Skip to main content

Koronaviruset

Koronaviruset og din reise - hvordan forholder du deg

Utenriksdepartementet opprettholder reiserådet fra 14. mars som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Årsaken er økningen i utbredelsen av koronaviruset internasjonalt og den uforutsigbare og vanskelige situasjonen for mange reisende. Det settes ingen sluttdato, men reiserådet gjelder inntil videre.

For pakkereiser betyr dette at man går tilbake til å praktisere 14 dagers-regelen. Det betyr at alle som har kjøpt en pakkereise til utlandet som skal gjennomføres de neste 14 dagene kan avbestille den og få pengene igjen, jf pakkereiselovens paragraf 22. For reiser lengre frem i tid enn 14 dager gjelder ordinære avbestillingsregler.

Helsedirektoratet oppfordrer norske borgere til å unngå reiser som ikke er strengt nødvendig (både innenlands og utenlands). Vi i Bennett Ferie følger kontinuerlig med på situasjonen rundt koronaviruset, og vårt viktigste råd til deg som skal på reise er å følge med på UDs reiseråd og de rådene som norske helsemyndigheter gir. 

Alle reisende anbefales å registrere seg på www.reiseregistrering.no. Oppdater oppholdssted og planlagt hjemreisedato underveis. Slett reisen når du er kommet hjem.

Innreiserestriksjoner til enkelte land
Utenriksdepartementet gjør norske borgere oppmerksom på at de fleste land innfører tiltak og/eller restriksjoner ved innreise som har betydning for norske borgere eller de som kommer reisende fra Norge. Derfor oppfordrer vi norske borgere som er på reise, eller som vurderer å reise, til å sette seg godt inn i innreisebestemmelsene for det eller de landene de skal til. Fra midnatt 13. mars og i 30 dager gjelder dette til bl.a. til USA. 

Kan jeg kansellere reisen min?
Utover å følge UDs reiseråd, forholder vi oss til våre leverandørers regler når det kommer til mulighet for endring og kansellering. Flyselskapene, charteroperatørene og cruiserederiene oppdaterer sine regler for ombooking og kansellering fortløpende.Ta kontakt med oss om du lurer på noe vedrørende din bestilling. Vi har oversikt over endringsregler og hjelper deg med alle bestillinger som er gjort via oss.

Forsikringsselskapene forholder seg også til UDs reiseråd, så dersom UD fraråder reiser til et sted eller land, vil reiseforsikringen dekke avbestillingen din dersom reisen var bestilt før reiserådet ble utstedt. Det reiseforsikringen derimot ikke dekker, er frykten for å reise. Så dersom du ønsker å avbestille en reise til et sted der det ikke finnes reiseråd, vil ikke avbestillingen din dekkes av forsikringen.

Er det gitt reiseråd til din destinasjon eller du har andre spørsmål til en reise som er bestillt gjennom oss så hjelper vi deg med alle detaljer. Det er nå det er greit å ha bestilt sin reise gjennom et reisebyrå.

Viktig melding - Refusjon av flybilletter

Covid-19-pandemien har tømt luftrommet i store deler av verden, noe som har medført raske regelendringer og enorm pågang knyttet til billettrefusjoner. Normalt bruker flyselskapene såkalte GDS-systemer til å refundere sine billetter, da dette er den raskeste måten å gjennomføre en refusjon. Enkelte flyselskaper tilbyr nå ulike former for gavekort fremfor refusjon, og dersom kunden likevel ønsker refusjon skjer dette utenom GDS-systemet. Dette er en prosess som gjør at det kan ta inntil måneder å få refundert beløpet.

Siden Bennett Ferie formelt er en agent mellom flyselskapet og kunden, betyr det at billettene må betales dersom de er utstedt. Dette er en ekstraordinær situasjon som er krevende for alle parter. Vi vil derfor understreke at vi gjør det vi kan for at refusjonen skal skje raskere, men ber om forståelse for at dette kan ta mye lengre tid enn vanlig så lenge flyselskapene ikke benytter de standardiserte systemene og den enorme refusjonspågangen fortsetter.

Korona-situasjonen har rammet oss som reisebyrå, våre bransjekolleger og andre reiselivsnæringer over hele verden, ekstremt hardt. Vi har tilpasset bemanning til situasjonen for å sikre fremtiden for selskapet. Vi er et solid og sterkt selskap, som tar grep for at kundene skal være trygge på at vi vil komme ut av krisen - med gjenvunnet styrke og ny lærdom.

Vi retter samtidig blikket fremover og forbereder oss på å ta imot bookinger og forespørsler når situasjonen snur. Mange ser allerede lyspunkter og flere kunder har nå startet planleggingen av reiser i Norge for høsten 2020.

Her finner du kontaktinformasjon til våre reisebyråer.
 

Hva dekker forsikringsselskapene?
De fleste forsikringsselskaper dekker avbestillinger til land som UD og/eller Folkehelseinstituttet fraråder reiser til. Flere selskaper har tidfrister der du kun kan avbestille reiser inntil en gitt dato. Disse betingelsene oppdateres løpende. Sjekk ditt selskap før du avbestiller reisen din.

Oversikt over forsikringsselskap og betingelser for avbestillinger:
Frende
Tryg Forsikring
Gjensidige og Gouda
If
Codan
DNB
Europeiske Reiseforsikring

Oppdaterte råd fra Folkehelseinstituttet og UD finner du her:

Helsedirektoratet åpner informasjonstelefon for spørsmål om korona. Denne informasjonstelefonen er oppretttet for å avlaste medisinsk nødtelefon og andre deler av helsetjenesten.
Helsedirektoratet ber folk lese informasjonen på nett før de ringer. 

Lukk »

Søk reise