Skip to main content

Reisebrev fra Chicago | Bestill reisen hos Bennett

millennium-park-chicago
buckingham-fountain-chicago
chicago-art-institute-statue
chicago-river-walk
diversey-harbour-chicago-skyline
grant-millennium-parks-chicago
navy-pier-chicago
skydeck-chicago
dinosaur-the-field-museum-chicago
segway-tour-buckingham-fountain-chicago
chicago-skyline-facing-south
stadion-wrigley-fields-chicago

Reisebrev: Min første tur til Chicago - byen som har alt! Vår tidligere kollega Kristin delte sine opplevelser og reisetips etter tre dager i Chicago. 

Kristin i Adler Planetarium. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Vi var en liten gruppe reisebyrå ansatte fra de nordiske landene som dro på tur for å utforske Chicago. Reisebrevet mitt dekker langt fra alt man kan oppleve i denne fantastiske byen, men jeg håper den vil gi deg et lite innblikk i hva Chicago har å by på.

Chicago har 2 flyplasser med stor nasjonal og internasjonal tilgjengelighet. Du klarer deg med kun 1 mellomlanding fra Norge. Er Chicago en del av en lengre reise i USA kan Chicago stolt vise til over 1.000 daglige direkteruter innenlands. I tillegg til gode flyforbindelser er også tog en reisemulighet som ikke skal undervurderes.

Se Bennett's reiseforslag til Chicago. 

Byen som har alt!

Vi ble møtt av en hyggelig guide ved navn Paul fra Choose Chicago på flyplassen som villig fortalte om byen og alt den kan tilby på bussturen til hotellet. I tillegg serverte han mat fra Potbelly’s Sandwich shop til sultne skandinavere.

Vi sjekket inn på Cambria Chicago Magnificent Mile. Hotellet er ikke det største, men det leverte absolutt det vi hadde behov for, det har perfekt beliggenhet med gangavstand til det meste i byen. Rommene var store og sengen fantastisk god å sove i. Er du glad i shopping, så går du rett ut av døra til første butikk ved Magnificent Mile, Chicago's shopping mekka. 

Byen er kjent for fantastisk arkitektur, og dette er noe de er virkelig stolte av. Med god grunn også, for det er en flott by med så mye å tilby at det rett og slett bare må oppleves.

Gode shoppingmuligheter i Chicago. Copyright: Adam Alexander Photograph

Spennende matopplevelser

Mat er alltid en stor del av opplevelsen når jeg er ute å reiser. Er man opptatt av mat og god drikke så trenger du ikke å bekymre deg; Chicago har hele 5.195 restauranter, 22 av dem har 1 eller flere Michelin stjerner. I tillegg til gode viner og drinker så er byen også kjent for godt øl. Flere bryggerier og øl haller kan oppleves, og vil du virkelig smake på forskjellige øl så kan Øl-festivalen i juli anbefales. Vi forsto raskt at det finnes noe for alle ganer og til alle anledninger.  

1 første dagen besøkte vi Deep Disch Pizza at Giordano’s til lunsj. Her var det så mange valgmuligheter at vi var veldig glade for at Paul allerede hadde forhåndsbestilt 3 typer pizza til oss. Blant dem var selvsagt pizzaen som Chicago er kjent for, nemlig ”Italian Easter Pie”. Det var virkelig en pai med stykker så store at hvis du får i deg et stykke så imponerer du. Masse kjøtt, pepperoni og masse ost. Passer til alle i alle aldre så lenge du liker pizza.

Til middag var vi booket inn på Dutch & Doc’s i Wrigleyvill, rett ovenfor Wrigley Fireld (for de som er opptatt av sport så er dette hjemplassen til Chicago Cubs). Vi fikk servert tre retter med fantastisk mat med tilhørende drikke etter eget valg. Et hyggelig sted for voksne og sportsinteresserte.

På dag 2 ble vi hentet med buss og kjørt til Skydeck. Her fikk vi privat omvisning før de serverte frokost til oss. Dette er et sted som man kan leie til frokost og middag. Det er stort, men er man ute etter noe spesielt på firmaturen sin, kan dette absolutt anbefales. Utsikten er upåklagelig, men man bør ikke ha for mye høydeskrekk.

