Skip to main content

Langtidsferie i Hellas, 3 uker fra Oslo | Bennett Ferie

strand-xylokastro-langtidsferie
utflukt-athen-langtidsferie
gresk-salat-langtidsferie
utflukt-korintkanalen-langtidsferie
xylokastro-havn-langtidsferie
xylokastro-restaurant-langtidsferie
strand-xylokastro-langtidsferie
strand-skog-xylokastro-langtidsferie
strandpromenade-xylokastro-langtidsferie

Unn deg et litt lengre opphold i syden, bli med VistaTravel på langtidsferie og få tryggheten av å reise med en gruppe med norsk reiseleder på plass. Nyhet denne vinteren er langtidsferie ved Korintbukten på halvøya Peloponnes i Hellas. Avstanden er knappe nitti minutter med bil fra flyplassen og storbyen Athen, noe som gir gode muligheter for flotte utflukter. 

Du kan velge mellom flere hoteller som ligger i den lille sjarmerende byen Xylokastro, direkte på strandpromenaden. Her er mange muligheter til trivelige spaserturer uten bakker og lange trapper. Nyt avslappende dager i et meget behagelig klima som også er et av de mest solrike i Europa.

Reiseforslag og priseksempel | 3 ukers langtidsferie i Hellas, fra 14.890,- 

Fly Oslo - Athen t/r, 3 ukers opphold på 4 - stjerners hotell Arion, 2 utflukter og en del måltider. Reisedatoer er 22. februar (4 ukers opphold), 25. februar og 4. mars 2019.

 • Fly Oslo–Athen t/r med Lufthansa (fly fra andre byer i Norge på forepørsel)
 • Transport flyplass–hotell t/r
 • 21 netter på hotell Arion, frokost inkl. 
 • Halvdagsutflukt til Korint
 • Heldagsutflukt til Athen
 • Grillaften med gresk gjestfrihet, lokale retter og drikke 
 • Avskjedsmiddag med vin
 • Norsk reiseleder på stedet under hele oppholdet
 • Alle kjente skatter og avgifter

Det finnes også 2 andre hotell- /prisalternativer, 3+ - stjerners leiligheter Daphne Club Apartments (ingen måltider inkl.) og 4+ - stjerners Hotel Le Convivial (halvpensjon + en spabehandling inkl.). Andre priser fra andre avreiseflyplasser - vi hjelper deg gjerne med tilslutningsbilletter. Tillegg for måltider utenom programmet, drikkevarer samt forsikringer. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder.
Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: VistaTravel

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Langtidsferie i Peloponnes 

Lonely Planet satte i 2016 Peloponnes på førsteplass over alle regioner i Europa man bør besøke med følgende begrunnelse: «Nå mer enn noen gang tidligere er Peloponnes den perfekte destinasjon for å kunne absorbere det tradisjonelle greske folkeliv, midt i et inspirerende landskap og midt i en historisk skattekiste. Reisende til Hellas har en tendens til å strømme til alle de kjente øyene eller beundre det ikoniske Akropolis, men, Peleponnes, en av landets mest varierte, livlige regioner blir ofte glemt." Peloponnes er en halvøy, omringet av hav på alle kanter bortsett fra et lite område på noen få kilometer, som utgjør forbindelsen med fastlandet. Da Korintkanalen, som skjærer gjennom det smale området som forbinder halvøya med fastlandet, stod ferdig i 1893, var det mange som ønsket å omtale Peloponnes som øy. 

Kontrastene på Peloppones er mange, eksempelvis er det mindre enn 45 minutters kjøring fra Xylokastro til foten av Helmosfjellet 2340 meter over havet. Tilsvarende kjøretid er det til Nemea, regnet som Hellas største vinområde, med utallige vingårder i et frodig landskap beskyttet av fjell på alle kanter. I dette området ligger også festningsbyen Mykene fra oldtiden, som i dag står på UNESCOs verdensarvliste. Peloponnes er også hjem for Olympia, stedet for oldtidens olympiske leker, og Sparta med det bysantinske fortet Mystras. Disse severdighetene befinner seg mellom to og tre timers kjøretur fra våre hoteller i Xylokastro.

Xylokastro

Xylokastro har i dag drøye 13 000 innbyggere innenfor kommunens grenser. Sentrum av byen er meget sjarmerende med marina, kirketorg, små butikker, kafeer og restauranter. Her er man trygg både på dag- og kveldstid, samtidig som den lokale befolkningen får utenlandske gjester til å føle seg oppriktig velkomne. I utkanten av byen finner du furuskogen Pefkias, den er cirka to kilometer lang og knappe to hundre meter bred og ligger ned mot stranden i utkanten av byen. Nabobyen til Xylokastro heter Kiato og avstanden er tretten kilometer. Mellom byene er det hyppige bussavganger. Fra Kiato er det direkte togforbindelse til Athen én gang i timen fra morgen til kveld. Togturen tar en time og atten minutter.

Klima

Klimaet ved Korintbukten er meget behagelig fra slutten av oktober, hele november og til midten av desember. Februar er også en fin måned med dagstemperaturer opp til 15 grader. Klimaet er fuktigere og kveldene er kjølige, ofte med temperaturer ned til 7-8 grader. I mars og april er det mindre fuktighet og temperaturen stiger. Klimaet kan på mange måter minne om klimaet ved solkysten i Spania. Maksimumstemperaturen på dagtid i Peloppones er noen grader høyere enn på solkysten i november måned, og ofte med mange dager i strekk med rundt 25 varmegrader.

Norsk Reiseleder

VistaTravels norske reiseleder møter dere på flyplassen i Athen og er i Xylokastro under hele oppholdet. Utenom to inkluderte utflukter (halvdagstur til Korint og heldagstur til  Athen), vil reise­lederen arrangere flere ­aktiviteter som enten er gratis eller det må betales et lite tillegg for. For eksempel:

 • Spaserturer i nærområdet 
 • Boccia- turnering
 • Quizkveld med norske vafler 
 • Sykkeltur med guide (mot tillegg)
 • Båttur i Korintkanalen og Korintbukten (mot tillegg)
 • Utflukter til landsbyer og småbyer på Peloponnes (mot tillegg)
 • Vinsmaking (mot tillegg)


Reiselederen er behjelpelig med alle små og store spørsmål, og fungerer som kjentmann i området. Han vil i tillegg ha faste trefftider på hotellene hver dag, bortsett fra de dagene det er utflukter.

Lukk »

Søk reise