Skip to main content

Opplev Helgeland | Bestill reisen hos Bennett Ferie

norgesferie-helgeland-rodoylova-fottur
norgesferie-helgeland-fisketur-steigen
norgesferie-helgeland-helgelandstrappa-mosjoen
norgesferie-helgeland-kajakk-steigen
norgesferie-helgeland-lovund-lundefugl
norgesferie-helgeland-nordlys
norgesferie-helgeland-nordskot_traversen-steigen
norgesferie-helgeland-rabothytta-bjorgefjell_nasjonalpark
norgesferie-helgeland-kajakk-rodoy
norgesferie-helgeland-rodoylova-fottur
norgesferie-helgeland-restaurant-gammelbutikken-stoett_brygge
norgesferie-helgeland-svartisen
norgesferie-helgeland-sykkeltur
norgesferie-helgeland-syv_sostre
norgesferie-helgeland-traena

Reise til fantastiske Helgeland - ta med familien, venner, kjæresten, foreningen eller kollegaene og opplev tusenvis av uutforskede øyer, fjell med hull i, verdensarv og midnattsol! Vakker og spektakulær natur, en rekke aktivitetsmuligheter, gode og varierte overnattingsmuligheter og en rekke spisesteder hvor du kan få en smak av Helgeland. Vega, Steigen, Torghatten, De syv søstre og Børgefjell nasjonalpark - alt dette og mere til får du på Helgeland. Bestill reisen hos reisebyrået Bennett Ferie. 

Tekst og bilder: visitnorway.com, visithelgeland.com, nordnorge.com

Helgeland ligger sør i Nordland. Titusenvis av øyer, holmer og skjær, noen milevis til havs, er hjem for sjøfugl, sel og kystfolk. Opp over det flate øymylderet reiser fjell seg i vakre, karakteristiske formasjoner som har inspirert til sagn og eventyr i flere tusen år. Inn fra kysten vokser den frodige, subarktiske regnskogen, edelløvskog i sørvendte lier og dyp granskog, med lakseelver og sjøer. Lengst inn ligger grensefjellene med uendelige vidder, Børgefjell nasjonalpark og de 1900 meter høye Okstindan, hvor du blant annet finner Nord-Norges høyeste fjell Oksskolten.

På Helgeland kan du gå i høyreiste fjell som De syv søstre, utforske hullet i Torghatten, besøke tusenvis av øyer og hvite sandstrender, eller øyhoppe med sykkel eller kajakk i det mange mener er Norges beste område for havpadling (Dønna, Herøy og Rødøy). Dra på øyhopping og utforsk utposter som mytiske Træna, whiskeyøya Myken og lundefugløya Lovund. 

Nasjonal Turistveg Helgelandskysten, også kjent som Kystriksveien, er kåret til en av verdens vakreste reiseruter. Vegaøyene står på UNESCOs verdensarvliste og har en helt spesiell atmosfære. Svartisen er Norges nest største isbre og ligger så lavt at den er perfekt for guidede brevandringer. 

Nasjonalparkene i området har gode ski- og turmuligheter - her kan man ha fantastiske opplevelser i naturen året rundt. F.eks. er den stilige Rabothytta et ideelt turmål der den ligger helt inntil brekanten på Okstindan, 1200 meter over havet.

Helgeland har midnattssol eller lyse netter hele sommeren, også sør for polarsirkelen og om vinteren kan Nordlyset dukke opp på klare netter. 

Priseksempler | To netters overnatting på Helgeland: 
Fru Haugans Hotell i Mosjøen; helt siden 1794 har Fru Haugans Hotel tatt varmt imot gjester. Det familieeide hotellet i Mosjøen ligger vakkert til med en stor hotellhage ved elven Vefsnas bredder.

Fra 1.595,- pr. person i dobbeltrom, frokost inkludert. Eks. 19. - 21. mai (De Historiske)
Fra 1.595,- pr. person i dobbeltrom, frokost inkludert. Eks. 21. - 23. juli (De Historiske)

Clarion Collection Hotel Helma; sentralt plassert i Mo i Rana. 

Fra 1.705,- pr. person i dobbeltrom, frokost inkludert. Eks. 19. - 21. mai (SH)
Fra 1.830,- pr. person i dobbeltrom, frokost inkludert. Eks. 21. - 23. juli (SH)

Fru Haugans Hotell i Mosjøen. Foto: De Historiske

Tillegg for transport t/r. Tillegg for andre romtyper, ekstra netter og hotell/feriehus/leilighet med høyere standard. Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. 

