Skip to main content

Hurtigruten seilas Island og Grønland - på vikingferd

ms-fram-gronland
dekk-basseng-ms-roald-amundsen-hurtigruten
hurtigruten-fugletitting-island
isbader-isfjell-gronland-hurtigruten
isfjell-gronland-utflukt-hurtigruten
restaurant-nordisk-ms-fridtjof-nansen

Få med deg høydepunktene i Arktis og spennende vikinghistorie i polare farvann om bord på Hurtigruten! Opplev det varierte landskapet på Island og etter å ha krysset havet kan du utforske noe av verdens mest uberørte natur på Grønland. Besøk historiske steder fra vikingtiden, opplev Grønlands små bosettinger, isfjell og dype fjorder - hele veien med midnattssolen som en flott ramme for dette fantastiske ekspedisjonscruiset.

15 netters cruise med Hurtigruten MS Roald Amundsen med avreise 6. august 2019

Fra 54.130,-

  • Pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
  • Ekspedisjon med Hurtigruten i utvendig lugar inkludert helpensjon
  • Vind- og vanntett jakke
  • Ilandstigninger med småbåter med aktiviteter om bord og på land
  • Profesjonelt Ekspedisjonsteam som både holder forelesninger og som blir med i land på utflukter og aktiviteter
  • Gratis kaffe og te 

Tillegg for fly t/r Island, tillegg for høyere lugarkategorier og singel lugar. Tillegg for reiseforsikring, bagasjeservice, valgfrie utflukter og tips. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag.

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Hurtigruten har et stort utvalg Explorer Reiser/Ekspedisjonscruise. Ta kontakt - vi hjelper deg

Sagaøyas historie, kultur og ville kystlandskap

Island ligger midt på en undersjøisk fjellkjede, mellom to kontinentalplater der jordskorpen er delt i to. Dette resulterer i mye geologisk aktivitet i form av aktive vulkaner, varme kilder og geysirer. På Island får du se lavaørken, isbre, fjell og vulkaner – og noen av Europas mest imponerende fossefall. Vi bruker to dager på å utforske Islands varierte natur.

Fjorder, isfjell og ekstrem villmark

Fra Island krysser vi havet til Sør-Grønland, der du får besøkt steder som virkelig ligger utenfor allfarvei. Her får du oppleve dype og lange fjorder, isbreer, isfjell og bittesmå bosettinger som sjeldent blir besøkt. Du befinner deg rett og slett i noe av verdens mest uberørte og storslåtte natur. Det har bodd mennesker her i flere tusen år, og kampen for å overleve i dette barske miljøet har resultert i et unikt samspill mellom mennesker og natur. Dette får du oppleve på nært hold når vi besøker bittesmå bosettinger med bare et par hundre innbyggere og i de større byene. Få med deg grønlendernes fascinerende kultur, samtidig som du besøker historiske vikingbosettinger – blant annet det første stedet Eirik Raude gikk i land på Grønland. 

Andre seilinger med Hurtigruten: 

Tett på isbre på Grønland. Foto: Karsten Bidstrup/Hurtigruten

Fottur på Grønland. Foto: Andreas Kalvig Andersen/Hurtigruten

Fargerike kvinner på Grønland. Foto: Andrea Klaussner/Hurtigruten

Geysir på Island. Foto: Pixabay

Lukk »

Søk reise