Skip to main content

Hurtigruten - cruise fra Halifax til Boston | Bennett

utsikt-solnedgang-dekk-ms_roald_amundsen
acadia-national-park-maine
hus-hage-bar-harbor-maine-cruise-hurtigruten
utsikt-cape_cod-kanal-cruise-hurtigruten
fyrtarn-peggys_cove-canada-cruise-hurtigruten
ms_roald_amundsen-cruise-canada
fottur-ekspedisjonsteam-peggys_cove-canada
solnedgang-rockland-maine-cruise-hurtigruten

Bli med på cruise med Hurtigruten 16. september 2022 - høstekspedisjon langs kysten av Canada og det Nordøstlige USA, fra Halifax til Boston. En helt magisk rute som kombinerer sjarmerende byer i Canada og New England og avsluttes i historiske Boston. Alt dette i kombinasjon med det flotte hybridskipet MS Roald Amundsen. Opplev sjarmerende kystbyer, fantastisk natur i høstfarger og deilig sjømat langs kysten av New England. Høsten er den beste tiden å besøke dette området. Underveis på cruiset blir det mange muligheter for fine fotturer. 

Bestill senest 1. november og få 2.000,- pr. person i rabatt! 

Se flere reiseforslag med Hurtigruten. 

Inkludert i reisen: 

7 netters cruise med Hurtigruten MS Roald Amundsen langs Nord-Amerikas østkyst, fra Halifax til Boston, 16. - 24. september 2022.   

Fra 23.898,- (Polar utvendig lugar)

 • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
 • Overnatting i Halifax før ekspedisjonscruiset, inkludert frokost og lunsj
 • Transport fra hotellet til skipet i Halifax inkludert en utflukt før ekspedisjonscruiset
 • Hurtigruten ekspedisjonscruise i valgt lugar
 • Komfort om bord
  • Frokost, lunsj og middag, inkludert drikke (skipets øl og vin, brus og mineralvann) i restaurantene Aune og Fredheim
  • À la carte-restauranten Lindstrøm er inkludert for suitegjester
  • Kaffe og te uten kostnad
  • WiFi om bord uten kostnad. Vær oppmerksom på at vi seiler i fjerntliggende områder med begrenset tilkobling. Strømmetjenester kan ikke brukes.
  • Gjenbrukbar vannflaske uten kostnad, som kan fylles opp på vannstasjonene om bord
  • Engelskspråklig ekspedisjonsteam som organiserer og blir med på aktiviteter om bord og på land
  • Et utvalg av inkluderte aktiviteter
 • Aktiviteter om bord
  • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
  • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
  • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
  • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
  • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
  • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag
 • Landingsaktiviteter
  • Ekspertene i ekspedisjonsteamet holder dyptgående foredrag om en rekke temaer
  • Bruk av skipets vitenskapssenter som har et omfattende bibliotek og avanserte mikroskoper for biologi og geologi
  • Vitenskapsprogram som lar gjestene bidra med vitenskapelig forskning
  • Profesjonell fotograf om bord som gir gode tips og triks til hvordan ta de beste bildene av landskap og dyreliv
  • Bruk av skipets boblebad, endeløse basseng, panoramabadstue, utendørs og innendørs treningsfasiliteter og utendørs løpebane
  • Uformelle samlinger med mannskapet, som daglige oppsummeringer og forberedelser til neste dag

Tillegg for flyreise t/r, reise- og avbestillingsforsikringer, bagasjeservice, måltider i a la carte restauranten og valgfrie utflukter. Ev. kampanjerabatter er fratrukket i priseksemplet ovenfor.

NB! Alle aktiviteter er avhengige av værforholdene, det kan bli endringer i aktiviteter/utflukter. Pass, nødvendig visum og eventuelle andre reisedokumenter må være i orden. Det forventes ikke at du tipser.

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder. Forbehold om prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag. Teknisk arrangør: Hurtigruten

Høres det fristende ut å reise med Hurtigruten i Nord-Amerika? Ta kontakt for et uforpliktende tilbud.

Ekspedisjonscruise med Hurtigruten fra Halifax til Boston - høstekspedisjon langs kysten av Canada og Nordøstlige USA

Dag 1 og 2, Halifax, Canada. Reisen starter med en overnatting i sjarmerende Halifax før vi setter seil med MS Roald Amundsen. Se byens ikoniske røde mursteinbygninger, gå en tur i de flotte parkene eller langs den 4 km lange strandpromenaden. Du kan også utforske byfestningen eller besøke Alexander Keiths originale bryggeri fra 1820. Halifax var en av de viktigste konvoihavnene under andre verdenskrig og mange norske sjøfolk var innom. En av de første tingene du møter når du går langs havnepromenaden fra fergeterminalen til sentrum er et minnesmerke over Nordmenn som mistet livet på havet eller ble begravd i Nova Scotia under andre verdenskrig. Du kan lære mer og bli bedre kjent med Halifax' sjøfartshistorie på Maritime Museum of The Atlantic, som ligger i havneområdet. Her finner du også en utstilling om Titanic og kan lære om Halifax sin rolle i Titanic tragedien. Videre i byen finner du også en meget vakker viktoriansk hage; Halifax Public Gardens. Denne byen har utrolig mye å by på!!

