Skip to main content

Kort om de forskjellige cruiserederiene

cruise-solnedgang
elvecruise-douro-dourodalen
barn-basseng-cruiseskip-royal_caribbean
cruise-karibien
cruiseskip-santorini
cruiseskip-fyrtaarn-new_england-cruise
cruiseskip-solnedgang-santorini
solseng-cruise-dekk-ferie-reise

Vi har lang erfaring og god kompetanse på cruise. Vi gir deg tips og råd og hjelper deg å velge slik at cruiset blir en ferie og en opplevelse du aldri glemmer. Hos oss får du hjelp av noen som har oversikten, kjenner skipene, rederiene, de forskjellige havnene og reiserutene. 

  • Bør jeg velge ett stort eller lite skip?
  • Hvilket skip og rederi skal jeg velge?
  • Hvilken reiseruter passer for meg? 
  • Hva slags lugarkategori bør jeg velge?
  • Hva er inkludert i et cruise?

Et cruise kan tilpasses de flestes ønsker og behov, men det trengs eksperthjelp til å orientere seg og velge rett skip og reiserute for deg og ditt reisefølge. 

Cruiseselskapene har ofte tilbud og kampanjer - vi har oversikten. 

Cruise er verdens raskest voksende ferieform, og en ferieform hvor du får mye for pengene. Det kommer nye skip flere ganger i året (og de blir stadig mer miljøvennlige) og ofte er skipene reisemål i seg selv. Utvalget er kjempestort, fra de store familievennlige skipene til de små og meget eksklusive. Det finnes cruise over hele verden, enten du ønsker å oppleve Hawaii, Amazonas, Østen eller Antarktis. Det er cruise i Middelhavet vi selger mest av, med Karibien som nr. to.

Her er litt informasjon om noen av våre samarbeidspartnere når det gjelder cruise. Hvilket rederi passer for deg?
 

Royal Caribbean International Celebrity Cruises
Azamara Club Cruises MSC Cruises
SeaDream Yacht Club
- Hurtigruten - Ponant
- Elite Travel (Elvecruise)  Royal Caribbean International har skip i flere skipsklasser i sin flåte, blant annet 5 av verdens største cruiseskip; Wonder (verdens største cruiseskip, nytt mars 2022), Symphony, Harmony-, Oasis- og Allure of the Seas. I 2024 kommer Icon of the Seas, det første skipet i en helt ny skipsklasse og som vil bli verdens største cruiseskip da det står ferdig. Du kan oppleve mange destinasjoner på cruise med Royal Caribbean, de mest populære i Karibien og Middelhavet.

Royal Caribbean satser stort på aktivitetstilbudet om bord. På skipene kan du blant annet finne klatrevegger, skøytebaner, surfesimulatorer, radiobiler, karuseller og en liten Central Park... For barna er alderstilpassede barneklubber veldig populære. 

Skipene har mange førsteklasses restauranter, eller du kan velge å spise på mer uformelle pizzeriaer og buffetrestauranter. Mange av spisestedene er inkludert i prisen, på andre må du betale litt ekstra. Etter middagen kan du blant annet la deg underholde av Broadwayshow av første klasse. Hvis ønskelig kan man også kjøpe en all-inklusive drikkepakke. 

Royal Caribbean tilbyr innovative skip fulle av aktiviteter og er det perfekte valg for familier og aktive par.

Perfect Storm - den kule sklien om bord på Symphony of the Seas. Foto: Royal Caribbean

Harmony of the Seas. Foto: Royal Caribbean

Celebrity Cruises er hakket mer eksklusivt enn Royal Caribbean. Reiser du på cruise med Celebrity Cruises er det alltid "All Inclusive" - alle måltider, drikke (all inclusive "Classic"), wifi (for surfing, ikke streaming) og tips er inkludert. Celebrity Cruises’ skipsflåte er en av verdens yngste, noe som gjenspeiles i designet om bord; lekre innredningsdetaljer blandes med moderne teknologi og kunst. De nyeste skipene, Celebrity Edge, Apex og Beyond, er de første skipene i en helt ny skipsklasse, fantastisk lekre skip med banebrytende ny design og teknologi. Celebrity Cruises får vunnet flere priser og utmerkelser for sitt kjøkken, servicenivå og elegante skip og har i flere år blitt kåret til "Best premium cruiseline".

Om bord på Celebrity's skip venter god mat, store lugarer, spektakulær underholdning og spennende aktiviteter for voksne gjester og familier med eldre barn. De mange restaurantene om bord er førsteklasses, både når det gjelder maten og servicen. Om bord på Celebrity Cruises lever man etter mottoet "exeed expectations", noe som innebærer at gjesten alltid skal føle seg ekstra godt ivaretatt. Celebrity Cruises seiler over hele verden, og har blant annet mange spennende ruter i Karibien og Middelhavet.

