Skip to main content

NYHET! Hurtigruten - Nordlys og arktisk vinter | Bennett Ferie

nordlys-nordkapp-cruise-hurtigruten
akvarium-atlanterhavstanken-aelesund-utflukt-hurtigruten
nordlys-alta-cruise-hurtigruten
brygga-bergen-vinter-cruise-hurtigruten
ekspedisjonsteam-bronnoysund-cruise-hurtigruten
hurtigruten-fiskebaat-lofoten-vinter
restaurant-fredheim-hurtigruten-ms_eirik_raude
syv-sostre-sandnessjoen-cruise-hurtigruten
torghatten-vinter-cruise-hurtigruten
nordlys-tromso-cruise-hurtigruten
sciencecenter-hurtigruten-ms_otto_sverdrup

Ekspedisjonscruise med nordlys og artisk vinter i 2021/2022 - en spennende nyhet fra Hurtigruten! Her får du utflukter til vakre perler langs norskekysten, håndplukket av de som kjenner den best. De komfortable, nyoppussede ekspedisjonsskipene gjør lange opphold i utvalgte havner, noe som gir deg muligheten til å bli bedre kjent med stedene og ta lengre utflukter. Kort sagt: Bli lenger. Kom tettere på. Utforsk mer.

Cruiset går Bergen - Nordkapp - Bergen med avreiser fra oktober 2021 -  februar 2022. Bestill senest 15. april 2020 og få opp til 5.000,– pr. person til å bruke om bord. Helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter er inkludert. 

Noe av det beste ved den norske vinteren er det fantastiske nordlyset, men kysten har mye mer å tilby: arktisk landskap med imponerende fjell, dype fjorder og sjarmerende kystbyer. Gå på oppdagelsesferd på de vakre stedene langs norskekysten, bli med på fartsfylte vinteraktiviteter og jakt på det magiske nordlyset. Cruisene går med de nyrenoverte ekspedisjonsskipene MS Eirik Raude og MS Otto Sverdrup. 

Se flere reiseforslag med Hurtigruten. 

Inkludert i reisen: 

11 netters cruise med Hurtigruten, Bergen - Nordkapp - Bergen, avreiser oktober 2021 til februar 2022. Helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter inkludert. Priseksempelet gjelder cruise med MS Eirik Raude, 12. desember 2021. Flere lugarkategorier enn disse er tilgjengelige:  

Fra 25.195,- (innvendig lugar)
Fra 51.145,- (expedition suite)

 • Pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
  • Et variert program med inkluderte aktiviteter på alle stopp, inkludert landbesøk med Ekspedisjonsteamet, som gjør at du virkelig kan fordype deg i stedene du besøker.

  • Profesjonelt engelsk- og tysktalende ekspedisjonsteam – en gruppe internasjonale, håndplukkede høyt utdannede eksperter innen forskjellige akademiske felt, med inngående kunnskap om områdene vi seiler i.
  • Gratis vind- og vannsikker jakke.
  • Utlån av vandrestaver og annet utstyr som trengs til valgfrie og inkluderte aktiviteter.
 • Engasjerende aktiviteter og forelesninger om bord:

  • Dyptgående forelesninger om vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som vil gi merverdi for reisen, og dypere forståelse for stedene du besøker.
  • Explorer Vitenskapsprogram, med lærerike vitenskapelige aktiviteter som lar deg lære om stedene du drar til, samtidig som du bidrar til forskning.
  • Introduksjonsforelesning i foto, kamerajusteringer, tips og triks, og et utvalg fotografier fra reisen som deles i en ekspedisjonsloggbok.
  • Muligheter for uformelle sammenkomster med Ekspedisjonsteamet og andre gjester, inkludert et velkomstarrangement og daglige samlinger for å oppsummere dagen, og for å forberede til neste dag.
  • Mulighet til å spise og være sammen med Ekspedisjonsteamet og mannskapet.
  • Bibliotek med fokus på stedene vi besøker.
  • Presentasjon av havnene, som gir innsikt til destinasjonene våre.
  • Et farvel-arrangement
 • Førsteklasses komfort om bord:

  • Alle måltider er inkludert drikke (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
  • Kaffe og te er inkludert hele dagen
  • Morgenfugl- og ettermiddags-snacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag.
  • Måltider i restaurant Fredheim er inkludert 
  • A la carte restaurant (bare for suitegjester) 
  • Treningsrom, boblebad og badstue
  • Gratis Wi-fi for alle gjester om bord. Vær oppmerksom på at vi kan seile i fjerntliggende områder med begrenset forbindelse. Strømming er ikke mulig.
  • Tips forventes ikke.

Tillegg for flyreise t/r, reise- og avbestillingsforsikringer, bagasjeservice, måltider i a la carte restauranten og valgfrie utflukter. Ev. kampanjerabatter er fratrukket i priseksemplet ovenfor.

