Skip to main content

Hvorfor legge firma- og gruppeturen til Sveits

matterhorn-blomstereng
klippeformasjon-bastei-bro-sveits
isbre-bernina-sveits
hytte-fjell-heidiland-sveits
diavolezza-fjell-flagg-sveits
reisekonsulenter-kristin-og-kristin-centrum-reisebyra
oversiktsbilde-lake-thalwill
ostefondue
tog-fjell-landsbyer-sveits
sjo-fjell-st-moritz
elv-padle-zurich-sveits

Vi hjelper deg med å arrangere firmatur, kurs og konferanse både innenlands og utlands. Vi arrangerer hele turen slik at du kan slappe av og konsentrere deg om det du reiser for! Vi skreddersyr et opplegg etter ditt ønske og kommer gjerne med forslag til reisemål. Ta kontakt; centrum.gruppe@hrgworldwide.com. 

Les om hvorfor to av våre dyktige kollegaer anbefaler bedrifter, firmaer og grupper å legge teambuildingturen til Sveits!

Våre dyktige kollegaer Kristin og Kristin deltok i sommer på ”Switzerland Meeting Trophe” i Sveits. En kombinert studietur og rebusløp hvor flere lag konkurrerte ved å reise rundt i Sveits for å lære om landet som som gruppe-, firma- og teambuildingdestinasjon. Les om deres opplevelser og hvorfor bedrifter, firmaer og grupper bør legge turen til Sveits.

Kristin og Kristin fra Centrum Reisebyrå. Foto: Kristin    

Hvilke forventninger hadde dere?

Vi gledet oss og så frem til noen spennende, aktive og lærerike dager i Sveits. Switzerland Meeting Trophy skulle vise seg å være større enn forventet, med lag fra hele verden (totalt ca 120 deltakere). Vi ble en del av det ”Nordic Team” og det nordiske laget bestod av 9 deltakere. Vi skulle samordne oss og kjempe mot resten av verden gjennom to fulle dager i et ”amazing race” på kryss og tvers av Sveits.

Kart over Sveits med reiseruten til Meeting Trophy. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Ut på tur - aldri sur! Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Hva stod på programmet?

Programmet startet i Zurich, så tog til Basel, tog tilbake til Zurich, båt over innsjøen til Thalwil og deretter med en herlig liten sak av et tog, det lille, røde chartertoget ”Churchill Red Arrow” inn i de Sveitsiske alpene.

Sistnevnte var en fantastisk tur, hele toget kun for oss deltakere. Hvite duker med kaffe og hjemmelaget kake, nesten som Orientekspressen!  Dette toget gikk fra Thalwil utenfor Zurich til Bad Ragaz, og gav oss en naturopplevelse utenom det vanlige. Stemningen på toget var deretter. Det var fritt frem å sitte ved siden av konduktøren med panoramautsikt!

Toget kan forøvrig bookes eksklusivt for grupper, og med mulighet for både sitte ved siden konduktøren samt fotoseanse.

Churchill Red Arrow. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Luksus og avslapping i Bad Ragaz - Bad Ragaz ligger i ”Heidiland”, hvor barneboken ble unnfanget da forfatteren fikk en voldsom inspirasjon i det flotte landskapet. Her kom museflettene på! Bad Ragaz er et kursted og lever stort sett av sine varme kilder, som ble oppdaget for gode 100 år siden. Har man budsjettet, får man mye igjen for et opphold her. De rikeste av de rike kommer hit for å stresse ned. Her oser det av kvalitet og luksus.

Vi hadde en fantastisk god tre retters middag på hotellet i glamorøse omgivelse. Legger man Bad Ragaz på programmet, er passende antrekk og badetøy noe å huske på å ta med seg.

Klart for middag i Bad Ragaz. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Varme kilder i Bad Ragaz. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Aktiviteter i St. Moritz - Etter all luksusen i Bad Ragaz, fikk alle lagene egne leiebiler av Europcar og vi satte av sted med ”Heidi” på full guffe opp i fjellene og over Julierpasset (2284M o.h) til St. Moritz og videre til Pontresina. Vi ble innlosjert på et majestetisk gammelt slott i Pontresina, som ble vår base for de neste aktivitetene. På en av konkurransene, skulle fem personer gå på samme ski, kaste støvler opp i en trillebåre samt dytte denne for deretter å sage over en svær trestokk (dette klarte ”Nordic Team” på 47 sekunder, nesten halve tiden til de andre lagene:-)). Slike aktiviteter er utrolig moro og passer for alle. Vi kan fint anbefale firma- og bedriftskunder de samme aktivitetene.  