Utsikt over Chicago Skyline fra Skydeck. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Det er laaaaaangt ned... Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Lunsjen spiste vi på Portillo’s - et sted du må være obs på køer og høy lyd. Kjempe populært blant de lokale og menyen er stor. Her kan du velge mellom alt fra salat til kjøttretter. Vi ble anbefalt å smake på to lokale kjendiser ”Portillo’s hot dog” og ”Italian Beef”. Og lydig som vi er, ble det bestilt av alle. Mye mat og nye smaker, alltid gøy å prøve noe nytt, selv om dette kanskje ikke blir min bestilling på neste tur. Passer for familier og hvis du ønsker en rask lunsj.

Middagen ble servert på River Roast, hvor vi ble plassert i et eget rom og fikk servert en nydelig treretter. Både forretten, hovedretten og desserten ble servert på bordet slik at alle kunne ta akkurat det de ønsker av de forskjellige rettene. Maten var nydelig, atmosfæren fantastisk lun og god, servitørene var i ypperste klasse og drikken likeså. Passer for voksne både i grupper eller til et romantisk måltid for 2 etter en spasertur langs elven.

Siste dagen hadde vi med oss en guide som tok oss mellom 5 restauranter til lunsj i Fulton market district. Guiden snakket om historien til både nabolaget og restaurantene vi var innom. Det ble servert italienske kjøttboller (de absolutt beste jeg noensinne har smakt), spanske sandwicher, pizza, burger og avslutningsvis en altfor søt donut. Dette området er i stor vekst pga at både Facebook og Google har åpnet store kontorer her. Du slipper unna skyskrapere og området oppleves som noe roligere enn selve sentrum. En annerledes mat opplevelse som kan bestilles av mindre grupper.

På tur til Chicago er det aldri noen fare for at barna ikke skal få noe de liker. Det finnes restauranter i alle kategorier og mange av disse er tilpasset barn og barnefamilier.

Museum for enhver smak

Denne byen har som sagt alt til absolutt alle. Vi var innom blant annet 5 museer, blant de som kan nevnes som definitivt er populært blant barn er Shedd Aquarium, The Field Museum og Adler Planetarium. Førstnevnte er en kjempe stort akvarium med masse ulike fisketyper, show og kino. Ungene løp rundt og fikk aktivt ta del i mange aktiviteter. The Field Museum er et stort museum med utstoppede dyr og skjelletter av dinosaurer, også her med masse aktiviteter for barn å ta del i. På Adler Planetarium får du hele historien om de første som kom til månen, både verbalt og ved utstilling, i tillegg er det masse å se og gjøre for å lære om universet. Vi fikk blant annet se en 30 minutters i film som fortalte om planetene på en interessant måte, og det i en fantastisk kinosal hvor du følte at du beveget deg rundt i universet. 

Shedd Aquarium, Chicago. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Er du interessert i kunst så kan The Art Institute of Chicago anbefales. Her bruker du lett en hel dag, med alt fra kunst fra internasjonale kunstnere fra fortiden og nåtiden til lokale kunstnere. I tillegg har de forskjellige utstillinger fra de fleste plasser i verden.

The Art Institute of Chicago - et flott museum. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Vi rakk dessverre ikke å få med oss alt på disse museene da du gjerne kan bruke en hel dag på hvert, men inntrykket var derimot at det er flere her jeg personlig vil tilbake å besøke. Det finnes 56 museum i byen, så det er bare å velge å vrake alt etter egen interesse.

Teater, musikk, festivaler, parker, strand og sport

Vi fikk dessverre heller ikke med oss noen av de 250 teatrene som er i byen. Med så mange teatre er det nok å velge i, blant annet har de alltid et Broadway show, som skal nevnes er en tredjedel av prisen i forhold til New York. Med andre ord kan du både overnatte og spise en god middag og se show for samme prisen for kun et show i NYC. Når vi var der så var det Hamilton som ble vist. Det er også 220 såkalte ”dance companies”, så vil du se dans så er det mye bra å velge mellom. Og sist men ikke minst så kan latteren sitte løst på ett av alle komedie showene som vises daglig.

