Skip to main content

Hvorfor bør du bruke reisebyrå?

Drømmer du om en ferie med lave skuldre, god stemning og fine opplevelser? Med god planlegging er halve jobben gjort.

Oppskriften på en avslappende ferie er å planlegge så godt at du ikke trenger å anstrenge deg for annet enn å huske passet på avreisedagen. Og det er mye mer enn billige flybilletter.

Jakten på de beste prisene, på den smarteste reiseruten og de ideelle overnattingene foregår i en enorm jungel av ulike tilbydere. Billige billetter er ofte med mange og lange mellomlandinger. Vi finner de korteste reisene til nesten samme pris eller lager fine stopp underveis for deg, slik at du rekker å oppleve noe når du mellomlander. Ingen kan dette med å sette sammen reiser og skape trygge og gode reiseopplevelser bedre enn oss. Vi har et verdensomspennende nettverk av leverandører, gode avtaler og reisekonsulenter med høy kompetanse og lang erfaring, som gjør at vi kan tilby deg gode reisetips, rabatter, spesialpriser og tilleggsprodukter. Hos oss får du de store uforglemmelige reiseopplevelsene med det lille ekstra.

Du kan naturligvis lage et godt opplegg på egenhånd, men mange reisevante globetrottere bruker reisebyrå fordi de vil ha kvalitetssikringen som ligger i å få profesjonell hjelp til det praktiske – da vet de hva de får, hva det vil koste og de vet at opplegget er til å stole på. Vi kan sette sammen kombinasjoner av flyselskaper som gjør det billigere enn du klarer når du søker på nettet. Det er ikke dyrt å bruke reisebyrå. Det koster bare noen hundrelapper å skreddersy drømmereisen for en hel familie og ofte finner vi billigere kombinasjoner enn du finner på nettet.  

En undersøkelse fra reiseselskapet Sabre (oktober 2017) viste at selv om jungelen av tilbud er lettere tilgjengelig digitalt enn tidligere, bruker vi langt mer tid enn før på å finne frem til det beste tilbudet.

Rundt 43 prosent av alle nord-europeere forventes å ta en ferie – kort eller lang – til et varmere sted som for eksempel Kanariøyene i løpet av den kommende vintersesongen. Og i søket etter de beste flybillettene bruker vi i gjennomsnitt 3,5 timer på digitale søk etter det beste tilbudet – én av 10 bruker faktisk så mye som sju timer på søket.

– Dette er et resultat av flyselskapenes stadig tiltagende prosess med oppdateringer og introduksjon av nye tilbud. Det er et skikkelig paradoks – på den ene siden er valgfriheten flott for passasjerene, men på den andre siden gjør det søket etter den optimale billetten tidkrevende og kompleks. Noen besøker faktisk opp mot 38 forskjellige nettløsninger før de foretar en booking, sier Roshan Mendis, senior vice president EMEA i Sabre.

Et profesjonelt nettverk av samarbeidspartnere

– Vi som driver reisebyrå har et profesjonelt nettverk av samarbeidspartnere i en enorm jungel av tilbydere, sier Kjersti, byråleder i Bennett Ferie Drammen. Vi vet til en hver tid hvem som har de beste tilbudene der ute, hva tilbudene faktisk inneholder, og vi vet hvor vi skal lete for å finne den perfekte pakken som gir kundene våre en trygg og forutsigbar reise.

Sammen finner reisebyråer egnede destinasjoner og reisemåte samtidig som de bestiller utflukter, lokal transport og mye mer. Dermed kan du bruke tid på å planlegge hva du vil fylle ferietiden din med.

– Det fineste vi kan gi kundene våre er bekymringsløs tid til å nyte livet, fortsetter Kjersti. Vi står opp om morgenen med en misjon - å hjelpe folk med å realisere feriedrømmen, uansett hvor mange destinasjoner, overnattinger og transportetapper de ønsker å legge inn. 

Du kan altså bruke tiden på å nyte, oppleve og samle gode minner. Byrået ordner det praktiske slik at du får det slik du vil ha det.

– Vi tør å påstå at erfaringen, kompetansen og nettverket vårt i mange tilfeller finner bedre tilpassede løsninger enn det folk kan google seg til selv. Ikke fordi privatpersoner er dårligere på dette, men fordi det som ligger åpent og tilgjengelig for alle på nettet, ikke alltid forteller hele sannheten, fortsetter Kjersti. 

Sjekk noen av våre utvalgte reiseforslag.

Trygt og godt 

– Vi vet at når man er på reise, kan noe uforutsett skje. Er reisen bestilt gjennom oss, kan du være trygg på at vi er der for deg. Det gjelder enten det er enkle spørsmål som dukker opp, eller mer alvorlige problemer. Ikke fordyrende – forbedrende! Vi sier gjerne at ved å bruke oss, får kundene en bedre tur – ikke en dyrere tur. I tillegg til egen erfaring har vi nettverket vårt som alltid vil stille opp å finne de beste alternativene. Kjenner vi reisebudsjettet, finner vi den gunstigste løsningen.

Med reisebyrå får du reisegaranti

En annen trygghet med å bruke oss er at vi har stilt de nødvendige garantier til Reisegarantifondet. Reisegarantiordningen gjør at du er sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs. Med en garantipliktig reise menes charterreise, en tilrettelagt pakke bestående av eksempelvis fly og hotell som er annonsert på nett eller i avisen samt fly og hotell hvor du ber oss om å bestille et bestemt hotell og en flyavgang. 

Denne ordningen gjelder ikke dersom du har satt sammen reisen selv og kjøpt billetter og overnattinger hos forskjellige leverandører. Ved siden av reisegarantien gir byrået deg ett sted å forholde seg til, med erfaren personlig service om det skulle oppstå problemer. 

– Det hender ofte at vi blir kontaktet av fortvilede reisende som står fast underveis på reisen fordi de har satt sammen pakken sin selv. Det kan være på grunn av forsinkede fly som igjen gjør at man mister annen transport og hotell, eller useriøse tilbydere som ikke leverer som lovet. Er man på reise og planen må endres av årsaker man ikke styrer, kan det fort bli fryktelig dyrt om man ikke har et profesjonelt reisebyrå i ryggen, sier Kjersti.

Partner for den reisevante

Reisekonsulentene hos Bennett Ferie ser på seg selv som en partner for den reisevante. 

- Selv de mest erfarne og reisevante kommer til oss for å bestille drømmeferien. De vet hva de vil ha og vi finner de beste løsningene, ingen annen skjult agenda, bare profesjonell personlige service. Vi sørger for det praktiske, kvalitetssikrer reiseruten, slik at du har kontroll på budsjettet, avslutter Kjersti.

Da er det bare å senke skuldrene, nyte og sørge for å få maksimalt ut av de verdifulle feriedagene.

Ønsker du en reisepartner til din drømmeferie, ta kontakt med ett av våre byråer i Bennett Ferie.

Lukk »

Søk reise