NB! Alle aktiviteter er avhengige av værforholdene, det kan bli endringer i aktiviteter/utflukter. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: Hurtigruten

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Hurtigruten har et stort utvalg Explorer Reiser/Ekspedisjonscruise. Ta kontakt - vi hjelper deg

Nordlys og Arktisk vinter, cruise Bergen - Nordkapp - Bergen med Hurtigruten

 • Benytt deg av den aller beste muligheten til å se nordlyset over vinter-Norge.
 • Dra nytte av våre 126 års erfaring for å se de skjulte høydepunktene langs norskekysten.
 • Oppdag det magiske vinterlandskapet i Lofoten.
 • Opplev fascinerende Tromsø, Ålesund og uforglemmelige Nordkapp


Avganger:
2021:  11. jan / 22. jan / 2. feb / 13. feb / 24. feb / 26. sep / 2. okt / 7. okt / 13. okt / 18. okt / 24. okt / 29. okt / 4. nov / 9. nov / 15. nov / 20. nov / 26. nov / 1. des / 7. des / 12. des / 18. des / 23. des / 29. des
2022:  3. jan / 9. jan / 14. jan / 20. jan / 25. jan / 31. jan / 5. feb / 11. feb / 16. feb / 22. feb / 27. feb

Dag 1, Bergen: vi anbefaler at du setter av tid til å oppleve vakre Bergen før avgang. Start ferien med å ta en tur med Fløybanen eller Ulriken og nyt en fantastisk utsikt over byen. Et annet tips er å ta en tur til Bryggen. Dette UNESCO-listede området er en av byens mest populære attraksjoner. Når du kommer om bord på skipet, anbefaler vi at du tar deg en runde og gjør deg kjent. Møt Ekspedisjonsteamet og forbered deg på de spennende opplevelsene du har i vente.

Dag 2, Ålesund: Ålesund er en by som er viden kjent for sin Art Nouveau-arkitektur. Lær om norsk fisk og livet i havet på Atlanterhavsparken, et av de mest spesielle akvariene i Europa. 

Vinter i Ålesund. Foto: Eivind Lande, Hurtigruten

Dag 3, Brønnøysund: Fjell, myter og et UNESCO-område. Bli med lokale guider på en tur rundt i byen for å lære mer om dette kystsamfunnet, der livet i stor grad handler om fiske og handel i havnen. Torghatten, et av Norges mest kjente landemerker finner du i nærheten av Brønnøysund. Bli med på en valgfri utflukt til de UNESCO-listede Vega øyene hvor du kan lære mer om norsk kystkultur. Når kvelden kommer, seiler vi forbi en liten holme kalt Vikingen. Polarsirkelen krysser holmen, noe som er markert med en liten globe statue. Herfra øker sjansene dine til å se Nordlyset. 

Dag 4, Reine og Svolvær, Lofoten: Vi er nå i Nordlys-sonen og Nordlyset dukker ofte opp rett over skipet. Vi kan ikke kontrollere været, men vi kan seile rundt og forbi enkelte skyformasjoner på noen få minutter, for å få bedre sikt til himmelen. Siden vi befinner oss på sjøen, er vi også langt unna kunstig lysforurensingen på land. Det øker sjansene dine til å se nordlyset ytterligere. Den massive Lofotveggen møter deg med innseilingen til Lofoten, med snødekkede fjell som strekker seg rett opp fra havet er den ubeskrivelig. I løpet av morgentimene legger Hurtigruten til kai i Reine, et perfekt sted for å starte ditt polare-eventyr. Bli med på den inkluderte utflukten til den lille fiskerlandsbyen Å. Cruiset går videre til Svolvær – hvor du kan bli med på spennende aktiviteter for å utforske de nærliggende øyene, de bratte fjellene, de vakre strendene og de rolige sundene. Butikker, gallerier, kafeer og restauranter finner du i hele byen. Etter å ha tilbragt en hel dag i Lofoten, fortsetter reisen videre til den utrolige Trollfjorden. Skyhøye, vertikale fjell stiger rett opp fra vannet og skaper en nesten surrealistisk stemning. Fjorden er så smal at det ikke er mulig å seile inn i den om vinteren, så vi må nøye oss med å beundre den fra utsiden.

Vinter i vakre Svolvær. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Dag 5, Tromsø: Porten til Arktis. Byens høydepunkter er dyreliv, historie, kultur og dristig arkitektur. Tromsø ligger blant store øyer og høye fjell. Med alle sine barer, butikker og restauranter, lever byen opp til ryktet sitt som «Nordens Paris». Puben Ølhallen åpnet i Tromsø i 1928, i kjelleren av Mack Bryggeri – verdens nest nordligste bryggeri. Den inkluderte aktiviteten i dag er en tur til himmels med kabelbanen Fjellheisen. Her får du imponerende utsikt over byen, fjellene, fjordene og forhåpentligvis nordlyset. Et annet høydepunkt er Ishavskatedralen, med det enorme glassmosaikkvinduet. Du kan også bli med på valgfrie fotturer med Ekspedisjonsteamet vårt, interessante bussturer, hundesledekjøring, trugetur eller langrennsturer når snøen kommer.