Inkludert utflukt: Utforsk noen av høydepunktene rundt havnen. Vi kjører langs den svingete kystveien kjent som Lighthouse Route til den bitte lille fiskerlandsbyen Peggy’s Cove, som byr på vakker, uberørt natur. Vi ser det som sies å være verdens mest fotograferte fyr, før vi kjører tilbake og går om bord i det hybriddrevne skipet vårt, MS Roald Amundsen.

Koselige Peggys Cove utenfor Halifax. Foto: Andrea Klaussner, Hurtigruten

Dag 3, Sable Island, Canada. Ville hester, sel og sandbanker - det første stoppestedet etter Halifax er den lange halvmåneformede Sable Island, rundt 300 km mot øst. Navnet kommer fra det franske ordet for sand, og det finnes ingen naturlige trær på denne uvanlige sandbankeøya. Folk kommer hit for å se de ville hestene som stammer fra hester som ble sluppet fri her sent på 1700-tallet. Det antas at det er mer enn 550 hester her, og den kanadiske regjeringen ga dem full beskyttelse fra menneskelig innblanding i 1960. I 2011 ble øya erklært nasjonalparkreservat.

På grunn av hyppig tung tåke og sterke strømninger tror man at så mange som 350 skip har vært offer for de lange sandbankene rundt øya. Selv for vårt moderne navigeringsutstyr, er farvannet nær øya en utfordring, spesielt i dårlig vær. Men ikke bekymre deg – hvis været ikke samarbeider, vil skipet prøve å manøvrere nær nok til at du kan se hestene fra dekk på skipet. Kanskje du til og med får se dem trave og galoppere på strendene. Hvis vi kan gå i land, vil vi kunne se Sable Island-hestene på nært hold, og holde utkikk etter steinkobbe og gråsel langs kystlinjen.

Sable Island, Canada. Foto: AdobeStock

Dag 4, Lunenburg, Nova Scotia, Canada. Et fargerikt høydepunkt fra kolonitiden. Det første du ser av UNESCO-stedet Lunenburg vil være de fargerike bygningene langs vannkanten. Med sine fargerike hus og firkantete hager, har byen knapt endret seg siden kolonitiden på 1700-tallet, da det var en britisk bosetning.

Du kan glede deg til å ta en spasertur rundt Old Town og ta inn over deg den maritime atmosfæren. Det virker nesten som om tiden har stått stille i denne gamle havnebyen, og allikevel er det ikke noe gammeldags over bespisningsalternativene, kunstgalleriene eller kunsthåndverkbutikkene.

Det er gode sykkelstier i nærheten for de som ønsker å utforske på to hjul, og sykkelutleie er tilgjengelig fra lokale butikker. Hvis du har sett TV-programmet The Curse of Oak Island, bør du vite at Oak Island faktisk bare ligger rundt 23 km unna. Øya er populær blant skattejegere, og hvis du besøker den får du sjansen til å lære mer om skipsvrakene og skattene som omtales i TV-programmet.

Lunenburg, Canada. Foto: AdobeStock

Dag 5, Eastport, Maine, USA. Den østligste byen i USA - Idet vi seiler fra kanadisk farvann og inn i USA, er neste stopp på ekspedisjonscruiset vårt Eastport City på Moose Island. Arkeologer tror at urfolket Passamaquoddy levde her i minst 10 000 år før de første europeerne dukket opp i 1604. Eastport har den dypeste naturlige havnen på østkysten av USA, men tiltrakk seg aldri så mange nybyggere som den rivaliserende handelshavnen New York City. Vi kan bare se for oss hva denne fredfylte bosettingen i New England ville blitt hvis historien hadde utspilt seg på en annen måte!

Ta en spasertur i den historiske bydelen, og sjekk ut butikkene, restaurantene og kaféene. Frivillige lokale innbyggere står ved forskjellige interessepunkter, og svarer gjerne på spørsmål om byen og dens historie.

Når vi først er i Passamaquoddy Bay kan det hende du ønsker å få med deg et besøk til ‘Old Sow’ (–gammel purke’) – en malstrøm som antas å være den største på den vestlige halvkule. Den har fått navnet sitt etter den hvinende lyden den angivelig gir fra seg når den spinner. Noen hummerbåter tilbyr å ta besøkende med ut for å sjekke hummerteinene og komme nær Old Sow … bare ikke for nær. Hold utkikk etter sel, ørn og hval, som er vanlig å se her.

Dag 6, Rockland og Castine, Maine. Småbysjarm, kunst i verdensklasse og … hummer! Med unntak av den internasjonale hummerfesten hvert år som varer i fem dager til ende, er Rockland vanligvis et stille sted med bohemske kaféer, hyggelige spiserier, elegante kunstgallerier og ja … hummerfiske. Hvis du noen gang har blitt servert en hummer fra Maine, er det gode sjanser for at den har vært innom Rockland først.