Celebrity Cruises tilbyr førsteklasses cruise i et stort format. Om bord kan du blant annet nyte flotte middager i gourmetrestauranter, nyte lekre drinker ved bassengkanten eller i barene. Skipene har ett stort fokus på SPA og velvære og har et fantastisk servicenivå med en ansatt pr. to gjester. 

Celebrity Cruises er perfekt for voksne gjester; livsnytere som setter pris på lekker design, sofistikerte og luksuriøse omgivelser og en avslappet atmosfære. Perfekt også for bryllupsreiser og familier med eldre barn. 

Nyt livet om bord på Celebrity Equinox. Foto: Celebrity

Celebrity Beyond. Foto: Celebrity Cruises

Azamara Club Cruises har 4 mindre, klassiske skip som hver tar i underkant av 700 passasjerer; Azamara Onward, Azamara Journey, Azamara Quest og Azamara Pursuit. Det er en avslappende og intim atmosfære om bord, skipene er meget elegante og det finnes for eksempel butlerservice og SPA-avdeling om bord. 

Rederiet har fokus på spennende reiseruter og destinasjoner, mat, vin, velvære og god service. Med mindre skip kan du besøke de små havnene som er utilgjengelige for de større skipene, og ofte ligger skipene som et hotell på spennende steder over natten.

Azamara Club Cruises ønsker alltid å levere enestående service og fantastisk mat, kombinert med reiseruter til spennende destinasjoner over hele verden. Hva med å oppleve karneval i Rio eller Rally Monte Carlo?

Målgruppen er par uten barn, 40+; erfarne og kresne cruisegjester som setter større pris på god service, kvalitet og spennende destinasjoner, kultur og opplevelser enn at skipet nødvendigvis har en rekke spektakulære aktivitetstilbud. 

Azamara Cruises utenfor Cannes. Foto: Azamara Cruises

MSC Cruises er et italiensk rederi som startet opp i 1988, og som i dag har cruiseverdenens yngste flåte. Skipene er nye, freshe og moderne og stadig mer miljøvennlige. De har blant annet ruter i Karibien og Middelhavet.

Maten som serveres om bord er i hovedsak fra det italienske kjøkken, og ofte er også flesteparten av gjestene om bord fra Sør-Europa. Her finner du informasjon om MSC Cruises' drikkepakker, som du kan kjøpe før avreise.  

Rederiet er meget gunstig for familier, da de har fast lavpris for barn, 0 - 11 år kun 1.400,- pr. uke og 12 - 17 år kun 2.800,- . Atmosfæren om bord er avslappet og uformell, tilpasset de mange barnefamiliene. 

MSC kan ofte være svært prisgunstig, og passer for familier og deg som ønsker et uformelt cruise til en god pris.

Galleria - hovedgaten om bord MSC Meraviglia. Foto: MSC Cruises

SeaDream Yacht Club er et norskeid rederi som består av to store yachter i luksussegmentet hvor begge ble renoverte våren 2022; nytt interiør på lugarer, nye tekniske løsninger etc. 

Skipene besøker både kjente og ukjente havner hvor de store cruiseskipene ikke kommer til, og de blir ofte liggende over natten slik at gjestene også kan nyte nattelivet i byen man besøker.

Det er et internasjonalt klientell om bord, og det er stort sett par som reiser med SeaDream. Skipene er luksuriøse, tar kun ca 100 gjester, men samtidig er det en uformell og vennlig stemning om bord. Besetningen inviterer til mange spennende utflukter og opplevelser underveis. Det finnes ikke områder eller fasiliteter for barn om bord, og skipene anbefales derfor ikke for barnefamilier med små barn.

Nye solsenger og jacuzzier etter renoveringen. Kanskje frister det å overnatte under åpen himmel? Foto: SeaDream Yacht Club

Hurtigruten - velkjent og kjært norsk selskap som trafikkerer en skipsrute langs norskekysten, ofte beskrevet som verdens vakreste sjøreise. Ruten går Bergen - Kirkenes - Bergen med en rekke stopp underveis, med gods, post og passasjerer. Hele rundturen tar i underkant av 11 døgn, men du kan selv velge din perfekte reise basert på ønsket varighet, pris og ulike avgangs- og ankomsthavner.

Hurtigruten seiler langs kysten hver dag hele året, og har gjort det de siste 120 årene, noe som er helt unikt og som gir gjestene et ekstra godt innblikk i det norske hverdagslivet og den vakre naturen. Om bord på et Hurtigruteskip kan du oppleve de vakre fjordene våre, sjarmerende havner, spennende utflukter og det deilige avslappende livet om bord. Skipene har ikke alle de fasilitetene, aktivitets- og underholdningstilbudet du finner hos mange andre cruiserederier. Skipene er komfortable, men det er først og fremst naturen og det utenfor vinduet som skal underholde gjestene. I tillegg til Norges vakre natur er maten om bord et høydepunkt på reisen - den fantastiske lokalmaten fra Norways Coastal Kitchen.  

