Skip to main content

Sognefjorden rundt | Bestill reisen hos Bennett Ferie

aurlandsfjorden-stegastein-utkikkspunkt-nasjonal-turistvei-aurlandsfjellet
kajakk-aurlandsfjorden-sognefjorden-norgesferie
fjaerland-fjell-fjord-sognefjorden-norgesferie
fretheim-hotell-flam-sognefjorden
fjell-fjord-flam-norgesferie-sognefjorden
fjord-fjell-jolster
fjelltur-turtagro
nasjonalromantikk-vikafjellet
utsikt-vikoyri-sognefjorden-norgesferie
fleischers-hotell-voss-sognefjorden-norgesferie

Reis til vakre Sognefjorden! Norges lengste og dypeste fjord, 204 km lang, over 1300 m dyp og med fjell langs fjorden som er over 1700 meter høye og blant Norges mest majestetiske, byr på vakker og spektakulær natur, flotte hoteller, koselige byer og tettsteder og en rekke aktivitetsmuligheter. Fjordarmen Nærøyfjorden står på UNESCOs verdensarvliste og ble i 2004 kåret av National Geographic til «Verdens beste urørte reisemål». Bestill din reise til Sognefjorden hos reisebyrået Bennett Ferie. 

Tekst og bilder; visitnorway.com og Hege fra Bennett Ferie.

Sognefjorden er et av de mest populære turistmålene på Vestlandet og strekker seg fra kysten rett nord for Bergen og inn til Jotunheimens trollfjell og Jostedalsbreens blå is. Et perfekt område for en roadtrip med en rekke severdigheter og aktivitetsmuligheter langs veien. Her er et forslag til en flott reiserute (start på Østlandet) hvor man får med seg det meste dette vakre området har å by på; spektakulære fjorder, Nasjonale turistveier og fjelloverganger: 

Oslo - Gol - Lærdal - nasjonal turistvei over Aurlandsfjellet - Flåm - Voss - over Vikafjellet til Vikøyri - Balestrand - nasjonal turistveg over Gaularfjell - Jølster - Luster - Fjærland - Turtagrø - Tindevegen - Beitostølen - Oslo.

Utkikkspunktet Utsikten på den nasjonale turistveien over Gaularfjell. #norgesferie. Foto: Hege, Bennett Ferie

Undertegnede hadde 4 overnattinger underveis; hvis du er på roadtrip hvor du bare har obligatoriske utsikts- og fotostopp underveis kan den gjennomføres på 3 netter, men hvis du ønsker å ha tid til å gjøre aktiviteter underveis (f. eks. å kjøre Flåmsbanen, fiske, rafting, kjøre rib, brevandring og gå i de flotte fjellene) bør du legge på flere netter, ettersom hvor mye du har lyst å være med på. Ønsker du en litt lengre roadtrip kan du enkelt kombinere med ett opphold i Bergen, og det er heller ikke langt til Geirangerfjorden. 

Hvis du har lyst til å bo på gamle, ærverdige, flotte, trivelige og sjarmerende hoteller, kan vi ordne med bestilling av overnattinger på De Historiske hoteller i området. Her finner du herregårder, herskapshus, gods og nostalgiske trehoteller:

  • Fretheim Hotel, Flåm
  • Store Ringheim Hotel og Restaurant, Voss
  • Stalheim Hotel, Nærøyfjorden
  • Kviknes Hotel, Balestrand
  • Fjærland Fjordstove Hotel, Fjærland
  • Walaker Hotel, Solvorn
     

Fantastiske Kviknes Hotell i Balestrand. #norgesferie. Foto: Hege, Bennett Ferie

I tillegg til Nærøyfjorden er andre kjente fjordarmer i området Lusterfjorden, Fjærlandsfjorden og Finnafjorden. Vannet i disse fjordene har ofte en smaragdgrønn farge som kommer fra smeltevannet fra isbreene og de snødekkede fjelltoppene. 

Vakkert i Luster. #norgesferie. Foto: Hege, Bennett Ferie

Området rundt Sognefjorden er kjent for sine sterke mattradisjoner. Godt klima, frisk luft og mye saftig fjellbeite sørger for gode råvarer. Området har særlig høy kvalitet på frukt, bær, lam, vilt, fjellørret og geitost. Prøv for eksempel gammalost og bringerbærdrikk på Ostebaren i Vikøyri. 

Fjellene som omkranser den innerste delen av Sognefjorden er blant Norges mest populære turområder. Jotunheimen, Jostedalsbreen, Breheimen, Aurlandsdalen, Myrkdalen og Utladalen ligger alle her. Her kan du rafte, gå på topptur, klatre, stå på sommerski eller sykle på historiske veier. Mest kjent er Rallarvegen, en 80 kilometer lang sykkelrute der du sykler fra fjell til fjord langs Bergensbanen og Flåmsbana.

MVH Hege fra Bennett Ferie, som hadde en super roadtrip til Sognefjorden sommmerferien 2020. 

Stadige fotostopp langs veien er nødvendig - her på den nasjonale turistveien over Gaularfjell. Foto: Hege, Bennett Ferie

Du kan oppleve flere stavkirker rundt Sognefjorden, her Hopperstad Stavkirke i Vikøyri. Foto: AdobeStock

Gå på ski over Jostedalsbreen. Foto: Thomas T. Kleiven, VisitNorway.com

Lukk »

Søk reise