Kunstentusiaster kan glede seg til å sjekke ut Center for Maine Contemporary Art og Farnsworth Art Museum, som byr på verker av Andrew Wyeth og andre kunstnere fra New England. Hvis du heller ønsker å tilbringe tiden på land ute i naturen, kan du besøke Camden Hills State Park, rundt 14 km unna, der du finner turstier rundt Mount Battie.

Når natten faller på, skjer det noe magisk. Vi kaster ut ankeret i Castine Harbor, der det unike akvatiske økosystemet skaper et perfekt miljø for lysutstråling fra planteplankton. Avhengig av tilgjengelighet, har vi et antall kajakker så gjestene kan komme tett på dette naturfenomenet, og flyte mellom en stjerneklar himmel og skimrende vann. Kajakk eller ei – det er uansett et fantastisk syn, og vi vil gjøre vårt beste for å sørge for at alle kan få se det. Vi vil til og med samle inn vannprøver av det glødende vannet og vise det frem i vitenskapssenteret om bord.

Rockland, USA. Foto: Magnuson, UnSplash

Dag 7, Bar Harbour, Maine, USA. Inngangsporten til Acadia nasjonalpark - Bar Harbor ligger i Frenchman’s Bay på Mount Desert Island, og er inngangsporten til Acadia nasjonalpark, med utsikt til Cadillac Mountain og Cranberry Islands.

Sjømatrestaurantene her sies å være blant de beste i hele New England, og lokalfanget hummer, blåskjell og kamskjell er vanlig å finne på menyen, ofte sammen med lokalt håndverksøl. Det er ellers mange fine parker nær havet – perfekte for en spasertur, kaféer og barer der du kan slå deg ned og slappe av, og mange butikker og kunstgallerier du kan besøke.

Bar Harbour byr på ekte Down East-karakter, men det er byens adgang til den vakre naturen i Acadia nasjonalpark som gjør den virkelig spesiell. Størsteparten av parkens rundt 188 000 mål ligger på Mount Desert Island, og består av bølgende, skrånende fjell og frodig, grønn skog. Det er et rikt dyreliv her, og du kan holde utkikk etter hvithalet hjort, elg, svartbjørn og 300 fuglearter, blant annet hvithodehavørn og vandrefalk.

Vi setter opp en hopp på-hopp av busstjeneste som tar deg til de forskjellige stedene i parken. Hører du lyden av torden uten at det er en sky på himmelen? Det er Thunder Hole på kysten, en kort spasertur fra Sand Beach. Et sted å se det meste av parkens planteliv på ett og samme sted? Da bør du dra til Wild Gardens. For å virkelig utforske Acadia nasjonalpark kan du bli med på valgfrie utflukter som en fottur på lokale turstier eller kajakkpadling.

Bar Harbor, Maine. Foto: Hurtigruten

Dag 8, Provincetown, Massachusetts, USA. En kunstners paradis i Cape Cod. Vi ankommer Provincetown, Massachusetts – på tuppen av Cape Cod. Byen går også under navnet ‘P-town’, og innbyggertallet her øker dramatisk i sommermånedene, da mange kommer hit for sandstrendene, restaurantene, kunstgalleriene og den pulserende atmosfæren.

Provincetown er faktisk et slags kunstnerisk knutepunkt, og kunstnere som Jackson Pollock og Hans Hofman har kommet hit siden 1940-tallet. De tiltrekkes av lyset og plassen, og også den tolerante kulturen og den kunstneriske atmosfæren. Som du kanskje ville forvente, er stedet fylt med kunstgallerier som viser den originale kunsten til mange kunstnere.

De Cape Cod National Seashore-vernede sanddynene ligger innen gangavstand fra byen, og du kan utforske dem til fots eller via en valgfri utflukt med sandloppe. For muligheten til å se hval anbefaler vi Stellwagen Bank National Marine Sanctuary utenfor kysten. Stedet tiltrekker seg 17 hvalarter, blant annet knølhval og den sjeldne retthvalen fra Nord-Atlanteren.

Cape Cod. Foto: Chelsea Claus, Hurtigruten

Dag 9, Boston, Massachusetts, USA. En skål for minnene - Når vi seiler inn i Boston har ekspedisjonscruiset kommet til veis ende. Alle finner noe å elske med Boston, hjembyen til Harvard og det legendariske baseballaget Red Sox. Byen har en europeisk stil, og spilte en revolusjonerende rolle i USAs historie. Med de brosteinsbelagte gatene, Tea Party-attraksjonene og den fascinerende Freedom Trail, er det et perfekt sted for å runde av oppdagelsesreisen vår.

Akkurat som de lokale innbyggerne, har maten i Boston mye karakter. Du kan smake noen av de kulinariske spesialitetene som sjømat-chowder, frityrstekte muslinger eller en Yankee pot roast. Et besøk på legendariske Cheers Bar er et must under et opphold i Boston.

Boston er en stor by full av historie og kultur, og vi anbefaler at du trekker det ut litt. Bli noen netter ekstra og utforske både byen og nærområdet, vi hjelper deg med bestillingen. 

Park i vakre høstfarger, Boston. Foto: Kyle Klein, Visit Boston

MS Roald Amundsen langs kysten av Canada. Foto: Karsten Bidstrup, Hurtigruten

Lukk »

Søk reise