Skip to main content

London reisetips | Bestill reisen hos Bennett Ferie

storbyferie-london-bigben-telefonkiosk

Uansett om du kjenner London godt, eller om du er her for første gang så får du garantert en storslått opplevelse! 

Noen forbinder London med ikoniske landemerker som Big Ben, Buckingham Palace og London Eye. For andre handler det om kvalitetsrestauranter som Hakkasan og Chiltern Firehouse. Legendariske shoppingsteder som Harrods, Selfridges og Bond Street kan også være nok til å sette London øverst på ønskelisten. Andre igjen synes det er spennende med Londons mørkere side, som de uløste Jack the Ripper-mordene. Uansett hva du er interessert i, finner du det i London.

Første gang i London? Hopp på en sightseeingbuss å se berømte steder som Buckingham Palace, Piccadilly Circus og Tower of London. Har du ikke høydeskrekk er utsikten over byen formidabel fra det gigantiske pariserhjulet London Eye. Langs Themsen ligger praktbygg som Parlamentet med Big Ben, Westminster Abbey, St. Paul-katedralen og Tower Bridge. I London finner du også noen av verdens mest betydelige muséer, med noe for både de yngre, de eldre og de midt i mellom. 

Tower Bridge, London. Foto: Fotolia

Shopping

Det er ikke mye som slår utvalget i London. Langs Oxford Street og Regent Street ligger de store varehusene på rekke og rad. Elegante Harrod's finner du i Knightsbridge. Kjente markeder som Portobello Road, Camden Market og Spitalfields også er verdt et besøk dersom du er på jakt etter det litt spesielle. Verdens største leketøysbutikk, Hamleys, finner du midt på Regent Street.

I Covent Garden åpner mange merkebutikker sine første butikker i Storbritannia, og her finnes også stort utvalg av restauranter. Carnaby Street og området rundt, har en herlig blanding av kjedebutikker, uavhengige butikker og nye designere – og tradisjonelle engelske puber med historie i veggene.

Ekstra glad i shopping? Ta en tur til Westfield London. På dette shoppingsenteret er det mer enn 300 butikker, kino og et utall restauranter. Og det er åpent til 22.00 fra mandag til lørdag. 

London er full av fantastiske bymarkeder; fargerike matmarkeder, trendy bruktmarkeder, stilige motemarkeder, vakre blomstermarkeder og historiske antikkmarkeder - du finner alt her! Liker du å gå på skattejakt på bruktmarkedene så legg turen innom Bermondsey Square Antiques Market. Her settes salgsbodene opp grytidlig hver fredag. Det er også en rekke bruktbutikker i området som har åpent hele uken. The Silver Vaults i Chancery Lane er stedet å gå hvis du liker antikt sølv. Camden Market er også populært, og det samme er Portobello Road – her er imidlertid prisene ofte litt høyere.

Vintage mote finner du på Alfies Antique Market, eller en av de tre Beyond Retro butikkene i storbyen. Alfies Antique Market er markedet designer Stella McCartney finner inspirasjon til sine kolleksjoner. Under taket på Alfie’s finner du antikke møbler, klær og smykker. Det finnes også flere håndverksbutikker som tilbyr innramming og smykke- og klokkereparasjoner.

Et av de hotteste stedene nå er Shoreditch. Dette er det tidligere arbeiderstrøket i London som å har blitt et av Londons hippeste områder. Også stedet for second hand og vintage. 

Ute etter noe spesielt: Dover Street Market. Dette er en mote- og konseptbutikk over flere etasjer etablert av den japanske designeren Rei Kawakubo. Foruten hennes eget merke, Comme des Garçons, selger dette moteimperiet det beste innen avantgarde-mote herunder spesialutgaver av sportsklær og smykker.

Området The Seven Dials i Convent Garden har også et bredt utvalg av konseptbutikker og er verdt et besøk.

London kan besøkes veldig mange ganger, alltid noe spennende og nytt å oppdage. Besøk hippe Soho, de fargerike gatemarkedene i Camden og Notting Hill, eller ultramoderne kjøpesentre i Stratford og Shepherd. 

Camden, London. Foto: Pixabay

Mat og drikke

En reise til England uten en tur på pub er ikke en tur til England. En skummende halvliter og en matbit – enten det nå er en Cucumber sandwich, Fish & chips eller Steak & kidney Pie hører med. En gastropub vi kan anbefale er Dog & Duck

En av de raskest voksende trendene på matscenen i London er burgere. Uansett hvor du snur og vender deg finner du et nytt burgersted å prøve ut. Kokker og restauranteiere prøver forskjellige konsepter, oppskrifter og serveringsalternativer for å skaffe seg kunder. En av de beste er Honest Burgers. Menyen er liten, men den serverer helt deilige burgere med sitt obligatoriske rosmarin-potetgull.

Er det noe du bør prøve i London, så er det indisk mat. Og et spennede sted der de indiske restaurantene ligger så tett at gaten omtales som The Curry Mile er bydelen Tooting. Tooting finner du ved å ta The Northern Line sørover til Tooting Broadway. 

The Harwood Arms er den eneste puben med Michelin-stjerne i London. Den byr på briljant tilberedt mat og god valuta for pengene. Restauranten er innredet som pub, og kundene møter en avspent atmosfære hvor man kan nyte førsteklasses mat og drikke. Stedet er også kjent for sin spektakulære vinliste som inneholder rimelige kvalitetsviner. Husk forhåndsbestilling, for puben fylles ofte opp veldig fort når helgen nærmer seg. Prøv for all del deres spesialitet: rådyrlår.

Har du sansen for gateartister og spennende happeninger, bør du ta turen innom Covent Garden! Når du først er der, kan du overraske reisefølget med en romantisk fransk middag på Clos Maggiores, som nylig ble kåret til Londons mest romantiske restaurant. Omgivelsene, maten og servicen gjør kvelden til en uforglemmelig opplevelse!

Glad i Prosecco? Legg turen innom Londons første Prosecco bar, Prosecco House, med sprudlende viner fra vingårder i Veneto, Italia.

De danseglade har mengder av heftige nattklubber å velge blant. Skillet mellom restauranter, barer og nattklubber er ikke markant – mange er "alt i ett" og steder du kan tilbringe hele kvelden.

Fish and chips - et must å prøve når du er i London! Foto: AdobeStock

Her er et par nettsteder med oversikt over aktuelle begivenheter i London:

Allinlondon.co.uk
Visitlondon.com

Sjekk også disse tipsene fra Magasinet Reiselyst.

London for barn

London er en ideell by for barn, bare du vet hva du skal se etter. Her er det noe å finne på for alle, også for de med mye lopper i blodet.
Tips til 13 spennende ting å gjøre med barn i London.

Her finner du reiseforslag til  London

Passer ikke disse så ta kontakt - sammen finner London turen for deg!
Det kan være lurt å planlegge en weekendtur til London i forveien og gjøre seg kjent med bykartet; da vil du garantert få mer ut av turen til denne flotte byen. Ønsker du å oppleve en musical eller en fotballkamp kan det være lurt å bestille billetter på forhånd – vi bestiller selvsagt for deg!

London Eye. Foto: Jan Kenneth, Centrum Reisebyrå

Lukk »