Skip to main content

Romantisk høsttur på Vestlandet | Bestill reisen hos Bennett Ferie

norgesferie-hardanger
norgesferie-bergen-haaheim-hotell
norgesferie-rom-hotel_bergen_bors-bergen
rafting-bergen-norgesferie
ulriksbanen-bergen-norgesferie
norgesferie-vestlandet-geiranger-hotel_union-rom
norgesferie-hardanger-hotel_ullensvang
norgesferie-vestlandet-kalvag-knutholmen
kajakk-knutholmen-vestlandet
norgesferie-loen-olden
restaurant-eilert_smith_hotel-stavanger
norgesferie-vestlandet-voss-store_ringheim

Har du lyst til å overraske din kjære med en langhelg til høsten? Ta med deg kjæresten (og kanskje ett vennepar eller to?) og nyt høsten på en romantisk tur til Vestlandet. Trær og vegetasjon i høstdrakt som speiler seg i den kalde fjorden, kanskje er det allerede litt snø på toppene, frisk luft og ikke minst god plass. Noen utendørsaktiviteter gir deg de fineste opplevelsene om høsten - som vandring, eller kajakk. Nyt deilig mat laget av sesongens råvarer og kos deg foran peisen med en kopp kakao. Senk skuldrene og nyt hverandres selskap i fantastiske omgivelser.  

Tekst: Fjordnorway.com

Tips til romantisk Vestlandstur med kjæresten: 

