Skip to main content

Ferie på Sørlandet | Bestill hos Bennett

sorlandet-idyll-sommerferie-norgesferie
sorlandet-lillesand-blindleia-norgesferie
sorlandet-fiske-tregde-norgesferie
sorlandet-flekkefjord-strand-sommerferie
sorlandet-grimstad-restaurant-sommerferie
sorlandet-grimstad-strand-norgesferie
sorlandet-kristiansand-bragdøya-sommerferie
sorlandet-kristiansand-bystranda
sorlandet-kristiansand-posebyen
sorlandet-lindesnes-fyr-norgesferie
sorlandet-lindesnes-under-undervannsrestaurant
sorlandet-farsund-loshavn-norgesferie
sorlandet-mandal-gagata-sommerferie
sorlandet-merdo-strand-norgesferie
sorlandet-ny_hellesund-sogne
sorlandet-tregde-mandal-norgesferie

Sol, hav, sommer, svaberg, båtliv, hyttekos og trivelige småbyer - legg ferien til det blide Sørlandet. Besøk de koselige hvite byene som ligger som perler på en snor langs kysten fra Risør til Flekkefjord. Nyt herlige dager i byer som Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Lillesand eller Mandal. Sørlandet er en feriefavoritt for hele familien med Dyreparken i Kristiansand som et høydepunkt. Legg sommerferien til Sørlandet - "syden a la 2021". Vi hjelper deg med reiseplanlegging og bestilling av overnatting - her er noen eksempler på overnattingsmuligheter. 

Bilder, tekst og inspirasjon: Visitsorlandet og Visitnorway

Priseksempler | En ukes overnatting på Sørlandet sommeren 2021: 

Feriehus - sjarmerende og vakkert beliggende feriehus like utenfor Mandal. Feriehuset ligger på vei mot idylliske Skjernøy, Norges sydligste bebodde øy. Like ved feriehuset er det både badeplasser, skjærgård og båtutleie. Området er barnevennlig med stor hage og fine uteplasser, samt koselig bål/grillplass. For den fiskeglade er det godt fiske både i elv og sjø. Feriehus med soveplass til 8 fordelt på 5 soverom. (SEMBO). Prisen inkl. obligatorisk avgift for renhold som betales på plass. 

Eks. fra 6.480,-, for leie 28. august - 4. september med sengeplass til 8 

Koselig feriehus utenfor Mandal. Foto: Sembo

Ferieleilighet - fin ferieleilighet i Lindesnes, beliggende på bryggekanten med panoramautsikt utover vakre Grønsfjorden. Store vinduer bidrar til mye lys inn og forsterker følelsen av å være tett på havet. I fjorden nedenfor, og utover mot vestsiden av Lindesnes er det gode fiskeforhold i flotte omgivelser. Båter av forskjellige størrelser kan leies mot avtale i god tid før ankomst. Soveplass til 8, fordelt på 3 soverom. (SEMBO). Prisen inkl. obligatorisk avgift for renhold som betales på plass. 

Eks. fra 7.590,-, for leie 21. - 28. august med sengeplass til 8 

Flott utsikt fra ferieleiligheten i Lindesnes. Foto: Sembo

Hotell - Det Lille Hotel i Risør, et unikt og vakkert hotell i hjertet av Risør. Det Lille Hotel fra De Historiske består av 16 komfortable suiter med maritim og romantisk atmosfære i flere historiske hus i Trehusbyen. Her kan man drømme om å bo som en innfødt under seilskutetiden. De fleste suitene ligger midt i sentrum i historiske bygninger fra 1863. Noen av dem ligger i «Vatikanet», et fredet hus fra 1750 - vakkert beliggende ved sjøen og Risør Trebåtbyggeri. (De Historiske)

Fra 2.535,- pr. natt for ett dobbeltrom med frokost i juli og august

Det Lille Hotel, Risør. Foto: De Historiske

Tillegg for transport t/r. Tillegg for andre romtyper, ekstra netter og hotell/feriehus/leilighet med høyere standard. Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. 

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Ta kontakt

Sommerferie på Sørlandet | Tips til aktiviteter: 

Sørlandets hvite byer
Hyggelige mennesker, stabilt klima og god mat har gjort sørlandsbyene til en favoritt blant ferierende nordmenn. Husene er hvite og gatene er trange med brosteinslagte gater. Her senker pulsen seg. Alle byene ligger ved havet og med naturen tett på. Slå deg ned ved en liten restaurant eller et kafébord eller ta en rusletur gatelangs med en is i hånda, det er sommer det. Besøk f.eks. Tvedestrand, Risør, Lista, Farsund, Mandal, Arendal, Kristiansand og Grimstad. 

