Ponant tilbyr eksepsjonelle, håndplukkede og eksklusive reiseruter som lar deg oppleve fantastiske destinasjoner, fra isen i Antarktis til Stillehavets laguner, fra Karibiske kyster til Asiatiske perler. Cruiseskipene gir deg muligheten til å utforske alle kontinentene; naturopplevelser i Nord Europa, oppdagelsesferd i Sør Amerika, et romantisk cruise i Karibia, spennende Vest Afrika eller en eventyrlig oppdagelsesferd i Antarktis, Grønland og kjente og ukjente steder i Middelhavet. Hva med et uforglemmelig «Grand Voyages» cruise? Fra Europa til Dakar, Amerikas vestkyst fra Alaska til Peru eller en eksotisk reise fra Australia til Hong Kong. Varighet fra 38 – 58 dager. De tilbyr også diverse temacruise, med tema som f.eks. musikk, vin, kunst og golf. 

Dagene om bord; med så få lugarer på hvert skip blir atmosfæren intim og unik. Innredningen er moderne og varm med lekkert tidsriktig interiør. Du har basseng og soldekk, butikk, spa, trimrom, lounger, teater, bibliotek og fotohjørne. Lugarene er romslige med komfortable senger, romslig garderobe og delikat innredning og med unntak av noen få lugarer på Le Lyrial så har alle lugarer balkong. Den kulinariske franske arven ivaretas på beste måte av skipets franske Chef. Han går selv, der det er mulig, på leting etter de beste råvarene på de ulike destinasjonene, og handler inn frisk frukt, grønnsaker og sjømat. Med franskinspirert gastronomi kreeres fantastiske retter, etterfulgt av vellagrede oster, akkompagnert av utsøkte grand cru viner. Hvert måltid er en fest for øyet og smaksløkene. Alle skipene har to restauranter. Du bestemmer selv hvor og når du vil spise. Det er ingen faste tider for måltidene, og man har heller ikke samme bord hver kveld. Uansett hvilket cruise eller skip du velger vil du alltid oppleve det høye servicenivået som rederiet er kjent for. Fra det øyeblikk du går om bord og gjennom hele cruiset, er drikke inkludert – hele dagen. 

Et Ponant skip utenfor La Digue på Seychellene. Foto: Tamar Sarkissi/Ponant

Elite Travel - vi selger elvecruise via turoperatøren Elite Travel. Elvecruise er kanskje en av de mest behagelige ferieformene du kan tenke deg. Du pakker ut av kofferten kun en gang, og nyter livet om bord mens skipet seiler i rolig fra sted til sted. Hver dag lokkes du til å utforske nye steder og nye kulturer. Seilasen mellom anløpshavnene er en del av opplevelse, for på et elvecruise seiler du ikke til et land, men gjennom landet.

I Europa er cruisene på de store elvene Rhinen og Donau blant de mest populære, i Russland kan du seile mellom metropolene St. Petersburg og Moskva, eller hele veien fra Moskva til Astrakhan ved Kaspihavet. Mange drømmer om å seile på Nilen eller hva med et cruise på Sørøst-Asias livsnerve, Mekong – gjennom Vietnam og Kambodsja? Enten du vil oppleve storbyer, kunst, historiske landemerker, vakre landskap eller idylliske landsbyer, har vi et cruise som kan passe for deg. Felles for alle turene til Elite Travel er at de tilbyr førsteklasses skip, god mat om bord og topp service. På gruppeturene stiller de med en dyktig norsk reiseleder. 

Lukk »

Søk reise