Skip to main content

NYHET! Hurtigruten - Norske fjorder og midnattssol | Bennett Ferie

hurtigruten-risoyrenna-vesteralen
alesund-sommer
floibanen-bergen-cruise-hurtigruten
bronnoysund-sommer-cruise-hurtigruten
fottur-hjorundfjorden-cruise-hurtigruten
rein-honningsvaag-cruise-hurtigruten
moskenes-lofoten-cruise-hurtigruten
nordkapp-mageroya-utflukt-hurtigruten
sommerkonsert-trana-cruise-hurtigruten
ishavskatedralen-tromso
nidarosdomen-trondheim-cruise-hurtigruten
vesteralen-cruise-hurtigruten
restaurant-fredheim-hurtigruten-ms_eirik_raude
sciencecenter-hurtigruten-ms_otto_sverdrup

Ekspedisjonscruise til norske fjorder og midnattsol i 2021 - en spennende nyhet fra Hurtigruten! Her får du utflukter til vakre perler langs norskekysten, håndplukket av de som kjenner den best. De komfortable, nyoppussede ekspedisjonsskipene gjør lange opphold i utvalgte havner, noe som gir deg muligheten til å bli bedre kjent med stedene og ta lengre utflukter. Kort sagt: Bli lenger. Kom tettere på. Utforsk mer.

Cruiset går Bergen - Nordkapp - Bergen med avreise fra mai til september 2021. Bestill senest 15. april 2020 og få opp til 5.000,– pr. person til å bruke om bord. Helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter er inkludert. 

Opplev kjente og ukjente perler langs Norskekysten på sommerekspedisjon med Hurtigruten. Besøk Nordkapp, Lofoten og Vesterålen, vær med på spennende aktiviteter, besøk fargerike byer og avsidesliggende kystbyer under det fantastiske arktiske sommerlyset. Reis på cruise med de nyrenoverte ekspedisjonsskipene MS Eirik Raude og MS Otto Sverdrup. 

Se flere reiseforslag med Hurtigruten. 

Inkludert i reisen: 

11 netters cruise med Hurtigruten, Bergen - Nordkapp - Bergen, avreiser mai til september 2021. Helpensjon, drikke til maten og en rekke utflukter er inkludert. Priseksempel gjelder cruise med MS Otto Sverdrup, 10. september 2021. Flere lugarkategorier enn disse er tilgjengelige:     

Fra 31.075,- (innvendig lugar)
Fra 63.080,- (expedition suite)

 • Pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
 • Ekspedisjonscruise i valgt lugarkategori
  • Et variert program med inkluderte aktiviteter på alle reiser, inkludert landbesøk med Ekspedisjonsteamet, som gjør at du virkelig kan fordype deg i stedene du besøker.

  • Profesjonelt engelsk- og tysktalende Ekspedisjonsteam – en gruppe internasjonale, håndplukkede høyt utdannede eksperter innen forskjellige akademiske felt, med inngående kunnskap om områdene vi seiler i.
  • Gratis vind- og vannsikker jakke.
  • Utlån av vandrestaver og annet utstyr som trengs til valgfrie og inkluderte aktiviteter.
 • Engasjerende aktiviteter og forelesninger om bord:

  • Dyptgående forelesninger om vitenskap, historie, biologi, geografi, geologi og kultur som vil gi merverdi for reisen, og dypere forståelse for stedene du besøker.
  • Explorer Vitenskapsprogram, med lærerike vitenskapelige aktiviteter som lar deg lære om stedene du drar til, samtidig som du bidrar til forskning.
  • Introduksjonsforelesning i foto, kamerajusteringer, tips og triks, og et utvalg fotografier fra reisen som deles i en ekspedisjonsloggbok.
  • Muligheter for uformelle sammenkomster med Ekspedisjonsteamet og andre gjester, inkludert et velkomstarrangement og daglige samlinger for å oppsummere dagen, og for å forberede til neste dag.
  • Mulighet til å spise og være sammen med Ekspedisjonsteamet og mannskapet.
  • Bibliotek med fokus på stedene vi besøker.
  • Presentasjon av havnene, som gir innsikt til destinasjonene våre.
  • Et farvel-arrangement
 • Førsteklasses komfort om bord:

  • Alle måltider er inkludert drikke (øl og vin, brus og mineralvann i alle skipets restauranter)
  • Kaffe og te er inkludert hele dagen
  • Morgenfugl- og ettermiddags-snacks tilbys i tillegg til frokost, lunsj og middag.
  • Måltider i restaurant Fredheim er inkludert 
  • A la carte restaurant (bare for suitegjester) 
  • Treningsrom, boblebad og badstue
  • Gratis Wi-fi for alle gjester om bord. Vær oppmerksom på at vi kan seile i fjerntliggende områder med begrenset forbindelse. Strømming er ikke mulig.
  • Tips forventes ikke.