Sykkel - en aktivitet som passer for mange. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Saging, en annen morsom aktivitet. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Høydepunktet på reisen - Siste kveld og premieutdeling ble et høydepunkt og en opplevelse uten sidestykke. Vi ble kjørt opp i fjellene og sendt med taubane opp 3000 meter. Der stod en gruppe lokale musikere med alpehorn og ønsket oss velkommen. Musikken runget mellom fjelltoppene og vi fikk gåsehud av hele atmosfæren. Der lå Restaurant Lagalb på en knatte med en spektakulær utsikt over fjelltoppen La Diavolezza og isbreen Bernina. 

Denne avslutningen ble absolutt helt fantastisk og vi kunne lett forestille oss gruppe- og firmaturer som avslutter sitt arrangement akkurat her. Magisk! 

Flott velkomst på Restaurant Lagalb. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Gruppebilde ved Bernina isbreen. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Hva fikk dere ut av turen?

Vi hadde jo en god del konkurranser, spørsmål, oppgaver og aktiviteter underveis, med den hensikt å bli kjent med landet og lære litt om kultur, sport, gastronomi, infrastruktur og ellers alt Sveits har å by på. For firma- og bedriftskunder, mener vi om vi skreddersyr et likt opplegg, vil de virkelig få kjent på teambuilding samt sett hverandre i et annet lys. En slik type tur til Sveits er definitivt noe som kan gi bedrifter og firmaer positive opplevelser og sikkert skape bedre samhold.

Siste dagen - Dette ble en kjapp oppsummering av konkurransedagene. Hele ideen med ”The Meeting Trophy” er å oppleve Sveits ved å bruke de transportmidlene som landet tilbyr: tog, bil, båt, trikk, sykkel og beina. Vi hadde et 4-dagerspass som gjaldt for all transport og dette kan kjøpes på nettet. Det er nesten ubegrenset bruk av dette passet og med den flotte infrastrukturen i landet, er det en kjempeløsning både for grupper og individuelle for å få med seg alle regionene. Det som var prikken over i’en er at et eget selskap tok seg av bagasjen under alle forflytningene. Vi satt bagasjen fra oss i resepsjonen og så sto den på hotellrommet vårt på neste destinasjon. Genialt!

Veldig praktisk med 4 - dagers transport-pass. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Hvorfor Sveits?

Destinasjonen Sveits er bestemt ikke for alle lommer, men som nevnt tidligere man får virkelig igjen mye for pengene.

Stikkord er natur, sport, gastronomi, ro & fred og trygghet. Sveits er en velkjent skidestinasjon, men sommeren er absolutt verd å få med seg. Våren og sommeren fra april-juli er lavsesong, og da er prisene mer overkommelige.

I tillegg til å være en svært god destinasjon for gruppe-, firma- og teambuildingtur, er Sveits også anbefalt for andre typer reiser. Vi så flere vandrergrupper, de fleste pensjonister.

De Sveitsiske alpenene er fantastisk tilrettelagt for vandring, landsbyene tilbyr guider og utleie av utstyr. Det er ingen grunn til å ta med seg for mye utstyr hjemmefra. De unge reiser mer individuelt, i leiebil eller på mountainbike. Vi så profesjonelle fjellklatrere, og motorsykkelgrupper passerte i fleng over fjellpassene.

Ellers kan det anbefales å ta en langhelg eller jente-guttetur i Zurich eller Basel. I Basel kan man faktisk sykle gjennom tre land i samme slengen: Sveits, Frankrike og Tyskland.

Basel er også setet for noen av verdens fremste farmasøytiske konsern, Roche og Novartis. Industriområdene deres er egne bydeler. Både Zurich og Basel har trivelige gamlebyer med mye kos. Man trenger heller ikke være i toppform for å reise rundt i landet, vi hadde med to som ikke kunne gå noe særlig men de greide seg fint. De fleste merkede vandrerutene er greit tilrettelagt for de som ikke er så lett til beins. 

Vi kan skreddersy et liknende opplegg med rebusløp på kryss og tvers av Sveits.

Dette kan vi sette sammen for bedrifter, konsern, forbund, klubber, lag og foreninger.

Spør oss – vi er eksperter på Sveits! 

Bestill gruppe-, firma- og teambuildingturen til Sveits gjennom HRG Nordic Centrum Reisebyrå. Ta kontakt med våre eksperter på telefon 800 20 644 eller epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com. 

Vakkert i Basel. Foto: Switzerland Meeting Trophy/Matthias Nutt

Lukk »

Søk reise