Skip to main content

Amsterdam - Svalbard med Hurtigrutens splitter nye hybridskip MS Fridtjof Nansen

Monacobreen, Svalbard. Foto: Dominic Barrington/Hurtigruten
Amsterdam
Spisesal, MS Fridtjof Nansen. Foto: Tillberg Design/Hurtigruten
MS Roald Amundsen i Antarktis (søsterskip til MS Fridtjof Nansen). Foto: Hurtigruten
På dekk, MS Fridtjof Nansen. Foto: Hurtigruten
Utvendig lugar, MS Fridtjof Nansen og MS Roald Amundsen. Foto: Tillberg Design/Hurtigruten
Reine i Lofoten. Foto: Hurtigruten
Nordkapp. Foto: Guest Image/Hurtigruten
Polarsirkelen. Foto: Hurtigruten
Rosendal. Foto:Hurtigruten
Fuglefjell på Bjørnøya. Foto: Stein Bjorge/Hurtigruten
Isbjørn på Svalbard. Foto: Linda Drake/Hurtigruten
Bading i Magdalenefjorden på Svalbard. Foto: Knut Dreiaas/Hurtigruten

I 2018 - 2019 får Hurtigruten 2 nye hybridskip med banebrytende teknologi og grønne løsninger. Skipene er spesialbygget med tanke på å gjøre mer miljøvennlige ekspedisjonsseilinger i polare strøk, men sommeren 2019 skal MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen gå langs norskekysten. Sitat fra konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten – "Jeg synes det er helt fantastisk at vi nå kan vise fram verdens råeste kystlinje med verdens råeste skip".

Sommeren 2019 skal skipene gå seilinger fra Amsterdam langs norskekysten til Svalbard, og i tillegg utvides ekspedisjonssatsingen ytterligere, blant annet med seilinger til Murmansk og Frans Josef Land fra Tromsø. "Frans Josefs Land er et av verdens mest spektakulære, men samtidig minst besøkte, reisemål. De arktiske delene av Russland har et enormt potensiale, og passer perfekt til Hurtigrutens ekspedisjonsseilinger", sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten til Travelnews.

MS Roald Amundsen blir i 2019 det første hybridskipet som seiler gjennom Nordvestpassasjen, i kjølvannet av polarvannet skipet er oppkalt etter. I steden for 3 år som Roald Amundsen brukte med skipet Gjøa, planlegger MS Roald Amundsen å gjøre reisen på drøye 3 uker, fra Grønland og Atlanterhavet i øst til Nome og videre til Stillehavet i Vest. 

De nye fantastiske skipene har mange spennende seilinger som du kan være med på i årene som kommer. Spør oss - vi har oversikten.

Cruise-eksempel: 

Vårt reiseeksempel gjelder MS Fridtjof Nansens seilinger langs Norskekysten til Svalbard sommeren 2019. Her reiser du fra Amsterdam i hjertet av Europa til den arktiske villmarken. Opplev fantastiske norske fjorder før du krysser polarsirkelen i nord, og videre på ferden utforsker du den helt øde Bjørnøya og Svalbard, isbjørnens rike. 

Høydepunkter på reisen er opplevelser i urbane Amsterdam, flotte fjorder og idylliske øyer langs den vakre norskekysten, midnattsol (frem til 22. august) og naturen på ville, vakre og eksotiske Svalbard. Og det absolutte høydepunktet vil være å få se isbjørn på Svalbard! 

Reiseforslaget inkluderer: 

13 dagers cruise med MS Fridtjof Nansen, "Norskekysten og Svalbard - Hurtigrutens historiske sportsrute - nordgående". Avganger sommeren 2019; 22. juli, 15. august og 8. september. Skipet seiler også sørgående rute, 2. og 26. august samt 19. september 2019. 

Vårt priseksempel gjelder avreise 8. september. 

Cruisets reiserute: Amsterdam - til sjøs i Nordsjøen - Rosendal/Hardangerfjorden - Geiranger - til sjøs langs Norskekysten hvor vi krysser Polarsirkelen - Reine og Trollfjord - Sommarøy - Skarsvåg med Nordkapp - Bjørnøya - Svalbard - Svalbard - Longyearbyen, Svalbard - tilbake til Amsterdam

Fra 24.817,-

  • Pris pr. person når 2 reiser sammen og deler lugar
  • Ekspedisjon med Hurtigruten i utvendig lugar inkludert helpensjon
  • Transport fra skipet til flyplassen i Longyearbyen
  • Vind- og vanntett jakke
  • Ilandstigninger med småbåter og aktiviteter både om bord og på land
  • Profesjonelt engelsktalende ekspedisjonsteam som holder forelesninger, samt blir med på utflukter og aktiviteter
  • Gratis kaffe og te
  • Alle kjente skatter og avgifter

Tillegg for flyreise til Amsterdam og hjem fra Svalbard, tillegg for reise- og avbestillingsforsikring, bagasjeservice og valgfri tips. Tillegg for høyere lugarkategori og singel lugar. 

Forslaget har begrenset antall plasser, og spesielle betingelser gjelder.
Forbehold prisendringer da prisene endres hyppig, og kan variere fra dag til dag.

Passer ikke tidspunktet eller ønsker du å utforske flere muligheter? Hurtigruten har et stort utvalg Explorer Reiser/Ekspedisjonscruise. Ta kontakt, så hjelper vi deg!

Skipene 

2 skip med bygget med banebrytende teknologi og grønne løsninger. Skipene, MS Roald Amundsen og MS Fridtjof Nansen, tar opp til 530 gjester som kan nyte spektakulære omgivelser fra store observasjonsdekk eller gjennom panoramavinduene i Explorer Lounge forut på dekk 10. Til forskjell fra tidligere Hurtigruten skip blir alle lugarene utvendige hvorav halvparten med egen balkong, og hjørnesuitene akterut har til og med private boblebad. Det er også store boblebad på bassengdekket, som i tillegg har egen bar og evighetsbasseng med spektakulær utsikt. Restaurantene om bord henter inspirasjon fra norsk polarhistorie og lokale råvarer. 

Selve hjertet av skipene blir Amundsen Science Center / Nansen Science Center. Edutainment-området blir fullspekket med gadgets og teknologi som sammen med Hurtigrutens håndplukkede Ekspedisjonsteam skal gi gjestene en dypere forståelse for områdene skipene utforsker. De to nye søsterskipene får også et bredt utvalg spesialbygget ekspedisjonsutstyr, som kajakker, padlebrett, Blueye undervannsdroner og Explorer-båter som kan ta gjestene i land nærmest hvor som helst.

Lukk »

Søk reise