Tillegg for flyreise t/r, reise- og avbestillingsforsikringer, bagasjeservice, måltider i a la carte restauranten og valgfrie utflukter. Ev. kampanjerabatter er fratrukket i priseksemplet ovenfor.

NB! Alle aktiviteter er avhengige av værforholdene, det kan bli endringer i aktiviteter/utflukter. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: Hurtigruten

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Hurtigruten har et stort utvalg Explorer Reiser/Ekspedisjonscruise. Ta kontakt - vi hjelper deg

Ekspedisjonsreise til norske fjorder og midnattsol, cruise Bergen - Nordkapp - Bergen med Hurtigruten

 • Utforske den beste sommerruten langs kysten med de Norske ekspertene
 • Bli med på en utrolig konsert i en hule med katedral-stemning, langt ute i Atlanterhavet.
 • Oppdag det utrolige landskapet i Vesterålen, Lofoten og Nordkapp.
 • Reis tilbake i tid i sjarmerende fiskerlandsbyer i Lofoten, Lyngen og Træna.

Avganger:
2021:  1. mai / 6. mai / 12. mai / 17. mai / 23. mai / 28. mai / 3. jun / 8. jun / 14. jun / 19. jun / 25. jun / 30. jun / 6. jul / 11. jul / 17. jul / 22. jul / 28. jul / 2. aug / 8. aug / 13. aug / 19. aug / 24. aug / 30. aug / 4. sep / 10. sep / 15. sep / 21. sep

Dag 1, Bergen: vi anbefaler at du setter av tid til å oppleve vakre Bergen før avgang, den vakre byen med så masse lokal karakter, sjarm og historie er perfekt å utforske til fots. Besøk Bryggen med sine fargerike trehus som dateres tilbake til 1300-tallet, rusle rundt i byens brosteinsbelagte gater og smale smug. Kjøp ferske reker rett fra båten på Fisketorget og nyt en lokal Hansa-øl. Du kan også se kunst fra kjente kunstnere som Edvard Munch, eller bli med på en tur på kabelbanen Fløibanen til Fløyen og nyte utsikten over byen, fjordene, øyene og de sju fjellene som omkranser byen. Etter at du har gått om bord i Hurtigruten kan du nyte en nydelig middag og se landskapet gli forbi utenfor. 

Bryggen i Bergen. Foto: Lars Korvald, Hurtigruten

Dag 2, Ålesund: På vei til Ålesund navigerer Hurtigruten rundt Norges vestligste punkt, Vestkapp. Ålesund er viden kjent for sin vakre Art Nouveau-arkitektur. Dagens inkluderte aktivitet er en fottur med Ekspedisjonsteamet opp de 418 trappene til toppen av Akslafjellet (189 meter over havet). Fra toppen av Aksla får du nydelig utsikt over øygruppene rundt, byens sjarmerende sentrum og de fantastiske Sunnmørsalpene. Valgfrie aktiviteter du kan være med på kan være turer i byen, lengre fotturer og sykkelturer, kajakkpadling og et besøk til akvariet Atlanterhavsparken. På vei fra Ålesund passerer Hurtigruten øya Grip, Kristiansund, og øyene Smøla og Hitra.

Ålesund. Foto: dconvertini, Hurtigruten

Dag 3, Brønnøysund: Dag 2 ankommer du Brønnøysund – en hyggelig by med 5000 innbyggere. I nærheten har du det kjente fjellet med et hull i midten – Torghatten. Bli med lokale guider og Ekspedisjonsteamet vårt på en episk fottur opp i fjellet og inn gjennom hullet. Brønnøysund er også porten til Vega øyene, som har kommet på UNESCOs verdensarvliste på grunn av hvordan samfunnet har beholdt sitt flere århundregamle levesett. På veien videre langs Helgelandskysten passerer Hurtigruten passerer fjellkjeden De Syv Søstre og den lille øya Vikingen, som markerer at man krysser Polarsirkelen. Du ankommer nå inn i Midnattssolens rike, hvor solen skinner hele døgnet om sommeren.