Dag 6, Nordkapp: I hjertet av den arktiske villmarken finner du Nordkapp, et av de nordligste stedene på det europeiske fastlandet. Start dagen med en busstur fra Honningsvåg, der du passerer små bukter og landsbyer og kjører over et fjellplatå, før vi kommer frem til Nordkapp. Når du står helt på kanten og ser på havet som bare fortsetter og fortsetter, til det blir en del av horisonten føles det som om du står på verdens ende. Tilbake i Honningsvåg, kan du utforske byen på egen hånd og se på de sjarmerende husene og koselige butikkene. I løpet av kvelden kan du bli med på valgfrie utflukter på jakt etter nordlyset. 

Dag 7, Alta: Nordlysbyen; lær alt om nordlyset i en interaktivt utstilling i Nordlyskatedralen. Alta ligger langt over Polarsirkelen på 70 grader nord. Det er den største byen i Finnmarks øde villmark, og et perfekt sted for eventyr. Velg mellom en rekke valgfrie aktiviteter som å besøke en samefamilie, dra på ishotell eller å være med på hundekjøring. Alta befinner seg direkte under Nordlysovalen, så sjansen for å få se nordlyset er veldig god. 

Hundekjøring i Alta. Foto: Agurtxane Concellon, Hurtigruten

Dag 8, Narvik: Historiske Narvik ligger i vakker arktisk natur. Det var her okkupasjonen av Norge startet under 2. verdenskrig. Bli med på en inkludert utflukt til Narvik krigsmuseum for å lære mer. Dersom du heller vil tilbringe dagen utendørs i naturen, har du flere gode alternativer å velge mellom, bli med på en utflukt med taubane til en fjelltopp hvor utsikten vil ta pusten fra deg, eller ta en tur til verdens nordligste villdyrpark, hvor du kan se bjørn, rev, gaupe, ulver, elg, moskus og andre arktiske dyr.

Ulv i Narviks villdyrpark. Foto: Eckhoff, Hurtigruten

Dag 9, Sandnessjøen: Fjell og vikinghistorie. Fjellkjeden Syv Søstre er Sandnessjøens største severdighet. Du har god utsikt til fjelltoppene fra dekk under innseilinge. Sandnessjøen er også rik på vikinghistorie, og i dag inviterer vi deg til å lære mer den spennende vikingtiden. Du kan også bli med på en valgfri utflukt for å lære mer om den norske poeten og presten, Petter Dass. 

Dag 10, Kristiansund og Molde: Fra bacalao til roser. Kristiansunds beliggenhet på fire øyer i Norskehavet har gitt byen store og gode muligheter innen fiske, skipsbygging og oljeindustrien og er kjent som hovedstaden innen tørket, saltet torsk, på grunn av dens lange tradisjon innen eksport av klippfisk. På dagens inkluderte aktivitet inviteres du med på en naturskjønn busstur på den velkjente Atlanterhavsveien ­– et av Norges mest besøkte reisemål. Den 8,2 km lange veien – en av de Nasjonale turistvegene – strekker seg over totalt åtte broer, og er omgitt av ubeskrivelig landskap og åpent hav. Utflukten ender i Molde, der skipet vil møte deg. Molde er kjent som «rosebyen». Dette er en 100 år gammel beskrivelse basert på byens mange frodige rosehager. Fra byens utkikkspunkt kan du se fantastisk utsikt over Molde, fjordene, øyene rundt og de snødekkede toppene på Romsdalsalpene.

Dag 11, Fjærland: Isbreer og slående fjordlandskap. Om morgenen seiler skipet inn i Norges lengste fjord ­– Sognefjorden, og inn til den lille landsbyen Fjærland med bare 300 innbyggere og mange sjarmerende gamle bygninger. Jostedalsbreen er den største isbreen på det europeiske kontinentet, med flere mindre armer som strekker seg ut i mange retninger. I Fjærland kan du komme veldig nære to av disse armene, Bøyabreen og Supphellebreen. Bygda er et perfekt sted for å lære mer om hvordan isbreer skapte de mange vakre fjordene i Norge. Du får også sjansen til å oppleve en isbre, med de blåhvite armene som strekker seg ned de bratte fjellsidene. I tillegg blir det et veldig interessant besøk til Norsk Isbremuseum.

Dag 12, Bergen: Hurtigruten ankommer Bergen tidlig på morgenen. Hvis du ikke tok deg tid til å oppleve byen i forkant av cruiset anbefaler vi at du gjør det når du kommer tilbake igjen. 

Lukk »

Søk reise