Skip to main content

NYHET! Hurtigruten - vintercruise langs norskekysten | Bennett Ferie

utsikt-tromso-fjellheisen-vinter
padling-brosundet-alesund-hurtigruten-utflukt
samisk-kultur-alta-hurtigruten
brosteinsgate-bergen-vinter
polarsirkel-monument-bronnoysund
kristiansund-vinter-cruise-hurtigruten
guide-utflukt-lofoten-vinter
utsikt-romsdalsalpene
restaurant-fredheim-hurtigruten-ms_eirik_raude
sciencecenter-hurtigruten-ms_otto_sverdrup
utsikt-nordkapp-hurtigruten-vinter
ishavskatedralen-tromso-vinter

Ekspedisjonscruise i vinterlys i 2021/2022 - en spennende nyhet fra Hurtigruten! Her får du utflukter til vakre perler langs norskekysten, håndplukket av de som kjenner den best. De komfortable, nyoppussede ekspedisjonsskipene gjør lange opphold i utvalgte havner, noe som gir deg muligheten til å bli bedre kjent med stedene og ta lengre utflukter. Kort sagt: Bli lenger. Kom tettere på. Utforsk mer.

Cruiset går Bergen - Nordkapp - Bergen med avreiser i mars og april 2021 og mars 2022. Bestill senest 15. april 2020 og få opp til 5.000,– pr. person til å bruke om bord. Helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter er inkludert. 

Bli med på ett tidlig vårcruise med Hurtigruten fra Bergen til Nordkapp og tilbake igjen; seil ut fra Bergen og opplev snøsmeldingen, se mektige fossefall og kanskje får du se sesongens første vårblomster titte frem. Cruise med Hurtigruten på en arktisk ekspedisjon hvor du kan bli med på spennende vinteraktiviteter på snøkledde fjelltopper og nyte utsikten over norskekysten på den vakreste vintertiden. Reis på cruise med de nyrenoverte ekspedisjonsskipene MS Eirik Raude og MS Otto Sverdrup. 

Se flere reiseforslag med Hurtigruten. 

Inkludert i reisen: 

11 netters cruise med Hurtigruten, Bergen - Nordkapp - Bergen, avreiser mars - april 2021 og 2022, helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter inkludert. Priseksemplet gjelder cruise med MS Otto Sverdrup, 18. mars 2021. Flere lugarkategorier enn disse er tilgjengelige:     

Fra 30.335,- (innvendig lugar)
Fra 61.375,- (expedition suite)

 • Pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
  • Et variert program med inkluderte aktiviteter på alle reiser, inkludert landbesøk med Ekspedisjonsteamet, som gjør at du virkelig kan fordype deg i stedene du besøker.

  • Profesjonelt engelsk- og tysktalende Ekspedisjonsteam – en gruppe internasjonale, håndplukkede høyt utdannede eksperter innen forskjellige akademiske felt, med inngående kunnskap om områdene vi seiler i.
  • Gratis vind- og vannsikker jakke.
  • Utlån av vandrestaver og annet utstyr som trengs til valgfrie og inkluderte aktiviteter.
 • Engasjerende aktiviteter og forelesninger om bord:

  • Dyptgående forelesninger om vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som vil gi merverdi for reisen, og dypere forståelse for stedene du besøker.
  • Explorer Vitenskapsprogram, med lærerike vitenskapelige aktiviteter som lar deg lære om stedene du drar til, samtidig som du bidrar til forskning.
  • Introduksjonsforelesning i foto, kamerajusteringer, tips og triks, og et utvalg fotografier fra reisen som deles i en ekspedisjonsloggbok.
  • Muligheter for uformelle sammenkomster med Ekspedisjonsteamet og andre gjester, inkludert et velkomstarrangement og daglige samlinger for å oppsummere dagen, og for å forberede til neste dag.
  • Mulighet til å spise og være sammen med Ekspedisjonsteamet og mannskapet.
  • Bibliotek med fokus på stedene vi besøker.
  • Presentasjon av havnene, som gir innsikt til destinasjonene våre.
  • Et farvel-arrangement
 • Førsteklasses komfort om bord:

  • Alle måltider er inkludert drikke (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
  • Kaffe og te er inkludert hele dagen
  • Morgenfugl- og ettermiddags-snacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag.
  • Måltider i restaurant Fredheim er inkludert 
  • A la carte restaurant (bare for suitegjester) 
  • Treningsrom, boblebad og badstue
  • Gratis Wi-fi for alle gjester om bord. Vær oppmerksom på at vi kan seile i fjerntliggende områder med begrenset forbindelse. Strømming er ikke mulig.
  • Tips forventes ikke.

Tillegg for flyreise t/r, reise- og avbestillingsforsikringer, bagasjeservice, måltider i a la carte restauranten og valgfrie utflukter. Ev. kampanjerabatter er fratrukket i priseksemplet ovenfor.