Torghatten. Foto: Jan Inge Larsen, Hurtigruten

Dag 4, Stokmarknes og Risøyhamn: Opplev Vesterålen med sin dramatiske natur og vakre strender; frokdige, grønne øyer omgitt av blått hav hvor hval, seler og sjøfugl trives. Første stopp er Stokmarknes, hvor Hurtigruten ble grunnlagt i 1893. Dagens inkluderte aktivitet er et besøk til Hurtigruten Museum, som forteller Hurtigrutens utrolige historie. Valgfrie utflukter og aktiviteter kan være hvalsafari, fotturer, kajakkpadling og bussturer i vakre omgivelser til små fiskerisamfunn langs den nasjonale turistvegen på Andøya. Etter Stokmarknes, fortsetter cruiset gjennom nydelig landskap i Vesterålen, før vi legger til kai i Risøyhamn. 

Spekkhoggere i Vesterålen. Foto: Helle Einfeldt, Hurtigruten

Dag 5, Tromsø: Porten til Arktis. Tromsø er full av liv om sommeren med aktiviteter som fotturer, sykkelturer, kajakkpadling på fjorden og luftetur med Fjellheisen for fantastisk utsikt fra toppen av fjellet. Tromsø har også en fascinerende historie som startsted for mange arktiske ekspedisjoner. Byen har gode shoppingmuligheter og et kreativt kjøkken bestående av lokale matvarer. Tromsø er også anerkjent for sin dristige arkitektur, med Ishavskatedralen som et av høydepunktene. Dagens inkluderte aktivitet er et besøk til Polaria Opplevelsessenter, hvor du kan se, føle på, oppleve og forstå hvorfor livet i havet og livet på land er så knyttet til hverandre. 

Flott utsikt fra Fjellheisen i Tromsø. Foto: Shutterstock/Hurtigruten

Dag 6, Honningsvåg og Nordkapp: Den lille fiskerlandsbyen Honningsvåg er porten til spektakulære Nordkapp. Start dagen med en busstur fra Honningsvåg, der du passerer små bukter og landsbyer og kjører over et fjellplatå, før vi kommer frem til Nordkapp. Når du står helt på kanten og ser på havet som bare fortsetter og fortsetter, til det blir en del av horisonten føles det som om du står på verdens ende. Tilbake i Honningsvåg, kan du utforske byen på egen hånd og se på de sjarmerende husene og koselige butikkene. Valgfri utflukter kan for eksempel være fotturer med Ekspedisjonsteamet, kongekrabbe-safari, byturer med lokale guider eller en utflukt til Gjesværstappan, et av verdens største og travleste fuglefjell med nesten 1 million lundefugler. 

Sommer i Honningsvåg. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Dag 7, Havnes, Lyngenfjorden: Dagen starter på vei inn i fjorden under Lyngenalpene, et virkelig vakkert og spektakulært skue. Hvis du ikke har valgt å være med på andre utflukter går turen til det sjarmerende handelsstedet Havnnes, som kun har 33 innbyggere. Her driver de fremdeles gårdsdrift og salter fisk på den tradisjonelle måten. Andre utfluktsmuligheter er fotturer, kajakkpadling eller med elvebåter i Reisa nasjonalpark, besøk til verdens nordligste whisky-destilleri, lære om historie fra 2. verdenskrig og bussturerer i vakker natur. 

De vakre Lyngsalpene. Foto: GettyImages/Hurtigruten

Dag 8, Svolvær og Reine, Lofoten: Stå på dekk når Hurtigruten seiler inn den fantastiske og smale Trollfjorden omgitt av fjell som strekker seg mer enn 1000 meter opp fra havet i en smal passasje som kutter dypt og dramatisk inn i hjertet av øya. Lofotens særegne landskap av dramatiske fjell, skjermede bukter og uberørte strender er verdenskjent. Hurtigruten legger til kai i Svolvær, der du kan delta på en rekke valgfrie utflukter. Svolvær har i seg selv også mye å by på, som interessante butikker, gallerier, kafeer barer og restauranter. Senere på dagen, cruiser Hurtigruten langs de massive fjellene inn til Reine. De røde og hvite fiskerhytter ligger som små prikker i vannkanten under de enorme fjellene, noe som har gjort Reine til et av de mest fotograferte landskap i Norge. Her kan du bli med på en inkludert utflukt for å utforske den lille fiskerlandsbyen Å.

