Skip to main content

Mjølkevegen på sykkel | Bestill norgesferien hos Bennett

norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-vennetur
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-familieferie
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-fjell
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-fotostopp
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-fotostopp
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-hvilepause
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-ku-kyr
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen-pause-utsikt
norgesferie-sykkeltur-mjolkevegen

Mjølkevegen er virkelig en av Norges flotteste sykkelturer! Hele ruten er på 250 kilometer, og strekker seg fra Vinstra i Gudbrandsdalen, gjennom Valdres og til Gol i Hallingdal. Men slapp av, det er fullt mulig å sykle den med el-sykkel, eller bare velge seg ut deler av den! Bestill norgesferien hos Bennett, ditt lokale reisebyrå. Vi kan hjelpe deg med leie av sykkel (også el-sykkel) og overnatting. Tove fra Bennett Hønefoss har syklet deler av ruten - her er hennes tips og anbefalinger:

For barnefamilier og hobbysyklister anbefaler vi området mellom Vaset, Stølsvidda og Golsfjellet. Enten som en rundtur eller strekningen mellom Vaset og Storefjell/Gol. Her er det mange flotte avstikkere og rundturmuligheter som passer de aller fleste.

For de litt mer erfarne syklistene anbefaler vi Mjølkevegen mellom Ruten Fjellstue i Espedalen langs Jotunheimvegen til Bygdin og Beitostølen. En nydelig tur i relativt lite kupert terreng, men det er en etappe mellom Bygdin og Beitostølen som går på Fv 51. En oversiktlig, men til dels trafikkert vei i høysesongen.

Mjølkevegen mellom Beitostølen og Vaset er en krevende etappe, men det gjelder ikke nødvendigvis hele strekningen. Etappen over Slettefjell er lang og tøff (høyeste punkt 1315m) og etappen mellom Ryfoss og Syndin er bratt. Resten av turen er lett/middels.

For de som skal sykle hele Mjølkevegen, er også etappene fra Vinstra Stasjon til Ruten Fjellstue, fra Ryfoss til Syndinstøga og fra Gol stasjon til Storefjell Resort Hotel best egnet for de som er glade i motbakker! (For de som ikke er så glade i motbakker tilbys henteservice fra overnattingsstedene).

Tove's tur startet fra Ruten Fjellstue, for å slippe de lange bratte bakkene på asfalt opp fra Vinstra. Man følger Jotunheimveien langs innsjøen Vinstre gjennom vakkert kulturlandskap, gjerne frem til en kaffestopp eller lunsj på Haugseter Fjellstue, 43 kilometer fra Ruten. Etter en strekk sykler man de siste 30 kilometer til Beitostølen hvor det venter flere gode overnattingsalternativer.

Neste dag går turen over Slettefjell, en lang og tøff strekning, men man belønnes med fantastisk utsikt! Turen ned til Vang er desto lettere, og pass på å hvile bena, snart starter en tøff stigning på 10 kilometer opp til Syndinstøga, hvor vi anbefaler en god seng og næringsrikt måltid etter å ha tilbakelagt totalt 46 kilometer.

Tredje dagen anbefaler vi å ta seg godt tid på de korte 20 kilometrene, for nå sykler man gjennom fantastiske områder som innbyr til lange stopp og hvilepuls! Gomobu på Vaset er et sikkert kort for hvile og restitusjon.

Nå nærmer vi oss Gol, og man kan velge å sykle fra Gomobu og en overnatting på Storefjell (30-34 kilometer) eller å sykle direkte ned til Gol 40-50 kilometer).

Vi lager gjerne pakker på hele eller deler av ruten etter ønske, med og uten avstikkere, med overnatting og sykkelleie.

Spør Tove om tips og råd - hun har syklet deler av Mjølkevegen. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Fiske på innsjøen Vinstre. Foto: Christian Roth Christensen, VisitNorway.com

Bestill reisen hos Bennett. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Lukk »

Søk reise