NB! Alle aktiviteter er avhengige av værforholdene, det kan bli endringer i aktiviteter/utflukter. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: Hurtigruten

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Hurtigruten har et stort utvalg Explorer Reiser/Ekspedisjonscruise. Ta kontakt - vi hjelper deg

Ekspedisjon i vinterlys, cruise Bergen - Nordkapp - Bergen med Hurtigruten

 • Opplev norskekysten på den vakreste vintertiden
 • Bli med på spennende vinteraktiviteter i det fjerne nord
 • Besøk fascinerende kystbyer og snødekkede, avsidesliggende landsbyer

Avganger:
2021:  7. mar / 12. mar / 18. mar / 23. mar / 29. mar / 3. apr / 9. apr / 14. apr / 20. apr / 25. apr
2022:  5. mar / 10. mar / 16. mar / 21. mar / 27. mar

Inkluderte utflukter:

 • Dag 2: Ålesund – Besøk Atlanterhavsparken
 • Dag 3: Brønnøysund – Bli med på en tur rundt i byen
 • Dag 4: Reine og Svolvær - Opplev Å
 • Dag 5: Tromsø – Ta en tur til himmels med kabelbanen Fjellheisen
 • Day 6: Honningsvåg – Utforsk Nordkapp
 • Dag 7: Alta – Besøk den interaktive Nordlys-utstillingen i Nordlyskatedralen
 • Dag 8: Narvik – Et besøk til Narvik Krigsmuseum
 • Dag 9: Sandnessjøen – Historietimer på Vikingsenteret
 • Dag 10: Molde og Kristiansund – Busstur på Atlanterhavsveien
 • Dag 11: Fjærland – Se den største isbreen i Europa, og et isbre-museum
   

Dag 1, Bergen: vi anbefaler at du setter av tid til å oppleve vakre Bergen før avgang. Start ferien med å ta en tur med Fløybanen eller Ulriken og nyt en fantastisk utsikt over byen. Et annet tips er å ta en tur til Bryggen. Dette UNESCO-listede området er en av byens mest populære attraksjoner. Etter avgang kan du sette nyte et godt måltid fra en smakfull middagsbuffet med ferske, lokale råvarer. 

Utsikt fra Ulriken en vinterdag. Foto: GettyImages/Hurtigruten

Dag 2, Ålesund: Ålesund er en by som er viden kjent for sin Art Nouveau-arkitektur. Dagens inkluderte aktivitet er et besøk til Atlanterhavsparken hvor du kan lære om norsk fisk og livet i havet på et av de mest spesielle akvariene i Europa. Her kan du se forskjellige fiskearter, blekksprut, seler og pingviner. 

Dag 3, Brønnøysund: Fjell, myter og et UNESCO-område. Her kan du bli med lokale turguider på en inkludert tur gjennom byen, hvor du får se havnen for fiskebåter og en nydelig sognekirke fra 1800-tallet. Torghatten, et av Norges mest kjente landemerker finner du i nærheten av Brønnøysund. Bli med på en valgfri utflukt til de UNESCO-listede Vega øyene hvor du kan lære mer om norsk kystkultur. Når skipet forlater Brønnøysund, seiler det opp Helgelandskysten med god sikt til fjellkjeden Syv Søstre. Når kvelden kommer, seiler vi forbi en liten holme kalt Vikingen, som krysses av Polarsirkelen.

Dag 4, Reine og Svolvær, Lofoten:  Magiske Lofoten med dramatiske snøkledde topper, skjulte bukter og uberørte strender er kjent over hele verden. Det er også kjent for gode fiskeforhold og billedskjønne fiskerlandsbyer. Skipet legger til i idylliske Reine om morgenen, et av de mest fotograferte landskapene i Norge med sine røde og hvite rorbuer og snøkledde topper. På den inkluderte utflukten til fiskelandsbyen Å kan du lære om områdets historie og kultur, du besøker blant annet Norsk Fiskeværsmuseum og Lofoten Tørrfiskmuseum. Etter en herlig morgen i Reine, seiler vi langs Lofotveggen til Svolvær, hvor mangeårige sjøfartstradisjoner holdes ved like. De nærliggende øyene, bratte fjellene, vakre strendene og skjermede buktene tilbyr mange spennende vinteraktiviteter, som ski- og trugeturer, og til og med surfing (ved Unstad). Svolværs butikker, gallerier, kafeer og restauranter byr på opplevelser i sentrum av byen. Etter avgang fra Lofoten, seiler vi videre til den utrolig vakre og smale Trollfjorden, hvor fjellveggene stiger rett opp fra havet. Om vinteren er det ikke mulig å seile inn i fjorden, så vi beundrer den fra fjordmunningen.

Reine i Lofoten. Foto: Conor Sheridan, UnSplash

Dag 5, Tromsø: I Tromsø kan du blant annet kjøre hundeslede, gå på ski, gå på trugetur og kjøre snøscooter eller du kan utforske byens fascinerende historie, kultur og dristige arkitektur med Ishavskatedralen som et høydepunkt. Dagens inkluderte aktivitet er en tur til fjells med kabelbanen Fjellheisen. Fra toppen får du nydelig utsikt over byen, fjellene, fjordene, og forhåpentligvis, nordlyset. Du kan også bli med på andre valgfrie utflukter, som fotturer med Ekspedisjonsteamet, fjordbåtturer og bussturer i vakre omgivelser.