Blant små hvite hus i Flekkefjord. Foto: Peder Austrud, Visitsorlandet

Sommer i Arendal. Foto: Peder Austrud, visitsorlandet

Sommer, sol og skjærgård
Skjærgården er en spektakulær lekeplass for vannsport, båtliv, bading, soling og avslapping. I over 100 år har nordmenn reist på ferie til behagelige Sørlandet noe som ikke ser ut til å endre seg med det første. Holmeturer, friskt badevann fra Skagerrak, uthavner, bølgeskvulp og måkeskrik gir deg feriefølelsen du fortjener.

Drømmedag i Grimstads skjærgård. Foto: Peder Austrud, visitsorlandet

Jettegrytene, Sild, Risør. Foto: Foto Adam Read, visitsorlandet

Strender og bading
Strendene på Sørlandet er et lite stykke paradis som innbyr til avslappende dager. Med langgrunne strender og svaberg, er det tid til å nyte sol og ta deg en dukkert. Dette er det nærmeste du kommer Syden i Norge. Husk å ta med deg søppel, engangsgrillen din og annet som ikke hører hjemme i naturen. Flotte strender å besøke er Hauslastranden i Grimstad, Hamresanden i Kristiansand og Sjøsanden i Mandal. 

Herlig dag på stranden i Grimstad. Foto: Peder Austrud, visitsorlandet

Øya Merdø utenfor Arendal
På Merdø finner du strender omkranset av frodig natur, vakre sandstrender og Sørlandshus. På sørenden av øya ligger de karakteristiske rullesteinstrendene som er selve varemerket til Raet nasjonalpark. Du kan ta deg en god rusletur langs havet med utsikt til de to fyrene Lille Torungen og Store Torungen. Det var fast bosetting på Merdø fra 1300-tallet og rundt 1600-tallet var øya en av de viktigste uthavnene i Skagerrak. 2 ganger i timen går det ferge fra Pollen i Arendal sentrum så her er det lett å komme seg ut i skjærgården.

Idyll på Merdø. Foto: Peder Austrud, visitsorlandet

Dra på safari til Kristiansand
I 2019 åpnet Dyreparken Safaricamp. Her har hele familien mange spennende opplevelser i vente. Safariteltene er innredet i afrikansk stil og du bor i intime og særdeles hyggelige telt av høy klasse. Antiloper, zebra, sjiraffer og løvene ser du inne i parken. Bor du inne på campen får du også eksklusiv underholdning på kveldstid. NB! Sannsynligvis blir barna så nysgjerrige på å oppleve mer saferi at de vil reise til Afrika - ta kontakt med oss i Bennett Ferie så hjelper vi dere med drømmereisen! 

Fjellheimen på sitt vakreste
Nordmenn begir seg ut på tur i fjellet som aldri før. Setesdal er et friluftsliveldorado med grønne frodige daler, fjell, elv og strender. Har du fått øynene opp for overnatting i telt eller hengekøye, er Setesdal absolutt stedet å utforske. Setesdal er også kommet på UNESCOS liste for kulturarv, noe som gjør dalen enda mer attraktiv. I Setesdal finner du kjernen av Norsk kulturarv med stabbur, bunader, sølvsmier, stev og hardingfele.

På fjelltur i Setesdal. Foto: Jorunn Jensen, visitsorlandet

Rafting og andre opplevelser i naturen
I vill og urørt natur sitter du i en raftingflåte hvor du blir du trygt guidet ned strykene, her får du nærkontakt med naturen og elementene. Elva fosser rundt deg, hyggelige og erfarne guider skaper spenning og moro underveis. Du er garantert sommerens råeste bilder og filmklipp.

Rafting med Trollaktiv i Evje. Foto: Erik Engenes, visitsorlandet

Skinnesykling med hele familien
Dresinsykling i Flekkefjord har blitt skikkelig populært, det er god trening og syklene fungerer som en blanding av tog og sykkel, hvor du sykler på en nedlagt jernbane. I Flekkefjord kan du sykle fra Flekkefjord sentrum til Sira stasjon, en strekning på 17 kilometer en vei. Underveis er det mange tunneler og variert landskap med rasteplasser underveis. Aktiviteten passer for familier, venner og som en romantisk tur med kjæresten. Setesdalsbanen utenfor Kristiansand, med over 100 år gamle damplokomotiver og vogner i drift, er også en unik opplevelse.

Dresinsykling på Flekkefjordsbanen. Foto: Hanne Feyling, visitsorlandet

Lukk »

Søk reise