Skip to main content

Hurtigruten langs Norskekysten | Bestill reisen hos Bennett

cruise-hurtigruten-familieferie-norgesferie
cruise-hurtigruten-bodo-ms_trollfjord-norgesferie
cruise-hurtigruten-familieferie-norgesferie
cruise-hurtigruten-geiranger-norgesferie
cruise-hurtigruten-fjelltur-lofoten-norgesferie
cruise-hurtigruten-lofoten-kajakk-norgesferie
cruise-hurtigruten-lofoten-norgesferie
cruise-hurtigruten-meloysund-ms_richard_with-norgesferie
cruise-hurtigruten-ms_finnmarken
cruise-ms_midnatsol-hurtigruten-norgesferie
cruise-hurtigruten-sommertilbud-norgesferie
cruise-hurtigruten-raftsundet-norgesferie
cruise-hurtigruten-saltstraumen-rib-utflukt-norgesferie
cruise-hurtigruten-sommertilbud-norgesferie
cruise-hurtigruten-trollfjorden-norgesferie

Velkommen tilbake til verdens vakreste sjøreise! Opplev vakre fjorder, sjarmerende havner, spennende utflukter og det deilige avslappende livet om bord på komfortable Hurtigruteskip. Spør oss i reisebyrået Bennett - vi kan Hurtigruten! #Norgesferie

Hurtigruten har daglige avganger mellom Bergen og Kirkenes langs Norskekysten. Endringer/begrensninger kan forekomme på kort varsel på grunn av Covid-19. Med Hurtigrutens Bestill Trygt-garanti kan du planlegge neste ferie langs norskekysten med lave skuldre - spør oss om detaljene. 

Hurtigrutens cruise passer for voksne passasjerer som ønsker et rolig og behagelig cruise i noen av verdens vakreste områder, om bord på komfortable skip hvor man kan nyte deilige måltider. Ønsker du ikke å reise hele ruten langs norskekysten kan du selv velge din perfekte reise basert på ønsket varighet, pris og ulike avgangs- og ankomsthavner.

Med Hurtigruten langs Norskekysten - "De klassiske reisene": 

  • Den klassiske rundturen; Bergen - Kirkenes - Bergen. 12 dager, 11 netter. Her får du med deg alle høydepunktene på en fantastisk reise! Avreise hver dag, hele året. Priser fra 13.825,- pr. person.
  • Halv rundtur, nordgående; Bergen - Kirkenes. 7 dager, 6 netter. Her får du mange muligheter til å utforske både kultur og natur når Hurtigruten besøker både de store kystbyene og bittesmå fiskevær, krysser polarsirkelen og fortsetter enda lenger nord. I løpet av syv dager opplever du dype fjorder, skiftende natur, steder på UNESCOs verdensarvliste og spennende utflukter. Nyt atmosfæren i byer som Bergen, Ålesund, Trondheim og Tromsø. Avreise hver dag, hele året. Priser fra 9.400,- pr. person. 
  • Halv rundtur, sørgående; Kirkenes - Bergen. 6 dager, 5 netter. Fra Arktisk villmark til sjarmerende byer. Du begynner i Kirkenes, like ved den russiske grensen, så seiler du først vestover og deretter sørover. Underveis får du se noen av verdens vakreste øyer, høye fjell, idylliske fiskevær og unik natur på vei mot mildere fjordlandskap og temperaturer. Se Lofoten, Vesterålen og Helgeland på dagtid. Avreise hver dag, hele året. Priser fra 8.020,- pr. person. 

Opplev Nordkapp med Hurtigruten. Foto: Carina Dunkhorst, Hurtigruten

Hurtigruten langs norskekysten

Hurtigruten - velkjent og kjært norsk selskap som trafikkerer en skipsrute langs norskekysten, ofte beskrevet som verdens vakreste sjøreise. Ruten går Bergen - Kirkenes - Bergen med en rekke stopp underveis, med gods, post og passasjerer, hele rundturen tar i underkant av 11 døgn. 

Hurtigruten seiler langs kysten hver dag hele året, og har gjort det de siste 120 årene, noe som er helt unikt og som gir gjestene et ekstra godt innblikk i det norske hverdagslivet og den vakre naturen. Opplev de vakre fjordene langs norskekysten, sjarmerende havner, dramatisk landskap, enestående dyreliv og utflukter under midnattssolen eller det magiske nordlyset. Uansett når på året du reiser med Hurtigruten får du en reise spekket med fantastisk natur og aktive friluftsopplevelser, en oppdagelsesreise i eget land. 