I tillegg til den tradisjonelle rundturen Bergen - Kirkenes - Bergen tilbyr Hurtigruten med sine 15 skip også cruise i andre deler av verden. Med dyktig mannskap og mindre ekspedisjonsskip kan Hurtigruten tilby spennende og naturbaserte opplevelsescruise i noen av verdens mest avsidesliggende områder. De er i dag verdens største leverandør av aktive reiser i verdens polare områder. Hurtigruten tilbyr reiser i Norge, Svalbard, Grønland, Island, Antarktis, USA og Canada, Sør-Amerika og Nordvestpassasjen. 

Hurtigrutens cruise passer for voksne passasjerer som ønsker et rolig og behagelig cruise i noen av verdens vakreste områder, om bord på komfortable skip hvor man kan nyte deilige måltider. 

Hurtigruten i Lofoten. Foto: Agurtxane Concellon/Hurtigruten

Ponant - et fransk rederi som kjennetegnes av varm og intim atmosfære, luksus fasiliteter og service, velutvalgte seilinger – til unike bortgjemte havner så vel som til de store kjente, og en dypt forankret sjøfartstradisjon. Deres 11 skip er bevisst designet for å ønske et begrenset antall gjester velkommen om bord, og har blant verdens yngste flåter. Ponant har mindre yachts og skip som seiler til unike destinasjoner over hele verden. De er opptatte av miljøet og har i tillegg til en rekke egne miljøtiltak ett fond som støtter tiltak for å beskytte havet og de arktiske områdene. 

Ponant tilbyr eksepsjonelle, håndplukkede og eksklusive reiseruter som lar deg oppleve fantastiske destinasjoner, fra isen i Antarktis til Stillehavets laguner, fra Karibiske kyster til Asiatiske perler. Cruiseskipene gir deg muligheten til å utforske alle kontinentene; naturopplevelser i Nord Europa, oppdagelsesferd i Sør Amerika, et romantisk cruise i Karibia, spennende Vest Afrika eller en eventyrlig oppdagelsesferd i Antarktis, Grønland og kjente og ukjente steder i Middelhavet. Hva med et uforglemmelig «Grand Voyages» cruise? Fra Europa til Dakar, Amerikas vestkyst fra Alaska til Peru eller en eksotisk reise fra Australia til Hong Kong. Varighet fra 38 – 58 dager. De tilbyr også diverse temacruise, med tema som f.eks. musikk, vin, kunst og golf. 

Dagene om bord; med så få lugarer på hvert skip blir atmosfæren intim og unik. Innredningen er moderne og varm med lekkert tidsriktig interiør. Du har basseng og soldekk, butikk, spa, trimrom, lounger, teater, bibliotek og fotohjørne. Lugarene er romslige med komfortable senger, romslig garderobe og delikat innredning og med unntak av noen få lugarer på Le Lyrial så har alle lugarer balkong. Den kulinariske franske arven ivaretas på beste måte av skipets franske Chef. Han går selv, der det er mulig, på leting etter de beste råvarene på de ulike destinasjonene, og handler inn frisk frukt, grønnsaker og sjømat. Med franskinspirert gastronomi kreeres fantastiske retter, etterfulgt av vellagrede oster, akkompagnert av utsøkte grand cru viner. Hvert måltid er en fest for øyet og smaksløkene. Alle skipene har to restauranter. Du bestemmer selv hvor og når du vil spise. Det er ingen faste tider for måltidene, og man har heller ikke samme bord hver kveld. Uansett hvilket cruise eller skip du velger vil du alltid oppleve det høye servicenivået som rederiet er kjent for. Fra det øyeblikk du går om bord og gjennom hele cruiset, er drikke inkludert – hele dagen. 

Et Ponant skip utenfor La Digue på Seychellene. Foto: Tamar Sarkissi/Ponant

Elite Travel - vi selger elvecruise via turoperatøren Elite Travel. Elvecruise er kanskje en av de mest behagelige ferieformene du kan tenke deg. Du pakker ut av kofferten kun en gang, og nyter livet om bord mens skipet seiler i rolig fra sted til sted. Hver dag lokkes du til å utforske nye steder og nye kulturer. Seilasen mellom anløpshavnene er en del av opplevelse, for på et elvecruise seiler du ikke til et land, men gjennom landet.

I Europa er cruisene på de store elvene Rhinen, Donau og Douro blant de mest populære. Mange drømmer om å seile på Nilen eller hva med et cruise på Sørøst-Asias livsnerve, Mekong – gjennom Vietnam og Kambodsja? Enten du vil oppleve storbyer, kunst, historiske landemerker, vakre landskap eller idylliske landsbyer, har vi et cruise som kan passe for deg. Felles for alle turene til Elite Travel er at de tilbyr førsteklasses skip, god mat om bord og topp service. På gruppeturene stiller de med en dyktig norsk reiseleder. 

Reis på et behagelig elvecruise på Rhinen. Foto: AdobeStock

Lukk »