Dag 6, Honningsvåg og Nordkapp:  I dag legger vi til kai i den lille fiskerbyen Honningsvåg – inngangsporten til det spektakulære Nordkapp. Det er også her skipet snur og seiler tilbake sørover. Dagens inkluderte utflukt går til Nordkapp; dagen starter med en busstur fra Honningsvåg, der du passerer små bukter og landsbyer og kjører over et fjellplatå, før vi kommer frem til Nordkapp. Når du står helt på kanten og ser på havet som bare fortsetter og fortsetter, til det blir en del av horisonten føles det som om du står på verdens ende. Tilbake i Honningsvåg, kan du utforske byen på egen hånd og se på de sjarmerende husene og koselige butikkene.

Honningsvåg. Foto: Stefan Della Torre, Hurtigruten

Dag 7, Alta: Nordlysbyen; lær alt om nordlyset i den inkluderte utflukten til en interaktivt utstilling om Nordlyset i Nordlyskatedralen. Alta ligger langt over Polarsirkelen på 70 grader nord. Det er den største byen i Finnmarks øde villmark, og et perfekt sted for eventyr. Velg mellom en rekke valgfrie aktiviteter som å besøke en samefamilie, dra på ishotell eller å være med på hundekjøring. Alta befinner seg direkte under Nordlysovalen, så sjansen for å få se nordlyset er veldig god. 

Nordlyskatedralen i Alta. Foto: Carina Dunkhorst, Hurtigruten

Dag 8, Narvik: Historiske Narvik ligger i vakker arktisk natur. Det var her okkupasjonen av Norge startet under 2. verdenskrig. Bli med på en inkludert utflukt til Narvik krigsmuseum for å lære mer. Dersom du heller vil tilbringe dagen utendørs i naturen, har du flere gode alternativer å velge mellom, bli med på en utflukt med taubane til en fjelltopp hvor utsikten vil ta pusten fra deg, eller ta en tur til verdens nordligste villdyrpark, hvor du kan se bjørn, rev, gaupe, ulver, elg, moskus og andre arktiske dyr.

Kabelbanen i Narvik. Foto: Hurtigruten

Dag 9, Sandnessjøen: Fjell og vikinghistorie. Fjellkjeden Syv Søstre er Sandnessjøens største severdighet. Du har god utsikt til fjelltoppene fra dekk under innseilinge. Sandnessjøen er også rik på vikinghistorie, og dagens inkluderte aktivitet er historietimer på Vikingsenteret. Du kan også bli med på en valgfri utflukt for å lære mer om den norske poeten og presten, Petter Dass. 

Dag 10, Kristiansund og Molde: Fra bacalao til roser. Kristiansunds beliggenhet på fire øyer i Norskehavet har gitt byen store og gode muligheter innen fiske, skipsbygging og oljeindustrien og er kjent som hovedstaden innen tørket, saltet torsk, på grunn av dens lange tradisjon innen eksport av klippfisk. På dagens inkluderte aktivitet inviteres du med på en naturskjønn busstur på den velkjente Atlanterhavsveien ­– et av Norges mest besøkte reisemål. Den 8,2 km lange veien – en av de Nasjonale turistvegene – strekker seg over totalt åtte broer, og er omgitt av ubeskrivelig landskap og åpent hav. Utflukten ender i Molde, der skipet vil møte deg. Molde er kjent som «Rosebyen» på grunn av byens mange rosehager som nå antagelig er dekket av snø. Ta en tur til Varden – Moldes utkikkspunkt – og se fantastisk utsikt over byen, fjordene og øyene rundt, mot de snøkledte toppene av Romsdalsalpene i det fjerne.

Kjør den fantastiske Atlanterhavsveien. Foto: GettyImages/Hurtigruten

Dag 11, Fjærland: Vi seiler inn i Norges lengste fjord, den eventyrlige Sognefjorden, helt inn til Fjærland. Fjærland er en liten bygd med bare 300 innbyggere og flotte turmuligheter. Den nærliggende Jostedalsbreen er den største isbreen på det europeiske kontinentet, her kan du komme tett på de to brearmene Bøyabreen og Supphellebreen. På dagens inkluderte aktivitet får du se den største isbreen i Europa lære hvordan isen formet fjellene og de vakre fjordene på Norsk Bremuseum.

Dag 12, Bergen: Hurtigruten ankommer Bergen tidlig på morgenen etter ett eventyrlig cruise. Hvis du ikke tok deg tid til å oppleve byen i forkant av cruiset anbefaler vi at du gjør det når du kommer tilbake igjen. 

Bryggen i Bergen. Foto: Klaus Peter Kappest, Hurtigruten

Vinter i vakre Svolvær. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Nordkapp. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Lukk »

Søk reise