Skipene har ikke alle de fasilitetene, aktivitets- og underholdningstilbudet du finner hos mange andre cruiserederier. Skipene er komfortable, men det er først og fremst naturen og det utenfor vinduet som skal underholde gjestene. I tillegg til Norges vakre natur er maten om bord et høydepunkt på reisen - den fantastiske lokalmaten fra Norways Coastal Kitchen.  

Rundreisen med Hurtigruten blir beskrevet som "Verdens vakreste sjøreise" av Lonely Planet og er en klassisk reise på linje med Orientekspressen og berømte Route 66. Hele turen går fra Bergen til Kirkenes og tilbake igjen, og tar 12 dager. Du kan besøke 34 havner og legger bak deg over 2 500 nautiske mil. 22 av havnene ligger nord for polarsirkelen, og du får mulighet til å delta på utflukter som skreddersydd for alle typer aktivitetsnivå. Det du går glipp av på turen nordover på nattestid, får du oppleve i dagslys når Hurtigruten seiler sørover igjen. Besøk byer som Bergen, Ålesund og Trondheim, før du krysser polarsirkelen og seiler inn i arktisk farvann. På reisen sørover opplever du Lofoten og Trollfjorden i fullt dagslys, før du seiler langs Helgelandskysten og fjellformasjonen Sju søstre. Nyt den vakre vestkysten på vei tilbake mot Bergen. Hvis du ikke er klar for hele rundreisen, så velger du ut hva du ønsker å se, så setter vi sammen reisen som passer deg. 

I Trollfjorden med Hurtigruten. Foto: Agurtxane Concellon, Hurtigruten

Når skal du reise? 

Mars - april: Få tre årstider på en reise. Varme og dagslys kickstarter livet langs norskekysten, trekkfuglene kommer tilbake, og kysten koker av liv. Seil fra sommertemperatur i Bergen til kjølige Arktis, der du kan bli med på vinterutflukter!

Mai - august: Høysesong for reiser med Hurtigruten langs norskekysten med lange, lyse dager fulle av energi. For mange er Geirangerfjorden (nordgående reise) det store høydepunktet. Nord for polarsirkelen kan du oppleve den fantastiske, deilige midnattssolen og dagen kan vare så lenge som du ønsker den skal vare. Kanskje tilbringer du natten på dekk? 

September - oktober: På høstseilingene besøker Hurtigruten vakre Hjørundfjorden. Majestetiske fjell omkranser den trange fjordarmen, og vi tilbyr en rekke utflukter, som lar deg utforske dette spesielle området. Denne årstiden byr på frisk og klar luft og fantastiske farger i naturen. Kveldene blir gradvis mørkere og dagene kortere. Er du heldig kan du oppleve det magiske nordlyset. 

November - februar: Vilt og vakkert med snødekt landskap og frisk, skarp luft. Det å seile med Hurtigruten til Norges nordligste områder om vinteren er som å komme til et eventyrland, og forhåpentlig vil du oppleve nordlyset flakke over himmelen. 

Fottur i Hammerfest. Foto: Ørjan Bertelsen, Hurtigruten

Bli med på Havørnsafari! Foto: Hurtigruten fotokonkurranse

Ekspedisjonsteam om bord

Om bord på Hurtigruten treffer du ekspedisjonsteamet, et team med dedikerte eksperter på områdene de seiler gjennom. De forteller om natur- og kulturskattene du observerer underveis, på en levende og underholdende måte. Om bord på Hurtigruten sitter du ikke bare og observerer, du får mulighet til å lære mer om landskapet du seiler gjennom og bli en del av det på de mange utfluktene, friluftsaktivitetene og fotturene som tilbys. 

Hurtigruten er "ekte vare", man reiser til steder hvor dagliglivet går sin vante gang, med et mannskap og et skip som hører hjemme her og som har seilt langs kysten i årtier. Maten om bord er også skikkelig ekte vare, "Coastal Kitchen" byr på ferske, lokale spesialiteter fra vår langstrakte kyst. 

Skipene

Hurtigruten har seilt langs kysten siden 1893. Hurtigruten har 16 skip, hvor du finner moderne fasiliteter, blandet med ekte karakter og en stor dose med sjarme. Skipene har bekvemme lugarer, flotte spisesaler og fellesområder, og felles for alle er at alt er lagt til rette for at du skal kunne nyte den fantastiske utsikten. 

Fjelltur i Lofoten. Foto: Agurtxane Concellon/Hurtigruten

Vakker utsikt fra dekk. Foto: Guest Image/Hurtigruten

Lukk »

Søk reise