Frister det med en reise til Helgeland? Ta kontakt for et uforpliktende tilbud

Ting å gjøre på Helgeland: 

De syv Søstre. Foto: Travelstock

 • Mat og drikke - få smaken på Helgeland; her finner du alt fra tradisjonsrike spisesteder til moderne luksusrestauranter

Restaurant Gammelbutikken på Støtt Brygge. Foto: Benjamin A. Ward, VisitNorway.com

 • Guidede fjellturer og brevandringer; opplev f.eks. Rabothytta og Okstindbreen

Nyt naturen. Foto: Travelstock

 • Padle kajakk; flere firmaer tilbyr våtkortkurs, utleie av kajakker og guidede turer

Aktiv ferie; padle kajakk på Vega. Foto: Anton Ligaarden, VisitNorway.com

 • Sykkelturer; sykle på egenhånd eller bli med på guidede turer. Ta med egen sykkel, eller du kan leie

Opplev naturen fra sykkelsetet. Foto: Terje Rakke, Nordic Life IN, visithelgeland.com

 • Helgelandstrappa i Mosjøen; i Øyfjellet, rett utenfor sentrum av Mosjøen, finner du den spektakulære Helgelandstrappa med sine over 3.000 trinn, en av de lengste steintrappene i verden. Det er Sherpaer fra Nepal som har bygd trappa og den rangeres på topp 5-lista over de fineste trappene i Norge, med topp steinkvalitet. Du finner Helgelandstrappa i et idyllisk turområde på andre siden av lakseelva Vefsna. Her går også den fine turveien til Marsøra, et yndet turmål for både store og små.

Helgelandstrappa, Mosjøen. Foto: AdobeStock

 • Mosjøen via Ferrata; Ønsker du litt mer spenning, ta gjerne turen i Mosjøen Via Ferrata der første delen av turen går opp Helgelandstrappa. Etter rundt 350 m kobles du på wire og klatrer videre opp fjellet.
 • Mosjøen Zipline; Nord-Norges lengste og mest spektakulære Zipline finner du også ved Øyfjellet. Her kan du suse 700 meter i full fart tvers over elva Vefsna, et kjempemorsomt og adrenalinkick du ikke glemmer så lett.
 • Rafting og grotting; prøv deg på grotting i Setergrotta (Guidet rundtur på ca. 2 timer. Ta med godt fottøy. Litt fysisk krevende, tidligere erfaring ikke nødvendig) eller rafting i Auster-Vefsna (Raftingen foregår i trygge omgivelser og passer for de fleste).
 • Rødøyløva; Toppen av Rødøyløva er en populær instaspot og en av klassikerne av toppturene på Helgeland (ca 440 moh.) Turen opp er ganske bratt, men på toppen av Rødøyløvas hode får du til gjengjeld fenomenal utsikt helt fra Lofotveggen i nord til Vega i sør, kritthvite strender og krystallklart vann blant hundrevis av små øyer. Det er merket og tydelig sti opp til toppen og du finner startpunktet ved fergekaiet på Smiholmen eller ved Klokkergården. For å ta deg opp fra Klokkergåden er stien noe bratt de første 200 høydemeterne, men man får raskt en spektakulær utsikt. Fra Smiholmen er turen lengre i avstand men lettere hvis man vil unngå bratt terreng. Vær forsiktig på toppen - her står man ved kanten av en klippe med 400 meter rett ned. Turen er noe krevende og bratt, men ikke så lang. Beregn å bruke ca 2 timer opp. 

Fantastisk utsikt fra Rødøyløva. Foto: Stefan Barth, Helgeland Reiseliv

 • Svartisen i Meløy; Engenbreen, en del av Svartisen, er et populært turmål når man ferdes langs Kystriksveien. Du kommer tett på den mektige breen, som er Europas mest lavtliggende bre. Dette er et område med flotte turmuligheter og den ultimate måten å oppleve breen på er gjennom brevandring.

Opplev Svartisen med guide. Foto: CH, Helgeland Reiseliv

 • Torghatten opp; Torghatten, utenfor Brønnøysund, er et kjent landemerke langs Norskekysten og en av de aller mest besøkte severdigheter langs Kystriksveien. Turen opp i hullet er enkel, tar under 20 minutter, og oppe lar en seg imponere over hullets dimensjoner og ikke minst utsikten. Enkel tur, men bratt oppstigning. 

  Det er flere merkede løyper i området hvis man vil gå en lengre tur

 • Vega verdensarvsenter; gjennom utstillinger og aktiviteter blir du tatt med inn i fiskerbondens og øyværingenes liv - og får lære om bakgrunnen for verdensarvstatusen. I løpet av besøket kan du se, høre, smake og lukte verdensarven

Torghatten. Foto: Pixabay

Lukk »

Søk reise