Med 225 "live music show", og flere av de gratis så kan du få med deg masse nye musikkopplevelser hjem i kofferten. Blues er noe de er virkelig gode på, så det anbefales på det sterkeste at du får med deg den opplevelsen. Vi fikk den på den verdenskjente Blues Club i Lincoln Park. De har åpent hver dag året rundt og spiller blues fra sen ettermiddag til kl 04.00 om natten med 2-3 forskjellige band. Atmosfæren var til å ta og føle på! Det finnes omtrent til enhver tid også en eller annen musikk festival i Chicago, så skal du dit så sjekk ut hva som skjer i byen og sikre deg billetter til det som evt koster penger eller møt opp og få deg en god sitteplass på de som er gratis. Veldig mye av det som skjer i Millenium Park er gratis, du kan til og med ta med mat og drikke til byens flotteste park (og det er 580 parker i denne byen).

Kingston Mines, Blues Club i Lincoln Park. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Ofte gratis konserter og festivaler, her fra Bluesfest i Millenium Park. Foto: Choose Chicago

Chicago liker å kalle seg en sportsby, og det er ikke så rart med så mange kjente ishockey-, baseball- og basketballag som kommer fra denne delen av landet. Er du sportsinteressert og vil få med deg en kamp live, så vær tidlig ute med å sikre deg billett. Vi fikk kontaktopplysninger og kan bistå ved kjøp av billetter.

Chicago har 41 km med nydelig strand, så reiser du hit om sommeren så kan du kombinere alt ovenfor med sol, bading og strandaktiviteter bare et steinkast unna hotellet og shoppingen. Den delen fikk ikke vi oppleve dessverre da vår tur var i slutten av oktober og dermed litt kaldt.

Enkelt å komme seg rundt

Første dagen hoppet vi på ”Big Bus Tours” og fikk innblikk i byen og hvordan den er bygget opp og dermed også hvordan vi enkelt kunne finne frem. Etter den store brannen i 1871 (som for øvrig varte i hele 3 dager og tok over 300 liv), så ble det bestemt at byen skulle bygges opp igjen med tanke på enkel infrastruktur og flott arkitektur. Noe de så absolutt har fått til. Vi tok også turen innom Chicago Arcitecture Foundation Center som ga oss mer av historien om den fantastiske arkitekturen i denne flotte byen.

På en times tur langs kanalen på First Lady, fikk vi se og høre om byens historie og arkitektur. Båten serverte varm og kald drikke, og selv om vi hadde sol så kalles ikke den byen ”windy city” uten grunn, dermed ble det varm drikke vi gikk for. Vi anbefaler absolutt at du tar med en vindjakke når du skal til Chicago, og er det utenfor selve sommeren så ta med en varm jakke også.

Togtilbudet er det heller ikke noe å si på, de har to baner som tar deg dit du vil helt fra flyplassen og rundt til de forskjellige bydelene. I tillegg har du selvsagt både taxi og buss, men går du så får du med deg mye på turen.

Sightseeing på kanalen med "First Lady", med fin utsikt over Chicago Skyline. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Chicago – byen som har alt og som bør oppleves

Selv var jeg ikke klar over at Chicago hadde så mye å tilby. Det beste med byen er uten tvil de lokale - utrolig hyggelige folk som snakket med deg om du stod i kø eller om du satt ved frokostbordet. Servicen kan man heller ikke klage på, 

Shoppingen er meget bra, hvis det er det som er målet, men kultur og opplevelser bør legges inn i reiseplanen, for her det så mye å gjøre. Jeg vil nesten påstå at byen er en miniatyr av New York.

Vi var heldige og fikk oppleve Halloween på ekte USA vis med tilskuerplass til den årlige Northalsted Halloween Parade i Boystown. 

Jeg skal definitivt tilbake til byen som tok meg med storm. Og om du skal på kjærestetur, vennetur, familietur eller ønsker en gruppetur så vet jeg at vi sammen med Chicago kommer til å lage en tur du aldri vil glemme. Mat, drikke, musikk, sport, teater, strand, shopping -  uansett hva målet er så fikk jeg se og høre om noen fantastiske opplegg som jeg tenker er midt i blinken for de fleste.

Halloween parade i Boystown, Chicago. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Vakre høstfarger i Grant Park, Chicago. Foto: Kristin B.V., Centrum Reisebyrå

Lukk »

Søk reise