Skip to main content

Sykkelturen Tour de Dovre | Bestill hos Bennett

norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-vennetur-solskinnsdag
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-fjellandskap
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-grimsdalen
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-grimsdalshytta
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-hjerkinn-fjellstue
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-drikkepause
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-grimsdalen
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre
norgesferie-sykkeltur-tour-de-dovre-vennetur

Sykkelturen Tour de Dovre – fire dager, tre nasjonalparker. Hele Tour de Dovre går «Dovrefjell rundt», mellom tre nasjonalparker. Vi garanterer topp utsikt og opplevelser. Bestill hos Bennett, ditt lokale reisebyrå, vi kan hjelpe deg med sykkelleie (også elektrisk) og overnatting. Tove hos Bennett Hønefoss har syklet Tour de Dovre - her er hennes tips: 

Tour de Dovre er en sykkelrute som går mellom Dombås, Hjerkinn, Folldal, Grimsdalen og Dovre. Den flotte turen går mellom de tre nasjonalparkene Dovrefjell-Sunndalsfjella, Rondane og Dovre. Selv om den regnes som krevende kan du regulere lengden på dagsetappene, og eventuelt få drahjelp av el-sykkel. Ruta kan gjennomføres med så mange overnattinger og avstikkere du ønsker. Det er mulig å sykle den begge veier – de fleste starter på Dombås, sykler via Nasjonalparkvegen til Hjerkinn, via Grimsdalen og Dovre, og til Dombås igjen.

Totalt måler runden 130 kilometer, men man kan også velge å bare sykle deler av den. 

Vi anbefaler å starte på Dombås, og kanskje allerede her legge inn en natt på Trolltun Gjestegård like utenfor Dombås sentrum. Nasjonalparkvegen starter rett utenfor, og første dagen vil gå 30 kilometer i vakker bilfri natur. Neste natt anbefaler vi på Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning. Her kan man hilse på hester, sauer eller noen av de andre dyrene på gården. Neste dag går kanskje turen videre til en av Norges vakreste turisthytter, Grimsdalshytta, totalt sykler man denne dagen ca 55 kilometer. Etter en fantastisk middag fortsetter man neste dag gjennom resten av Grimsdalen, ned til Dovre, hvor man kan overnatte på Toftemo Turiststasjon. Kanskje er tiden inne for å premiere barna med et bad i deres utendørsbasseng? Har man mer krutt i bena kan man sykle tilbake til Dombås denne dagen.

Langs ruten finner man mange fine aktiviteter for hele familien, og hyggelige overnattingssteder.

Skal du på tur med barn, så blir hele turen kanskje litt i lengste laget. For barnefamilier anbefaler vi spesielt Nasjonalparkvegen mellom Dombås og Hjerkinn, eller gjennom Grimsdalen.

OBS! Du trenger ikke sykle hele ruten selv om du leier sykkel!

Moskus på Dovrefjell. Fantastisk å se - men foretrekkes på avstand:-)  Foto: visitnorway.com

Tour de Dovre - en gråværsdag på veien. Foto: Tove, Bennett Hønefoss

Lukk »

Søk reise