Skip to main content

Rallarvegen på sykkel | Bestill norgesferien hos Bennett

norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-natur
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-finse
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-fotostopp-fossefall
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-fotostopp
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-geiter
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-hostferie-vennetur
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-skilt
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-sommerferie
norgesferie-sykkeltur-rallarvegen-vatnahalsen-svinger

RALLARVEGEN - den flotteste og mest spennende sykkelopplevelsen Norge har å by på! Rallarvegen tar dere gjennom en uslåelig natur, med majestetiske fossefall og koselige stoppesteder. Turen passer i utgangspunktet for alle, men fordi det enkelte steder er grovt veidekke anbefaler vi at barn er over 12 år. Bennett, ditt lokale reisebyrå, hjelper deg med bestilling av overnatting, transport og leie av sykkel. Tove fra Bennett Hønefoss har syklet Rallarvegen, og her er hennes anbefalinger:

Tove anbefaler at dere leier sykler, da disse er tilpasset terrenget, og du slipper å måtte ta syklene med på Flåmsbanen og Bergensbanen tilbake til utgangspunktet. Leiesyklene leveres enkelt ved togstasjonen i Flåm. Bagasjetraller, barneseter og barnetraller er ikke anbefalt på strekningen mellom Finse og Flåm. Syklene kan leies med bagasjevesker, men du må ha egen hjelm.

Turen kan starte på Haugastøl, og dit kommer du enten med tog på Bergensbanen eller egen bil. Velger du å leie sykkel kan de hentes ut her. Turen går på fine grusveier 26 kilometer inn til Finse. Finse 1222 byr på varme senger, en fantastisk middag, næringsrik frokost, og nistepakke. Dag to sykler man videre fra Finse til Fagernut, cirka 10 kilometer, hvor vi anbefaler en stopp på Rallarkaféen. Etter en strekk går turen videre til Hallingskeid, og på disse 11 kilometerne må du holde øynene åpne for villrein og fjellblomster. Strekningen fra Hallingskeid til Vatnahalsen og videre til Flåm, 34 kilometer, er turens mest spektakulære. Fra Vatnahalsen snor Rallarvegen seg i 21 krappe hårnålsvinger. Du kan også her kombinere sykkelturen med Nordens lengste zipline (Flåm Zipline, 1381m lang), sykkelen får du med deg i en egen heis.

Vel nede i Flåmsdalen finner du Norges bratteste jernbane, den velkjente Flåmsbana. Etter en lang dag på sykkelsetet gjennom variert landskap fra arktisk høyfjellsnatur til frodig vestlandsnatur, ankommer du turens endestopp; den vakre fjordbygda Flåm. Her kan dere gå om bord i Flåmsbana, bytte på Myrdal, og ta toget tilbake til Haugastøl hvor bilen venter.

Velger dere nå å overnatte i Flåm, for eksempel på Flåmsbrygga Hotel eller historiske Fretheim Hotel, kan sykkelturen kombineres med et fjordcruise til Gudvangen på den UNESCO-beskyttede Nærøyfjorden. Da vil dere etter cruiset ta bussen til Voss, hvor dere gå om bord på toget tilbake til Haugastøl.

Det er flere måter å gjennomføre denne turen på og det er fullt mulig å legge til overnattinger og andre spennende aktiviteter langs ruten. Det er mye spennende å finne på i Flåm, Gudvangen og Voss!

Bestill Norgesferien hos Bennett. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Sykle Rallarvegen i sommerferien. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Flott natur underveis på Rallarvegen. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Sykle Rallarvegen i sommerferien. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Rallarvegen med sykkel. Foto: Sverre Hjørnevik, visitnorway.com

Bennett hjelper deg med planlegging og bestilling. Foto: Sverre Hjørnevik, visitnorway.com

Lukk »

Søk reise