  1. Ren luksus i Bergen - bo på Bergen Børs Hotel et steinkast fra Fisketorget, Bryggen og Torgalmenningen, spis på Michelin-restauranten Bare restaurant som ligger i samme bygning. Husk å bestille bord! Få det lille ekstra på turen med en fjordsightseing med helikopter fra Fonnafly, «Afternoon Tea» på hotellet Opus XVI (tilbys hver lørdag), middag på Cornelius sjømatrestaurant (en av Norges beste sjømatrestauranter) og et privat fjordcruise om bord på en luksuriøs yacht.
  2. (Michelin-)stjerner i øynene i Stavanger - I matbyen Stavanger vil gastronomen bli fornøyd. Er dere et par som elsker god mat og litt luksus i hverdagen er Stavanger byen for dere. Bo på Eilert Smith Hotel, et boutiquehotell med kun 12 rom sentralt i Stavanger og med kort vei til gastronomiske opplevelser: i første etasje av hotellet ligger nemlig RE-NAA, Norges eneste restaurant som har fått to stjerner i Michelin-guiden. Hotellet holder av to plasser i restauranten hver fredag og lørdag, så vær tidlig ute og bestill bord! En annen kveld er dere klare for Michelin-restaurant nr 2 – om dere er heldige å få bord: Sabi Omakase er den første sushi-restauranten i Norge med stjernestatus, og er landets mest eksklusive sushi-restaurant med bare 10 plasser. 
  3. Haaheim gaard: amorøst opphold med garanti - Haaheim gaard ligger som en liten perle et stykke sør for Bergen. Navnet betyr «et sted som ligger høyt», eller «stedet til de som tjener gudene». Da er listen lagt – her gjør vertskapet sitt ytterste for at dere skal få et guddommelig opphold. Hotellet har en egen romantisk pakke til dere: bobler på rommet som aperitiff og en 5-retters middag med tilhørende vinpakke venter på dere. Kokken henter råvarer både fra hotellets hage og ellers i regionen for å servere «mat med historie og lokal forankring». Rommene er store og innredet i historisk stil, og gir en god følelse av litt luksus – som dere fortjener!  Dagen etter kan dere ta turen til Tysnessåto (752 moh.) etter frokost. Turstien begynner på Haaheim og dere går forbi støler på veien opp. På toppen nyter dere matpakken med hjemmelaget brød fra hotellet, og vel nede igjen kan dere slappe av i badstuen. 
  4. Sunnmørsk luksus med din utvalgte på Storfjord hotel - Storfjord hotel ligger ikke langt fra Ålesund, i en skogkledd åsside med utsikt mot Storfjorden og Sunnmørsalpene. Hotellet har laftede tømmervegger, peis og store rom, og innbyr til en pause i hverdagen – her senker skuldrene seg. Med andre ord, et godt sted for en romantisk ferie. Pass på å bestille den romantiske pakken, da får dere en overraskelse på rommet, fri adgang til velværeavdelingen, 3-retters middag og frokost inkludert. I hotellets velværeavdeling kan dere slappe av i utendørs jacuzzi, få behandling for stive skuldre og varme dere i badstuen med utsikt over skogen og dyrelivet utenfor. I restauranten får dere servert et gourmetmåltid basert på kortreiste råvarer, og ikke gå glipp av osten: Storfjord har en utsøkt samling oster fra lokale produsenter på Vestlandet (og noen fra resten av Norge). 
  5. Spa og fjordopplevelser i vakre Geiranger - Geiranger i høstdrakt er en vakker ramme for et romantisk avbrekk i hverdagen. Hotel Union Geiranger har flere pakker og arrangement utover høsten, og er en fin base for å utforske verdensarvfjorden. Hotellet ble bygget i 1891, og i dag er det fjerde generasjon som tar dere imot. Hotell Union er en institusjon i Geiranger, og kan skilte med både innendørs- og utendørs svømmebasseng, spa-avdeling, flere restauranter og barer, vinkjeller – og en veteranbilsamling! Mange av de flotte bilene ble brukt på 1920- og 30-tallet for å vise turistene rundt i Geiranger, og dere kan leie en av dem med sjåfør for en sightseeing utenom det vanlige! 
  6. Luftige opplevelser og velvære i Loen - Bilder fra Lovatnet florerte på Instagram i sommer, og med god grunn: området er fantastisk vakkert. Høsten er kanskje en enda finere tid å besøke Loen på, med flotte farger i fjellet. Hotel Alexandra ligger sentralt i Loen, og er en perfekt destinasjon for parferien. Hotellet har svømmebasseng og spa, treningsrom, forskjellige restauranter og flotte salonger å slappe av med et glass vin i. Hotellet ligger like ved Loen Skylift, gondolen som tar dere 1000 meter opp til fjellet Hoven. Herfra går det mange kilometer med merkede turløyper. Via Ferrata Loen er en opplevelse dere må få med dere. Turen starter ved fjorden, og går helt opp til toppen av Hoven. På ruten ligger Gjølminnebrua, den lengste Via Ferrata-broen i Europa, og når dere går over her, kiler det definitivt i magen. 
  7. En aktiv ferie for to på Voss - Klar for en aktiv høstferie for to? Ta turen til Voss! Der venter mange opplevelser, god mat og de rette forholdene for et romantisk opphold. Store Ringheim hotel ligger et lite stykke utenfor Voss sentrum. Det er et boutique hotel med få rom, og var tidligere et gårdsbruk med lang historie. De første skriftlige sporene fra gården er en rettsak på 1300-tallet, og Ringheim-familien har eid gården siden 1778. Restauranten på hotellet serverer mat av råvarer hentet fra lokale produsenter, samt urter, sopp og bær hentet fra skogen og fjellene rundt. Vertskapet hjelper dere gjerne med å skreddersy det perfekte, romantiske oppholdet. 
  8. Kongelig opphold i Hardanger - Flotte Hotel Ullensvang har både vært og er en favoritt blant kongelige og personligheter som Edvard Grieg. Det er lett å forstå hvorfor: hotellet med den lange historien ligger fantastisk til i vakre omgivelser ved fjorden, har både innendørs og utendørs svømmebasseng, velværeavdeling, god mat og stuer der man kan slappe av med noe godt i glasset. Utenfor hotellet byr området på fantastisk vakker natur med flotte tur- og utfluktsmuligheter. 
  9. Fiskeværet Kalvåg, sjømat og sjokolade - Hotellet Knutholmen ligger i Kalvåg, et fiskevær helt ute i havgapet. Her er det god atmosfære, god mat, autentisk kystkultur og et mangfold av opplevelser. Hvis dere er heldige får dere oppleve «storm watching»: det er bygget en stormhytte på en klippe der dere kan observere det ville vestlandsværet på trygg avstand. Knutholmen tilbyr både komfortable hotellrom og rorbu-leiligheter. Restauranten serverer fantastisk sjømat. Alt ligger i gangavstand her, og på Kalvåg er det flotte turmuligheter og sykkelruter. På Buaspa får dere lade batteriene med spa-behandlinger, basseng og sandstrand inne (!) og badestamp ute. Knutholmen og Kalvåg har det meste – til og med sitt eget sjokoladeverksted!

Lekkert bad på Haaheim Gaard. Foto: Thor Brødreskift, De Historiske

Ved bassenget på Hotel Ullensvang. Foto: Gunn Gravdal Elton

Gå i Dronningens fotspor fra Hotel Ullensvang. Foto: Hotel Ullensvang, De Historiske

Knutholmen, De Historiske

Statsraad Lehmkuhl har sin hjemmehavn i Bergen. Foto: Pixabay

Fra Alexandra Hotel i Loen. Foto: CH, Visitnorway.com

Lovatnet i Loen. Foto: AdobeStock

Lukk »

Søk reise