Skip to main content

Hvorfor Afrika er det perfekte reisemål etter covid-19

safari-kenya-love-foto
safari-botswana-flodhest
safari-botswana-love
safari-drikkepause-utsikt
safari-kenya-elefanter
safari-kenya-gepard
safari-telt
piknik-drink-solnedgang-safari
safari-drink-solnedgang

Safari har alltid vært et valg for folk som ønsker å koble av fra en fartsfylte hverdag, komme seg bort fra mengdene, nyte tiden sammen med familien og slappe av i stillheten i bushen. Safari har også en stor fordel til - her er det lett å holde avstand. Det er en av de største grunnene til hvorfor safari er det perfekte reisemålet etter covid-19.

Selv om mange har lagt sine reiseplaner på vent, er det lov å drømme og fullt mulig å planlegge for i år og 2023. Dersom du velger å planlegge tidlig, kan du dra av nytte mange fordeler som gode tilbud og stor fleksibilitet. 

 1. God plass.
  Våre utvalgte lodger /camper er små, men med store og romslig fellesområder, ofte bestående av kun 6-12 rom. Rommene er godt spredt og det er langt til nærmeste nabo. Den eneste nysgjerrige naboen du måtte se mens du nyter morgenkaffe på terrassen din, vil være en elefant.
 2. Tilbake til naturen. 
  Kilometer på kilometer med åpent landskap og savannen som bølger frem og tilbake i vinden. Her er det snakk om åpne og naturskjønne områder og frisk luft
 3. Er du på safari, er du langt unna storbyer og store folkemengder. 
  Du blir møtt på flyplassen av din egen guide/sjåfør som vil være sammen med dere hele eller deler av turen. Vi unngår stopp eller besøk i de store byene med mindre er det nødvendig og da velger vi trygge overnattingssteder utenfor sentrum.
 4. Du bidrar til lokalsamfunnet og dyrevelferd.
  Vi samarbeider med selskaper som tar vare på naturen og gir tilbake til lokalsamfunnet. Du er med på å beskytte dyrelivet. Det er lokale folk som er ansatte i camper, håndverk og suvenirer som selges i campen er fra de lokale landsbyene, grønnsakene du får servert til alle måltidene leveres av lokale bønder i området. Akkurat nå er penger fra turismen og turistenes tilstedeværelse viktigere enn noen gang!
 5. Mest utendørs.
  Alle aktiviteter foregår ute og for det meste i åpne safaribiler. Kveldene nytes rundt bålet uten andre forstyrrelser enn den knitrende lyden fra ilden. Om natten kan du også sove under stjernehimmelen dersom du ønsker det.
 6. Helt privat. 
  Dersom man er en stor vennegruppe eller familie eller ønsker litt ekstra eksklusivitet kan du booke private villaer, med egne ansatte og guider, kjøkken, basseng osv som ligger adskilt fra hovedcampen/lodgen. Privat charterfly tilbud innlands i Sør Afrika er også meget attraktivt og ofte kan lønne seg dersom man er flere enn 8 personer.
 7. De fleste måltider spises ute i det fri.
  Ingen buffe eller selvforsyning, alle måltider blir servert privat til hver gruppe/familie i spiseområdene med trygt avstand fra nabobord. Høy helse- og hygienestandard.
 8. Mye for pengene.
  Sør Afrika har alltid vært en svært prisvennlig destinasjon. Men akkurat nå har den norske kronen styrket seg enda mer mot lokal valuta, noe som gjør at du får utrolig mye for pengene.
 9. Trygghet. 
  Våre samarbeidspartnere har brukt denne tiden til å innføre enda strengere prosedyrer for sine camper/lodger for å sørge at både ansatte og gjester blir trygt og godt ivaretatt når det er mulig å reise igjen. Sikkerhet og trygghet har alltid vært den største prioriteten for våre samarbeidspartnere, men nå går de en ekstra mil for å holde deg og seg selv trygge.
 10. Godt og variert flytilbud fra Norge til de fleste land i Sør- og Øst Afrika.

Ta kontakt med Stella, vår egen Afrika konsulent for spørsmål rundt dette og planlegging av din neste Afrika reise.  

Vi tilbyr fleksible løsninger, krever ikke depositum inntil videre for de fleste av reisene. Vi anbefaler trygge reisemål, kvalitetssikrede hoteller og opplevelser som vi kjenner godt. Vi tar ansvar for deg på reisen!

Middag ute på Ol Seki Mara Camp. Foto: Ol Seki Mara Camp

Sebraer i Masai Mara. Foto: Stella, Bennett 

Flott uteområde. Foto: Ol Seki Mara

Piknik på safari i Botswana. Foto: Under One Botswana Sky, Paul Changuion

PomPom, Okavanga. Foto: Under One Botswana Sky, Paul Changuion

Lukk »

Søk reise