Skip to main content

Firma- og teambuildingtur til Berlin | Centrum Reisebyrå AS

oberbaum-bridge-in-friedrichshain-kreuzberg-berlin
brandenburger-tor-berlin-storbyferie
hyggelig-kafe-berlin
checkpoint-charlie-berlin
gammelt-nytt-berlin-storbyferie
gendarmenmarkt-square-berlin-storbyferie
jul-varemagasin-kadewe-berlin
sommer-brandenburger-tor-berlin
wurst-berlin

Ønsker du en faglig- og sosial samling som er lærerik, gøy og med mange spennende opplevelser? Berlin er svaret! Vår dyktige kollega Kristin har vært på studietur til Berlin og forteller hvorfor firma- og teambuildingturen bør legges nettopp dit!

Hvorfor reise til Berlin?

Berlin byr på mange hoteller med møte, kurs og konferansefasiliteter. Omvisninger er det flere av. Guidene forteller historier fra før og under 2. verdenskrig, den kalde krigen, Checkpoint Charlie, Berlin muren og dens fall i 1989 samt Brandenburger Tor. Teambuilding aktiviteter som jeg vil fremheve er Trabi-safari og underholdning på Vivid. I tillegg er Berlin en by med mye imponerende arkitektur, levende kultur og herlig mat. Denne byen er generelt sett en stilig miks av glamour og grå bygg. 

Brandenburger Tor. Foto: Fotolia

Hvilke aktiviteter anbefales?

Trabi-safari - et must, like gøy for firmakunder som private kunder, eksempelvis vennegjenger. Trabiene (Trabi = Trabant) kan leies til å kjøre rundt på egen hånd. Det er innlysende at disse gamle bilene har begrenset levetid og det er usikkert hvor lenge de får lov å sirkulere, så vi anbefaler å oppleve Trabiene før de forsvinner. Trabi-safari er også tilgjengelig i Dresden. Vær oppmerksom på at Trabiene ikke er pliktet til å oppfylle vår tids sikkerhetsstandard; glem airbag, ABS, vinterdekk, sikkerhetsbelter i baksetene, og blyfri bensin – her er det back to basics. Det må nevnes at det til tross for dette aldri har vært alvorlige ulykker med Trabiene, kun deltagere som bumper litt borti hverandre en gang i mellom. Trabi-safari er simpelthen bare GØY!   

Trabi-safari i Berlin. Foto: Pixabay

Omvisning i Berlin - på byomvisningen besøkte vi blant annet minnesmerket over Europas myrdede jøder, her er det tid for å stoppe opp og tenke litt over hva som er viktig og ikke viktig. Hør med oss om ulike byomvisninger, vi hjelper gjerne firmaer med booking.

Holocaust Memorial, Berlin. Foto: Pixabay

Lunsj på Die Arminius-Markthalle - en veldig artig mathall med boder med mye god og fersk lokal mat som du kan sette deg ned og nyte eller kjøpe med. Markedshallen er innendørs. Hallen brukes også ofte til events, som kan ordnes gjennom oss.

Walking dinner - middag hvor du spiser deler av måltidet på ulike restauranter og spisesteder. Forrett på Balthazars Spreeufer 2, hovedrett på Meisterstück på Hausvofteiplatz og desserten med kaffe og strudler på Augustiner ved Gendarmenmarkt. ”Walking dinner” er et artig konsept. Det artige med ”walking dinner” er flere restaurant- og matopplevelser underveis. En kulinarisk opplevelse vi kan booke for firmaer.

Panoramautsikt - et måltid på Berlins fjernsynstårn – Berliner Fernsehturm. Her må du kjøpe inngangsbillett både til utsikttårnet og restaurant. Dette kan du forhåndsbestille gjennom oss. Ved sol og klar dag, er å sitte i restauranten mens sfæren snurrer en flott opplevelse. 

Flott utsikt fra Berlin Fernsehturm. Foto: Pixabay

For firmaer som ønsker underholdning, hva bør de se?

Definitivt Vivid, som er et praktfullt sceneshow. En imponerende forestilling med god musikk, spektakulært lysmagi, akrobatikk og sceneprakt. Ta det som en helaften; showet varer 2 x 60 minutter + 25 minutter pause med mulighet for en liten matbit. Vi kan ordne med billetter.

Hvilket hotell kan du anbefale?

Sohohaus Berlin! Det første som slo meg var at dette var veldig stilig, et hotell man vil huske. Dette er egentlig en klubb med egne leiligheter. Medlemskap er akkurat som hos Frimurerne, du må bli anbefalt av et eksisterende medlem, deretter kan du sende inn søknad. For de på firmatur, kan rom på hotelldelen bestilles uten medlemskap og da har du som gjest anledning til å benytte klubbområdene under oppholdet. Sohohaus Berlin har flotte møtefasiliteter for firmakunder og andre mindre events. I tillegg har hotellet egen kinosal, som brukes mye til lanseringer. Sohohouse hoteller finnes over hele verden, blant annet i London, Amsterdam og Barcelona. Sohohaus er et konsept for de som søker hoteller utenom det vanlige. Prisnivået er noe høyere enn ellers, men da får du en stilig hotellopplevelse! 

Tips til kveldsaktivitet (og utover natten)? 

Et tips til de som ønsker en sosial møteplass med spennende natteliv er å besøke Monkey Bar Berlin. Dette er en bar som alle med godt utviklet nattesyn kjenner til. Det hippeste av det hippe, kåret til Europas beste hotellbar. Ligger i toppetasjen av 25 hours Bikini Hotel.

30-års jubileumet for Berlinmurens fall.

I 2019 markeres 30-årsjubileum for Berlinmurens fall med en rekke feiringer og arrangementer i løpet av året. Dette gir en unik anledning for bedrifter som ønsker en firmatur til Berlin med historisk vri; 2. verdenskrig, den kalde krigen, politisk intrigemakeri mellom øst og vest og Berlinmurens fall (1989). Den offisielle feiringen finner sted 9. november og ikke 3. oktober, som egentlig er dagen da muren falt. 

Hva likte du ved Berlin?

Jeg ble overrasket over Berlin, en storby uten ”storbymani”. Avslappet og hyggelig atmosfære, utrolig kreativ og kunsternisk, et mekka for bohemer, kunstinteresserte og ikke minst de matinteresserte. I Berlin får du mat fra alle verdens hjørner, og det er selvsagt også et mekka for de som er glad i Bratwurst og annet snadder - stikkord: currywurst, schnitzel, pretzel (saltkringler) og eisbein mit sauerkraut. 

Kontakt Kristin og kollegaene hennes i gruppeavdelingen på epost centrum.gruppe@hrgworldwide.com eller tlf 800 20 644, så hjelper de deg med firma- og teambuildingturen til Berlin. 

Lukk »

Søk reise