Fjelltur i Lofoten Foto: Agurtxane Concellon/Hurtigruten

Dag 9, Træna: Tidlig om morgenen svinger vi vekk fra Helgelandskysten og setter kurs mot åpent hav. Etter en stund vil du i det fjerne kunne se fjell som stiger opp fra horisonten. Dette er Træna, et av de første stedene der folk bosatte seg i nord. Øya ligger rett på Polarsirkelen. De siste årene har dette blitt et sted for annerledes musikkfestivaler og utflukter, og tilbyr ufiltrede opplevelser i en slags nordisk Hawaii-stemning. Træna er også Norges eldste fiskerisamfunn. Hurtigruten legger til kai på Husøy, hvor flesteparten av øygruppens 454 innbyggere bor. Er du klar for å ha det moro? Bli med på frydefulle sommeraktiviteter som øyhopping, sauna i et gammelt båthus, besøk et gammelt kaffebrenneri, se etter havørn, smak på lokale fiskeretter, bad i Norskehavet, eller bli med på en fottur gjennom en 700 meter lang tunell som tar deg til toppen av fjellet. Når oppholdet på Træna går mot slutten, drar vi til øya Sanna og opplever en minneverdig konsert i spektakulære Kirkhelleren – en gigantisk katedral-aktig hule med unik akustikk. Et morsomt arkeologisk fakta: Norges eldste bosetting ble oppdaget nettopp her, i Kirkhelleren. Når vi forlater Træna, kan vi nyte kvelden med den dramatiske Helgelandskysten som bakteppe.  

Spektakulær natur på Træna. Foto: Shutterstock/Hurtigruten

Dag 10, Trondheim: Opplev vikingbyen Trondheim, grunnlagt av vikingkongen Olav Tryggvason i 997, og fungerte som hovedstad i Norge i 200 år. Finn deg et bord ved en av de mange utendørskafeene på torget og nyt livet. Det er masse å se og gjøre i denne historiske byen. Dagens inkluderte aktivitet er et besøk til vakre Nidarosdomen, landets eneste katedral i gotisk stil – bygget over gravplassen til St. Olav (Tryggvason). Dette er et fantastisk religiøst kunstverk, med utrolige arkitektoniske detaljer og middelalderske statuer på fasaden. Andre aktiviteter kan være fotturer, sykkelturer og kajakkpadling gjennom sentrum på Nidelven, til museumsbesøk og byvandringer. På vei ut fra Trondheim, seiler vi forbi øya Munkholmen, der mange ble henrettet under vikingtiden. 

Padle kajakk på Nidelven. Foto: Shutterstock/Hurtigruten

Dag 11, Urke, Hjørundfjorden: Hjørundfjord ligger et stykke unna den vanlige turistruten og er ansett å være en av de vakreste fjordene i Norge, omgitt av Sunnmørsalpene som strekker seg 1700 meter opp fra havet. Noen få små gårder klamrer seg fast i fjellsiden i de bratte fjellene som har gjort det nærmest umulig å dyrke jorden. Det er også noen hus som har klynget seg sammen langs kystlinjen, en av disse klyngene utgjør landsbyen Urke. Hurtigruten ankrer opp utenfor Urke og passasjerene tas i land med småbåter. Dagens inkluderte aktivitet er en 7 km lang fottur opp til en seter gjennom utrolig vakker natur. Valgfri aktiviteter og utflukter kan være å utforske andre landsbyer langs Hjørundfjorden, eller å gå på mer utfordrende fotturer og kajakkturer langs fjorden. Et annet alternativ er å bli med på en utflukt gjennom vakkert landskap til UNESCO-listede Geirangerfjorden, og den kjente Trollstigen. 

Fottur i fjellene ved Hjørundfjorden. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Dag 12, Bergen: Hurtigruten ankommer Bergen tidlig på morgenen. Hvis du ikke tok deg tid til å oppleve byen i forkant av cruiset anbefaler vi at du gjør det når du kommer tilbake igjen. 

Fotomulighetene på cruiset er mange. Foto: Gian Rico Willy, Hurtigruten

En sommerdag i Bergen. Foto: Shutterstock/Hurtigruten

Lukk »

Søk reise